Krevetky - krmení
DObre
ale asi s prevahou ras a krmiva s rasou?
urcite budou radi
Caute kdyztak premejslim co by rikaly na patentky nitenky pripade cyclop nebo artmie?
Starší reakce
0 11.10.2010 18:14 JagerMaister mám cherryny a red nosy , ale radšej ostanem pri granulkách s riasou
vď
aka
taky záleží co je to za druh krevetek(některé se živí hlavně řasami, jiné planktonem, další mrtvolkami), ale určitě to nebude jejich přirozená potrava, kde v přirodě krevetka ožírá krávu, ale myslím že krevetky sežerou kde co
0 11.10.2010 17:59 JagerMaister – krevetky
Ahoj môžem dávať krevetkám hovädzie srdce (mrazené)
Starší reakce
Ja som ich v podstate ani nechoval...oni si v akva stale nieco najdu...
Co nezozeru ryby to im ostane...alebo ako pises - co "chcipne" to rozoberu...
0 06.09.2010 10:45 Lukáš – maso jako krmení pro krevetky
Nějak mi blbne internet, nejde mi odeslat poděkování
Děkuji Vám tedy za Vaše rady, v brzké době to vyzkouším
přesně tak, myslím že by jim stačily i kosti když se kapřík vykostuje
Nevidím v tom problém. Bude třeba vypozorovat množství, které hned sežerou, aby se nekazila voda.
0 05.09.2010 22:20 Lukáš – maso jako krmení pro krevetky
Zdravím, chtěl bych se Vás zeptat, mám společenské akvárium krevetek, pavích ok, sumečku a šnečků. Dnes mi zemřelo jedno paví očko a krevetky ho zblajzli během pár minut. Chtěl bych se zeptat, myslíte, že bych mohl dát svým krevetkám třeba malinkej kousíček třeba kapřího masa?
předem děkuji za odpovědi
Starší reakce
U nás mají krevetky problém se ke kopřivě dostat, chutná totiž rybám i plžům, takže do rána zbydou jen stonky, které vesele obhospodařuje Brotia pagodula. Dávám spařenou a krevetky i ryby se do ní pustí okamžitě.
0 15.07.2010 17:48 kreten – Re: DrBolíto
Tak máš nějaké jiné kopřivy, mně napřed obírají ten drobný hmyz a vajíčka a pak přijde na kytku. Ale den a půl?
Bavíme se o krevetách coby konzumentech doufám, i když jsem z jara dával čerstvou, tak to stejně trvalo den a půl než se do toho masivně pustili.
0 15.07.2010 09:51 kreten – Re: DrBolíto
Šak říkám, že je to roští, to já to udržuji a mám furt mladé, proto nespařuji
Sbírám vršek a patro pod ním, níž nesbírám. Záhonek nemám, nasbírám si do pytlíku a nechám v chladničce. Vydrží mě to na cca 2-3 týdny a listy jsou jako čerstvé.
"kopřiva" - je v podstate dobra na vsetko
trebars aj uvarit caj - kopřivu dat po tom do akva...
kto ako chce...
ako pise hop - "takže lze využít naprosto vše"
jinak odvar z kopřiv je výborný na vlasy, takže lze využít naprosto vše, kopřivy pro krevetky nebo do nádivky a vodu na sebe
...ono je to podobne ako zo salatom alebo spenatom...
a osobne som jedol vyborny salat z "kopřivy"
já je spařuju a nechávám ve vodě, potom skrmuju, spařené je i zamrazuju, jdou po to jak diví
baští i mražený špenát, samozřejmě bez smetany a česneku
0 14.07.2010 17:34 kreten – Re: barry
čerstvé, nebo v zimě sušené, oboje funguje
Všiml jsem si, že někteří zpestřují krevetkám krmení listy kopřivy. Zatím jsem to nezkusil a tak by mě zajímalo jestli je lepší dát jim neupravené čerstvé lístky nebo listy před vložením do AQ taději spařit. Díky za názory.
Starší reakce
Moje Japonicy taky jdou po všem. Krmím Hikari Shrimp granulkama a dokážou si nasyslit několik granulek a hurá pryč... Poslední dobou mi přijde, že jsou oproti cherrynám až moc dominantní...
Moje CJ kradou krmení i pancéřníčkům, sekavcům a SAE. Nijak to neřeším, stejně celou tabletku jedna japonica nesežere, tak ji pak někde pohodí a můžou se do ní pustit rybky
.
K.
zni to dobre, natoc to
0 29.05.2010 13:58 PetrC – Krádež při krmení
Zdravím
Mám kreveky CJ a Ancitruse.Od jedné doby se krevetky naučily krás tabletky které hážu Ancikovi.Ač to zní divně tak mu to vždy ukradnou a zmizí s tabletou.Stává se to i někomu z vás popř co s tým děláte? Zatím to řeším házení malinkatých kousků tablet a jakmile každá kreveta si to ukradne tak pak teprve hážu další kousek Ancíkovi.
Starší reakce
Jak si nekdo muze nejdriv koupit zvire a pak teprve zjistovat co zere
daji se jim servirovat i sparene koprivy, spareny spenat, salat, okurku... pripadne susene listy dubu ci mandlovniku (krevetky papaji organismy rozkladajici ty listy), listy dubu i mandlovniku maji i jine prospesne ucinky
mimo jine tohle tema se tu huz nekolikrat probiralo.....
...ale mas aj "specialne" krmiva pre krevetky ak chces...
JBL NovoPrawn
Dennerle Nano CrustaGran
SAK Caridina excellent
SERA Shrimps Natural
...a kopec dalsich ale su to skvor krmiva pre "narocnejsie" druhy krevet
Já je krmím hlavně tabletkama, lupínkama a granulkama pro sumce nebo pro krevetky. V akvárku totiž jsou jen sumci a krevetky. Dříve mi ale vločky žrát něchtěli
. Nevím proč.
0 03.01.2010 13:30 Jakubqo814 – Kreveta
Dakujem...
Je všežravec, požírá řasy rostliny, živočišné zbytky, uhynulé živočichy, umělá krmiva pro ryby.
Starší reakce
syrovy brambor, sparenej hlavkovej/ledovej salat, patentky, SAK Caridina excellent, Hikari Micro pelets, Hikari Shrimp Cuisine, Spirula tablety od dajany
ale pozor vetsinu sortimentu miluji i jini zivocichove... napr. sneci
pravidelne pri prikrmovani pozoruji tvrde boje mezi okruzaky a krevetkami....
mam prirodni formu, ale zato mam sirsi paletu barvicek od zluty pres zelenou a hnedo-cervenou az do tmaveho zbarveni....
0 21.11.2009 20:43 Onys [9] Cheryny včera dostaly lactobacil a jsou ok
0 21.11.2009 20:33 gupka [2] - Chovám tři thorakáty, jednoho peřovce a dva Trnovce Egemanovy Starší reakce
Tak zatím zkouším přikrmovat Chi Ebi od Shirakury, třeba se tygříkům a krystalkám zvedne chuť dovádět.
Já u potěru mám převážně dospělé Krevetky, ale když se jim něco nalíhne, neřeším to. Krevetky tam jsou na práci. Betty oslovují průběžně jak dorůstají do 2 cm. Takže nějak mladé krevetky nedecimují.
Díky
Jak velký potěr odlovuješ, aby Ti nepožral malé krevetky?
Přidat reakci
1 ...... ...... [13] 14 15
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 18399x