Čichavec - pohlaví
Někdy je problém nechat ho zvyknout na nového spolubydlícího.. Když už by nic nešlo tak bych go dal pryč a koupil si nový pár.
0 09.01.2011 09:31 Silurus – Re: Silurus
Tak už to řešit nemusíme.Čichavec násilník zlikvidoval dalšího partnera.
Oba dva skončili.....však víte kde.
0 09.01.2011 08:38 Silurus – Re: avast
No je strašný problém ho vyfotit potvůrku.Přidám stejný snímek v jiném rozlišení v prohlížeči jpg lze použít lupu.Jedná se o bílou skvrnu(vypadá jak odřenina)s černou tečkou.
Nebyla by lepší fotka z blízka? Takhle tam vidim max černej flíček. Můj starej samec myslim měl taky jeden, ale vzadu pod hřbetní ploutví a ten co mám teď, tak má u ocasní ploutve taky, ca 2-3 mm v průměru. Zkus vyfotit líp.
0 08.01.2011 15:11 Silurus – Silurus +/-
Vážení přátelé akvaristi.Dnes jsem tomu mému násilníkovy koupil partnerku(nebo partnera???)a až doma jsem si všiml,že má na hlavě nějaké gorbačovské znamení.Mám obavu,aby to nebyla infekce.viz.foto.Byl kupován v AQ tam jsem si toho nevšiml.
Ovšem násilník se nezapřel a chudáka perleťového nahání po celém akvárku.Co doporučujete?
0 06.01.2011 16:05 Silurus – +/-
Můžou být čichavci v páru např.zlatý a mramorový apod.?
Taky bych si myslel, že je to mladej sameček.
0 06.01.2011 16:00 Silurus – +/-
ještě foto
0 06.01.2011 15:57 Silurus – +/-
Tak mi zůstal s páru jeden čichavec.Nepodařilo se mi zjistit jestli to byl párek,ale podle toho jak ten frajer na fotce naháněl toho menšího po akvárku až narazil do skla a odporoučel se do rybího nebe,tak si myslím,že je to samec.Ovšem jistotu nemám.Chtěl bych dokoupit druhého,aby nebyl sám.Můžete poradit?Děkuji!
Starší reakce
V popředí je samozřejmě sameček. Rozdíl spočívá ve tvaru hřbetní ploutve - má ji do špičata, zatímco za ním stojící samička do kulata.
Jak pises, z toho videa/fotek tezko soudit, ale nejen z toho. Urcit bezpecne pohlavi u techto ryb ve velikosti srovnatelne s Razborou klinoskvrnou (jak koukam na to video), jen pozorovanim, to snad ani nejde.
Tohle jsou jeste opravdu miminka, u tak velkych ryb moc nepoznas. Ze se nahaneji je jen detska hra, asi jako se skadli kotata, bez rozdilu pohlavi. Tady snad pomuze jen pravdepodobnost. Na 25% mas dva samce, na 50% samce a samici, a na 25% dve samice. Ale neradoj se, pravdepodobnost je potvora, takze mame ze 6ks takovychhle miminek Cichavcu perletovych 6 krasnych samcu
.
To rozlišení fotek je prachmizerné. Takže spíše intuitivně, čiliže bez záruky. Na 1. fotce je samička na 2. sameček. Ale dávám tomu jen tak 60%, víc se nedá. Kvalitnější fotky by napomohly.
Je to ona?Nebo on?
Mrkni tady do atlasu. Na identifikaci musíbýt rybky odrostlejší a nejspolehlivějším činitelem rozdílu je tvar hřbetní ploutve a u větších rybek celkový tvar těla. V atlasu klikni na další fotky nevo dole na foto Google. Tam je spousta foto obou pohlaví.
rybicky.net/atlasryb/cichavec_zlaty Tvoje video je sice zajímavé, ale chceš-li posoudit pohlaví rybek, dodej jejich foto z profilu a ne sedmiminutové video.
0 19.12.2010 09:16 Silurus – ?
Přátelé mám v AQ dva čichavce(viz.video)a pořád nevím jestli jsou on,nebo ona?Jeden den prohámí ten větší toho menšího a na druhý den je to naopak.
www.youtube.com/…Starší reakce
Děkuji!
Ahojte,tohle bude zřejmě samička,že? Mám bohužel 2 úplně stejné rybky a jedna druhou terorizuje a odhání od jídla. Nejlíp asi vyměnit za samečka?
Starší reakce
0 15.10.2010 20:41 Usine – Re: Designer
To jsou ještě mladí a nemají samice a nestaví pěnové hnízdo. To je teprve mazec. Já jsem dopadl tak že mě plavalo v nádrži 7 samců. Ti se ale už nervali.
Jo jo, ja vim, ale tak jsem si rikal, ze bych ty 2 samce zkusil a kdyz bude jeste zle... Jsou ve 160l a docela je i kam se schovat. Asi duvod, proc jine ryby ted radeji plavou mezi kytkama. To by clovek neveril, jaky muze byt takovy perletak drsnak. A kdyz vidim ty souboje, mozna by se obcas ani Betty nemusely stydet (s nadsazkou). Uz jste nekdo videli hejno Teter cisarskych uhybat pred perletakem? A to jsem se puvodne bal, ze by ty cisarky mohly perletakum ozdibovat tykadla. Byl puvodne klid, ale jak perletaci vyrostli, klid skoncil, nastal teror.
0 15.10.2010 20:00 Usine – Re: Designer
Nevím jak velké máš akvárium, ale i dva jsou hodně. Samic není nikdy dost a 2+2 je dost špatný poměr, doporučuji 1+3. To se možná dočkáš i mladých. Při variantě 2+2 ti zbudou časem zase jen ti dva samci.
Jo cizí neštěstí, říkáš. Víš co lidí Ti teď tiše závidí.
Jo jo, ja to sem dal, pac jsem si chtel taky postesknout a mozna nekoho cizi "nestesti" i potesi a poveseli
.
Hoď to do inzerce, on se někdo najde kdo to s Tebou za nějaký nevěsty vymění.
Trosku drive zalozene tema, ale prijde mi to legracni. Ctu tady povzdech nad spatnou dostupnosti samcu Cichavcu perletovych. Koupili jsme s partnerkou 6 mladych, neslo zdaleka rozeznat pohlavi. Zadny vyber, proste prodavacka vylovila 6ks. A po nejakem case? V akvarku plave 6 samcu, co plave, obcas voda skoro vre, rvou se jak sileni (nic si ale neudelaji, i kdyz to vypada nekdy az desne), zahaneji co se hne, vsechno sezerou a kdyz uz nemuzou, hlidaji zbytek. Proste situace na palici. Jsou nadherni, velici, sice jeste pubertaci, ale uz jim trci i paprsky z ritni plotve. Jasne ze se nam nechce se jich zbavit, ja tak krasne kousky nikdy nemel, ale co nam zbyde? Pochopil jsem z jejich chovani, ze 2 by byli az az, a nejake aspon 2 samice by byly moc prima. Nemate nekdo na vymenu? Nebo nepotrebuje nekdo pekneho mladeho samce? Dat je nekam jen tak, fakt se mi nechce, kdyz ma clovek jednou v zivote takove kousky a tady by je treba nekdo uvital...
Starší reakce
zdravím, potřeboval bych vymenit samce čichavce šedého za samici a to samé se zlatými. fotky jsou u prezentace 1. domácí. a nebo je i daruju.
0 05.10.2010 12:05 Mira – Re: Forro
Tahle je na samice.
Já spíš při tom určování věřím víc na to kulatější bříško a hřbetní ploutev, než na celkové zbarvení, ale můžu se mýlit. Jinak co se týká dvou samic v nádrži, tak bych to jako problém neviděl.
tak to mam v nadrzi dve samicky, hlavne ze mi je prodali jako par cichavcu,
ale zbarveni podle atlasu ma jako samecek, nebo je to variabilni. Budou si holky vadit?
Podle mě je to mladá samička.
Starší reakce
Snesou a až trochu povyrostou a bude jasný, že to jsou opravdu obě samice, tak jednu můžeš s někým za samečka třeba vyměnit.
JJ, pravda, jsou mladí, mají jen cca 4 cm, prodejce pohlaví také nemohl určit...
Případně snesou se 2 samice v jednou akvárku?
Rybka bez ploutví je zcela jistě samička, druhá pravděpodobně též.
No taky je tady varianta, že to nejsou "dva", ale "dvě". Je to velikost kde se to velmi těžko určuje.
Ještě detail na ploutve "beztykadlového" útočníka
Ten s ukouslým "tykadlem" často prohání toho druhého. Jsou to oba samci ? Občas se k sobě točí bokem a tlamkami si navzájem doráží na zadní část těla (před ocasní ploutev).
Starší reakce
Ano je to samice. To, že prohání samečka je naprosto normální.
0 29.08.2010 11:08 Forro [3] Ahoj chci se jen zeptat podle fotek Cichavce modreho v atlasu ryb.
Jsem usoudila ze mam samce a samici. Samice ma po stranach dve cerne tecky, že? jen se ujistuji
. Ale nejde mi na rozum proc by nahanela samecka.
Je proti nemu o dost vetsi. Pro jistotu pridavam foto.
Starší reakce
0 17.07.2010 14:23 Pavel – Nová generace
Mám ted plné akvárko maličkách prcků. Samec je hlídá jako das. Odlovil jsem ostatní ryby tak to snad vyroste.
Starší reakce
0 08.07.2010 17:45 EJAX tak probíhá změna, meďáci začínají mít trošku sitější barvu a lehce tmavne kolem hlavy... snad je to pořád samice, nechci si koupit k nim dalšího samečka
... nevíte jestli je lepší chovat v párech nebo víc samic? Je to tu sice už psané, ale na jiných webech se to liší...
0 07.07.2010 14:21 radim – Re: EJAX
to určitě bude
hlavně samici k schovávání...ten muj krsavec ji pořád nahání a staví hnízdo, ale ona se s ním nechce třít..kdybych tam neměl tolik kytek tak by ji snad někdy aj umlátil
0 07.07.2010 13:52 EJAX – Re: radim
Super, tak to budu rád, ještě asi dokoupím nějaký plovoucí kytky, to se jim určitě bude líbit
Přidat reakci
1 ...... [13] ...... 18
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 20117x