Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Rozednívání a stmívání

 

NápovědaFórum » Technika » Osvětlení 

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Rozednívání a stmívání
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2022 19:11 Muž DOKTORLOLO [1] Re: ctibum
jasne ,tiez som skusal kade co uz sa mi to hadam stabilizuje, ale ja zasa naopak som musel prejst na pravidelne hnojenie a aj cocko lebo mi to neslo a po cca tristvrte roku zostal jeden druch rastliny ostatne KO.... dokupil som to osvetlenie chirios a musim ho len chvalit vsetko to zacalo krasne rast...ja mam aj dost nevyhodu lebo na vysku ma skoro 70 cm a tie trubice co som mal od zaciatku nestihali....teraz to uz viem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2022 14:55 R Muž ctibum [6437] Re: DOKTORLOLO
U "61" mám max 40%, tam teď mám uklizenou hladinu, ve "200" mám hodně okřehku, tak teď svítím na 60%.
Edit: le to neber jako mustr. Mám ještě ve svícení pauzu 12-16 hod, nepouštím CO2, hnojím sporadicky.
Tohle si musíš nastavit podle podmínek svojí nádrže, ne mojí ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2022 12:53 Muž DOKTORLOLO [1] Re: ctibum
Dobry den len by som sa chcel opytat ked uz nastavis rozvidnenie a stmievanie bavis sa aj s intenzitou hlavneho svietenia alebo to mas nastavene na sto percent trebars na 8 hodin....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.04.2022 09:25 R Muž ctibum [6437] Re: Beastie
www.akvarista.cz/…

Já teď kupoval tohle. Je to sice to, co nechceš, ovládá se přes aplikaci, ale zatím se mi jeví jako fajn Chichiros hračka s jednoduchým intuitivním nastavením :)
Nastavit se dá intenzita 0-100% v libovolném čase (po minutách). Jde ale nastavit jen jeden program. Tzn. nejde nastavit jiné svícení na různé dny. Což ale nepotřebuju.
Stmívání je plynulé (nebo jsou skoky tak nepatrné, ze je nevnímám).
Koupil jsem čtyři, jde nastavit každý zvlášť, nebo lze přes další wifi Chichiros hračku ovládat všechny najednou a nastavit hromadně stejný program. Tu mám taky, ale ještě jsem jí nezapojil...
Tři mám připojené na Chchiros, jeden na Aquatlantis.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2022 07:50 Muž ajajak [192] Re: Beastie
Kontrolérů je strašná spousta. Na Invitalu poradí aby souhlasilo napětí a ampéry (W) jinak i na internetu je jich spousty. Koukni na tenhle Twinstar Wifi kontrolér pro LED světla z Invitalu, jsem s ním spokojen.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2022 17:36 Muž Sha [65] Re: Beastie
Twinstar stmívač na fotce eshopu Invital má viditelné logo a latinkou psané není. :)
Dle mého je to S2 pro.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   28.04.2022 16:20 Muž Lojza007 [452] Re: Beastie
Mrkni na můj příspěvek o něco níž. Píšu tam o většině výrobců a stačí si vybrat dle preferencí zařízení. A pak si buď nějakou dobu počkat a objednat to z AliExpressu nebo eBay nebo nečekat a připlatit si z Invitalu (obvykle to stojí zhruba dvojnásobek), minimálně u S2 Pro a TC420 jsem přesvědčen, že kvalita bude totožná jako přímo z Číny.
Případně se ještě ptej, většina mně prošla rukama.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2022 15:23 Žena Beastie [170]
Jsem u stmívání vcelku nová, zatím jsem to nikdy neřešila, u toho LED sinkor světla by to možná chtělo.

Existuje něco jako Sinkor stmívač, aniž by byl na wifi/aplikaci?
jako:
7:00 5%
7:30 10%
...
9:00 40%

a dalo se to nastavit fyzicky, jednou, do nějaké max úrovně (protože 100% nepoužívám). Vlastně spínací hodiny s procentem svícení?

Nebo je jediná varianta opravdu ten stmívač (který stojí polovinu toho co světlo na malá akva?)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.04.2022 19:52 Muž lhajek [1804] - RostlinyRe: Roger
Roger napsal: ...... z obchodů jako ebay, Aliexpress apod.. už jsem dávno zavrhl a od té doby neřeším závady a ani jiné problémy ;-)
Zajímavé, přitom od naše obchodníka koupím ten samý šmejd.
Je potřeba si vybírat, třeba napájecí zdroje nebrat, ale naproti tomu klony arduina a komponenty k němu mě pracují u akvária několik let bezchybně. Několik LED žárovek mě pracuje už cca 10let (v té době u nás stály tolik, že bych si je nekoupil).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2022 21:59 Muž vlka [3013] Re: Pavel50
To ti věřím, jenže co je ,,WiFi,, to je u mě ,,pasé,,. No a ty skoky u S2, když jsou po pár %tech a v dlouhém čase, tak to není taková hrůza. Rozhodně to rybičky nestresuje...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2022 19:10 Muž Pavel50 [24] Re: vlka
No to skokové zvyšování a snižování jasu mě dosti štvalo, ale hlavně, co je u S2 špatné a co mě přimělo ke změně je to, že průběh řízení jasu je zhruba exponenciální, zpočátku se neděje skoro nic a jak se blíží koncový čas, tak se zrychluje rozednívání i stmívání, což není přirozené, poslední kroky jsou po pár sekundách a jsou velké...
Ten kontrolér SINKOR www.rostlinna-akvaria.cz/… je výborný, řízení nádherně spojité, nastavení přes WiFi velmi snadné, u S2 je to trochu zběsilé cvakání. Kontrolér SINKOR, který je za pár kaček (navíc je na něj při zakoupení u nás záruka, to bych bral jako důležité) je fakt dobrý, S2 si nechávám v záloze, ale už bych se k němu nerad vracel...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2022 18:57 Muž Roger [1636] Re: Lojza007
Tak já to mám na 18w tommi led a no problém, na lampičku to mohu zkusit taky ;-) mimochodem, ať si říká kdo chce co chce, z obchodů jako ebay, Aliexpress apod.. už jsem dávno zavrhl a od té doby neřeším závady a ani jiné problémy ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.04.2022 14:38 Muž vlka [3013] Re: Lojza007
Fotka k příspěvku HDFotka k příspěvku HDFotka k příspěvkuFotka k příspěvku HD Delší dobu a zatím bez problémů používám S2 Pro za 5 babek. Při konečném stmívání je toto mírně skokové, ale je to vždy o pár % a rybičky to nepostřehnou...
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2022 13:22 Muž Lojza007 [452] Re: Roger
Podle mě je problém v malým odběru, ta lampička žere asi 9W nebo kolik. Předpokládám, že kdybych to připojil na 30W Twinstar, tak to bude fungovat správně. Každopádně ta vlastnost, že to po výpadku elektriky vše zapomene je opravdu hloupá a pro mě je to důvod, proč jich více nepořizovat a nenahrazovat tím TC420. Přitom umístit na tišťák malou baterku a EEPROM by to bez změny velikosti zvládlo.
Výhody jsou opravdu mini rozměry a použitelná mobilní aplikace. Nevýhody jsem už popsal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2022 12:17 Muž Roger [1636] Re: Lojza007
Koupil jsem na zkoušku z Invitalu a funguje bez problémů ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   23.04.2022 11:13 Muž Lojza007 [452] – Wifi controller
Fotka k příspěvku HD Takže z eBay přišla čínská verze Sinkor LED Wifi Control, provedení nic moc a nečekám, že kusy z Invitalu budou lepší. Ten můj vůbec nefungoval, uvnitř byl ukroucený kabely, bohužel provedení to přímo nabízí, možná to ukroutil malej, možná už zničený dorazil nebo se to povedlo mně. Na přiložené fotce je vidět řešení, ten kabel byl kroucený až k pájení bez jakékoliv rezervy, takže s ním stačilo trošku otočit (není tam žádný zámek), aby se to urvalo.
Kabely jsem připájel, bazmek se rozběhnul. A další problém, při snaze regulovat malý světlo Blau Pico Lumia 9 od 80% dolů bliká. Tohle nedělal ani TC420, ani ty levnější regulátory, jeden je označovaný jako S2 (umí víc časování) a druhý je bez označení, je to ten nejlevnější z Invitalu kolem 500Kč (podobně stoji i na eBay).
Z mé zkušenosti, pokud nepotřebujete ovládat více kanálů nebo více světel a nechcete válčit s tím otřesným software pro TC420, pořiďte ten S2 Pro. Dá se snadno nastavit umí asi 10 programů (změn intenzity) a celkově se programování hodně podobá TC420, ale není k tomu potřeba PC, vše se namačká přímo na něm. Na eBay 350Kč včetně DPH, na Invitalu 880Kč.
U toho wifi krámu je ještě jedna bezva vlastnost, jakmile vypadne elektrika, musí se člověk znovu připojit přes wifi a znovu do něho uložit nastavení. Podobně blbě se chová i ten levný bazmek, S2 Pro a TC420 si pamatují po výpadku i čas (vnitřní knoflíková baterka).
Za 150Kč dobrej pokus, zůstávám u TC420 a S2 Pro. Kdybych to koupil za 490Kč na Invitalu, tak bych těch peněz dost litoval. Mám v plánu koupit do akvária druhý Sinkor, k nové verzi ten časovač přikládají, tak ho potom rozeberu a poreferuju, jestli je ten vnitřek odlišný nebo aspoň lépe udělaný (zakápnuté tavnou pistolí to pájení a podobně).
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2022 20:20 Muž lhajek [1804] - RostlinyRe: Pavel50
Přesně tak, bude záležet jak je to v programu udělané. Tohle jsem si dělal nad mořské akva sám v arduinu a tam nastavuji úroveň světla v 255 krocích přes PWM, ale když to přepočítám na procenta, tak je tam nějaké zaokrouhlení. Tedy 50% má být hodnota 127 nebo 128? Když to v programu bude napsáno tak, že se to zastaví na úrovni 127 tak to může ukázat, že svítím na 49%
Rozhodně to ale není nic zásadního pro množství světla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2022 19:02 Muž Pavel50 [24] Re: MVano
Tak to asi má nějakou toleranci, nebo pokud by to opravdu ukazovalo odchylku tak o 1%, tak by to bylo asi v toleranci digitálního zobrazení, kdy poslední zobrazená číslice není garatována. Například u multimetrů pro měření el. veličin se poslední digit (zobrazená číslice) bere jako nezávazná a může být o 1 vyšší nebo nižší než je správná hodnota...

Jinak ale v praxi při osvětlení akvária je asi jedno, je-li odchylka od nastavené hodnoty o jedno nebo dvě %, to asi nemá žádný vliv na zdraví ryb ani rostlinek...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2022 18:33 Muž MVano [7] Re: Pavel50
Fotka k příspěvku HDFotka k příspěvku HDFotka k příspěvku HDFotka k příspěvku HDFotka k příspěvku HD Ano to je jasné v momentě když se světlo rozjíždí, nebo vypíná. Ale v době kdy už má být na procentech co jsem nastavil?
Všechno jsem vynuloval, nastavil na hodnoty 30% a 50%. Udělalo to tohle:
Proč se hodnota u ručního ovládání objevuje s jiným číslem, než nastavím? Svítí to na 50% a na 30%, nebo jenom na těch 48% a 29%.
Fotografie jsou pořízeny v době plného svitu. Ne při rozsvícení a při zhasínání.
Děkuji
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2022 17:57 Muž Pavel50 [24] Re: MVano
Jo, myslím, že to je komunikací kontroléru s mobilem přes wifi, která probíhá vždy po nějaké době, stalo se mi také, že se podívám na telefonu na % setmění a je tam třeba 46%, po chvíli, kdy vidím, že osvětlení trochu pokleslo se podívám a ukazuje se stále 46%, ale když to přepnu na přehled a pak zpět na kontrolér a na časovač, tak už to ukazuje třeba 42%. Ona ta komunikace prostě není online, probíhá asi třeba každých pár minut...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2022 17:56 Muž MVano [7]
Koupil jsem 2 tyhle: www.rostlinna-akvaria.cz/…
Fungují velice slušně. Mám je teprve druhý den, ale rybky jsou skutečně klidné při probouzení.
Nastavil jsem "nějaké" procento scícení (50%) a po vypnutí se to druhý den rozsvítí jenom na 49, nebo 48%. Proč to dělá? Nastaveno a uloženo mám těch 50%.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2022 17:52 Muž Pavel50 [24] Re: DOKTORLOLO
Já mám světlo jednobarevné, tak to nemohu využít...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2022 17:31 Muž DOKTORLOLO [1] Re: Pavel50
Dakujem ....a to farebne spektrum nechavate na automatiku alebo sa pridava ine na rozvidnenie a ine na stmievanie....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.04.2022 17:13 Muž Pavel50 [24] Re: DOKTORLOLO
Já mám rozednívání i stmívání nastaveno na 1 hodinu a zdá se mi to výborné...
Start svícení mám nastaven na 8:45 a začátek stmívání na 18:15 hodin, takže na 100% svítím 8 a půl hodiny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2022 16:58 Muž DOKTORLOLO [1] – dlzka stmievania
Dobry vecer , chcel by som sa opýtat, kolko by to rozvidnenie respektive stmievanie malo byt nastavene , myslim tym kolko minut ....hodin....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.04.2022 12:56 Muž Pavel50 [24] Re: Xif
Aha, máš pravdu, zkusil jsem to a časovačů lze zadat opravdu jen 6, tak to jsem špatně pochopil, v tom popisu na rostlinna-akvaria.cz, píšou: "...je možné nastavit nepřeberné množství kroků, úseků s přesnosti 1 minuty.", nepíší nic o počtu časovačů, to jsem si špatně vyložil... Jasné ale je, že to nepřeberné množství kroků je omezeno těmi 6 časovači, takže bude možné naprogramovat jen 6 změn intenzity osvětlení celkem a to ať jde o změny v jednom dni nebo více dnech...
Nevadí mi to, používám jen dva časovače (rozednění a stmívání), ale rozhodně by to pro někoho mohlo být podstatné a tak je dobré o tom vědět... palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.04.2022 12:29 Muž Xif [296] Re: Pavel50
Tak já ten kontrolér doma nemám, beru informace z recenzí na google play
"Lze nastavit pouze 6 časových bodů , které se opakují denně nebo třeba 1 den v týdnu"
play.google.com/…
Jinak, "Tuya" je centrální jednotka pro domácí automatiku atd...
Ten ovladač co tu dal steph, a i ta čína co dal Lojza 007, používá taky app. Magic Home Pro. Schválně sem si ten QR kod oskenoval
No snad se pletu ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.04.2022 12:02 Muž Pavel50 [24] Re:
Možná ta Čína, ta je asi trochu jiná, má i jinou ovládací aplikaci (nějaká Tuya a ne Magic Home Pro), píší také, že vyžaduje trvalé napojení na wifi, ale ten kontrolér, co uvádím, žádné omezení úrovní nastavení nemá, časovačů je možno nastavit prý neomezeně (čili hodně), nastavení jasu pro nastavené časy po 1%, časy nastavitelné po 1 minutě, atd.
Já jsem kontrolér spároval s mobilem, napojení na router wifi jsem neudělal a funguje to v pohodě a to přes noc wifi router vypínáme, takže to jede bez přítomnosti wifi. Ani moc nevím, k čemu by připojení na wifi router bylo potřebné, trochu mě vyděsilo, že bych měl dávat do aplikace heslo k routeru a kdo ví, kam by to ta apka mohla poslat. Ale třeba je to bezpečné...
Myslím, že napojení na wifi je potřebné jen pro nastavování, potom už to jede asi autonomně. hmm

Pokud jde o "Zlatou S2", tak tu jsem právě nahradil tím novým, důvody viz níže, dále poměrně nekomfortní nastavování a smazání nastavení po výpadku napájení...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.04.2022 10:58 Muž Xif [296] Re: steph
To se nedá v aplikaci nastavit "Pokračovat v programu po výpadku Wifi nebo proudu"?
Co sem se díval tak to má jen 6 úrovní nastavení
Zlatá "S2", žádná appka, jednou ručně nastavím a funguje :)
pl.aliexpress.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.04.2022 10:44 Muž steph [0] Re: Lojza007
Dá se sehnat za rozumnější cenu i u nás, já to koupil tady:
www.berge.cz/…
Pokud jde o svícení, funguje jak má, ja psal Pavel50 níže. Aplikace taky OK. Akorát včera ztratil kontrolér na chvíli wifi signál, a světla třikrát zablikala a zhasla. Počítám, že kdybych si toho nevšiml, tak nesvítí do dalšího dne.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.04.2022 09:33 Muž Lojza007 [452] Re: Xif
Je k tomu i stejná aplikace. Jak jsem to viděl na Invitalu, hned mně bylo jasný, že je to přeznačená OEM Čína, která půjde sehnat za pár korun, když člověk oželí záruku a chvíli si počká.
Jak to bude doma, tak poreferuju. Oproti TC420 se mně líbí i miniaturní řešení a ta ovládací aplikace určitě bude mnohem lepší. Ale uvidíme, jak moc se to osvědčí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2022 21:46 Muž Xif [296] Re: Lojza007
Počítám že ano, teda pokud to z toho eBay nebude nějaké ořezané.
Tu je ukázka na Sinkor
www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2022 21:31 Muž Lojza007 [452] Re: Pavel50
Mám ten samý z eBay objednaný za 150Kč. Jenom čekám na dodání a případně jsem chtěl referovat, jestli se to dá použít místo TC420, pokud člověk používá jenom jeden kanál.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.04.2022 19:15 Muž Pavel50 [24]
Tak mi u kontroléru (viz níže) začalo dost vadit, že rozednívání i stmívání se děje skokově, sice po malých skocích, ale přece jen viditelně skokově a dále se mi nelíbilo, že průběh je asi exponenciální, po začátku skoky delší a pak se stále zrychlují.
A tak
jsem zakoupil tento kontrolér www.rostlinna-akvaria.cz/… a je to paráda, naprogramování přes mobil velmi snadné, ovládání přes mobil kdykoliv možné, možnost nastavení jak časově tak intenzitou osvětlení prakticky libovolného průběhu osvětlení, spojitý průběh změny intenzity svícení a průběh lineární... Paráda!

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2021 16:47 Muž Brodys [322] Re: Neeo
Mám zkušenost jen s posledním a to zelenou barvou. Osobně se mi nelíbí, akvárium vypadá jak s řasou,ale nechávám ji přes den svítit kvůli porostu, někde jsem četl, že rostlinám přijde vhod. Při soumraku a tmě je naopak červená s modrou krásná a skvěle vybarví akvárium. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2021 15:31 Muž Neeo [0]
Tak přemýšlím o sestavení nového světla na akva s výkonovými led diodami.Pročetl jsem zde na rybičkách mrkak informací od sekce Rozednívání a stmívání,Výkonné LED čipy, CREE, COB, apod.,Osvětlení atd. POchopil jsem dobře,že ideální na sestavení svělta je proudový zdroj od fy. Mean Well s výstupním napětím 36V/DC,pro stmívání a rozednívání TC420 (ten mám doma) budu muset vytáhnout dvodiče se signálem PWN.Někdo zde to řešil svoji vychytávkou a nemuselo se do tý TC420 pájet, šlo to přímo pod šrouby, musím ještě pohledat.Mám i TC421,ovšem ta má prý už malinko jinou konstrukci a nelze ji použít (informace pochází ze zahraničních webů), pak ještě budu potřebovat na každý kanál např.LDD700H abych jej mohl řídít z tý TC420 a jeden stepdown pro napájení TC420 ze zdroje pro čipy.
Mohu se zeptat na radu pokud někdo má zkušenosti s nádrží D100xH40xV60, jak silné osvětnení pomocí výkonových čipů udělat? Chtěl bych ve světle mít studenou bílou,teplou bílou,červenou a modrou a řeším jestli pro oko tam dát i zelené.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2021 16:06 Muž Pavel50 [24] Re: Lojza007
No drahý - dá se na eBay koupit od cca 300,- Kč, ale z Číny a tak k tomu bude dost peněz navíc za proclení, DPH, atd. Já jsem ho kupoval z Německa, cena 420,- Kč, ale doprava 460,- Kč, zase jsem to měl doma asi za tři dny.
Na TC420 jsem se pochopitelně při výběru díval, ale ten SW je skutečně zoufalý, to dělal nějaký nedouk, odradilo mě to, protože pro moji jednu LED trubici a jeden požadovaný program je to zbytečné, u toho co mám je nastavení hotové cca za minutu, výpadky elektřiny nemáme (nebo možná tak jeden za cca 3 roky), takže naprostá spokojenost s tím co mám, mohu doporučit. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2021 10:59 Muž 4Sima [1551] Re: Pavel50
Já ho koupil z ebaye za 250, no po druhém zapojení se odporoučel do lovišť. Jinak doporučuji také tu TC 420, je super, mám tam pár programů, jeden na údržbu nastavený jako "stálosvit" a spokojenost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2021 09:46 Muž jarovo [1694] Re: Pavel50
Máš to len na jeden kanál - jedno svetlo. TC 420 má 5 nezávislých kanálov regulovaných po minúte.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2021 09:38 Muž Lojza007 [452] Re: Pavel50
Docela drahý za 800Kč, já jsem je z eBay kupoval za 250Kč, navíc nejde nastavit víc jak jeden program svícení. Nedrží čas, po výpadku delším než pár sekund se čas vyresetuje a jde nastavit pouze resetem celého zařízení. Mnohem lepší je pořídit TC420, byť to má naprosto zoufalý ovládací software, ale jakmile se nastaví, funguje perfektně, není problém přenastavit čas, přepínat mezi předprogramovanými režimy. Z eBay za 600Kč, u nás se prodává asi za 900Kč.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2021 20:08 Muž Pavel50 [24] – Ovladač osvětlení z eBay
Delší čas jsem uvažoval jak řešit ovládání osvětlení včetně rozednívání, stmívání, manuálního ovládání. Nakonec jsem na eBay zakoupil toto, stálo to i s poštovným z Německa cca 880,- Kč.
Funguje to dobře, rozednívání a soumrak se dá nastavit na průběh během 15 minut, 30 minut nebo 60 minut, průběh není lineární, spíše se mi jeví jako logaritmický, ale je to příjemné. Kdykoliv je možno do programu vstoupit a zapnout a vypnout osvětlení ručně, je možno i manuálně intenzitu osvětlení snižovat a zpět zvyšovat. Docela podařený výrobek za přijatelnou cenu.

Ještě odkaz, ale pozor, to je z Číny, bývá to ale v nabídce i z EU: www.ebay.com/…

Edit: i.ebayimg.com/…
ae01.alicdn.com/…

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.10.2021 08:29 Muž Perlas [183] Re: Lojza007
Tak si musim posypat popel na hlavu a priznat se, ze jsem jitrnice. Nemnel jsem tam nastaveno kazdy den. hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2021 07:19 Muž Lojza007 [452] Re: Perlas
Nemohly by to být mikrovýpadky elektriky? Mně levnější stmívače pak zapomínají čas, program si teda obvykle pamatují. Druhá varianta je, že se připojil někdo cizí a převrtal to.
Jediný, co spolehlivě funguje, tak je TC420, ale to nastavení je opravdu kulturní zážitek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2021 00:10 Muž Perlas [183] – Wifi dimmer stmivac
Napada vas prosim proc kdyz si navolim 4 kroky pro jeden stmivac, tak se mi to nekdy samo za cas zrusi krok 2 a 3 a zustane jen. 1 a 4 krok?

Navolil jsem si 2hy stmivac na 2 kroky a dalsi den jsem zjistil, ze se mi cele navoleni u 2heho smivace zrusilo (aq svitilo v case kdy melo mit tmu. Na dotaz doma, kdo jim povolil vecerku vsichni kroutili hlavou, ze ne a to mam snad jen ja nastavene ovladani v telefonu)

Melo by to byt zaheslovane pod wifi.

Diky

Edit: www.profiplants.cz/…

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2021 20:39 Muž Xif [296] Re: tanula
Taky možnost palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2021 20:34 Žena tanula [8] Re: Xif
Zkusím sladit ty dvě světla nějak přes sebe, uvidím jak to půjde.Děkuju moc za pomoc
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2021 20:21 Muž Xif [296] Re: tanula
Tak bohužel, když je minimum 10 minut, tak to asi vypnout nepojde,
Počítám že jediná možnost je se s tím smířit, nebo používat jen jako stmívaní- svítání
Nebo další možnost, teda pokud neuběhla 14-ti denní možnost ho vrátit do obchodu a koupit jinej.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2021 19:44 Žena tanula [8] Re: Xif
To je přesně ono.Je tam možnost nastavení času toho stmívání a min.čas je tam 10 minut.Jak to úplně vypnout nevím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2021 19:30 Muž Xif [296] Re: tanula
Fotka k příspěvku Teď sem se díval na návod.
Co zrušit při každém přechodu tuto položku "Ramp OFF - ONN 10min." Co sem pochopil, tak to je čas pro svítání a stmívání. Takže nebude při každé změně nejprve stmívat a znovu rozsvěcet.
Nechat svítání jen při zapnutí a stmívání při vypnutí.
www.youtube.com/…
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2021 18:41 Žena tanula [8] Re: jakaf
Jo,tenhle stmívač s hodinami v zásuvce jsem právě vyměnila za Luminus????.Doufám,že to vychytám a bude to ok

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 8

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 17048x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9664-rozednivani-a-stmivani