Porod živorodek
Vždy prvý, že
Z odlovovaním by som ešte počkal, pretože držať ju tam niekoľko týždňov by jej príjemné nebolo
myslím, že jsi ji odlovil zbytečně. 2-3 týdny ještě máš čas bych řekl
0 08.05.2012 18:45 Kocajs Díky, já sem jí odlovil do porodničky 12 litrovka je tam sama bude mít klid
Děkuju za rady.
Tahle mí čas... řek bych i víc jak 14 dní jak píše yenya.
No nevím, ale 14 dní minimálně. Moc břicho nemá (dle fotky). To musí být až hodně hranatá, musí mít tmavou skvrnu vzadu a jsou tam patrné mladé "stočené" rybky (těsně před) a postupně to bude "vypouštět". Zrovna dnes v poledne jsme s dětma koukali jak nám samička rodí. Pěkně hned dát ostatním krmení a ona v klidu rodila. "Hodila" jich šest a šla se také občerstvit a za půl hodiny pokračovala. A co samice, to trošku jiný průběh. A většinou rodí v noci, alespoň moje
0 08.05.2012 17:48 Kocajs Zdravím tady přidávám foto gupky samičky chci se zeptat jak dlouho jí zbývá do porodu.Vím fotka není nějak extra ale to je nejlepší co sem tak vyfotil vždycky uteče, navíc na fotce to vypadá jinak je celkem dost napuklá už.Díky
Děkuji
Rybky se dobarvi pozdeji. Ta seda barva slouzi v prirode jako maskovani, aby nebyli tak lehkou koristi, nez povyrostou.
4 07.05.2012 11:48 Sonystar Dobrý den, chtěla jsem se ještě zeptat, zda se potěr živorodek rodí již se zbarvením, které budou mít v dospělosti nebo se vybarví teprve v prvních dnech života - moje ryby v akváriu jsou platy a jsou všechny pěkně vybarvené, takže pokud by byla nějaká z nich otcem, potěr by měl být v budoucnu asi taky pěkně vybarvený, ne? potěr se v noci vylíhl a všichni jsou šedí.Jdu na to logicky, jsem začátečník a opravdu nevím, jak genetika u ryb funguje, mám jen zájmový chov. Předem děkuji
0 06.05.2012 09:46 Darma – Ako zachrániť mladé rybky z bruška mŕtvej rybky
Prosím o radu. Pred tromi dňami moja rybka - živorodka ostropyská porodila vyše 40 mladých, napriek tomu, že som ju preniesla do pôrodničky, dnes mi náhle uhynula, ale bruško ešte mala, a kedže viem, že viem rybky zvyknú rodiť na etapy i v rozmedzí niekoľkých hodín, dní, myslím, že jej ešte nejaké mladé v brušku zostali. Ak áno, existuje nejaká reálna šanca, možnosť a spôsob ako ich zachrániť, napr. že by som jej jemne stlačila bruško a rybky vytlačila alebo ju rozrezala a spravila takú malú pitvu a rybky vybrala. Môžu vôbec ešte mladé žiť, aj napriek tomu, že ich matka je už mŕtva?
Já si taky myslím že už to má holka zapár.(teda ten porod)
No ne, platy rodí kulaté, ne hranaté, jak někteří ten stav pojmenovávají. Tahle se bude sypat brzo.
Myslím, že má ještě nějaký den čas.
0 05.05.2012 12:25 Sonystar tady je foto
0 05.05.2012 12:22 Sonystar Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je tato samice platy těhotná. Odchytila jsem ji do porodničky - je v ní už tři dny a stále nic. Děkuji za radu
Starší reakce
tieto živorodky rodia dosť veĺké mladé aj 1 cm
Bezpečná velikost je taková, která se dospělým jedincům už nevejde do huby.
Zdravím chtěl bych se zeptat, zda je tato silver molly na fotce těhotná? ... Taky jsem viděl v akvárku jednu nově narozenou živorodku, avšak nevím jaký druh to byl a jelikož nemám ještě v provozu druhé akvárko, nemohl jsem jej odlovit. Tím bych se chtěl zeptat, do jaké velikosti musí dorůst nově narozená živorodka, aby ji ostatní nesežraly? Děkuji
Starší reakce
pořiďte si třeba BETU, ja sní nemám problém a malé požírá
Takže se nepřemnoží(spíše mně nezbyde ani jedna, jde o to jestli mate zarostle aqua, což ja jeste nemam..)
..
Neboj sa, vony budou...
Za chvíľu sa Ti premnožia, to garantujem
Nedaj sa odradiť a počkaj a za chvíľku ich nebudeš mať kam dávať
Diky za reakci
No je to zivorodka duhova..velky brisko uz ma hodne dlouho,.nechapu proc jeste neporodila..nebude to treba teplotou? ted jsem ji dal do jiny nadoby
Trvá několik týdnů než je plůdek dostatečně velký a samička ho porodí. O jekou živorodku se jedná? Nebo sem dej fotku
0 10.04.2012 18:20 Arron – Živorodka
Ahoj lidi
Chtěl bych se zeptat, jestli někdo nevi co s moji zivorodkou je... ona ma uplne nafouknuty brisko, ale v zadní částí nemá tu černou skrvnu. Kdyz se na ni pozorne divam, tak v jeji tele vidim takovy oranzovy kulicky ( myslim ze to budou ty maly) ale fakt nechapu proc je neporodi
Nevíte cim to muze bejt?
Starší reakce
Děkuji
Blahoželám, veľa šťastia
Tak si dneska čistím velké akvárko a juknu vedle do malýho - a ejhle, vidím tam 2 kousky prťavců. Teď už jich tam je o něco víc, až skončí, tak je zkusím spočítat. Akorát jsem jí dneska chtěla vrátit k ostatním, až to tam vyčistím, tak mě předběhla ta mrška jedna. Že si ale dala na čas
Veľmi pekné video
, tlieskam autorovi a hlavne gupkám
supr...ja to vydel na vlasní oči
3 26.03.2012 17:25 Drahoš . [389] - Rostliny Super video
Nojo, to je vlastně fakt
, pravdu díš/díte. Ani mi nedošlo, že ta moje reakce na Nasreddina byla otázkou, protože mě nakrknul (nejsem malý dítě, aby se na mne dělalo tytyty, navíc kvůli banalitě). Tak hezký zbytek večera!
Já jsem na tvůj dotaz ohledně použití synonym odpověděl.
O graviditě je psáno i zde na těchto stránkách v atlasu, neměla jsem důvod pokládat tento výraz za nesprávný (gravidita = těhotenství). Ale hlavně, je to jen slovo. Slovo, kterým nikoho neurážím, nikomu neubližuju, ani nic podobného. V mém předvčerejším dotazu šlo především o stav mé ryby, na což mi ze tří lidí odpověděl jeden. Jinak samozřejmě připomínku Vás obou beru na vědomí, o tom žádná.
Ne, správný výraz pro tento stav u zvířat obecně je březí.
Těhotenství i graviditu (pro starší ročníky i samodruhost) ponechme lidem. Při veškeré náklonnosti ke zvířatům jim, podle mě,některé lidské výrazy nepřísluší.
takže zeptám-li se, zda je gravidní, tak to bude OK
?
Mračím se vždy, když čtu o "těhotenství" ryb (a nejen ryb).
Pardon, mračit se na mne ale nemusíte. Jen se slušně ptám, nic víc.
ivaha napsala: - je těhotná, ne?
Ne, není a nikdy těhotná nebude
0 24.03.2012 20:46 skorpy001 – a plata
prosím to je plata
a je tlustá
3 24.03.2012 20:40 skorpy001 – moje mola
taky nevím kdy by mohla rodit tato mola,foto je trošku mázlé
No jo, ale proč teda vypadá jak koule? Nemocná mi nepřipadá, opravdu pozoruju, že tloustne a tloustne čím dál víc. Nepřekrmuju jí, dávám jí fakt maličko žrádla, navíc jí to tam zdatně užírá ten jeden prcek, co je tam s ní. Mmch toho malého můžu dát do velkého akvárka kdy? Narodil se 20.2. a už je pěknej.
ivaha napsala: Zdravím, minul tejden a kousek a ta rybka pořád nic. Jen je pořád tlustší a tlustší. Mám ji v jiném akvárku už od cca 13.2. a stále nerodí. Přidávám teď dnešní fotku - je těhotná, ne? Já už jsem z toho blázen 13.2.??? To je chybička alebo je tam naozaj tak dlho??? Ak je tam od 13.2. vráť ju z elementky späť do veľkého akva, nič z toho nebude.
Tehotná asi je, ale pri Mollách je tá doba pôrodu ťažko odhadnuteľná. Ja som ju 2-krát prespal a s poteru nezostalo nič
ještě jedna fotka
Zdravím, minul tejden a kousek a ta rybka pořád nic. Jen je pořád tlustší a tlustší. Mám ji v jiném akvárku už od cca 13.2. a stále nerodí. Přidávám teď dnešní fotku - je těhotná, ne? Já už jsem z toho blázen
Přidat reakci
1 ...... [8] ...... 17 18
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 29231x