Vhodná dekorace do akvária
Nic jsem s ním nedělal dokonce jsem tam nechal trochu kokosu pro ancíka.
Mám (měl sem) v akváriu jen kupované v hypermarketu)
Vydlabal, očistil drátěnkou, přelil horkou vodou a šli do akvária.
Nikdy jsem nepozoroval něco závažného.
Zdravim, je vhodne pouzit kokosovy orech kupeny v obchode ako dekoraciu do akvaria? Pripadne treba nejak kokos osetrit, uvarit a pod?
Starší reakce
Na takto obecně položenou otázku ti nikdo neodpoví. Je třeba vzít v úvahu složení a vlastnosti pěny i barev, tedy pročíst manuály a bezpečnostní listy.
0 26.03.2023 21:15 Gabi69 – Domaci dekorace
Chtěla bych se zeptat, když bych si vyrobila domaci dekoraci z na vzduchu tvrdnouci hmoty pak ji nabarvila akrylovými barvami, mohla bych ji dát do akvaria?
Starší reakce
Ale to není špatné, to jsem neznala. Děkuji
Jaké dekorace se dají použít jako tunely/trubky, když člověk nechce PVC? Napadl mě dutý bambus, ale asi bude hnít. Kdyby z něj byl zooplankton tak by mi to nevadilo, ale plíseň už by byla problém. Průměr stačil 2 cm nebo i menší, nejde mi o velikou trubku. Díky.
Starší reakce
to chápu, ale já třeba ujiždím na vrakách lodí, to mám také několik druhů. Ono každý má svoje
V rostlinném akva je dekorace ryba,v akva s rybami kámen, kořen, listí,...
Tydle "kýče" mi nepřirostly k srdci, tak se omlouvám za nelichotivý koment...no taky jsem si ho mohl odpustit...pravda.
Ať to roste,plave a pro "kýčaře" vyplňuje prostor
0 23.08.2022 11:19 koki74 Co jsem koukal tak nejvíc dekorací mají zde:
www.zvireci-potreby.cz/… jsou to dekorace od výrobce Nobby, prý je to z továrny na Filipínách. Máme doma a opravdu je to rozdíl orpoti ostatním dekoracím.
Starší reakce
Ahoj, nezkoušel jste někdo tyhle umělé rostliny jako dekorace do akvária? Zajímala by mě zdravotní nezávadnost, barevná stálost apod.
www.florum.cz/…
www.florum.cz/…
Zhruba po třech letech kdy rostliny bojovaly o život s želvami jsem se rozhodl přejít na umělé v mém RIO 180 (ve 450 ještě nějaký rok vydrží, než mláďata dospějí).
Starší reakce
Kolikrát si lidé i více kořenů přidělávají k sobě, aby dosáhli vzhled, který chcou. Ale rybám a krevetkám je to celkem šumák, prostě si najdou nějaké své místo a tam si vegetí.
Na fotografie v e-shopech bych nespoléhal, i když některé nabízí konkrétní vyfocené kusy (s patřičnou přirážkou). Z fotografií se i s uvedenými rozměry špatně představuje poloha v akváriu.
Doporučuji z papíru slepený skládací model akvária, stačí dno a dvě stěny, navštívit akvaristické obchody, najít si vhodné kořeny a zkusit je do papírového modelu umístit. Ušetříš peníze i případné zklamání z nepovedené koupě přes e-shop.
Poradím ti hledej dál, s tím ti nikdo nepomůže. Co kořen, to originál. Zajdi do Hornbachu, jestli jsi z Prahy a okolí, zajeď do skladu akvarista.cz v Počernicích, objeď petcentra...
0 11.12.2019 12:05 Veverca – Kořen do akvária
Dobrý den..
Hledám do svého akvária (30l)kořen,na který bych připevnila rostliny,ale zároven sloužil také jako úkryt pro rybky a krevetky. Dlouho jsem hledala,ale na internetu jsem žádný,který by se mi líbil nenašla. Poradíte mi prosím?
Starší reakce
to nevím přesně, např.fepren mám v akva ( testuji) a glazura se taky vypaluje ne?
I když jsou glazury bezolovnaté a z glazovaných hrnků, misek aj. věcí baštíme a pijeme, tak nechápu, proč vystavovat AQ dalším chemikáliím navíc. Přírodní dekorace je přírodní dekorace. Ale je to jen můj subjektivní názor. Sto lidí - sto chutí. A nabídka je veliká.
www.zbozi.cz/… Dobrá, ale pokud se rozhodnu pro vlastní výrobu keramického doplňku je lepší ho Glazovat nebo ne ?
Edit: Jedná se o křemičitany s přídavkem barvících oxidů a jiných chemických složek ovlivňujících barvu Glazury.
Tak mě zajímá jestli to nemůže uškodit na kvalitě vody v akváriu ? Na záklaďe ,,uvolňování" Barev ?
P.s. Ano mám možnost výroby doplňku z keramiky...
z keramiky se vyrábějí různé srandy do akva, např. jeskyně, různé roury a schovky... vypálená hlína ( jíl) se dokonce používá jako substrát ( jen není glazovaný)
ano ,keramiku lze použít
Rostlinky mám.
Takže keramiku lze použít ?
keramika je v pohodě
ale lepší dekoraci než ryby k rostlinám neznám
0 01.08.2019 18:40 Vojta R. – Keramika
Dobrý den, chci se zeptat zda je keramika vhodná do akvária jako dekorace ?
A jestli nemůže rybám nijak ublížit ?
Nebo zhoršit kvalitu vody ?
Starší reakce
Opláchni to ve vodě a dej to do akvária nevypadá to zas tak špatně. Plastů máme v akváriu spousta třeba filtry.
Do AQ není plast dekorace vhodná, sic je tohle celkem zdařilý "kámen". Není to kýč např. jak lebka nebo loď, takže za tohle pochvala
Problém těhle výrobků je, že nikdo neví co se z toho může uvolňovat do vody. To že to mají vedeno jako dekoraci do akvária nic nezaručí.
Nejlepší dekorace do akvária je pěkná živá rostlinka. Pokud to myslíš s akvaristikou vážně, tak ty plastové hovadiny stejně vyhážeš.
Žádná plastová věc jako dekorace do AQ nepatří. Když vidím ty truhle, potápěče, vraky a jiné nesmysle, tak je mi na b...í. Je přece tolik krásných přírodních věciček.
Je to jakoby umělotina takovej zvlaštní smrad ani nevim čemu přirovnat. Je to tohle -
www.superzoo.cz/…
Pak jsem koupil jinde ještě taky dekoraci plastovou a stejný smrad.
Trošku možná jak když se škvaří plast to smrdí.
A čím to smrdí? Nahoď fotku.
0 09.02.2019 22:53 green93 – Skala
Ahoj, ma nekdo zkusenost, dnes jsem koupil skalu do akvaria je to asi z plastu ale prijde mi ze to smrdi bojim se to tam dat.? Myl jsem to pod vodou dukladne ale porad to nejak smrdi Moc diky
Starší reakce
nechci tě od toho odrazovat, ale hlavní priorita v akváriu je funkce, pak vzhled a pak thle blbosti
nevím, jestli zrovna hodiny v akváriu někoho nadchnou jako např parádní kořen v popředí a např stohlavý hejno ryb
a když už bych tam dával hodiny, tak aspoň rafičkový a na sekundovou rafičku bych napíchával tabletu pro ryby.. aby jsi měl ty, aji ryby nějakou atrakci...
Asi jsi tady první.
0 10.01.2019 19:09 Fanda – Hodiny do akvária
zdravím, chtěl bych se zeptat jestli už někdo řešil funkční hodiny do akvária pod vodu mezi rybičky jako dekoraci
Starší reakce
Nejspíše listy mám, nevím, ještě jsem je neviěl.Sesbírala mi to tetička a já tam ještě u ní nebyl.
Prostě mám ráda barvy, chci v akváriu poklad, ale nelíbí se mi ty plastové "ozdoby". Hladké oblázky podobných odstínů je něco jiného, no uvidím, jak to bude vypadat. Mám černé dno, takže pár chalcedonů by nemělo být snad rušivých. Chci ozdobné akvárium s beťákem.
DavFM napsal: Letos si na podzim určitě nenechám ujít magnoliové listy, na ty jsem zvědav.
Nenechal sis ujít? A co? Taky jsem zvědav, kolego apisťáku...
Chalcedon je oxid křemičitý (jako křemen), takže ten by měl být naprosto v pohodě. Stejně tak ty další jmenované. Vyzkoušeno to ale nemám.
Roky sbírám kameny, takže jich mám opravdu sbírku. Nebudou betty bojovnici vadit hladké kamínky chalcedonů (max 3 cm velké)?
Má někdo zkušenost?
Nemá někdo např.: jaspisy, acháty, sardonyx, karneol, ametyst, růženín, citrín?
Starší reakce
Aha, díky za info. Škoda
Edit- A nikdo jiný jste to nezkoušel?
JoKa před časem zrušil svoji registraci, už ti tu neodpoví...
Ahoj, v "Ancistrus - odchov" píšeš že máš modurit u raků? Tam bez problému? Uvažuju o rakáriu, plast tam nechci a potřebuju něco "ošumtělého" - ber to jako poklonu
Starší reakce
Omlouvám se, špatně jsem to formuloval. Přirozeně jsem myslel slupky. Olšových šišek mám zásobu, jen mně to zajímalo.Četl jsem i o te přesličce, jen nevím kde.
Aha, vidíš, to mě vůbec nenapadlo, že tazatel měl na mysli výrobky a né prázdné obaly
To bude tím, že by mě nikdy nenapadlo do akvárka házet semena čehokoliv a automaticky jsem předpokládal, že se ptá jenom na tu pichlavou slupku.Navíc dekorativní je ta slupka, ne to semeno.
Já osobně jsem to ale nezkoušel, mělo by to mít podobné účinky jako olšové šišky,takže to nepotřebuju.
Letos si na podzim určitě nenechám ujít magnoliové listy, na ty jsem zvědav.
Bukvicové slupky asi nejsou totéž co bukvice. Tahle semena jsou plná sacharidů a olejů a nadupaná hromadou různých látek pro semenáčky "do začátku". Je to něco úplně jiného, než když buk vytáhne všechny cennosti z listu a pak ho upustí na zem jako vyždímaný hadr.
Bude to v klidu... Pokud ne, náhodou, napíšu to sem hned...
V nejhorším to vyndáš o dva týdny dřív, než já...
jj, děkuji. Díval jsem se na stránkách výrobce a vyrábí se v několikách barevních
Přidat reakci
[1] ...... 7 8
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 8414x