Porod živorodek
moje zkušenost je taky taková, jak uvádí atlas, že matka svoje mladé nežere, jiné rybky (ať už přímo paví oka nebo jiné) však potěr uloví. potěr je prostě malinká rybka, sama plave, brzy po porodu už může žrát...
můj potěr mívá okolo 1 cm, možná míň (doufám, že se moc neseknu, nikdy mě nenapadlo jít je změřit

)
Živorodky mi rodily převážně v noci tak nevím
Matka žere své mladé je to uvedeno v atlase tady na webu jak uvedla ustavprochore. Ve svém bývalém 60l akváriu sem používal plovoucí porodničku, skvělá věc. Budoucí matka mladých rybek ale vždy vyskočil tak sem malé v plovoucích rostlinkách po ránu pochytal a dal je tam. Dneska se mi dožilo 10 malých pavích ok a 2 black molly z celkem 20 malých rybek.
březost trvá cca 4 týdny

...a jen malý detail, živorodky se netřou, ale rodí
zkuste taky napsat o jakou živorodku se jedná... spoustu info se dá najít i tady v atlase

Záleží jak velké akvárium máte. A ještě kolik tam je rostlin a kolik tam je ryb. Pokud je rostlin moc tak mladé by mohly přežít a nemusel byste nic odlovovat.
až se bude blížit porod, začne si sama vyhledávat nějaké klidné místo v akvišku. skvrna březosti by měla být větší (někdy jsou v ní přímo vidět tečky - očka malých rybiček, záleží hodně na zabarvení rybky), taky tělíčko by mělo jakoby "zhranatět" ...

dobrý den, jsem absolutní začátečník chovu rybiček. Zajímalo by mne, jak správně poznat, kdy nastala doba porodu i žovorodek?? mě přijde, že tu černou skvrnu, o které se píše, tam má už pěkně dlouho.. mám ji už vylovit nebo ještě počkat???
Nevim no, me rodej normalne. A ztraty jsou minimalni jen kdyz je sezere jinak mi nechcipaj. A jinak pavi ocka rodej asi tak 30mladejch a mecovky i 80-100
Já měla páreček Pavích Oček a měli poprvé 21 mladých, jedna mi druhý den zemřela, měla celé tělo červené potom měli mladé po druhé měli jich 8 a všechny živé. Teď po roce mi ze všech zbylo 7. Když byl táta malí tak měl taky Paví Očka a to samé se mu stávalo a tak po dvou měsících to prí přešlo a do teď si myslí že mezi nimi byla nějaká nemoc.

Aj mne porodila mecovka 14mrtvych neviem preco.2-krat porodila zdrave ale ten treti raz mrtve.

Nekříží se třeba delší dobu mezi sebou sourozenci?

Nevíte čím to může být? Rodily mi dvě paví očka, jedno v pátek - narodilo se 15 živých a cca 20 mrtvých, a dnes rodilo druhé očko a cca to samé. Mrtvé rybky jsou "schoulené" v klubíčku, že by nevyvinuté? Jsou v 5l sklenici, před měsícem zde rodili také a úmrtnost žádná...
Pro jitotu doporučuji přesazované rostlinky vykoupat v hypermanganu či savu.
ok tak díky, stejně budu muset asi celý to akvárko předělat, rybky dostaly nějakou neviditelnou nemoc na kterou mi už 2 chcíply :( no a chci se jen zeptat, ty kytky co tam mam tedka zasazený, můžu nově zasadit do předělanýho akvárka aniž by se tam přenesla ta nemoc? nebo popřípadě čim je můžu zbavit bakterií?
pokud tam nemáš vrtlníky tak ne

koukni se tady na články do zakládání akvária, určitě objevíš hromadu novinek
aha, no a nebude se mi hodně vířit?
O frakci (hrubosti) 2-4mm

a co je pro rostlinky vhodné?
A aby to, co píše Yirka, mělo aspoň trochu šance na úspěch, začít by se mělo výměnou dna. Tohle vypadá na drcený mramor a ten je pro rostlinky nevhodný.
Každý druh vyžaduje něco jiného (stonkové, trsové), je potřeba něco nastudovat, zkus to třeba tady:
www.aquapage.cz/… nebo pohledej něco zde ve fóru. Každopádně by to chtělo ten počet hoodně znásobit. Pro potěr by taky byl vhodný nějaký jávský mech či něco podobného na dno. Ale předeším si musíš vybrat co se ti bude líbit a co se hodí do podmínek tvé nádrže. Pak už to nějak určitě nasázíš.
50 litrů, a jakej je postup při zasazování novejch kytek?
Velký zásah by to byl, ale k dobrému. Rybky by to určitě ocenily a celkové prostředí v nádrži by se ti zlepšilo. Ta nádrž je na rostliny opravdu chudá. V ní nemá potěrprakticky šanci na přežití. Kolik to má litrů?
No, mají asi kanibalisitické sklony, tak si musíš pohlídat rození a malé odchytat, nebo mít AQ plné rostlin a skrýší, aby se měly kde schovat.
no já mam to akvárko už pár měsíců a zatim sem vychovala rybičku jen jednu, a přitom snad maj rybky všechno co potřebujou...

No, s tímhle složením stačí dobře krmit, odkalovat a měnit vodu a do měsíce tam nějaký potěr objevíš.
to je plata skvrnita

Díky...mam paví očka, černý moly a pak takový červený rybky od kterejch sem zapoměla jméno...na obrázku

bude to takovej porod císařem no....

To tam bude pěknej svinčík. Jak to praskne teda.

rolandmynar: přisoluju, neboj

Ta ryba snad dřív praskne než aby porodila

Je to koule, obzvlášť po krmení.
nevim proč se ženiš

(ženil)ted máš jen jednu,škoda že nemáš uchovaný fota

0
23.11.07 22:18 rolandmynar
0
23.11.07 22:17 rolandmynar OK, zkusim, snad jí neuvařim. Díky

happy dyt psal ze v porodnicce zvysoval teplotu...Zkus zmenit vyzivu
Myslim na dýl, tak dva tři dny. A ještě je pořádně nakrmim.. Na paví očka to funguje 100%
Přidat reakci
1 ...... ...... [17] 18
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 29275x