Čichavec - pohlaví
Zdravím,
posílám fotku dvou Čichavců zlatých. Potřeboval bych vědět jakého pohlaví jsou.
Děkuji moc, Ryšavý
Starší reakce
Máš kliku tohle je optimální složení.
Děkuji všem za reakci. Vzhledem k tomu že jsem to vkládal z mobilu a nenacetlo to všechna fota, tak součet bych viděl 3 samice a jeden samec. S tím že samec si asi staví hnízdo v noci. I když to ještě může dělat samec Bety. Každopádně děkuji za reakce.
Ahoj, dovolím si souhlasit s Yirkou
Samice plnější v břiše. Samec štíhlejší může být větší a má delší hřbetní ploutev.
Jistota je u fotografie silné slovo, ale na 1. fotu samice, na 2. nahoře samec dole samice, na 3. fotu samice. Beru jen rybky, které jsou vyfocené celé.
Starší reakce
je to špatně vyfocený, ale prostřední bych řekla samice, poslední samec a to první nevím.
Jak píše Echinodorus, ty ryby jsou příliš malé na bezpečné určení pohlaví.
Zdravím.
U takhle velkých rybek to ještě nelze poznat. Zatím to vypadá na dvě samice,ale za cca 5 let, co čichavce mám, se mi už mnohokrát stalo, že z rybky, která se tvářila jako samice, se nakonec vyklubal samec.
Hodně zdaru!
velké jsou asi 5 cm, budou ještě mladé, koupil jsem je před 14 dny
Jsou to samice.
poraďte, je to samec a samice, dva samci nebo dvě samice?
Starší reakce
OK dik, mam je asi rok, cetl jsem ze u mladych se to da tezko poznat.
Obě holky.
podle všeho ( tedy zakulacené hřbetní ploutve) samičky
pozor ,nejsem odborník
0 15.08.2019 20:46 lipelix – Čichavec perleťový - samicka vs. samec
Starší reakce
Starší reakce
K těm dvojitým paprskům. Asi to bude spíš další z trendů ve šlechtění rarit a zvláštností, aby se ryby lépe prodávaly. Tady jsou u čichavce perleťového. A koupený byl v okresním městě, takže žádná vyhlášená akvaristika.
Koupil jsem 3 stejně velké samice čichavce šedého - orange (prodáváno v petcentru bohužel jako čichavec zlatý) a nějak se mi zdá, jestli se nezačíná jeden z nich měnit na samce. Protahuje se mu horní ploutev a vybarvil se výrazněji než ostatní. Velikost nyní cca. 5-6cm. Co myslíte? Ten uprostřed fotky... zajímavé je i to, že má 2 páry paprsků... setkal se s tím někdo? Je to běžná vada?
Starší reakce
Obě dvě rybky ano? Tak to přikoupím samce, můžou být dvě a jeden? Děkuji
0 05.06.2019 22:42 ZuzkaV
Starší reakce
Fotka č.2 je holka a fotka č.1 to spíše vypadá na kluka.
Hezký pozdní večer. Prosím jsou to obě samičky? Děkuji za odpověď.
Starší reakce
To je jen fotkou jak plave jinak je krásny.
Podle tvaru to vypadá na samce, i když se ta ploutev zdá taková krátká. A příjde mi takový jakýsi pokřivený, nebo to jen dělá fotka?
Rennee napsala:Spíš samec ale má složenou ploutev takže přesně těžko říct ;)
Zkusil jsem to lépe
DanielCoufal napsal: Samec nebo samice?
Spíš samec ale má složenou ploutev takže přesně těžko říct ;)
Samec nebo samice?
Starší reakce
Souhlasím s tebou a Aslanem. 2. fotka je určitě samička, 1. s největší pravděpodobností sameček. Sameček ji bude chvíli nahánět a časem toho nechá. Může se jen chtít třít a ona ne. Ale může to být taky agresivní zmetek, který bude prudit pořád. Je otázka jak ho máš dlouho a jestli honí i ostatní rybky nebo jen samičku.
0 09.03.2019 16:01 Aslan Myslím, že obr. 1 je samec(horní ploutev začíná být delší a do špičky), obr. 2 samička(zaoblená horní ploutev).. důležité je mít prostorné akva a dostatek rostlin,úkrytů... Toť můj názor.. rád bych kdyby se jěště někdo připojil a potvrdil to..
0 09.03.2019 15:42 Shiro – Čichavec modrý pohlaví
Dobrý den, dostal jsem darem dva modré čichavce, ale nikdy jsem je nechoval. Nevíte prosím který z nich je který? Jsou sice ještě celkem mladí cca 5-6 cm, ale z toho co jsem si tu přečetl si myslím že ten s tmavšími skvrnami (foto 1) je samec. Vůči druhému čichavci se chová hodně agresivně a pořád ho zahání a oštipuje. Přesto mám dojem že ten našedlý (foto 2) je samička.
Poradil by mi někdo? Děkuju.
Starší reakce
samice
0 21.12.2018 18:41 Vitas – Samec či Samice
Ahojte, potřebuju radu zda se jedná o samce či samici. Díky
Starší reakce
0 20.10.2018 23:08 petronela Zdravim, to farebne kupovane v hornbachu je koliza krpata, neviem preco pisete ze odchov je nemozny alebo tak, mam laicky odchovanych 18krasnych zdravych rybiek, vylovench z 300litroveho spolocenskeho akvaria bez akychkolvek skusenosti. takze az take nemozne to nieje. staci sledovat hniezdo a ikry. Vela stastia
Starší reakce
Velice Vám děkuji za odpovď
Ten co má protaženou hřbetní ploutev do špičky je samec. To s zakulacenou ploutví je samice.
0 14.08.2018 09:16 mailla – Urceni pohlavi
Dobrý den,prosim o jake pohlavi se jedna.
Dekuji.
Starší reakce
0 29.07.2018 10:18 Kasandra – Kluk nebo holka?
Prosím je to kluk nebo holka a jaký druh?
Starší reakce
Ahoj, taky bych se spíš klonila k tomu, že zlatá jsou děvčata, ale chtělo by to lepší fotky. Podle tvaru těla a těch ploutví aktuálně vidím holky.
Ale máš tam modrého kluka a jestli se budou chtít množit, bude jim to jedno a půjde modrý kluk se zlatou samicí. Šance na odchov potěru je minimální, takže se nemusíš moc bát, co za barvy z toho vyleze.
Starší reakce
Starší reakce
Tak to je na 99% samice. Přijde mi pravděpodobnější, že samice staví hnízdo (jak jsem psal, u betty jsem to viděl na vlastní oči), než aby tohle byl samec. Ale všechno je možný.
To asi šlechtěný, netuším, nakoupeno v Hornbachu. Tohle je 100% sameček (kupováni spolu).
a co je to za ryby? divoká forma nebo nějaký šlechtěný paskvil?
Přidat reakci
1 ...... [2] ...... 18
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 20117x