Čichavec - pohlaví
To bude tím, že to jsou nejspíš obě samice...
trochu mě mate to, že jsou oba jako koule(bříško)
Dostal jsem od známého dva čichavce, potřeboval bych nyní určit jejich pohlaví. Ten zlatý je tuším samec, ale u mramorového si nejsem jistý. Pomůžete mi?
Starší reakce
K tomu "přicucávání". Je to souboj a je naprosto reálné, že při tom silnější zabije toho slabšího. Chtělo by to co nejdříve pořešit třeba výměnou za samici.
Jejich agresivita záleží na velikosti akvária. Pokud budeš mít akvárko 240 litrů a větší a bude dobře zarostlé, můžeš tam mít pár zlatých a pár modrých čichavců, ale s tím, že silnější samec bude honit slabšího a obě samice. Tak to u nich prostě je. Ve velkém a dobře zarostlém akvárku se ta oběť snadněji ztratí a agresor jí vážně neublíží, ale honit je bude vždy.
Starší reakce
Tomáš napsal: Obávám se že oba modří jsou samice a oba zlatí samci.
Řekl bych že tvůj odhad je správný
0 01.12.2012 12:39 Tomáš – Samci x samice
Zdravím, mám doma 2 modré čichavce a 2 zlaté. Při nákupu jsem se prodavačky ptal jestli je možné mít páreček zlatých a modrých aniž by na sebe samci útočili... Paní, odbornice na slovo vzatá řekla "Hmmm asi jo" tak sem řekl že bych si vzal páreček ... další reakce "No... u těhle se pohlaví těžko pozná" dala mi do ruky síťku a popřála hodně štěstí
Šel jsem domů s tím, že s mým štěstím jsem si 100% vytáhl 4 samce.
Obávám se že oba modří jsou samice a oba zlatí samci.
Zlatí většinu času plavou vede sebe, pohoda klídek, a najednou je chytne rapl, jeden se přicucne druhýmu k ocasní ploutvi, druhý udělá to samé takže udělají takový kruh v kterým se točí dokud sebou neplácnou někam do kytek ... to má být souboj nebo co?
Přikládám foto - modré samice jsou asi jasné u zlatých dávám pro lepší přehled ke každému 2 fotky.
BTW je reálné mít páreček zlatých a modrých aniž by zlatý samec útočil na modrého?
Starší reakce
Krupici bych neřekl. Je trochu potlučená, ale to by se v dobrých podmínkách mělo do 14 dní spravit.
Tak ešte posledná fotka.. please help - samec či samica?
Starší reakce
Pepyyczek napsal: Nevim to na sto prdů ale řekl bych podle tvaru že je to samice, mám páreček čichavce zakrslého ale popravdě mám nevýraznou samici je stříbrná s málo výraznýma pruhama a samec je úžasně modro-oranžový.Poprvé vidim takový zbarvení č.zakslého jako máš ty, ale při dnešním experimentování a šlechtění je asi možné skoro vše. přidávám foto mých čichavců
Můžete si i stokrát prdnout...
vy pár máte, párečky prodává řezník...
Nevim to na sto prdů ale řekl bych podle tvaru že je to samice, mám páreček čichavce zakrslého ale popravdě mám nevýraznou samici je stříbrná s málo výraznýma pruhama a samec je úžasně modro-oranžový.Poprvé vidim takový zbarvení č.zakslého jako máš ty, ale při dnešním experimentování a šlechtění je asi možné skoro vše. přidávám foto mých čichavců
Starší reakce
...já bych si tipla na 3 samice...
0 22.04.2012 19:55 Bíbí skalára tam má jen jednoho
Starší reakce
pro tři čichavce a skaláry bych já osobně volila ještě větší akva.
a jak by to bylo lepší? no my jsme je fotily celkem dlouho než jsme zvládly celkem přijatelné fotky .. ak možná proto se zdají trochu víc nervózní
taky bych řekla, že to je samice,samec (nejspíš),samice,..a vypadají pěkně vystresovaně.... ani ta skladba těch ryb, ani to 80 litrové akva není to pravý ořechový...
neboj ďábelská kombinace se nekoná
je to synovce ten má tak 80l a asi 10 rybek z toho z větších jen 1 skalára do + asi polovičního nějak mu zarněl . a pak pár pavích ok a mečovek a po jednom ancitruse a pancéřníčka albína skvrnitého
Pokud jsou ty rybky v tom akváriu, co máš v prezentaci, tak je to ďábelská kombinace, bez ohledu na to co je to za pohlaví. Jsem si jistej pouze u poslední fotky a to, že je to samička.
0 17.04.2012 18:41 Bíbí a poslední
0 17.04.2012 18:41 Bíbí
0 17.04.2012 18:41 Bíbí – samec nebo samice?
prosím o radu
Modří čichavci jsou, dle mých zkušeností, ze všech čichavců nejagresivnější a na pohlaví nedbaje, honí vše co se hýbe v jejich blízkosti.
Ještě jeden edit: pro porovnání pohlaví se mrkni na tuto stránku, jsou tam obě pohlaví.
images.google.cz/… sumatranus "Gold"&btnG=Hledat+obr%C3%A1zky&biw=1292&bih=714&sei=bJyNT4WIGbKM4gSF5OiEDw&tbm=isch
Poslední je jasná samice.
Na závěr také dotaz - proč to dáváš do tématu rozmnožování gupek?Snad to někdo přesune.
Dole je 100% samička, nahoře možná sameček, ale fotka není zcela průkazná. Není vidět, zda je hřbetní ploutvička úplně do špičky, či jen "přeložená".
Edit: teď, když jsem si fotku ještě jednou prohlédl se přece jen trochu více přikláním, že to je také samička. Zvláště, je-li to již trošku větší rybka.
vím už se pracuje na výměně .. jen sehnat pěknou samičku tří tečky je problém
(
To buhužel pro to tvoje 100 litrový akvárko není dobrá zpráva, je to moc kohoutů na tak malý smetiště. Uvidíš jak se to bude vyvíjet, je klidně možný, že se porovnají, máš to docela zarostlý, ale je taky možný, že budeš muset měnit.
děkuju .. takže mám v akva tři samce
super.. hold vyškolený personál v Super Zoo ...
Podle mě je to samec.
Edit: Vidím, že se svým názorem nejsem sám.
Starší reakce
Ahoj chtěl bych se zeptat je toto samice nebo samec čichavce.
Děkuji za odpověd
Starší reakce
0 09.11.2011 10:30 wiku – Čichave medový- samec/samice
Je to samec, nebo samička?
Starší reakce
Díky
, jen jsem si sichroval odpověď. Na to druhý téma už dlouho nikdo nereagoval a pak jsem našel toto téma.
Stačí se zeptat v jednom topicu...polystyren nevadí, je ve vodě stálý. Hodně lidí to používá na podložení kamenů atd.
Dotaz k rozmnožování -
když nemám plovoucí kytky a dám jim tam ten polystyrén, nepokazím tím něco? Třeba vodu, napadlo mě jestli se z něho něco neuvolňuje do vody nebo tak něco. Díky
Starší reakce
Já vím, je to častá chyba. Už jsem to viděl i v tištěné knize.
Fajn, že konečně vím, co vlastně mám doma
. Bylo by ale príma, aby věděli taky v akvaristice, co vlastně prodávají
. A nebyla to jen jedna prodejna, kde je měli pod názvem "medový".
Přidat reakci
1 ...... [10] ...... 18
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 20117x