Čichavec - pohlaví
Díky. Tak proč už týden prohání nového samce? Zvykne si a dá mu pokoj?
0 22.12.2023 19:20 Allmik – Je to samice nebo samec?? (Čichavec šedý)
Přátelé, prosím Vás o pomoc.
Na fotografiích je ta samá ryba.
Starší reakce
Starší reakce
V jakém věku/velikosti se u perleťových čichavců pozná pohlaví? Myslím tím jakože jestli to není skrytý samec a vybarví se později, jako je to u některých ryb, nebo jestli už se s jistotou dá říct, že je to samice. Přikládám fotky, mám je cca 3 týdny, a při nákupu jim muselo být 3-4 měsíce
Starší reakce
samci
0 09.08.2023 19:26 Petr88 Dobry den.
Mohl by mi nekdo prosim poradit jaka jsou pohlavi ryb na foto?
Starší reakce
Fotky nejsou nic moc, ale podle zbarvení vlevo by mohla být samice a vpravo je samec...
Starší reakce
Když už jsme u toho, nemohu se dočíst, kdy dosahuje čichavec medový pohlavní dospělosti, nemáte někdo představu? Děkuji
Starší reakce
Za mě je to samice samcovo ploutve vypadají úplně jinak. Víš, ale jak je to v dnešní době s tím pohlavím a doufám že to na rybky taky neplatí, ale kdo ví?
Zdravím, zjistila jsem, že u svého Zlaťáka nejsem schopná rozeznat, o jaké se jedná pohlaví. Zpočátku mi bylo tvrzeno, že se jedná o samičku, ale nedávno se v akváriu začalo tvořit pěnové hnízdo (sdílí nádrž se samicí bojovnice, dánii a sekavci), takže jsem se v tom začala pitvat, ale nikde jsem nenašla dostatečně jasné srovnání těch hřbetních ploutví, dle kterých bych to měla poznat (a u toho svého bych někdy přísahala, že je zakulacená a někdy zase, že je do špičky, ostatně, mrkněte na fotky).
Starší reakce
Nejspíš samička, pokud se z toho ještě nevyklube samec. Každopádně na množení to není vhodný kus tak jako tak.
Starší reakce
Tutová samička. U perleťáků je to docela snadný rozeznat protože samec má jasně protáhlé paprsky na spodní ploutvičce ... zatím co samice je má zarovnané aniž by přesahovaly ploutev. Viz. foto s atlasu
takže samice?
Samička má hřbetní ploutev zakulacenou a sameček protáhlou do špičky
Dobrý den, čichavec je zakoupen cca před 1,5m. Aktuálne v karanténě. Nevyznám se v tom, ale ne již poznat co je to za pohlaví, nebo máme ještě čekat? Případně, kdy zhruba to bývá u čichavci poznat. Děkuji.
Starší reakce
Je to samice.
Zdravím, je to samička nebo sameček s ukousnutou ploutvi? Ostatní mají krásný oblouček, ale tady si nejsem jistá
Starší reakce
Moc vám děkuji za radu.. určitě vas poslechnu a pořídím jednoho samce
mějte se krásně
Dva samci to by byl boj někdy i o život.
Aha..no jde mi o to, že mám tedy 2 šedé samice a 2 oranžové samice.
jak to tedy vyřešit?asi bude lepší se jednoho druhu zbavit a dát do kupy ten druhý že?
Děkuji za radu
1+3 bude dobře 2+3 to bych radši nedělal.
Moc děkuji za odpověď.
myslíte si, že jim pořídím samce se holky mezi sebou uklidní? Nebo je lepší je oddělit?
Ano jsou to samice a i ty se dokáží mezi sebou porvat.
0 10.03.2022 20:09 Mikajka Dobrý večer.
Mohu se prosím zeptat na radu ohledně pohlaví mých čichavců? Podle ploutviček se mi zdají jako samice. Je možné aby vůči sobě byly ty dvě oranžové agresivní? Myslela jsem si, že agresivita je spíše, když jsou dva samci. Moc děkuji za radu a osvětu
Starší reakce
Na té první fotce je chovatelská forma čichavce zakrslého "red", druhá fotka je klasický zakrslák, oba dva kluci.
Tohle nejsou velcí čichavci a podle mě nejsou tak agresivní jsou ale hezčí než samice ale asi bych měnil.
Ajaja.
Mám je v poměrně zarostlém 50l. Myslíš, že budou OK společně, nebo mám raději zkusit jednoho někde vyměnit za samici?
Vzhledem k tomu že u těchto čichavců jsou samice dost odlišně zbarvené tak tě prodejce podfoukl a máš dva samce.
Ahoj,
koupil jsem na burze "páreček" čichavců zakrslých. Nejsem si ale jistý jestli to nejsou dva samci. Ten čistě oranžový si zabral jeden roh akva a hned jak se ten pruhovaný přiblíží, tak ho žene pryč, ale dle prodejce by to měla být samice a samec. Mrkněte prosím na fotky a díky za názory
Starší reakce
Díky, taky si to myslím.
Mám ještě zlatého čichavce a jestli jsem dobře rozpoznal, měla by to být samička?
Zdravím, potřeboval bych poradit od zkušenějších jaké pohlaví mají moji čichavci mramorovaný?
Při nákupu mi tvrdili, že je to samec a samička. Velikostně jsou rozdílní, ale jinak nevidím moc rozdíl.
Starší reakce
Ano, je to "mramorovaná" forma nebo taky "modrý Cosby", a ano, je to samec.
0 01.12.2021 11:17 PejdaCZ – samec nebo samice
Ahoj, chtěl bych se zeptat Vás zkušených, jestli se jedná o Čichavce mramorového a zda je to samec nebo samice. Já osobně si myslím že je to samec a samozřejmě bych mu rád pořídil samičku do páru. Děkuji
Starší reakce
Áno, vyzerá to na samičku
Dobrý den. Měl bych standardní dotaz: je tohle samička?
Starší reakce
0 15.03.2021 18:30 tomahomo – ...
Hezký večer, v jakém cca stáří/velikosti lze rozeznat pohlaví dle ploutve?
Starší reakce
Jsou to samičky.
Starší reakce
Přidat reakci
[1] ...... 18
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 20117x