Přihlásit se RYBICKY.NET »

Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)

NápovědaFórum » Další živočichové » Paraziti 

Přejít na předchozí stránku 60 Přejít na další stránku   1  
Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
https://www.akvarijni.cz/bezobratli.htm
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - larix Re: honzek
Skús počkať pár týždňov. Ak nevidno, že by sa pijavice prisávali na krevetky, je to v pohode a zmiznú. A takýmito vecami sa nenechaj odradiť. Akvárko je práve o tom - stále niečo skúšať. S väčšími alebo menšími problémami sa stretol každý akvarista.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - honzek Re: larix
tak rucni sber nehrozi, rybky nemam, jelikoz jde o 100l krevetarium. Achjo, mam chut to cely akvarko vypustit, vyhazet a zalozit zase odznova :-(
 Reagovat na tento příspěvek 1  - larix Re: honzek
Mechanicky - ručným zberom, biologicky - rybami, chemicky - predpokladám, že by na ne mohol zabrať Sera Nematol. Ale ak neparazitujú na obyvateľoch akvária, zmiznú samé.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - honzek Re: larix
a jak se jich da zbavit? :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Mrakoplash Re: Johan
Co by to bylo kdyby to píďalkovalo ? :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - larix Re: honzek
Je to pijavica. Bohužiaľ s bližším určením ti nepomôžem.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - honzek Re: romant
Porad nevim co to je :-( Roupice, hlistice, vlasovec strevni :-( Zajimalo by me od koho jsem si to donesl :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - honzek – Bílý plžovitý živočich
Fotka k příspěvku Ahoj, v akvariu se mi objevil takovy bily zivocich, ktery pripomina plze, zaroven mi pripomina pijavicu, ale bilou? Je cca 1cm dlouhy, 3mm siroky, je natahovaci, ohebny, a kdyz jej pozoruji, tak se na jednom konci tela prichyti ke sklu a druhym jakoby brouzda ve vode.. Jakoby se napina do prostoru. Opravdu nevim, o co muze jit :-( Nevice o co muze jit ? Jsem z toho opravdu nestastny sad

Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan Re: TomasOxx
Jak se to pohybuje? Jen se to plazí, nebo se přibližuje zadní část k přední (píďalkovitej pohyb).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - radimRe: TomasOxx
hlístice
přesně jaká nevim...začni míň krmit a ryby to sežerou ano
mám to samé u krevet a neumírají mi coze
 Reagovat na tento příspěvek 0  - O.Tom
Fotka k příspěvku Ahoj, chtel bych poprosit o identifikaci jakeho si cervika ci jak to nazvat. Svetla barva, velice tenky, delka okolo 8 mm prikladam foto, na makro pri spatnem osvetleni kdyz to lezlo po prednim skle. Netusim co to je, kde se mi to tu vzalo a co stim, take v posledni dobe vte same nadrzi nachazim mrtve krevetky, zda to neni nejaky neprijemny parazit..

Reagovat na tento příspěvek 0  - Lila1 Re: Haimdol
Haimdole, děkuji, zrovna jsem to zjistila, a než jsem se stihla divit, co jsem to zase vytvořila, odkaz byl správný, díky tobě. Děkuji za Tvůj čas.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent Re: Lila1
Upravil jsem odkaz na tvé video. Z tvého původního odkazu nebylo možné se na video dostat.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lila1 Re: Moucha
Bude to tak, jak psal Haimdol. Bude to lasturnatka. Tady je i video jejího pohybu rybicky.net/video/1164.mov
a docela hezká mikrofotka z jiného webu (tedy jestli jsem indetifikovala to samé "zvířátko")
vedajekrasna.cz/…
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Moucha Re: Lila1
tohle spis vypada na nejakou skebli....
Ještě jednou děkuji, je to to samé, co v této diskuzi rybicky.net/forum/10066-lasturnatka , asi to bude lasturnatka - přinesená s jávským mechem, stejně jako levatky.
Děkuji za váš čas .Nahrála jsem si sem na web i video, ale čekám na schválení. Má zvláštní pohyb, umí plavat. Pohybuje se docela rychle.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - R Silent Re: Lila1
Nebude to lasturnatka?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lila1 Re: Lila1
Fotka k příspěvku ještě jedna fotka

Fotka k příspěvku Dobrý den, tak mám ještě jednu fotku, podle které má tvoreček ulitu jako by zvrchu a zespod - jako škleble. Barvu teda má jako malý okružák. Mají malí okružáci tento tvar?

Reagovat na tento příspěvek 0  - Michaldvd Re: Haimdol
To je jasné ;-) už som si o ňom niečo prečítal :-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R Silent Re: Michaldvd
Hlavně ať se ti to nedostane do akvárka. hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Michaldvd Re: Haimdol
No áno vyzerá to presne tak a aj to zapadá. Chudák kaprík má zopár rán :-(
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R Silent Re: Michaldvd
Pryč s tím. Mám pocit, že je to kapřivec. www.google.cz/… a je to parazit.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Michaldvd
Fotka k příspěvku Včera sme si kúpili vianočného kapra a teraz keď som ho prekladal z nádoby do vane všimol som si vo vode čosi veľmi podobné artémii, tak som to hodil na sklo a odfotil. Veľmi ma zaujíma čo to je :-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - StingrayRe: myskjarc
Že by ploštěnka....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - myskjarc Re: Filip980
Prave jestli mi nekdo neporadi co je to na te ulite?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Filip980 Re: myskjarc
Plž je to neritina zebra, ale to co to je na té ulitě netuším.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - myskjarc – Slimak
Fotka k příspěvku Dobry den. Poradi mi nekdo co je tohle za slimaka nebo co to vlastne je najednou se to obevilo a nevim com je to.

Reagovat na tento příspěvek 0  - MilosD
Mám je taky v akva jsou to vážne okružáčci.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lila1 Re: Johan
Fotka k příspěvku Děkuji za radu. Romazaná je proto, že je to výřez z fotky. Dám se teda i celou fotku. Ale není tam nic vidět.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan Re: Lila1
Tak to dejte jinam a sem dejte jen odkaz. Jinak dávejte trošku větší rozlišení. Vždy je lepší větší fotka byť rozmazaná, než malá a rozmazaná fotka.
Ono to utíká. Zkusila jsem to natočit, ale sem do diskuze asi video nejde dát, že?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan Re: Lila1
Jinak zkuste se podívat na levatku ostrou.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lila1 Re: Yirka
Zkusím, až jej zase najdu, snad mi neuteče :-). Díky za tvůj čas
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan – Re: Lila1
Lila1 napsala: Jenže on se neplazí, leze jen po dně... A co by měl dělat než lézt.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka Re: Lila1
Zkus si vzít lupu a věřím, že mi dáš za pravdu. Právě ta mramorová barevnost na fotce mi napověděla.
Asi počkám, jestli vyroste.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lila1 Re: Yirka
Jenže on se neplazí, leze jen po dně, a schovává se mezi kameny a je hodně rychlý. Fotka je špatná, je moc malý. Ale možná máš pravdu. Není moc vidět. Až na fotce jsem si všimla, že není jednobarevný.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Yirka Re: Lila1
Myslíš, že brouček? Já bych spíše řekl malý okružáček.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lila1 – Co je to za brouka?
Fotka k příspěvku Do 9l akva (nemám v prezentaci) s 3týdenními gupkami jsem koupila jávský mech. S ním nezvaně přibili Kružníci čínští, Levatkay ostré (sranda, jak kloužou zespoda po hladině) a nějaký mě neznámí brouček. Leze po dně celkem rychle, snad má i 2 tykadýlka, je malý 2-3 mm, a docela rychlý.
Poradíte?

Fotka

Reagovat na tento příspěvek 0  - kaqpo
Zdravím, v akváriu sa mi objavili niejaké divné tvory je to veľké asi 0,2 mm a odfotiť sa mi to nepodarilo keď som sa na to pozeral vyzeralo to ako miniatúrne pavúky zdržiava sa to len na lávovom kameni a pohybuje sa to takými rýchlymi trhavými pohybmi.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sivon Re: myskjarc
U mne se člunkám daří pouze v mini, kde jsou jen krevetky. Ve větším s rybami se objeví čas od času pár jedinců, ale nikdy ne moc "velkých", asi je ryby dokáží sežrat. Ale je to opravdu neškodný a užitečný tvor.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PepaV Re: myskjarc
Nemusíš se jí zbavovat, nikomu neškodí a tak trošku pomáhá s údržbou.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - myskjarc Re: PepaV
asi to je ta clunka dekuji ze rychlou reakci da se ji nejak zbavit?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - PepaV Re: myskjarc
 Reagovat na tento příspěvek 0  - myskjarc
Fotka k příspěvku Jeste jedna fotka. 80 krat zvetsena

Reagovat na tento příspěvek 0  - myskjarc – Podivnost
Fotka k příspěvku Dobry den nevym kam toto tema zaradit.Chtel bych se zeptat zda nekdo nevy co je tohle za zviratko v mem akvarku? Fotka je 20 krat zvetsena.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Lucky005 Re: PepaV
tak jo pripisu si je do seznamu obyvatel nádrže :) palec
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
https://www.akvarijni.cz/bezobratli.htm
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [60] ...... 87 88

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 60226x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/7539-co-je-to-za-nezvaneho-obyvatele-parazita?od=2951