Čichavec - pohlaví
můj typ 2 samci
Vypadá to na mladé samečky, nicméně to horní bych tipla spíše na samičku =)
U perleťových to jde často blbě poznat
Já bych to taky tipnul na dva samečky
Druhá fotka samec, fotka číslo jedna, nevylučuji samičku. Snad jinou fotku, v lepším záběru.
Velmi pravděpodobně se jedná o dva mladé samečky.
Tady bych řekla, že je to samec.., první obrázek.. Ten druhý, no, asi by to chtělo novou fotku. u druhé fotky je to pro mne 50 na 50.
Kdo s větší zkušeností poradí s určením pohlaví ? Hřbetní ploutev je sice kulatá, ale je prodloužená. Řitní ploutev je také částečně prodloužená. Předem díky. PS: Jedná se o dvě různé ryby.
Starší reakce
Spodní je na tuty sameček, horní není vidět. Hlavní rozlišovacím prvkem je tvar horní ploutve - u samečka rozevlátý do špičky u samička kratší do kulata.
nešlo by ještě nějaké foto z boku ? takhle bych řek že je to samec
0 24.01.2010 19:20 nordos – tady je druhá
0 24.01.2010 19:17 nordos – prosím o rozlišení
Jsou to čichavci zlatí prosím o rozlišení zda jde o samce či samičky
Starší reakce
Nejsem odborník na Leeri, ale ten obchodník asi taky ne, když by na to potřeboval roční rybky. Myslím, že by u dobře se vyvíjejích rybek měla stačit maximálně polovina té doby.
No já teda nevím, kupoval jsem 6 čichavců a vyklubalo se z nich 5 samců a jedna samice. Pěkných 80%
Taky všude vidím spíš samičky, ale doufám že mám doma pár.. Ale kdyby náhodou ne, sem domluvenej v obchodě že by mi to za něco jinýho vyměnil..
Řekl bych, že to bude samec. Pokud máš v akva ještě další kousky a pokud jsou rybky ve stejný velikosti, tak ti jimž se výrazněji barví spodní ploutev více do oranžova(později jim až zčervená celý spodek břicha), tak to budou velmi pravděpodobně samci, alespoň takhle je poznávám já. Samozřejmě, že chybička se vloudí. Ještě k té oranžové, červené barvě. Nejlépe vybarvené ryby do červena jsem měl vždycky, když měli dostatek živý potravy, v mém případě dafnie.
0 11.01.2010 16:45 ViktorLicek řekl bych že to bude samička samci mají hřbetní ploutev na konci špičatou
Starší reakce
0 03.01.2010 15:43 Skorica modrý
omlouvám se za úpisovou chybu pochopitelně se jedná o čichavce modré
Mě to přišlo spíš jak ti šedí, ale oni sou si hrozně podobní
Souhlasím s ostatními, toto nejsou čichavci zakrslí, ale čichavci modří (šedí) forma cosby. Oba kusy jsou pravděpodobně samičky, čichavci šedí jsou docela agresivní, ale nikdy si aspoň u mě neublížili, tak pokud mají dost velkou nádrž (100l+), bych to neřešil a dokoupil jim aspoň jednoho samce.
Pohlaví se pozná podle hřbetní ploutve, kterou mají samci do špičky a samice kulatou, navíc samice většinou vypadají, jako by snědly velkou kuličku. Pěkně je to vidět tady v atlasu:
rybicky.net/atlasryb/cichavec_modry , doporučuju důkladně přečíst, akorát doporučuju chov spíše v hejnu než páru.
A ne modré?
nevím jak vložit více foto k jednomu postu, tak teď přikládám foto druhé ryby
týden starý pár čichavců zakrslých první ryba neustále doráží na druhou u té je vidět ztráta barevnosti..prosím místní znalce labyrintek o rozklíčování přiložených fotografií co mi to vlastně prodali. Bojím se že dominantnější ryba zabije v 100l akva druhou.
Starší reakce
Haimdol napsal: Horní foto je samec a spodní samice. Ideální by bylo počty obrátit .
Díky za info, to se holka tedy má, ikdyž, co jsem si četl o čichavcích, tak moc galantní po páření nejsou...
Horní foto je samec a spodní samice. Ideální by bylo počty obrátit
.
Prosím o info, mam v akva 4 čichavce, 3 mi přijdou úplně stejní, jeden má kratší hřbetní poloutev. Viz. foto, jak jsem na tom, kdo převažuje? Také jsem u nich ještě nepozoroval stavbu hnízda, mám je ve společenském akva s neonkama, péřovcema a ancíkama.
Starší reakce
samice
Co na té fotce vidíš lepšího?
pokial má táto rybička 1,5 roka, tak tu nie je niečo ok(môj názor).Je to samica.
0 22.10.2009 19:09 Petr Podotýkám, tuto rybu jsem zakoupil před 1,5 rokem.
Zatím to nevypadá nijak ... je to ještě moc mladá ryba ...
0 22.10.2009 18:54 Petr – Samec X Samice Čichavce Perleťového
Dobrý den,
ohledně této ryby jsem se jednou už na pohlaví ptal.
Teď jsem pořídil novou (podle mého úsudku lepší fotografii) a znovu se ptám: Tento Čichavec je samec nebo samice.
Předem Vám děkuji.
Starší reakce
0 14.10.2009 22:12 sirius Jak jsemm se koukal tak by to mohla být samice
Na tuti dva samci.Poznáš to podle dlouhé hřbetní ploutve.Samice má krátkou kulatou.
0 13.10.2009 21:49 tomper tak to tak bude, dik
Tohle na dva samce nejen vypadá, ale taky jsou.. Mají takové ty provázky z ocasní ploutve..
Přidat reakci
1 ...... [15] ...... 18
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 20117x