Zelená vláknitá řasa
doporucujem CJ caridina japonica.Predtym som mal tiez problemy s vlaknitymi riasami najma na javskom machu a rozkatci ale od kedy som ich hodil do akva uz som nevidel ziadnu a dokonca aj javsky mach mam pekne cistucky

Budu tam

víc napíšu do vzkazu, díky

Když máš vláknitou řasu tak se tvoří velice dlouhé jemné vlákno které se namotává na špejli, nebo něco podobného. To tvoje je asi roducha. 25 srpna pojedu do Plzně na výstavu tak ti přivezu nějaké rostliny. Vymysli jak se setkáme.

Eště jednu fotku přidávam...

Neni tohle spíš taky zelená vláknitá??? Jak tak koukam na ty matlovo fotky, tak si řikem že to je podobný... Původně sem měla ruduchu, ta zmizela a ted nevim esli je to malá ruducha znova nebo jiná

Skus parmičku čiernopruhu a budu preč
0
[30] - Cichlidy 08.06.07 23:11 Johns To mas pravdu, kazde akvarium je jedinecne!! Skoda, ze si akvaria nemuzeme prohlednout osobne

Tož....teď jste mě chytli

.Ani jsem o tom moc nepřemýšlel.Ona ta řasa,když po zatemnění zmizela,už se neobjevila a tak už jsem po příčině nešel..I když....teď tam je štětičková ruducha (ne moc a z 95% jenom na kořenu),snad pomalu zmizne.Ještě nějakou dobu počkám a potom když tak použiju Savo.
A ještě je nepříjemné,že každé protiřasové opatření se začne projevovat za poměrně dlouhou dobu.
Vedle sebe mi stojí dvě akvárka,jedna 54ka a jedna 200ka,stejná voda,stejná údržba a malé akvárko je absolutně bez problému a velké pořád není tak,jak bych si představoval.
Aspoň máme co řešit

,vždyť jinak by to byla nuda

.
Smajliku a zatemneni pricinu? Pricina jak Petr vyvodil je nekde jinde.
Čau Peťo,moje zkušenost je tato.Na tři dny jsem akva úplně zatemnil.Každý den jsem se podíval,jestli se neděje něco špatného s rostlinama.Všechny to přečkaly bez problémů a řasa zmizela.Zatemnění jsem dělal docela jednoduše,hodil jsem přes akva deku.Jo,a ty tři dny jsem nekrmil,ryby byly naprosto v pohodě a ještě se docela pročistila voda.Na různé šneky moc nevěřím,určitě se tou řasou živí(stejně jako parmičky),ale příčinu výskytu neodstarňujou.Tak ať se daří.
A co okruzaci? Ty se ti nezamlouvaj? Nejsou tak tezky jako neritiny a ja si na toho svyho nemuzu stezovat, ba naopak

Jsem si všiml, že ji "ozobávají" platy a paví očka. Tedy, ne že by je zdlábly uplně, ale zelené řasy jim docela šmakují.

0
[799] - Rostliny 07.06.07 16:48 matlala Matlalo - ty tu vodu něčím přihnojuješ?
Petře, pokud si dobře pamatuji, "někde" jsem četl, že zelená vláknitá řasa (tzv. žabí vlas) má stejné nároky na světlo a živiny jako rostliny. Tudíž mne napadá: Tam kde se daří rostlinám, daří se i "žabímu vlasu".

Ahoj,
už nějakou dobu (cca 2 týdny) mám v akva nárusty těchto řas a nevím jak bych se jich zbavil, dříve jsem měl sinice a teď toto. Akva je nově zařízená 27 dnů, rostliny rostou a bublají jako o život je na nich vidět že se jim daří ale řasy jsou na břidlicovém pozadí i na vrcholcích rostlin
jo a je to akva v mojem profilu: pokus o holandské...
nebudu je kupovat, ale kontakt si ulozim a muzu ti dat vedet pokud je tam uvidim.
Jinak Neritiny cisti opravdu pekne, jenom jim to celkem dlouho trva.
Jsou celkove v pohybu dost pomale, ne jako turbo Ampularie , ktere si to po akvarku sinou uzasnou rychlosti.
To nevim, pravidelne tam nechodim, protoze tam nic moc nemaji.
Narazil jsme na ne tenkrat nahodou.
Kupoval jsem je tam pred tydnem. Jeden kus stal 32 Kc
Ale musel sem dobre vybirat, protoze nektere mely otukanou ulitu.
Jinak zbozi tam vozi ve ctvrtek takze v patek je nejvetsi vyber.
0
[799] - Rostliny 25.05.07 20:04 matlala
Přidat reakci
1 ...... ...... [15] 16
Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 24467x