Zdravím.
Jelikož mám dva skoro stejné stmívače, tak si je dovolím zrecenzovat.
Stmívač mám zapojený na wrgb led trubici od invitalu. Toto světlo má už svůj vlastní stmívač
na kabelu. Tudíž se divím, že ten mnou připojený stmívač vůbec funguje.
Nicméně "kabelový" stmívač je nastavený intenzitou na 100% a víc na něj nesahám.
www.rostlinna-akvaria.cz/…
Bílý stmívač je z aliexpressu.
Pořizovací cena necelých 100 Kč.
Dodání do 14 dnů (samozřejmě, že se dodací doba může prodloužit).
Ovšem dovolím si tvrdit, že úplně stejný stmívač se dá najít na českých webech, kde to výjde možná o pár desítek korun dráž, ale dodání bude dřívější.
Po prvotním zapojení stmívač šlo v aplikaci ihned najít.
Mimochodem tento stmívač by měl jít ovládat i přes Bluetooth, nikoli jen přes WiFi.
Stmívač funguje krásně a jako jeho hlavní výhodu uvádím, že jej skoro nejde slyšet. Pískání se vyskytuje jen při nějakých procentech (u mě konkrétně mezi 80-90%).
Jeho nevýhodou je snad jen jeho bílá barva, páč většina osvětlení má černý kabel. Ale jelikož každý má kabeláž schovanou (teda aspoň myslím, kdo by se chtěl koukat na kable
), tak je to spíš detail.
U mého světla si stmívač nedovede poradit s tlumením pod 4%. Bliká to jak stroboskop.
Když jsem zkoušela na kabelovém stmívači od světla ubírat intenzitu, tak světlo i přes zapojený čínský stmívač svítilo, měnilo intenzitu a neproblikávalo.
Černý stmívač je od Sinkoru za 500 Kč.
Dodání je "na druhý den", páč je dostupný na českých webech.
Stmívač má vybraných 6 druhů světel, se kterými je plně kompatibilní, u ostatních světel je to na vlastní riziko.
Po prvotním zapojení stmívače, aplikace stmívač ne a ne najít. Musela jsem stmívač resetovat (neustále připojovat a zapojovat ke světlu) a až poté ho aplikace našla.
Obrovskou nevýhodou stmívače jeho hlasité pískání. Jakmile hodnota svícení klesne pod 97%, stmívač začne pískat tak, že i přes zkoušky odhlučnění ho jde slyšet. A když to porovnám s čínským konkurentem, tak ten píská tak o 80% tišeji. Ovšem nevím, jak by na tom bylo pískání po zapojení kompatilibních světel. To nemám jak vyzkoušet.
Stmívač mi kolikrát akvárko nerozsvítil a bylo potřeba vlézt do aplikace a rozsvítit manuálně. Nebo zapnout světlo na kabelovém stmívači, i přes to, že na ten kabelový stmívač nikdo nesahal. To se mi u číny nestalo.
A i zde světlo pod 3% bliká jak stroboskop. Také jsem zkoušela měnit intenzitu světla na kabelovém stmívači od světla, ovšem pokud hodnota nebyla 100%, světlo přestalo svítit. Tady se ty dva stmívače rušili.
Podtrženo, sečteno.
Nemá cenu zbytečně dávat za něco 500 Kč, když ta samá věc za 100 Kč udělá stejnou práci, vlastně ještě lepší práci.
Píšu to jen tak. Třeba to někomu pomůže. Zas je škoda se nepodělit o zkušenost.