Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ryby do akvária 251 - 500 l (velké akvárium)

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 27 Přejít na další stránku   1  
Ryby do akvária 251 - 500 l (velké akvárium)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2012 20:26 Muž dravec [72] - RostlinyRe: baletka
Je to vsetko na Tebe, ty sa musis rohodnut co budes chovot, co ktory druh obnasa, doporucujem studovat literaturu, akva fora. Potom sa rozhodnes napr. pre tetry, skalare, rastliny, treba nastudovat a postupne zakupit techniku...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2012 19:36 R Muž romant [27987] Re: baletka
Na Tvoji otázku nebude jednoznačná odpověď, co člověk to názor a proto bych se v první fázi inspiroval v sekci nádrže u akvárií podobných litráží a uvidíš jakou rybí i rostlinnou skladbu tam uživatelé mají. Nechci Tě nijak podceňovat, ale na terčovce bych prozatím nepomýšlel, čímž neříkám, že až nasbíráš nějaký ty zkušenosti, že se do nich nepustíš. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2012 19:31 Žena baletka [624] – PS
Jo a nebo připadá v úvahu varianta terčovci, ale ti se moc nedají kombinovat, pokud jsem to pochopila. O náročnosti vím a jsem si jí vědoma, tudíž důkladně zvažuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2012 19:30 Žena baletka [624] – Velké akvárko
Ahoj, jsem úplně čerstvě registrovaný nováček. Mám doma menší akva 60l cca 2 roky (přesně nevím) a po počátečních neúspěších a pokusech se mi v posledním cca půlroce podařilo docela nastavit rovnováhu. Akvárko pořídili rodiče pro neteř, frkli do toho tři závojnatky, a pak zděšeně pozorovali, jak závojnatky kynou a kalí vodu. Následně závojnatky putovaly do zahradního jezírka s přezimováním ve speciální vaně ve sklepě a na mně zbyla péče o tu malou nádrž. Pořídila jsem rostliny, kmeny, neonky, dania, parmičky, šneky a ancistruse a jednu bojovnici. Souběžně s tím jsem se ještě pokoušela o mininádrž, kterou jsem prozatím vzdala a nechala na později, až budu zkušenější. Teď se mi naskytla příležitost koupit velké akva - 450l - a chci se poradit co do něj. Rozměry 150x60x50, veškerou filtraci, osvětlení mám, rostliny mi snad poradí bývalý majitel, ale přesto bych ráda dostala tip i na ně. Mám ráda hejnovité rybičky, barevné, chci akva fakt pro potěchu oka. Vím, že větší se pravděpodobně bude udržovat snadněji než to malé a je to můj splněný sen, takže se chci dobře připravit, vymyslet, a pak nakoupit rybičky. Co se mi fakt líbí jsou neonky, tetry žhavé, betty (ale těm se asi v tom větším akva vyhnu), cichlidky blue electric, halančíci (o ty jsem se pokoušela, ale v malém akva mi, bohužel, odešli), možná skaláry, ale o těch tak přesvědčená nejsem, chtěla bych tam i nějaké ty plže, mlže, počítám samozřejmě s čistícími rybami (parmičky, ancistrusy atd.) Poradí mi někdo?? Dííííky za každý názor.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2012 04:36 Muž LiborSprysl [9015] Re: Ivoš
Ivoš napsal: Hele, když tě berou tlamovci, nebabrej se s tetrama a podobnou havětí. Já bych doporučoval nějaké Geophágy -Brasiliens, Pindare atd. K těmhle rybám můžeš dát i nějakou tu rostlinu, která bude buďto tak velká, že jí nevyryjí (Echinodory) anebo něco, co se dá přichytit na kořen (Anubias, Microsorium). Tyhle ryby jsou poměrně nenáročné a velice zajímavé. Nejedná se sice o 100 %tlamovce (jikry nenosí) ale plůdek už často ano.
smich smich Paradoxně ti brazilouši z vaší nabídky mají k těm tlamovcům docela dost daleko, nepopletl jste to??? smich Zatímco hodně perleťovek je skutečně většinou larvofilních tlamovců, tak brazilouši zrovna ne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2012 21:43 Muž Ivoš [1061] - CichlidyRe: Black76
Hele, když tě berou tlamovci, nebabrej se s tetrama a podobnou havětí. Já bych doporučoval nějaké Geophágy -Brasiliens, Pindare atd. K těmhle rybám můžeš dát i nějakou tu rostlinu, která bude buďto tak velká, že jí nevyryjí (Echinodory) anebo něco, co se dá přichytit na kořen (Anubias, Microsorium). Tyhle ryby jsou poměrně nenáročné a velice zajímavé. Nejedná se sice o 100 %tlamovce (jikry nenosí) ale plůdek už často ano.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   06.04.2012 13:41 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Black76
já ve velkým akvárku měním vodu jednou za měsíc, světlo obstarávají spínací hodiny a nic jinýho neřeším, jen krmení ryb. Vím že bych se o akvárko měla starat víc, ale právě mám hodně jiných starostí, a na akvárku to není skoro znát. Rostliny rostou tak akorát, rybám se daří a řasy nerostou.
Jo je to trochu těžký zezačátku, než člověk příjde jak na to, ale pak už je to podle mě mnohem lepší než malawi, ale to asi záleží na každým. S rostlinami se dá udělat akárko, které se nemusí skoro vůbec udržovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2012 09:56 Black76 Re: katterinecka
Rostlinné akvárko je pěkné a pokud v něm bude hejno různobarevných rybek, tak je to fakt krása. Ale právě mám strach, že kromě hlídání parametrů vody pro ryby ještě musím hlídat CO2, světlo a ostatní věci, které zase potřebují rostliny. Také vím (z předchozího malého AQ), že je rostlinné akvárko pěkné asi 1 měsíc po úpravách a pak jen zarůstá a i když jsem se snažil jej čistit od rostlin, tak to nebylo už ono. Nakonec muselo vše ven, dokoupit nové rostlinky a pak jsem se měsíc kochal. Možná jsem jen nakoupil špatné rostliny.. Nevím. I když jsem měl malou nádrž, tak se pořád považuji za začátečníka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2012 09:35 R Muž romant [27987] Re: lukasleibelt
Lukáši, byť jsou terčovci již dnes hojně rozšířeni, tak bych je jako rybu pro začátečníka nepodporučil. Pořád jsou to ryby u kterých to chce mít trošku něco odakvaristikováno. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2012 09:31 Muž lukasleibelt [84]
a co třeba tetra císařský a skaláry nebo diskuse hop
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2012 05:38 Muž LiborSprysl [9015] Re: katterinecka
Madam, ne mnoho běžně chovaných malawských tlamovců u nás, je typických požíračů "zabíhacích ryb" jako nabízíte živorodky...Doknce je nevyžerou ani vámi nabízení američtí tlamovci...Takže bych byl opatrný v radách typu -

jestli chceš jenom poradit ryby na zaběhnutí, tak je škoda do malawi akvárka cpat něco "jinýho". Nebo jen hodně nenáročné rybky, třeba sehnat od někoho přebytky nějakých zkřížených gupek, nebo jiné živorodky, které pak můžou posloužit jako potrava pro tlamovce (nebo jestli si slabší povaha tak jim sehnat jiný domov, jestli je někdo bude chtít). smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2012 23:35 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Black76
jestli chceš jenom poradit ryby na zaběhnutí, tak je škoda do malawi akvárka cpat něco "jinýho". Nebo jen hodně nenáročné rybky, třeba sehnat od někoho přebytky nějakých zkřížených gupek, nebo jiné živorodky, které pak můžou posloužit jako potrava pro tlamovce (nebo jestli si slabší povaha tak jim sehnat jiný domov, jestli je někdo bude chtít).
Když necháš akvárko řádně zaběhnout a bude tam dostatečý filtr tak tam můžeš dát tlamky jako první a bez problému. Když si začátečník tak stejně asi budeš vybírat nějaké méně náročné, ne? Ti co mají takové akvárko ti určitě poradí konkrétněji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2012 23:10 Muž Cosmogagy [592] - AmerikaRe: Black76
mně by do takového akvárka pasovalo pěkné hejno velkých hejnovek typu tetra konžská, parmička denisonova, danio malabarské, nebo něco podobného.. takové akvo k tomu skoro vybízí, alespoň mně tedy ano :-)
12-15 kusů velké hejnovky, doplnit třeba 30-40kusovým hejnem malých hejnovek (ideálně jiné barvy než velké hejnovky), vybrat nějakou rybku i na dno...
to by byla paráda :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2012 23:03 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Black76
mě se třeba líbí ryby z jižní Ameriky. Dokonce i tam žijí tlamovci, koukni třeba na Perleťovku "Tapajost red head", ale ty nejspíš nepatří k těm méně náročným (ale já je mám a žádné problémy s nimi nemám, když akvárko dobře funguje). Jinak nenáročně třeba hnědé akary, kančík zelenooký (ten ale nejpíš občas bagruje), už jmenované skaláry, akarka zelená..., k nim obří hejno teter, na dno pancéřníčky...
Nebo ve stylu Asie, takové velké hejno parmiček čtyřpruhých taky vypadá suprově, i když je to "obyčejná" rybka. Z asie jsou i různé labyrintky třeba čichavci, nebo hejnové - razbory, dánia, a mnoho druhů parmiček...
Proč se nepustit do akvária s rostlinami, taky jde v pohodě provozovat bez nějakého dohnojování, silného osvětlení a kdovíjakých vymožeností
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2012 20:58 R Muž romant [27987] Re: Black76
Já za sebe, bych se přimlouval za skaláry. Prostor je to pro ně ideální a takový hejnko o počtu 12-15 kousků by tomu akvárku slušelo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2012 20:51 Black76
díky za reakce! O tlamovcích jsem na uvedených stránkách toho nastudoval tuny. I to je jeden z důvodů proč chci tlamovce. Zelené akvárko se ale mi líbí (pokud to není řasa), takže bych k tlamovcům přidal nějakou tu umělou nebo i tlustolistou rostlinu i když vím, že v jejich přirozeném prostředí nic takového nemají.
Spíš by mne zajímalo jestli mi do tak velkého akvárka můžete doporučit nějaké jiné rybky do začátku (teď nemyslím k tlamovcům). Od začátku jsem byl zaměřen jen a jen na tlamky..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2012 18:28 R Muž romant [27987] Re: scorpion075
Díky, že mě tak pěkně informuješ, ale zřejmě jsi se uklepl v tom komu jsi to chtěl adresovat, ale mě to vůbec nevadí a tazatel si to jistě taktéž pořečte a bude se Tvým doporučením třeba i řídit. ;-)
Edit: Tak než jsem tu odpověď napsal, tak už není pro mě. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   05.04.2012 18:26 Muž scorpion075 [254] - Afrika
Jezerní tlamky jsou nádherné jak vizáží, tak i svým aktivním pohybem a přitom bych je zařadil mezi nepříliš choulostivé rybky. To samořejmně za podmínky, jak již předeslali kolegové, že něco nastuduješ. Jen chci dodat, že ani možnost rostlin není vyloučená. Většina tuholistých rostlin lze použít, pokud odoláš názorům extremistických malawistů, kteří uznávají jen skálu a písek :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2012 16:27 R Muž romant [27987] Re: Black76
Mrkni se třeba na specializovanější stránky, stran těch tlamovců wds.cz/… , www.akvamalawi.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2012 16:20 Muž LiborSprysl [9015] Re: Black76
Chce to něco načíst a pak je to bez problémů...:-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2012 15:58 Black76
Zdravím,

zakládám nové akva 420 litrů (délka 140, hloubka 60, výška 50) úplně od nuly.
Přiznám se, že nemám moc zkušeností, tak bych do akva chtěl nějaké méně náročné ryby. Původně jsem zamýšlel pořídit do akva cichlidy Malawi. Tlamovci se mi moc líbí, ale jako nevýhodu beru to, že spasou rostliny (akvárko mi bez rostlin připadá pusté) a vyžadují častější výměnu vody (co jsem vyčetl z různých diskusí)..
Myslíte, že je malawi vhodné pro začátečníka?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2012 22:48 Muž Cosmogagy [592] - AmerikaRe: marek21
v tom bych vůbec neviděl problém :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2012 22:15 Muž marek21 [16]
boli by vhodne tieto rybky ? :
1 par Čichavec modrý
1 par Cichavec perletovy


a zvysok neonky + razborky ....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2012 19:12 Muž Cosmogagy [592] - AmerikaRe: marek21
do takového akva se neboj těch 60 malých rybek dát.. a jak už psal romant - dobrý společník k nim bude akara hnědá nebo skalára, třeba dva páry.. ;-) další možnost je třeba cichlida mnohotrnná.. a když by ne cichlidovité ryby, tak třeba někteří větší čichavci :-)
a stím žraním malých rybek velkýma - udělej to obráceně ;-) hodně udělá to když tam razborky a neony necháš plavat třeba měsíc samotné, a potom k nim přidáš hodně mladý akary/skaláry.. oni vedle těch razborek a neonek vyrostou, a pak je papat nebudou :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2012 19:09 Muž marek21 [16] Re: romant
no v podstate to tak aj bolo ku skalaram cca rok starym som pridal 10 mladych neoniek a zopar ich tie skalare zjedli
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2012 19:07 R Muž romant [27987] Re: marek21
Pokud jsi přidal neonky ke skalárům, tak bych tomu věřil, ale když jsou neonky jako domácí a skaláry tam jdou až za nějakej čas a malý ryby, tak to problém nedělá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2012 19:04 Muž marek21 [16] Re: romant
zo skalar mam obavy ... predtym ked som mal skalare + neonky tak tie ktore boli trochu mensie tak ich pojedli ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2012 19:02 R Muž romant [27987] Re: marek21
Co třeba Skaláry, nebo Akary hnědý?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2012 18:56 Muž marek21 [16]
zdravim

mam akvarium 375 litrov, chcem mat v nom len neonky a razborky napr. 40:20 neviem kolko by tam mohlo byt ... ale chcel by som tam este aj nejake vyraznejsie rybky ktore by nenicili rastlinky nieco co by tam vyniklo ... boli by tam vhodne discusi ? alebo mate nejake napady na nieco ine ?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2012 10:36 stropa Re: LiborSprysl
jo souhlas,byl by to asi problém....i když,já frontosy mám a nemám snima problém.oni jsou dost lenoši než aby se honily za rybaky.....je pravda že občas mi nákou rybu napadnou ale není to nic vážného.jsou dost své a v poho,ale možná mám jen štěstí na dobrou skupinu :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2012 10:31 stropa Re: Beastie
jo eště dodatek k tvé poz holka,já jsem kluk a taky se mi líbí vše :-( taky bych se dokázal hnedle nadchnout pro náký druh co mi zrovna padne do oka.takže není to otom že jsi holka a tím taková nem jiná reakce pro tu jistou neb jinou rybu.jen akvaristika je dost omezující koníček a tak se leckdy podřizujem a bojujem o možné či nemožné :-D a otom to je.jinak když odbočím od afrik,míval jsem astronauty,a dodnes naně vzpomínám...je to záležitost ;-) dají se ochočit a to doslova a poznají svého krmiče ... pána..a co se týče barev jsou nádherní.ovšem je snima velká potíž,vše ničí přemistují a hrajou si se vším co se jim do huby vejde,no prekérka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.02.2012 10:22 Muž LiborSprysl [9015] Re: stropa
Hm...já budu mít jiný názor. Protože jsem pochopil že ty leptosomy a šnekáči jsou priorita. To by asi s frontozama byl masakr...Proto jsem nabízel ta zářnoočka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2012 10:19 stropa Re: Beastie
ale jo,ryb je spousta co mají barv.odstín co zaujme oko,jen je trochu problém stím že čím je ryba barevnější tím je agresivnější vuči sv spolubydlícím :) například perlovka,jsou užasné a prostě nádhera sama ale agrese je taky u nich dosti značná,nebo frontosa blu je to též super jak tvarem tak barvou ,ale ....no zas je tu to ale... coze rozzureny a takhle bych mohl pokračovat dál a dál.i když mám zato že do tvého akva co se týče velikosti by šlo zakomponovat do osádky pár frontos,myslím...možná bude zde mít nato někdo jiný názor ale akva přez třista litru je dost dostačující pro kombinace ryb.měj se ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2012 19:35 Muž Yirka [9126] Re: Pepan
OT - to máš pochopitelně úplnou pravdu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2012 19:20 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: Yirka
Já vím, jak jsi to myslel. Já jsem jenom chtěl říct, že jsou lidi, kterým rodiče nachají volnou ruku a klidně by jim dovolili pořídit si třeba hrocha, na druhé straně jsou jedinci, kterým rodiče do života kafrají pořád a věk to nezmění.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2012 18:42 Muž Yirka [9126] Re: Pepan
Já to myslím jako pomůcku pro odpovídající. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2012 18:38 Muž Pepan [5043] - Rostliny – Re: Yirka
By to nic neřešilo. Znám pár lidí co bydleli s maminkou do čtyřiceti. ;-) Případně jsou ženatí či vdaní, mají ratolesti a přes to jim matka \"organizuje\" domácnost. tone tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2012 18:32 Muž Yirka [9126] Re: Beastie
OT- já pořád říkám, že věk by měla být povinná rubrika. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2012 16:51 Muž LiborSprysl [9015] Re: Beastie
Hele to je "jen" matka. Ta je jen jedna smich K nám když přijedou cichlidáři, tak kouknou na pár nádrží s kancema, perlovkama a akarama a pak už chodí jen kolem nádrží s rybami "bez mozku" co mají vyblité barvy. To je pak řečí... ano Takže bych si s tím hlavu nelámal...Zkus jestli by se jí nelíbil Lamprichthys tanganicanus.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   25.02.2012 16:23 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Beastie
u mě se taky každej diví proč když mám velký akvárko, proč tam nemám velký ryby a proč nemám nějaký barevnější. To se asi nezmění, člověk co to nemá doma nepozná že i malý nebo nenápadný ryby můžou být zajímavý
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   25.02.2012 16:17 Žena Beastie [318] – Re: Yirka
jako takhle, není mi 16tnáct :)) Jen jsem se prostě ptala, jestli s tím má někdo zkušenosti, že se rodičům zvířata zdají málo barevná a zajímavá :)) U své osádky zůstanu, pokud mi někdy přijde ten stůl a akvárko a máma si holt musí zvyknout. Vždyť tu se mnou ani nebydlí :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   25.02.2012 13:58 Muž Yirka [9126] Re: Beastie
Rybky kupuješ pro své či mámino potěšení? Podle toho bych se zařídil. Další otázkou ja zda je kupuješ za své našetřené peníze či ti to máme extra financuje. Je přece lepší utrácet peníze za koníčka než třeba za kusovky v trafice.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   25.02.2012 12:48 Žena Beastie [318] Re: LiborSprysl
To sem jí navrhovala, ale už mám takhle kačenku do vany a není to úplně ono. Že když už mám ty ryby, tak ať jsou prý hezké ( např Aulonocara sp. Fire fish se jí líbí, modré mbuny se jí líbí,...) Mě přijde že teda až uvidí ty cyprichromis bude spokojená, ta ryba je modro žlutá přeci !!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2012 12:08 Muž LiborSprysl [9015] Re: Beastie
Co nějaká plastová? smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2012 12:05 Žena Beastie [318]
Máte někdo zkušenosti s nespokojenými rodiči? Máma mi věčně vyčítá že do něčeho investuji, ukazovala jsem jí plánovanou osádku (Cyprichromis leptosoma + Neolamprologus multifasciatus) a ani jedno z toho jí není dost barevné a hrozně mrmlá, že za to útrácím. Moje drahé rudé razborky jsou na ní zase moc malé :-D
napadá někoho ryba, co by se hodila do 360tkové tanganiky a byla barevná a veliká a solitérní?
Děkuji a omlouvám se za hloupé dotazy

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   03.02.2012 12:42 Muž PaDa [6073] - mřenky a sumciRe: olwy
Vždycky bude na výběr mnohem více možností, než akvárko doma může pojmout ;-)
Však na něco přijdeš ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2012 00:42 Muž olwy [24] - TetryRe: PaDa
Děkuji za fotku, ale nelíbí se mi ta ryba na ní... asi zkusím časem tu moji variantu, nebo se nadchnu pro něco jiného. Třeba, jak jsem viděl včera ve Sklorexu - Gavůnek tricolora - nádhera. :-) A ti by mi tam i šli.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2012 14:03 Žena Beastie [318] Re: RAP
Zdravím
no všechny ryby mají v podmínkách vyšší PH, specificky tanganika, což bude ošidné při výměne vody ( nemám to kde nechat odstát, natož zvedat PH). Moje parametry jsou - tvrdost okolo 6ti dG dle vodáren a PH 7 dle testu.
Kytky mne nenávidí a nemusí být biotopní:-D

Bylo by skvělé kdyby ryby měly nějaké kartičky kam by mi psaly, s čím jsou a nejsou spokojené :-D a udělám si ho vždy tak, aby se mi líbilo :)

Děkuji za názor

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   01.02.2012 13:57 RAP
Co takhle si vybrat podle hodnot zdrojové vody. ano
Napodobování biotopů je ošidná věc. Navíc ryby odchované v našich podmínkách nepotřebují většinou tak speciální podmínky(viz. Blackwatter). Dobře zvolený druh a velikost filtrace zajistí čistou vodu(viz. Tanganika) a kytky nemusí pocházet přímo z daného biotopu. Důležité je, aby se akvárium líbilo tobě a ryby byly spokojené. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2012 13:33 R Muž romant [27987] Re: Beastie
Těch praktických rad se Ti na obou fórech jistě dostane dost a dost, když jsem jenom tak zběžně nahlédl do diskuse a viděl kdo tam radí, tak jsem o tom přesvědčen. X-)

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [27] ...... 39

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 43678x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11628?od=1301