Vodní kámen - jak na něj
Aha, já si jí vždycky nechal přinést, na regálu sem jí nikdy neviděl
. No, snad si jí někde ještě seženu
.
Já ji kupoval zhruba před dvěma měsíci, ale už tak nějak "nelegálně"...
Něco jako "doprodej"... Prodejce ji musel přinést odkudsi zezadu, prý ji nemůže dál nabízet, resp. ani její zbývající balení jen tak vystavovat v regálu.
A jak dlouho to platí? Nedávno sem jí ještě kupoval..
HCl spolehlivě, ale tu budete složitěji shánět - drogerie už ji nemohou (údajně!) volně prodávat.
Dobře funguje i potravinářská kyselina citrónová.
A když se na to nalije ocet, tak to šumí? Co takhle klasické úklidové prostředky proti vodnímu kameni nebo HCl?
Starší reakce
0 01.04.2009 14:33 Kralicek11 – Re: filipsi
jj dikes tak ja to uz nebudu mejt...
0 01.04.2009 13:16 Beddy Já to tak jednou do měsíce ošudlám houbičkou namočenou v octě. Sice sem tu čet o strašlivý toxicitě kyseliny octový pro ryby, ale pochybuju, že jedna kapka ve 100l udělá z rybek zavináče.
0 01.04.2009 13:10 jasom Mozna jo, blbe se jim po tom drsnem leze, treba se tomu vyhybaji, podobne jako venku nemusi pisek, atp.
0 31.03.2009 22:11 Kralicek11 trosku OT ale:taky jsem to tam mel,dneska jsem to vycistil a ampularie mi nejak leze nahoru nad hladinu..predtim kdyz to tam bylo tak vylezla a zase zalezla,ted vyleze uplne na konec AQ a pak zase zaleze do vody
odpuzuje to nejak ty sneky ta bila sra*ka?
0 31.03.2009 17:35 NNNTomas – žiletka
Pokud člověk neni vocas, levej, bezrukej, tak to zvládne krásně a za chvíli žiletkou na obyč. nástavci od čonga za 50kč...škoda že je plastovej.
0 31.03.2009 15:03 hebr Tak se me to stejne nicim nepovedloa el jednou sem prisel ke kamosovy a ten ze to oddelat cifem sice sem mu zacal nadavat ze je rybko vrah ale uz to je mesic a ani jedna mu nezemrela takze asi davla dost bacha aby se mu zadnej nedostal do akvarka ale stejne tim cifem bych to zkousel jenom v prazdnym akvariu bez cehokoliv ! hlavne ne v zabydlenym s rybkama
Starší reakce
0 02.02.2009 08:20 Beddy Taky používám ocet. Je to bez námahy a těch pár kapek octa, co steče do akvárka z rybek zavináče taky neudělá.
Ta drátěnka však nesmí být kovová.
Já to odstranil 1/2 octa a 1/2 kyseliny sírové ,štětcem.Pak jsem to umyl octem a teplou vodou.můžeš eště solným roztokem rybky které tam jsou jsou v pořádku.takže to nezanechalo žádné následky.
0 01.02.2009 19:09 guzii No já celou dobu co mám akva při úplným vypuštění čistím pulirapidem a nikdy se mi nic nestalo. Stačí namočit, párkrát přejet jemnou houbičkou a je to dole. Pak několikrát pořádně opláchnout a akva je jako nový.
tak dík za odpověd
Vodní kámen? Jakoukoliv kyselinou (ocet, citronová, HCl...).
Tak si přečti pozorněji co jsem psal hned v první reakci. (jen jestli zase nesedíš s tím fernetem)
A cist umis? Zkus jeste jednou hned prvni odpoved od Yirky.
ja potřebuju vědět ČíM to mám odstranit
O to to máš jednodušší, na druhou stranu bude ten zaschlý kámen trochu odolnější.
ta nádrž není ještě vůbec napuštěná
Záleží na tom, na které části nádrže, krycí sklo můžeš sundat a kámen dostaneš lehce dolů hubkou namočenou v octě. Trošku horší už to je s nádrží,kde se kámen většinou usazuje na hranici hladiny vody. To je pak nejlepší trochu vody upustit a postup stejný jako krycím sklem.
Čím mám umýt akva přesneji vodní kámen poraďte.dík
Starší reakce
mne to vysvetlovat nemusis... ja to vysvetloval tem 20 prispevkum nade mnou... zdalo se mi ze to nechapali
Ano. Ten první je na elektriku a točí se tam vrtulka. Ten druhý je na kompresorek, který tam tlačí vzduch.
Dušan2: Nebo zpětný ventil.
jestli dobre chapu tak ma filtr, na jehoz vyvod jde pridelat hadicka, kterou se prisava vzduch do proudu vody, u bublifuku to funguje opacne... vzduch s sebou bere vodu
0 24.08.2008 21:23 Dušan2 – Re: gum2008
0 24.08.2008 21:17 gum2008 – Re: gum2008
kolik tak stoji ten bublifuk nevim jak to mam hledat na internetu
0 24.08.2008 21:12 gum2008 – Re: kalahare
ten filtr bublifuk
pockat? co ponorit?
filtr celej pod vodu klidně, motorek co nejdál od vody
0 24.08.2008 21:09 gum2008 – Re: kalahare
takze ho nemam celej ponorit?
Pro jistotu ho dej nad úroveň hladiny nebo si pořiď zpětný ventil, který se vsadí na hadičku mezi motorek a vzd. kámen nebo filtr, ten nepustí vodu zpět.
0 24.08.2008 21:05 Dušan2 – Re: gum2008
To fouká vzduch do trubičky a tou jde nahoru a tím přez molitan s tim nasává i vodu. Neboj funguje to a na 50 l to stačí.
Já teda žasnu nad tímhle tématem. Bublifuk, teda ten molitanový filtr, funguje tak, že ten vzduch z kompresoru putuje tou trubkou ve filtru k hladině a bere s sebou take vodu.
0 24.08.2008 21:02 Dušan2 – Re: gum2008
Pokud myslíš kompresor , tak ten se dává nad úroveň kladiny aby se to např při výpadku proudu nestalo.
0 24.08.2008 21:01 gum2008 – Re: Dušan2
to nechapu vzdit to fouka vzduch a kdyz tam dam ten filtr tak to bude foukat do akva pres ten filtr a ne nasavat ne?
0 24.08.2008 20:59 gum2008 – Re: Dušan2
a nemuze se stat ze si ten moturek nabere vodu a neschori?
0 24.08.2008 20:57 Dušan2 – Re: gum2008
Od motorku jde kousek hadičky, pak se dá rozdvojka a na jednu stranu hadička s kamenem a na druhou stranu hadička s molitanovím filtrem.
0 24.08.2008 20:57 gum2008 – Re: thunderstorm
Prosim vas, a jak se filtruje pres aktivni uhli to se da mezi tu molitanovou hovadinu a tim plastem?
náš filtr se nikam nepřipojuje, je 3 cm pod hladinou a vzduch si bere z hadičky která vede z akva a bere to nějak s proudem vody, stojí 360 kč
Přidat reakci
1 ...... [6] 8 9
Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy • Zobrazeno 4091x