Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Dennerle Nano Cube 30L

 

Články » Dennerle Nano Cube 30L   Vytisknout tuto stránku 

Dennerle Nano Cube 30L

Publikováno: 09.02.2010 • Autor: © kuriertomas • Rubrika: Technika

Podobne ako v mojej recenzii na závesný filter Aquaclear, znova by som sa rád podelil o skúsenosti s dalším produktom, tentoraz nano akváriom(krevetkáriom) od firmy Dennerle. V článku nájdete základné informácie o sete, obsah balenia a moje dojmy.

 

F

 

Obsah balenia:

-akvárium o rozmeroch 30x30x35

-čierna podložka pod akva

-krycie sklo

-držiaky krycieho skla(4ks bočné a 2ks rohové)

-čierna samolepiaca tapeta

-filter NANO Eckfilter(súčasťou bola aj roztrekovacia rampa a nadstavec pre vodorovné, aj horizontálne uloženie rampy)

-2x Nano deponitmix(základná vrstva dna)

-2x Nano garnelenkies(vrchná čierna vrstva)

- sáčok krmiva pre krevetky spolu s NANO lyžičkou(fakt coooolova lyžička :-)

-balenie prípravkov: 1. na úpravu vody

2. hnojenie rastlín

3. vitamíny pre krevetky

-11W osvetlenie

-teplomer

 

F

F

 

Prvé dojmy:

Toto akvárium som obdivoval už dávnejšie na tomto webe, aj na iných stránkach. Párkrát som už v Hornbachu bol, kde majú zariadené 10l akvárium, v nom niekoľko krevetiek a zo 2-3 rybky. Po poslednej návšteve ma nejak začalo provokovať to akva a po hodine zvažovania či kúpiť obyčajné akvárium za 17eur a dokúpiť jednotlivé komponenty, alebo tento set, vyhral set dennerle(dopomohla k tomu aj priateľka:))

 

F

 

Jednotlivé komponenty:

Akvárium:

Na akváriu asi špeciálne nič nebude, predná strana so zaoblenými hranami, zadná časť je už ale liata, rovnako ako dno akvária. Nálepka vpredu Dennerle Nano Cube je asi niečo, ako mať na kapote auta znak lamborghini :-)..mne osobne sa to páči.

Vrchné hrany sú zbrúsené, takže porezanie by nemalo hroziť. Co ma veľmi potešilo, bolo krycie sklo aj s úchytkami, takže všetko do posledného detailu je v balení.

 

F

 

 

Podložka:

To, že k akváriu je aj podložka pod neho, som zistil až neskôr, pretože podložka bola pod akváriom a pod tým krabica, takže po vybratí akvária z krabice podložka ostala v krabičke a až po neskoršom prezeraní som tam zbadal podložku, ktorá je formovaná na toto akvárium, t.z. že ma vpredu oblé zakryvenie a zad rovný. Je o trošku väčšia ako akvárium. Materiál je nejaká pena, zrejme nič zvláštne.

 

Krycie sklo:

Krycie sklo je o rozmeroch ????? , takže po nasadení na uchytky máte priestor pre manipuláciu či už pri krmení, alebo pri aplikácii kvapiek. Taktiež je výhodou lepšie prúdenie vzduchu ako pri kompletne napasovanom kryte, a voda sa menej zráža na skle. Uchytky sú veľmi praktické a dizajnovo(priesvitný plast) sa skvelé hodia k celkovému vzhľadu akvária.

 

Cierna samolepiaca tapeta:

presné rozmery na zadnú stranu akvária, tá moja bola bohužial trošku skrčená a tak po nalepení vidno isté bublinky či pokrčené miesta, ale po naliatí vody to vôbec nevnímam, celkovo to pôsobí veľmi efektne. Lepenie je pomerne jednoduché, nalepil som začiatok a pomocou prsta som pomaly stahoval tapetu a pritláčal, aby ostalo čo najmenej bubliniek.

 

Filter:

Filter je už poskladaný, stačí ho opláchnuť a zapojiť. Dole vo filtry je hrubšia pena, a nad nou zväčšej časti sa nachádza jemná vata. Priepažky na vnikanie nečistôt je tak akurát, krevetkám vtiahnutie nehrozí, pretože vata je v podstate hned za mriežkami, takže medzera tam nie je. V balení je aj roztrekovacia rampa a nadstavec na jej vodorovné alebo zvislé použitie. V návode je aj rozpísané, kedy použiť zvislú a kedy vodorovnú polohu. Na vrchnej časti je regulácia prietoku. Tento filter som mal zapojený cca 2týždne, vymenil som ho za závesný filter aquaclear 20, a to kôli spokojnosti v 20l akváriu, kde voda bola priezračná a určite je to lepšia filtrácia cez niekoľko médií, ako len cez penu a vatu. Taktieť závesný zaberá v akváriu minimum priestoru, tento i ked je nano, nejaké to miesto určite zaberie. Filter je ale tichučký, a určite účinný, navyše bezpečný pre krevetky.

 

F

 

F

 

 

Nano deponitmix(základná vrstva dna):

Spodná vrstva zabalená v sáčku. Na rozdiel od starého dna od Rataja, je deponitmix v suchej forme, takže do akvária to pekne nasypete a upravíte.

 

F

 

 

F

 

Nano garnelenkies(vrchná čierna vrstva):

Túto vrstvu som prepláchol pre istotu vo vode. Voda od začiatku bola čistá, žiadna špinavá voda.

Krmivo

Krmivo určené pre krevetky v NANO tabletkách :-). Súčasťou je aj miniminimini lyžička, ktoru pohodlne dávkujete potravu.

 

F

 

balenie prípravkov:

1. na úpravu vody- 2kvapky/1liter...kvapky na úpravu vody pri každej výmene. Vystačiť má na 150l vody

2. hnojenie rastlín-1kvapka/5l vody...vystačiť má na 3000l vody

3. vitamíny pre krevetky-15kvapiek/týždenne- vitamíny pre krevetky pre ich vyfarbenie, zdravie a pre posilnenie panciera.

 

F

 

 

F

 

 

Osvetlenie:

S osvetlením som nadmieru spokojný. Má nejakú vrstvu, ktorá má do akvária odrážať 100%svetla. Skutočne pri osvetlení týmto svetlom aj staršie akvárium dostalo nový nádych farieb. Tiež sa mi páči, že má možnosť odkloniť odrážaciu plochu, takže v prípade, že vám pri pozeraní svetlo svieti do očí, môžte kryt pootočiť a je po probléme. Svetlo pekne pokryje celý set akvária.

 

F

 

 

F

 

Teplomer:

Co dodať, nano teplomer na meranie teploty :-)

Ohrievač: (nie je súčasťou balenia)

 

F

 

F

 

 

Na zabezpečenie stabilnej teploty som zakúpil aj ohrievač dennerle. Dizajnovo je ladený k akva, a to hlavne svojim tmavým vyhotovením, tmavá časť je aj tá zasklenná(cca polovica), a to zrejme kôli pozadiu, aby ho bolo čo najmennej vidno. Inak klasika nastavovanie teploty.

 

Akvárium po doliatí vody kryštálovo čisté, nechal som ho zabehnúť týžden, vodu som vymenil až po týždni, a to 50%. O pár hodín som tam už dal krevetky. Zatial to vyzerá skvelo, to sklo má niečo do seba, celkovo to v izbe pôsobí veľmi príjemne. Mať takéto niečo v práci na stole, musí byť totálna paráda, to by som ale nepodával pracovné výkony :-)

 

F

 

Dočítal som sa rôzne odporúčania, že treba krevetky starostlivo pripraviť na prenos do nového aqua, ja som ich však vybral zo starého a dal do nového. Nezaznamenal som žiaden uhyn ani problém. Tiež som sa dočítal o tom, aké zložité je vytvoriť rovnováhu v takom akváriu, a ako sa ľahko rovnováha rozhodí. Mam cca 3mesiace 20l akvárium (nie dennerle set), ani raz som neodkaľoval. Jediná údržba bola dolievanie vody, ked sa jej veľa odparilo. Mal som tam ryby aj krevetky, dokonca red crystal, ktoré sú vraj náročné na kvalitu vody a všetky bez problémov fungovali. Takže z osobných skúseností si myslím, že sa o to nejak extra netreba starať ako v perinke, lebo je to malé a ľahko sa poruší rovnováha.

Cena za set pre niekoho zbytočne drahé, podľa mna toto je maximálne vhodné pre začiatočníkov, kde nájdu všetko na založenie krásneho a fungujúceho akvária. Myslím si ale, že aj skúsený akvaristi, krevetkaristi si pri tomto sete prídu na svoje.

 

 

F

 

 

F

 

 

F

 

 

Set som zakúpil v Hornbachu Košice za 123EUR

Cena na webe: 132EUR

 

 

 



 

Za správnost informací zodpovídá autor článku, dotazy směřujte na autora. Hodnocení článku hvězdičkami provádí redakce. K článku se vyjádřete pomocí palců (líbilo se / nelíbilo se).

Hodnocení
*****

Líbilo se: 17x Nelíbilo se: 2x Zveřejněno: 09.02.2010 Upraveno: 09.02.2010 Přečteno: 4391x

Schválili: Bob66 **** 09.02.10 • Jarka **** 13.01.14 • Rex **** 13.01.14

Související články
Žádné související články
Další články z rubriky Technika
15.08.2012*****JBL Aqua in-out667x
08.07.2011*****Polské CO2 sety - ukázkový šlendrián2590x
26.05.2013*****Recenze skimmer: Eheim Skim 3501378x
15.04.2017*****Výroba vnitřního filtru584x
14.07.2009*****Uchovávání nitěnek1883x
30.08.2017*****Domácí a komerční filtrace106x
23.05.2011*****CO2 difúzor do miniakvária-fotonávod3308x
18.03.2016*****Skimmer vlastní výroby907x
23.04.2010*****Řešení zelené vody pomocí UV Atman 11W a filtru Fluval 4052662x
25.06.2019*****Boost My Filter - Juwel Bioflow (M,L,XL)1026x

Komentáře návštěvníků

x Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele

Další články tohoto autora
11.03.2015*****Dennerle Dosator494x
05.03.2015*****JBL Cleany42x
08.08.2011*****EHEIM professionel 3 3501395x
07.06.2011*****JBL CristalProfi E1501 greenline2085x
08.10.2010*****SERA Fil 1201243x
09.02.2010*****Hagen AquaClear 203199x



© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/clanky/366-dennerle-nano-cube-30l