Přihlásit se RYBICKY.NET »

Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)

NápovědaFórum » Další živočichové » Paraziti 

Přejít na předchozí stránku 51 Přejít na další stránku   1  
Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
https://www.akvarijni.cz/bezobratli.htm
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - toni
Fotka k příspěvku ahoj....muze mi nekdo poradit co to je??dneska rano jsem na rostlince nasla hnedooranzovy vacek....je to rostlynka pichla v korenu kde se uz delsi domu schovava velky samecek ancistrus ale ty hlidaji vajicka vevnitr a ne na rostlince jak jsem cetla ale snek to taky neni.....??

Reagovat na tento příspěvek 0  - želvina – červy/mušky v želváriu
Dobrý den, prosím Vás o radu, máme vodí želvu, cca před měsícem se ve filtraci (filtrační bílá vata) objevily bílé larvy a následně malé černé mušky které se postupně objevují v celém bytě - především u vody - koupelna, kuchyň. Ač filtraci pravidelně čistím nemohu se jich zbavit. Ještě bych chtěla napsat že nejsem žádný velký akvarista, ale mám želvu pro radost. Poraďte prosím co by to mohlo být a jak se jich nejúčinněji zbavit? Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Čapíno
Fotka k příspěvku Copak je to zač? Má to asi 1mm proto i ta nekvalitní fotka (výřez). Je to jako nezmar, ale zdá se mi, že to má nějak moc "nožiček" :-O Mám jich tam už mraky, převážně v místech kde je proud, což je vzhledem ke stavbě těla logické.
Ancistrus si s tím neporadí...

Reagovat na tento příspěvek 5  - Kamilstrom Re: prasan
A tusim vzadu jsou jeste Startky smich,jinak souhlas s Prasanem!!! :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - -Re: vlasolis
CO2 reaktor,atomizér a vecička na odsávanie napr.artémie
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vlasolis – co je tpoo
Fotka k příspěvku a ještě něco

Reagovat na tento příspěvek 0  - vlasolis – co je to
Fotka k příspěvku

Reagovat na tento příspěvek 0  - vlasolis – co je to
Fotka k příspěvku dostal jsem výbavu po lidech co s akvaristikoui skončili a vůbec nevím viz foto

Reagovat na tento příspěvek 0  - kofejn Re: sivon
No to by mohla potlesk. Dík za tip. Převapila mě rýchlost s jakou se pohybují. Zatím jsem viděl dvě.
cs.wikipedia.org/…
www.biolib.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sivon Re: kofejn
Spíše lasturnatka.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kofejn
Fotka k příspěvku Běhá mi po dně nějaká breberka. Mohla by to být nějaká hrotnatka? Pro měřítko je dno z Liaporu 2-4.
rybicky.net/atlasostatnich/hrotnatka_velka

Přidám i špatnou fotku a špatné video v liliovníčku.
rybicky.net/video/1560.flv
rybicky.net/fotogalerie.php…

Reagovat na tento příspěvek 0  - muťa Re: MP
...a co takhle pohledat tady na stránkách a podívat se tady?

rybicky.net/forum/12011
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MP Re: katterinecka
A jak se jich zbavit?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - katterinecka Re: MP
jestli si našel jednu ploštěnku, tak jich tam určitě bude víc
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MP Re: LiborSprysl
Ty, asi teda hlístice, lezou po skle jenom vzadu, kde roste hodně řasy, a jinak lezou spíš v rohu akvária a kolem přísavky teploměru. Ploštěnka si to rejdila o předním skle. Jinak mám aktuálně problém s řasami, hlavně vláknitou. Svítím 6,5h/den.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: MP
No já znám hlístice u dna..na skle ploštěnky...nevím...možná ví někdo víc... :-O :-O
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MP
Fotka k příspěvku Tamto jsou červíci (na fotce) ale už jsem na skle našel i asi 4 mm velkou ploštěnku, tu jsem ihned vyndal.

Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: MP
U krevetek je to estetický problém protože ty je nesežerou na rozdíl od ryb. Odkalujte častěji, nebo zkuste krmit něčím jiným.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: MP
Bez fotky nevím...ale mohou to být i ploštěnky a to zase tak bez následků být nemusí...Ale pravda je, že zvýšený výskyt obou živočichů souvisí především s množstvím nespotřebovaného krmiva...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MP Re: usine
Měním vodu 1x týdně skoro polovinu, 1x za 7-14 dnů odkaluji dno, krmím 1x za 14 dnů 2 listy kopřivy a filtr nevypínám. Tak co dělám špatně?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: MP
Jsou to neškodné hlístice ale signalizují že zanedbáváte údržbu nebo příliš krmíte. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MP
Dobrý den, v akváriu jsem našel asi 1 cm dlouhé, velmi tenké červíky bílé až průhledné barvy. Pro jejich velikost asi nepůjdou vyfotit. Mohu je tam nechat a nemohou ohrozit krevetky, případně jak se jich zbavit? Děkuju
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zoidik Re: Elffka
Taky se mi to jednu dobu objevovalo v akvárku, ale nějak jsem nezjistil co to je. Několik dní jsem to pozoroval a pak to najednou někam zmizelo. Ryb nepřibylo ani neubylo.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Elffka – Co je to?
Fotka k příspěvku Zdravím,
při čištění jsem v akva objevila tuto žlutou "kuličku". Na jikru krunýřovce to nevypadá (ale má to přibližně stejnou barvu a velikost), na omak je to docela tvrdé. Má to průměr cca 3-4mm. Nevíte někdo, co by to mohlo být?

Reagovat na tento příspěvek 4  - sivon Re: lopuchojd
S rostlinami i možná ze sušeného krmení. Je neškodná, čistí sklo. Je to zajímavý šnek, vypadající spíše jako přílipka. Pokud ti vadí, prostě je rozmáčkni o sklo, se zbytky si ryby i třeba krevetky velmi rády poradí.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lopuchojd Re: lucie.aqua
Jo vypada ze to je ono.A co s tim?Je to neskodne?Jak se to ke me mohlo dostat?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lucie.aqua Re: lopuchojd
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lopuchojd – ???
Ahoj.Uz par dni se mi stava ze v akvariu na prednim skle nachazim neco jako male musle.Je to velike asi 1-3 mm (vetsi sem zatim v akva nevidel)
Je to bile a pricucle ke sklu.Co by to mohlo byt.Zkousel sem to i fotit ale byl z toho jen rozmazany flek.Nevite nekdo co by to mohlo bejt, jak se to ke mne dostalo a jak se toho zbavit?
Diky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - muťa Re: romcx75
Pokud tady nedáš fotku, tak ti asi nikdo nepomůže.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - yenyaRe: romcx75
To je nějaký divný hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: romcx75
Bez fotky o bude nekonečnej příběh a tipovačka bez konce, si myslím. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - romcx75
už jsem to nedávno pročítal, nic z toho tomu neodpovídá. Vyfotit to nejde vzhledem k velikosti
 Reagovat na tento příspěvek 3  - R romant Re: romcx75
 Reagovat na tento příspěvek 0  - romcx75
nevím co je to zač, leze mi to mezi kamínky na dně. Nejdou jim ani vidět nožičky, takové bílé koule cca milimetr velké.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent Re: Deathbull
Proto se ptám, protože si nějak nedovedu představit, že by vajíčka na někom parazitovala :) .
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Deathbull
Takže co to bude...vajíčka neritiny nebo člunky :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent Re: romcx75
Jen otázečka. Které parazity těmi malými bílými kuličkami máš na mysli?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - romcx75 – prevence pred parazity
Existuje nějaký druh krevetky nebo jiného živočicha, který by se živil akvarijními parazity? Myslim male bile kulicky v akva.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Brzac
asi ano, děkuju
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Tomas Enderson Re: Brzac
Zkus hledat výraz "lasturnatka" . To je to co hledaš.

Martin Honzejk
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Brzac
řekl bych že ne, ale co já vím
 Reagovat na tento příspěvek 0  - katterinecka Re: Brzac
nejsou to malí šneci?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Brzac – Asi parazit
Fotka k příspěvku Ahoj, jednoho dne jsem si všiml něčeho podivného v akváriu. Jsou to asi milimetr veliké tečky a když je zmáčknu tak křupnou. Přikládám i jednu mizenou fotku. Pokud by někdo věděl co to je, budu vděčný.

Reagovat na tento příspěvek 3  - RadioactiWe Re: ivaha
Ano je ano
 Reagovat na tento příspěvek 4  - ivaha – ploštěnka?
Fotka k příspěvku Ahoj lidi, prosím vás, je tohle ploštěnka? Včera jsem to našla v kyblíku po odkalení.

Reagovat na tento příspěvek 0  - yenyaRe: 4sAd
rybicky.net/atlasostatnich/plostenka_potocni
Na likvidaci můžeš použít NO-Planaria (likvidace ploštěnek a pijavic).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - 4sAd
Zdravím,

Při dnešní pravidelné údržbě miniakva jsem našel dva kousky čehosi (viz foto v odkazu -> upload.skarka.info/… ). Osobně si myslím, že to bude ploštěnka, ale nejsem expert. Velikost je cca 3-4 mm, leze to jako šnek a nejraději se to drží na dně a ve stínu. Akva je cca 3 měsíce zabíhané, zatím až na jednoho přicestovatelého kružníka, čistě rostlinné. Díky za případné tipy, co by to tak mohlo být.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: LiborSprysl
Jj, příroda, ta dovede překvapit. palec
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - LiborSprysl Re: romant
romant napsal: Inu cesty objevů jsou nevyzpytatelný. ;-) Byl bych v klidu. :-)
Spíše cesty komářic vejce kladoucích, jsou cesty nevyzpytatelné. Mám patentky i koretry v nádrži s dafniemi. Mimo černých larev tedy...
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
https://www.akvarijni.cz/bezobratli.htm
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [51] ...... 87 88

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 60226x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/7539-co-je-to-za-nezvaneho-obyvatele-parazita?od=2501