No, s kompletní dezinfekcí akvária asi moc neporadím, samotnému se mi do toho u 300 litrového akvária nechce.
Asi bych poradil napsat SZ Davidovi (Passenger77), nedávno něco podobného dělal kvůli ploštěnkám.
Jinak, ještě k těm pijavkám.. já je opravdu vidím jen při odkalovaní a rybám jsem je škodit vůbec neviděl.
Nedávno je tady jeden kamarád nechal v práci prověřit (na AV ČR) a výsledek byl:
"Takze pisu primo sem, co dneska vypatrala kolegyne parazitolozka. Jde s velkou pravdepodobnosti o zastupce celedi Salifidae, vyclenena z celedi Erpobdellidae, druh Barbronia weberi, v minulosti v rodu Dina. Jde o asijskou dravou pijavici, zerouci cervy a ruznou bentickou haved, v akvariu nejspis zbytky krmeni. Je toho o ni celkem dost i na akvaristickych webech. Byla zavlecena nejspis s akvarijnimi rostlinami z asijskych pestiren do celeho sveta, z akvarii pak zdrhla ven, takze byla nalezena ve volne prirode treba v Nemecku nebo Italii, ale taky na Madagaskaru. Rybam neskodi, resp. tedy necizopasi na nich. Jestli lze zlikvidovat hypermanganem, to mozna ano, ale zrejme se musi udelat dobry roztok. Ja ji mel v kytkach, ale sel jsem do toho s tim, ze jojo sekavky si s nimi poradi, jako ostatne se vsim, co se da v akvariu sezrat

. Jestli se ukazi v jinem akvarku, tak to asi resit nebudu, nebo koupim nove male jojo. Je otazka, jestli by sly vyhladovat stridmejsim krmenim rybi osadky, kdyz by zbytky ze dna vyluxovali pancosi. Ale napady a nazory lze vyduckduckovat/guglovat."
Takže je zatím nechávám. Tak možná ještě můžeš zkusit akvárium sledovat a pomalu se na nějaký restart připravit.
Pokud chceš, prý se dají zkusit odchytávat na kousek masa v alobalu nebo v improvizované pasti na ploštěnky (dá se prý vyrobit z menší skleničky, kde uděláš do víčka pár otvorů hřebíkem).