Přihlásit se RYBICKY.NET »

Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)

NápovědaFórum » Další živočichové » Paraziti 

Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
https://www.akvarijni.cz/bezobratli.htm
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R vaclav Re: Milos1200
Kde bereš jistotu že na těch kytkách nebudou také? Klidně většinu vyhoď a uhlídat pár rostlinek bude jednoduší oni se rychle namnoží. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Milos1200 Re: vaclav
Nebude jednodušší je vyhodit a sehnat nové? Však to skoro nic nestojí.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Milos1200
To ti nedokážu říct ale pamatuji se že jsem opatrně natíral tamponem do uší listy nějakým přípravkem na hubení mšic když se znovu objevily. :-)
Hrany jsem komplet očistil tak snad tam nebudou kdyžtak budu opakovat.
Edit: Ještě takovej dotaz jak dlouho by tam vydrželi ty mšice bez rostlin?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Milos1200
To je asi moc stačí třeba hodinu oni nevydrží pod vodou ale ti co vyplavou musíš zlikvidovat a prohlídnout i akvárium. :-)
A můžeš poradit na jak dlouho ponořit? Bude stačit třeba 24 hodin?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R vaclav Re: Milos1200
rybicky.net/atlasostatnich/msice_lekninova Plovoucí rostliny z akvária pryč potopit a opláchnout. Rostliny musí pak projít selekcí jestli na nich něco není. Lze použít i nějakou chemii ale s tou opatrně a mimo akvárium. Kdyby to byli chvostoskoci tak ty poznáš skáčí jak kobylky. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Milos1200
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Kdo mi poradí, co by to mohlo být? A jak se toho zbavit. Předem se omlouvám za kvalitu fotek. Moc dobře to vyfotit nejde. Je to opravdu drobounké.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Jozef Re: kk
To nevyzerá na klasického parazita.
Pripomenulo mi to zombie hubu mravcov (objavujú nové, každú pre iný druh). :)
vedelisteze.info.sk/…
Som zvedavý čo to je, ak to niekto identifikuje.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kk – Parazati na okružácích
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, objevili se mi parazité přisátí na okružácích. Ví někdo o co by se mohlo jednat? Díky

Reagovat na tento příspěvek 0  - BBchory Re: Starka
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Starka
Lidi! Pořádně dělám pořádek v akvárku a málem jsem chytla infarkt, protože to co jsem našla ve dně mě vyděsilo (bojím se hadů a tomu podobných živočichů). Co to sakra je a jak se to tam dostalo? Je potřeba dělat nějakou léčbu akvária? Má to cca průměr 2 mm a přes 1o cm délky.
youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hrábě Re: afc1886
Dobrý den, to bude asi ono, děkuji za radu.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: hrábě
Podívej se na hlístice.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hrábě – bílý parazit?
Dobrý den, v mojí větší nádrži (viz moje prezentace) se mi ve filtru (bublifuk) usídlili bílí žížalovití živočichové, o průměru těla několik desetin mm, a délce několika mm, pod vodou se živočichové hýbou. Pokoušel jsem se je vyfotit, ale na foto nebylo nic vidět. Byl jsem teď 14 dní mimo akvária, a starala se mi o ně nekvalitní obsluha, která velice překrmovala. Akvárium též mpáchne rybinou a trochu i kanálem. Již jsem zahájil proces pomalé výměny vody za čistou, ale nechci šokovat živočichy v akváriu. Mám se těchto bílích živočichů obávat, či ne?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R vaclav Re: luckyluke
 Reagovat na tento příspěvek 0  - luckyluke – Co je to za cervika?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravim, potom co som pridal do akvaria uhorku, pre krevetky, objavili sa v akvariu cervene cerviky. Zgrupuju sa v rohu pri hladine. Zivorodky povabne ich zeru, ale nejako nestihaju. Neviete co je to za druh ?

Reagovat na tento příspěvek 0  - Rovano Re: Dominik_8888
Patrně druh hlístů. Samo to časem zmizne.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dominik_8888
Ahoj. Pri údržbe som si všimol malého bieleho ako keby červíka tak som do odsal hadickou a potom som si ich tam všimol viac. Odfotiť to je nereálne je úplne mikro. Vie niekto čo to je a hlavne či to je nebezpečne ? tone
 Reagovat na tento příspěvek 0  - luckyluke – slimak z lesa
Fotka k příspěvku Zdravím, posielam to iba ako pikošku. Spolu s dubovym listim z lesa som si do akvaria zavliekol slimaka. Ten si uz zopar mesiacov zije na hornych hranach akvaria. Myslite, ze je spokojny ?

Reagovat na tento příspěvek 0  - R Anthrax Re: Krevetacka
Akvárko není hermeticky uzavřený systém. Vzduchem a krmením se dostane do akvária kdejaký život. A pak jsou tu organismy které jsou v akváriu latentně ale jen vyčkávají na svůj čas. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KrevetackaRe: Anthrax
Nejspíš ne jak na to koukám mimo vodu,ale kde se to tam vzalo.... :-D
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R Anthrax Re: Krevetacka
Ahoj, podle mě to žádný živočich nebude. Z téhle fotky ale asi nikdo moc moudrý nebude. :-) Zkus to nějak lépe vyfotit. Třeba mimo akva, stejně některý ty listy odchází. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Krevetacka – Černé kuličky
Fotka k příspěvku Zdravím. Potřebuji se zeptat, co je tohle za kuličky. Ještě jsem se s tím nesetkala, nic nového jsme do akvária nepridavali.... Máme v něm trpasličí krevetky, razborky, neonky a paví očka.... Děkuji :-)

Reagovat na tento příspěvek 3  - R vaclav Re: Mají
 Reagovat na tento příspěvek 1  - čtverzubec Re: Mají
Asi nějaká larva šidélka.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mají – Co je to za parazita?
Fotka k příspěvku Zdravím,
v akváriu (54l) jsem narazila na tuhle potvůrku, ale nemůžu nikde najít, co by to mohlo být. V akváriu jsou black mollky, od doby přítomnosti parazita jsou značně odtažité. Děkuji za odpovědi.

Reagovat na tento příspěvek 1  - rhogog
Zdravím, našel jsem v akvárku něco co jsem ani nevěděl že existuje, nahrál jsem video jelikož na fotkách to tak nevyniklo, velikost asi 0.7mm (funění prosím ignorujte :-P ):

www.youtube.com/…

Sám jsem trochu googlil a asi je to larva "chrostíka" - nějaké mušky. Larvy si budují z okolního materiálu krunýř, aby je ryby hned nesežraly. Nevím co jiného by to mohlo být, setkal se s tím někdo? Čuměl jsem na to jak blázen...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Freedlo Re: ctibum
Bohuźel tam tvar zadny nevidim. Jecto tak maly, ze kdyz jdu bliz a snazim se zaostrit, zacnou me bolet oci:-D

Je mozne, ze to jsou ty lasturantky - ctu ze to obcas lidi maji jako jakysi pohyblivy prach na skle

Asi budu zatim ve sledujicim modu a uvidime … ale lita to i ve vode dost:/
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R ctibum Re: Freedlo
Jedna mikrotečka vypadá jak buchanka :) rybicky.net/atlasostatnich/buchanka_obecna
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 3  - R Anthrax Re: Freedlo
Ahoj, z fotky to moc poznat nejde. Ale mohly by to být lasturnatky. Koukni na YouTube a porovnej. Ten jejich pohyb je nezaměnitelný.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Freedlo – Co je to za potvory?
Fotka k příspěvku ahoj,
Již delší dobu se snažím dopátrat, co mi to za "blešky/tečky" leze po skle - dokonce i lítá ve vodě to vypadá.

Je téměř nemožné to vyfotit. Jsou to po skle jezdící mini tečky. Nepřijde mi, že to jsou červící..

díky

Reagovat na tento příspěvek 2  - R Guppy Re: tramtra
A taky by to chtělo jemnější substrát, menší kamínky, aby mezi ně ten odpad nezapadával.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - tramtra Re: PavelS
To akvárium zaslouží pořádně odkalit, vidím jen tlející bordel - výkaly a asi i zbytky potravy.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PavelS – Vajíčka, parazit nebo něco jiného?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, chtěl bych vás požádat zda někdo z vás pozná co to je?
Akvarko 150 l ve kterém je už jen jeden bichirek který v posledních dvou dnech jen leží na dne občas se přesuneme jinam. Žádná jiná aktivita u něj není, nemá žádné známky nějaké nemoci nebo něčeho podobného kromě jeho chování. Ještě jsou tam dva ancistrusi kteří jsou v pořádku. Tohohle sem.si všiml dne na filtru a pod ním. Předem děkuji za rady a odpovědi. A přeji všem krásný nový rok.

Reagovat na tento příspěvek 0  - vlka Re: Voja
Žížalice pestrá ?...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Voja – Žížala
Fotka k příspěvku Ahoj, dnes jsem v akvariu nasel neco co se podoba zizale. Je to zavrtane v substratu a pri pokusu ho chytit byl neuveritelne rychly. Netusi nekdo co to je?
Diky za radu

Reagovat na tento příspěvek 0  - LenkaL
Dobrý den, jak jsme řešili to s těmi vodními roztoči, mám pocit, že je jich o hodně více a pár z nich vylézá i na sklo. Snažím se je vybírat, ale nevím jestli to úplně pomáhá. Nevíte někdo jak bych se jich mohla zbavit? Případně jak omezit jejich počet?
Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LenkaLRe: vaclav
No, mám tam červené krevetky tak nevím...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: LenkaL
Tak je jich hodně druhů a jsou to dravci tak záleží co je v akváriu za osádku. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LenkaLRe: vaclav
Myslím toho vodního roztoče.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - R vaclav Re: LenkaL
Záleží co to je pokud nymfa šidéka tak je to dravec a na menších krevetkách si rozhodně pochutná. Vývoj v teplé akvarijní vodě je asi 3 měsíce a pak bude po bytě něco létat. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LenkaLRe: Guppy
A co krevetky? Neublíží jim to?
 Reagovat na tento příspěvek 2  - KatrinkkaaRe: vaclav
Anooo, pak jsem našla že tu existuje i modrý rámeček :)
 Reagovat na tento příspěvek 4  - R vaclav Re: Katrinkkaa
Musíš točit kolečkem na myši a takových příspěvků už tu je více. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KatrinkkaaRe: Katrinkkaa
Našla jsem že šídelko by to mělo být..bude jich víc? Prý škodí krevetkám..jak se to do akvárka dostane? :(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KatrinkkaaRe: 4Sima
To je ošklivý smich Ale asi to vypadá jako vážka….??? Kde by se to mohlo v akvárku vzít??? hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - 4Sima Re: Katrinkkaa
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KatrinkkaaRe: Katrinkkaa
Našlo mi nějakou Mysidu ještě?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Katrinkkaa – Ono to plave :D
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahojte, při čištění jsem narazila na tohohle živočicha..nevíte co to je a co s ním? Vůbec nevím, kde se tam vzal a co dělá (ale vypadá celkem mile)..delší dobu jsem nesadila ani nové rostlinky..mám to zlikvidovat?
Google mi našel, že je to jepice..ale to nelétá ve vodě smich
V tom kýblu se to moc dobře vyfotit nedá..tak snad to někdo pozná X-)
Děkujiiii ahoj

http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
https://www.akvarijni.cz/bezobratli.htm
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [2] ...... 87 88

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 60226x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/7539-co-je-to-za-nezvaneho-obyvatele-parazita?od=51