Přihlásit se RYBICKY.NET »

Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)

NápovědaFórum » Další živočichové » Paraziti 

Přejít na předchozí stránku 70 Přejít na další stránku   1  
Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
https://www.akvarijni.cz/bezobratli.htm
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Linduš – blecha?
zdárek zkušení ahoj
v kreveťárku jsem uzřela jakousi "blechu" světloučkou, až průsvitnou. velké je to asi mm, pohybuje se to trochu jak blecha- rychle/cukavě a ve předu to mělo nožičky, či tykadýlka (nebo obojí)
z atlasu je tomu nejvíc podobná Hrotnatka obecná-Daphnia pulex. jak se to dostalo do akvárka, nekrmím tím hmm
bude to škodit?
fotku po mě nechtějte, někam to zas zmizlo a takové prťavky nenafotím stydim
 Reagovat na tento příspěvek 0  - olwy – Re: Bexi
Dobrý den, kde se dá pořídit kvalitně čolek čínský (cynops orientalis). Rád bych začal s chovem několika kusů.
Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek 0  - paia – Re: Landvir
To by mě taky zajímalo, akva je založeno od prosince, tipl bych si, že jsem si ji asi přinesl s nějakýma rostlinkama nebo živočichama. Našel jsem celkem 2 kousky, snad jich tam není víc, zrovna dneska se mi narodily maly endlerky.

Jinak na fotce nic nechybí, to tělo měla ta bestie v obou kusech opravdu tak krátky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid – Re: Johan
Myslel jsem - mýma očima! Ne vašima! :)
 Reagovat na tento příspěvek 2  - karelpavel
To bude Vážka alááá TUNING :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - honza – Re: Johan
ale fakt jí chybní půlka těla tone
Budu muset vyměnit monitor... :-) Já jí vidím jen půlku. :)
(Nebo je to očima? :hmm:)
Celá larva vážky? :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dest
Landvir napsal: Jo vypadá to na vážku, ale kde se tam teď vzala??
take by me zajimalo :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Landvir
Jo vypadá to na vážku, ale kde se tam teď vzala??
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 5  - Johan – Re: paia
Larva vážky, vyhodit.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - paia
Fotka k příspěvku ještě jedna fotka...

Reagovat na tento příspěvek 0  - paia – neznámý živočich v krevetkárku
Fotka k příspěvku Našel jsem dnes na dně tohoto živočicha a vůbec nevím, co je zač a zda může nějak škodit. Poradíte?

Reagovat na tento příspěvek 0  - tomele – Re: ustavprochore
no buchanka je na mé oči moc malá, ale stylaria lacustris se už dá fajně pozorovat :) jen si myslím, že mají rádi spíše tmu jako buchanka - což je u těchto živočichů normální, ale při delším pozorováním se buhužel schovají
jsem zvědav, co ještě v 3l lahvi od okurek objevím za živočichy - při tom je tam jen voda z aq a microsorium (nějakou velkou řasu tam bohužel prozatím nemám, ale zapracuji na ni)- už tak si myslím, že tam mám docela dobrý ekosystém - prvoci, trepky, buchanky a teď i stylaria lacustris a ve velmi malém množství řasy...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ustavprochore – Re: tomele
Taky jsem dnes cosi našla ve sklenici u červených okružáčků, nejspíš nějakou plazivenku. Mikroskop bohužel nemám, ale je sranda to pozorovat i očima. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tomele – Re: ustavprochore
jj to bude ono - díííky hop - jinak našel jsem, že je dravec, takže má v té 3l flašce má dobré podmínky, protože pod mikroskopem jsem viděl i trepky a prvoky
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ustavprochore – Re: tomele
Že by naidka chobotnatá? images.google.cz/…
Bez záruky! :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tomele
Fotka k příspěvku ahojte jelikož nechci zakládat nové téma, tak píšu zde

v mé pokuskné 3l flašce od okurek se to čím dál tím více hemží buchankami, ale zdá se, že tam mají i jiné kamarády
- šířku mají asi jako buchanky a délku mají 1cm - takové bílé žížalky, které se pohybují jak po skle, tak volně ve vodě - dal jsem to rybám a ti si hned pochutnali - mají velmi zajímavý styl pohybu - 1 stranu těla natahují a druhou smršťují a tím se "posunují"

mám bohužel jen takový blbý mikroskop - dětský, plastový sad takže fotka (foceno přes mobil) není moc kvalitní - jinak ta delší část je tělo (pod mikroskopem jsem viděl zajímavé pohyby "střev") a ta kratší část je hlava s takovým menším chobotem, kterým přijímá potravu (nějak v celku mi nevydržela stydim )

ví někdo, co to je ??

Reagovat na tento příspěvek 0  - Kalupinka Re: epto
Mám je v akvárkách a ničemu neškodí.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ustavprochore Re: epto
Tak je nechte, ničemu neškodí. Radujte se z dalšího živočicha v akváriu. Já bych je brala hned. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pancéřníček Re: epto
A proč se jich chceš zbavovat? Vždyť jsou užitečné ano
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - eptoRe: ustavprochore
jj. presne niektora z tych dvoch potvoriek.

ze by bola schovana v mrazenych cervikoch?

ako sa jej da zbavit? (nemam cas ich kazde rano pucit...)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ustavprochore Re: epto
 Reagovat na tento příspěvek 0  - eptoRe: Jrk
no, nie je to take dlhe. ma to skor kruhovy az elipticky tvar.
na sirku asi milimeter a naa dlzku max 2 mm.
je to mliecne biele v strede s tmavsou farbou.
skusim odfotit a pridam fotku.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jrk Re: epto
Fotka k příspěvku Toto by měla být ploštěnka. Je to ono, co tam leze?

Reagovat na tento příspěvek 0  - epto – Male biele bodky na skle - lezu (ze by slimacik)
Zdravim.

Objavili sa mi na skle take male biele bodky (1mm). Evidentne lezu lebo ich vidim iba rano, ked zapnem rybkam svetlo. Behom 20-30 minut zlezu prec - evidentne oblubuju tmu.
Rybky si ich nevsimaju.
Ja ich rano pucim o sklo aby som to zlikvidoval ale na druhy den je ich tam znova zo desat.

Rad by som vedel co to moze byt a hlavne preco to mam.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Horác – Re: nevim
Stačí si přečíst tohle vlákno :o) ...
edit: a nebo jak píše Dahak :o) ...
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Dahak – Re: nevim
Ještě že je tu něco co se jmenuje atlas viď? Zkus si kliknout na kolonku OSTATNÍ.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - nevim
nemohl by mi nekdo visvetlit , co je nezmar hop hop

diky ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - radek1 – Re: Vak8
Jo toje ona.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Vak8 – Re: radek1
To je Lepisma saccharina.Není to vodní živočich ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - radek1
Fotka k příspěvku Omlouvám se za kvalitu snímku ale lepší fotky můj foták nedokáže. Tak přidávám ještě jednu.

Reagovat na tento příspěvek 0  - radek1 – co je to??
Fotka k příspěvku Dnes jsem našel při odkalování tohle potvůrku.Co to je?

Reagovat na tento příspěvek 0  - Horác – Re: ludviko
Jo tydle vidle! :o) ... tak to už je těžká skleróza :o) ...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan
U mě se ty potvůrky nemnožily. Naštěstí jich byl celý rybníček, dokud ho krávy nevypily a nerozdupaly. :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PaDa – Re: JuraS
Akvaristické perpetum mobile, to by se ti líbilo ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JuraS
Kdyby ji ďobali diskové tak bych taky takovou potvoru bral...zajímalo by mě jestli by se nedokázala sama namnožit v externím biofiltru a pak se vydat ven cestou nejmenšího odporu a to buď v protiproudu nasávací trubkou a nebo se nechat nasát (a zároveň nasekat) lopatkami čerpadla...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ludviko – Re: Horác
No ten někdo jsem byl právě já :-D.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Horác – Re: ludviko
Tý jo ... jsem v létě někomu poslal skoro kýbl jávskýho mechu ... zadarmiko - byl jsem rád, že to nemusím vyhodit do popelnice :o) .... ale něco tu ještě mám a do jara namnožím.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ludviko
Re: bigV

To by mě také zajímalo :-). Jediné co mě napadá že jsem to přitáhl s kouskem dubové kůry.

Re: Horác

Pokusím se to podle níže uvedeného odkazu zachovat a rozmnožit. Když se to do jara povede, tak to můžu zkusit poslat poštou na oplátku za ten jávský mech :-).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Horác – Re: bigV
Já taky !!! hop smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DrSova
Kde se ktomu dá přijít? Chci taky
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Sid – Re: ludviko
Žížalice. :-)
akvarko.unas.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ludviko – akvarijní žížala
Fotka k příspěvku Dneska jsem při odkalování své nádrže (rybicky.net/nadrze/7896) narazil na tuhle potvoru. Byla schovaná pod kořenem, nejdřív jsem si myslel, že je to žížala ale bylo mi divné, že by žila ve vodě. Navíc jsem do akvária v posledních minimálně dvou měsících žádnou přírodninu nepřidával. Navíc nemá prstenec jako žížala. Neví někdo co to může být? Mimochodem je to cca 7cm dlouhé.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Kalupinka – Re: provokater
Je mi jasné, že je to s živým krmením. Už to budu pokaždé jen zamražovat. Mrknu na ty piskořky :-) Ještě že jich je pár v krabičce na vyhození. Tak je tam po výměně vody šupnu zpět. A ještě se zeptám, jak se ta pijavka rozmnožuje.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kreten – Re: Kalupinka
No to je jasná diagnoza, přišla s živým. Tak to máme jedno. Neritiny chcíply, to je jasné, to je po Flubenolu první a jasné - ampulárie jdou také první:-) A piskořky? Inu zkontroloval bych ulity:-) po Flubenolu se velmi rychle vyprázdní:-) Já teda už nemám v nádržích, kde jsem Flubenol aplikoval ani jednu
Grindelem, sušeným, mraženým a živým planktonem. Teď už ho mám teda zamražený. Ale asi jsem si to dotahla s ním. Jo a piskořky po flubenolu živé, ale asi zařvaly neritiny.
Vyzkoušejte
čím krmíte?
Ano, máte pravdu. Pořizovat je nebudu. Jen mi nejde do hlavy, čím se živila nebo živí. Ryby nemizí, krevety se vesele množí dál. A jak to že už je tak velká a všimla jsem si jí až teď. Jak se vlastně množí a čím ji můžu nalákat, aby vylezla ze dna a já jí vylovila? No ale při její rychlosti a mé levosti, tam bude než pojde věkem.
No vím co ji zničí bezpečně, ale to zase vy nemáte a myslím, že si to asi pořizovat nebudete:-). Pijavicemi jsme běžně krmil třeba C. festae a bylo to sichr, předpokládám, že managujci se s nimi porovnají také docela v poho. No a jinak nezbývá než obléct "žraločí rukavice" a vypravit se na lov. :-) Taky hezké povyražení:-)
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
https://www.akvarijni.cz/bezobratli.htm
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [70] ...... 87 88

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 60226x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/7539-co-je-to-za-nezvaneho-obyvatele-parazita?od=3451