moc tě asi nepotěším... aspoň podle toho, co znám...
voda se dá změkčit hodně:
reverzní osmózou - hodně vody proteče, ale některé vodoměry malý průtok ignorují
demikolonou - aby se změkčilo a snížila i vodivost, nelze regenerovat solí a sehnání chemikálií osobně nevím kde
varem - musí se ale ne převařit ale vysloveně vařit, po převaření nechat usadit kal a slít (jinak zase voda ztvrdne), jestli se ale pamatuju dobře, tak pro snížení tvrdosti o deset stupňů se voda musí vařit půl hodiny, takže ekonomicky taky nic moc
ředěním destilkou - litr cca 5 kč, takže taky dražší
zmražením - dáš zmrazit vodu, až zmrzne zhruba tak 2/3 vody, tak vodu vyleješ. voda po roztátí ledu je měkká - ale taky varianta spíš pro srandu s trochou vody, pokud venku hodně nemrzne
ředěním dešťovou vodou/sněhem - nejpoužitelnější varianta, ale jak kde, třeba Ostrava, Most, Krušnohorsko... bych si to netroufl, protože dešťová voda není chemicky úplně OK a v některých oblastech je to až moc
nalezení nejbližšího vhodného pramene/studánky a tam si dojet autem s testem na tvrdost vody a s barelem
možná jsem ještě něco zapomněl... kdyžtak mě někdo doplní
k magnetickému změkčování (slyšel jsem) - voda se změkčí pouze dočasně a je určena ke spotřebě, po několika hodinách opět ztvrdne
pro jistotu: klasická chemická změkčovadla (viz pro pračky, myčky) nelze použít, protože ty akorát nahrazují ionty, voda je měkká ale vodivost vysoká