Mikry a grindal
Zkusit proprat ve vlažné vodě... Pokud to nepomůže, odebrat pár červíků a založit novou násadu...
Už jsem se s tím také setkal. Nevím jak dlouho tam byli, ale měl jsem je zalezlé v molitanu od bublifuku... Nikdy ho nevypínám tak měli asi pořád vzduch (byl tam molitan docela hrubý, ne ten klasický bublifukový a už docela zaprasený).
Když mají v molitanu moc vlhko tak vylezou, tady neměli kam, tak přežívali uvnitř. Buď zalezli co nejblíž k hadičce, nebo se tam udělala nějaká mini vzduchová kapsa...
Starší reakce
tak v práci som zklivdoval stoličku, takže mám konečne molitan...
Nemá náhodou niekto z Vás v BA grindal na výmenu(predaj)?
Starší reakce
Důlek se udělá sám
No já zase sklíčko vyměnil za silnější. Subjektivně mi to přijde lepší, když je ten piškot víc zmáčknutý. Víc potvor se pak na něm drží (na sklu).
- v nejmenovanem brnenskem sklarstvi si pani rekla za 10*10cm 35,-
- a to ze je jeste kamoska, protoze tj. bez dane, bez dokladu...
- tak jsem spekuloval... nakonec jsem za par kacek koupil jakousi mlecnou
plastovou A4 folii, co se dava do sesitu jako nejaka podlozka
- a funguje to taky, sam si to nastriham podle rozmeru krabice ... za zlomek ceny ...
ja pouzivam plexisklo take,jde to ..
Môžem ich prikriť aj plexisklom aebo je lepšie sklo?
Díky za info .... to slyším (čtu) prvně .... Vyzkouším to ....
Proto to mají být dva molitany na sobě. Ten spodní lze prát třeba denně bez vlivu na množství žijících potvor
mam len polrocne skusenosti s grindalom, ale prepieram molitan tak raz za mesiac. Neviem ale myslim ze tyzdenne prepieranie je zbytocne.
ja to properu asi 1 za 3 tydny a jednou za 2 dny to pomlzim vodou i piskot.zalezi jaky mas mas molitan
jo, dolévám. Taky mám dvě sady. Skoro stejný. Asi to bude chtít lépe čistit a měnit piškoty ...
Já mám dvě krabičky. Na sobě, jednou je nahoře jedna a jednou druhá. Údržba stejná, krmení stejné. A v jedné už mi to pomřelo několikrát. Jestli si to dobře pamatuji, tak to vždy zkyslo a občas zplesnivělo. Rozdíl je v tom, že má jiný molitan, jemnější. Moc nechápu, jak to může vadit, ale asi to tak je.
Dolíváš vodu? Ke grindalu? Ten molitan má být jen vlhký.
jasný. Mě ale jednou za čas úplně vyhynou a musím shánět další. Dělám vše furt stejně, jednou za týden properu, dolejvám vodu, ... Nevíš čím to může být?
mas pravdu.ja delam grindal pro zname ted 12 velkych krabic tak je krmim normalnima.vyjde to levneji
já dávám psí piškoty, ty jsou bez cukru.
visek napsal: mas pravdu ja je pestuji jenom 35
Čo príspevok to perla? Každopádne, i keby ste "pestovali" ryby 100 rokov, robíte rýchle závery, ako nasreddin krásne ukázal, čo dôveryhodnosť Vašich príspevkov, bez ohľadu na roky, výrazne znižuje a posúva ich od faktickej k epickej rovine...
ok delej jak chces, ja spise verim akvaristovi, co dela ryby +40 let
- zkus strouhanku a bude smrdet jen "grindalove"
- samozrejme jednou za cas je to potreba vyprat a misku umyt...pak je to zase "vonave"
visek napsal: zkousel jsem krmit grindal granulema,psi i kocici.smrad a nerostli.
To je zajímavé.
visek napsal: grindal- kocici granule parada
Starší reakce
Mě se teď v těchto letních teplotách na piškotách množí jako o život. Dávám tak čtvrtku piškoty každý den. Uvidím co s nimi udělá skoro týdenní hladovka a neúdržba když jedu pryč .... doufám že aspoň něco přežije ....
ja skusil psi a zacaly plesnivet.necham je na piskotech.mnozi se dobre
0 24.07.2015 09:40 Kulisek –
Re: roy Já používám kočičí granule a je to super, nic se nekazí
Starší reakce
Starší reakce
Starší reakce
Já je neřeším. Pokud má grindal dobré podmínky, roztoče prakticky vytlačí. Pokud nemá, tak se začne rozmáhat roztoč.
Ze začástku jsem to řešil neustálým zakládáním nových násad z pročištěných grindalů (promýval jsem je ve vodě, dokud zbyl jen grindal bez roztoče), ale za čas jsem zjistil, že i v miskách, kde se objevil roztoč, se dal utlačit až asi vymizel.
Ale já ho mám jen na přikrmení, takže občas, když vím, že ho nepotřebuju, ho nechám i pár týdnů hladovět.
- diky za tip, tu 1 hodiny predpokladam grindal "da" bez problemu?
Přidat reakci
1 ...... [7] ...... 15 16
Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 32102x