Přihlásit se RYBICKY.NET »

Kobercové rostliny

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Výběr rostlin 

Přejít na předchozí stránku 4 Přejít na další stránku   1  
Kobercové rostliny
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Sputnik
Asi bych vyhodil ancistruse, ničí ti rostliny a ty kongotetry je mají také rádi. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sputnik
Díky za tip,
Blyxa se bude hodit.Jelikož mám v nádrži docela dost obyvatel,tak si myslím že s dusíkem a fosforem nebudu mít problém. Musím ale sehnat test na fosfor a ověřit si to.NO3 mi vyšlo 30mg.Draslík ale chybět může, to jo.Invital má myslím Kaliplus,nebo tak nějak, tak bych ten draslík dodal tím. palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pendergast Re: KarlosS
Blyxa je dobrej typ. Jen si myslim ze ten ferox bude malo.Mozna to bude chtit asi nejaky N,P a K. Sice delaji ferox s NPK ale nemusi to vyhovovat cele nadrzi (treba tim pomerem jakym je slozen). Vymenil jsem ferox za ferox s NPK ale nebylo to ono. Vratil jsem se k samotnemu feroxu a jednotlivymu N, P a K. Lip se to reguluje a davam jen co je treba.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KarlosS Re: Sputnik
blyxa japonica
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sputnik – kobereček
Zdravím,
mám nádrž znovu založenou třetím měsícem, vše roste,prosperuje,bez řas. Líbilo by se mi osázet přední části nějakou kobercovkou.
Jelikož je nádrž poměrně velká 750 litrů zvolil jsem z finančních důvodu při prvním zakládání akvária před 8mi lety říční štěrk.
Bojím se tedy jestli nebude příliš těžký.Pořídil jsem si na zkoušku lilaeopsis.Je zasazena cca dva týdny,nehnije,ale taky neroste a zřejmě chutná některým rybkám,asi kongáčům.
Poradil by někdo,jakou zvolit rostlinku,aby vydržela nájezd rybek a nevadilo by jí těžké dno?
Nemusí to být extra nízké, tak nějak do 10cm.
Co2 je,hnojení feroxem,světla až 6x54w T5
ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DavidDizzer Re: Barakainus
samozřejmě vím, že vallisneria je velká, já to jen přirovnával jako vzhledu (tráva), akorát aby byly menšího vzrůstu :-) TO jsem ale uváděl...
Díky, kouknu a uvidím
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Barakainus Re: DavidDizzer
pokud nemas 4000L, tak jakakoliv Vallisneria nebude trava jako na travniku v cechach ale spis jako sloni trave v africee ;)
Pokud to chces do normalniho akva, tak Sagittaria subulatta nebo nejrychleji rostouci asi Blyxa japonica. Echinodorus tenellus pri CO2 roste taky dost rychle.

DavidDizzer napsal: Jojo, ale to není nízkorostoucí. Potřebuji nějakou v tom typu jako je Vallisneria nana a Eleocharis parvula, nízkorostoucí a travinatá :-) Nejlépe rychlerostoucí a ne nějak náročná :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DavidDizzer Re: zervan
Jojo, ale to není nízkorostoucí. Potřebuji nějakou v tom typu jako je Vallisneria nana a Eleocharis parvula, nízkorostoucí a travinatá :-) Nejlépe rychlerostoucí a ne nějak náročná :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zervan Re: DavidDizzer
Tá Vallisneria nana naozaj rastie rýchlo a nemá ani nejaké prehnané nároky, no hoci je "nana", je veľmi dlhá, u mňa asi pol metra.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DavidDizzer
Dobrý den,
doporučíte nějaké nenáročné rychleji rostoucí travinaté rostlinky typu: Vallisneria nana, Eleocharis parvula atd...? :-) Díky
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: volvik
Chápeš to dobře. Co vyleze ustřihneš. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - volvik Re: vaaclav
a mela by se teda tahnout jako koberec ano??? jestli to teda chapu dobre :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: volvik
Silnější světlo tuhle rostlinu přitlačí ke dnu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - volvik
Chci se zeptat jestli by bylo mozne udelat koberec z Micranthemum micranthemoides a za jakych podminek :)

Dekuji vsem za odpovedi ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - volvik Re: grunda
Svetla si myslim ze bude dostatek a kdyz budu denne hnojit pmdd vodu tak si myslim ze taky bude dost a CO2 bude z burcaku ktere chci menit co 2-3 tydny jak uz to mam odzkousene u sveho akva takze si myslim ze bude vseho dostatek :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - grunda Re: volvik
pokud budeš mít dost CO2, světla a "vyhnojenou vodu", tak porostou bez problémů obě
 Reagovat na tento příspěvek 0  - volvik
Zdravim

Vytvarim nove akvarium a dal jsem jako dno kremicity pisek o zrnitosti 1-3mm bez jakehokoliv substratu chci do nej nasazet Micranthemum callitrichoides 'Cuba' nebo Micranthemum umbrosum 'Monte Carlo' ale rad bych nejakou radu jestli to v tom poroste a potahne se to po celem akvariu. Bude tam CO2 a bude se hnojit PMDD myslite ze to bude stacit nebo zasazet jeste do dna osmocote nebo kulicky PMDD???
Diky moc za rady ;-)
V pozadi budou vetsi rostlinky jako Blyxa japonica a dalsi :)

Diky vsem ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Burik Re: Anubis007
Vím jaké jsi s tím měl problémy.Já měl vždy jen samotný substrát a aditiva..a tak 80% se vždy chytlo.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Aforte Re: Anubis007
Když se to tak nakouslo, tak nevíte, jak Amano ty rostlinky pěstuje?? To je vždycky paráda, když ti Japonci berou malé rostlinky z toho rozrostlého koberce v té ADĚ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: nigelxx
Od tropiky to určitě nemá. Pokud jsi si koupil kelímek z rostlinami množené in vitro tak ten je od pana jménem Peter Schwott. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Anubis007 Re: Burik
Me v kombinaci s Adou, power sandem a aditivivy nevyrostla "nikdy" zadna Tropica 1-2grow. Zkousel jsem 2xutricularia graminifolia 8kosiku, nasledne 5kosiku, 4 velke od fytoselu. Po 2 mesicich eleocharis sp. Mini, alternathera mini....vzdy se zachovalo tak 20% kytek ktere se nejak vzpamatovaly. Prubeh vzdy stejny, cca 5 den zloutnuti a pak hniloba. Ale napriklad monte carlo tropica 1-2grow v manadu bez zavahani a je skvele i dnes, viz moje 94l rostlinna..

To co vyplavalo a nezasadil jsem napriklad utricularie co se chytla do riccie prosperovala. A to same jsem zkhsil s alternatherou a nechal ji plavat na hladine.. a nehnila. Nyni jsem predelal akva, co prezilo z predchoziho jsem zasadil, zadna rasa, zadne zloutnuti... Zvlastni.. a to jsem mel i zazracna aditiva.. nechci to uz ani videt. Drahe nic. A vadnou serii p. Votava poprel, pry jsem jeden tak z osmdesati, kteremu se to stane.. tak problem nekde existuje a mozna je nas vice. Ale narovinu neni se cim chlubit. Ja jsem denicek doplnil s ohledem na dotazy proc jsem akva predelal a snad i proto, ze by to nekomu mohlo pomoci.. moje rada, aditiva nekupujte, volte rostliny jakekoli jine nez gelove, a pripadne je nechte adaptovat nekolik dni na hladine po vymyti gelu nez je zasadite.. ada je jiste skvely substrat, ale ne dokonaly a ma sva specifika. Ani amano nenese gelovky do noveho akva. Ja chtel to nejlepsi, ale mene je v tomto pripade vice.. budu rad sledovat nazory ostanich, co maji zkusenosti ada vs. Gel..
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Burik
Ono taky chce ten gel opravdu dobře umýt.Já teda neměl s 1-2Grow až na Utricularii nikdy problém a většina trsů se chytla v pohodě
 Reagovat na tento příspěvek 2  - nigelxx Re: vaaclav
ze by Fytosel nakupoval od Tropicy a prodaval je za 60,- :-) nevim,nevim
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: nigelxx
Možná to nebudou tři různé pěstírny a jen tři různí prodejci. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - nigelxx Re: Marcel G
To co napsal Aforte na tom neco bude,protoze pri prvnim pokusu jsem pouzil HC v kosikach od www.akvariumruzicka-eshop.cz a 1 kelimek 1-2 Grow od Fytosel a ten mi odesel stejnym zpusobem jako ted to monte carlo od A.Votavy(Tropica) a z kosicku to rostlo,az na ten staghorn,ale to byla moje chyba.Takze to jsou 3ruzne pestirny.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - nigelxx Re: Burik
jj 1-2 Grow od Tropica.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Marcel GRe: Aforte
Aforte napsal: amazonia jim spálila kořínky ... velkou úlohu na jejich zničení měla ta amazonia.To podle mě určitě pravda nebude. ADA AquaSoil Amazonia není nijak nebezpečný substrát a pro vodní rostliny byl už 1000x otestovaný. Muselo by se jednat o opravdu vadný kus materiálu, který by měl třeba extrémně nízké pH. Co jsem slyšel od jednoho prodejce, tak se už prý objevilo několik případů, kdy některé rostlinky in-vitro byly údajně "infikované" už z pěstírny. Možná se tady do mě někdo pustí, že je to nesmysl, ale jak jsem slyšel, předávám dál. Kromě toho bych vzal také v potaz to, že mezi odesláním z pěstírny a zasazením do akvária může uplynout také nějaká doba, a né vždy se ty rostlinky na cestě k zákazníkovi skladují v nejlepších podmínkách. Faktorů, proč se neuchytily, tam prostě může být více.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Aforte
Jestli to nebude čistě náhodou pokračování Anubisova akvária. Taky dával do ADY amazonie 1-2 grow.
Za 1. pro ty rostlinky je to velký stres. Úplně jiné podmínky.
Za 2. amazonia jim spálila kořínky.

Zkus koupit z aqua-daho.cz

Jinak micranthemum umbrosum "monte carlo" je nenáročná rostlinka. Podmínky máš docela super. Vážně se obávám toho, že to je 1-2 grow a velkou úlohu na jejich zničení měla ta amazonia. palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zervan Re: nigelxx
Mne toto robila táto rastlinka pri nedostatku svetla, postupne všetka odhnila. V druhom akvárku so silným svetlom rástla pekne. Ale podľa opisu akvária "Seiryu stone" tam slabé svetlo nemá, tak neviem.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Burik Re: nigelxx
Je to přechod do rostlinného nebe..to je 1-2 Grow?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - nigelxx
Fotka k příspěvku ...jeste jedno foto

Reagovat na tento příspěvek 0  - nigelxx
Fotka k příspěvku Ahoj vsichni,chtel bych se optat na Micranthemum umbrosum 'Monte Carlo',je tohle prechod na submerz?Nebo nedostatek neceho?

Reagovat na tento příspěvek 0  - milosnow
Tak už je to oddelene X-) dik za rady :-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R Mrakoplash Re: Sid
akorát to vytrhávání, potažmo přebírání, je pak na sebevraždu smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid Re: milosnow
Jestli chcete mít v akva "maglajz", pak s chutí do toho. :) Vždyť vytrhat to a udělat znovu jde kdykoli. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - milosnow
Tak zatial to vyzera tak 50 na 50 hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dudak Re: milosnow
z mé zkušenosti, neodděluju je a občas to opravdu není ono. Nejhorší je lilaeopsis a glosostigma, ty se vetřou snad všude a blbě se to pak vytrhává. Micranthemum je o kousek za nima, Staurogyne je v pohodě, je o dost větší, tak si samo najde prostor a když do něj něco vroste, většinou to není vidět. Eleocharis jsem nikdy neměl. Na jednu stranu je hezké, když se to trochu mísí, ale je s tím víc práce. V některých nádržích je vidět přesně do čtverců vysázené kytky - vypadá to nepřirozeně, ale určitě se dá udělat i "oddělení" aby to vypadalo přirozeně. Třeba můj liliovníček za necelej rok lze najít i metr a půl od místa, kam jsem ho sázel ;-) hodně zdaru :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid Re: milosnow
Za mě - oddělit. Kdo má praktickou zkušenost, jistě potvrdí, že prorůstáním vzniká nepříliš vábný "maglajz".
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Burik Re: milosnow
Nic tam nedávej, vypadá přirozeněji, když se rostliny prolínají
 Reagovat na tento příspěvek 0  - milosnow – Oddelenie korenov
Zdravim - mam v aqua tieto kobercovky: Eleocharis parvula, Lilaeopsis novae-zelandiae, Micranthemum callitrichoides, Staurogyne repens. Chcem sa spýtať či je potrebné nejako oddeliť tieto rastliny nejakým plastom - tak aby si korene "nezavádzali" alebo si každá rastlina vytvorí svoje "teritorium" do ktoreho inu rastlinu nepustí...Vďaka
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Aforte Re: nosi
Ne ta nepůjde. Zkus marsilea hirsuta
 Reagovat na tento příspěvek 0  - nosi – 3w
V jednom z akvarii (23l) mam velmi slabe osvetleni, pouze neco pres 3W - kvuli konstrukci se neda navysit. Existuje nejaka nenarocna kobercovka, ktera mi bude prospivat i tady? Vychazi to cca 0,15w na litr. Co nektera z Bahnicek?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: 3CK
Toho bych se rozhodně nebál,měl jsem ještě o řád jemnější, bohužel to odkalování šlo špatně takže teď mám do 2 mm (0,6-1,2mm)a rostou v tom skvěle všechny rostliny. Jen pozor na obsah vápence. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - 3CK Re: Aforte
Kupovat asi zatím nebudu, mám tady nějaký zbytky ze stavby, tak jsem si právě říkal, že bych to do toho prdnul na rozmnožení.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Aforte Re: 3CK
Já mám 1-2mm flexiobklady a roste. Je to spíše ideál :) Pokud se ho chystáš teprve koupit, tak se prvně podívej po něčem jiném. Takové flexiobklady by byly fajn.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - 3CK – Glossostigma elatinoides v jemném písku
Zdravím, máte někdo zkušenosti s pěstováním Glossostigma elatinoides v opravdu jemném písku? Zrnitost cca do 2 mm, zhruba něco takového: www.vseprovasdum.cz/… . Není to pro ni až moc jemné?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kopčem
Děkuju všem za poradu potlesk Zítra jedu na burzu tak snad tam něco seženu. Dám vědět.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Designer Re: Bella
Ona se moc rada prichytava koreny ke dnu, takze jak je stonek u dna, rychle na dne drzi. Zacala se mi tak plazit sama, tak ji ted pomaham, co doroste prihnu ke dnu... nakonec to je videt na fotce. V tomhle akvariu mi neroste buhvi jak rychle (low-tech akvarko), tak nejak rozumne, takze to ani neni az tak moc pece.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kaira Re: kopčem
Třeba marsilky jsou hodně nenáročné. Rostou sice pomaleji, ale zato vytrvale a jsou vzhledově zajímavé.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ciffik Re: kopčem
hydrocotyle tripartita - rychle roste, nepotřebuje C02, ale světlo má rád...

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [4] ...... 13

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 18731x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11418-kobercove-druhy-akvarijnich-rostlin?od=151