Filtr do malého akvária (21 - 50 l)
0 14.08.2018 13:43 dúhovárybka – Aký filter do 20L akvária
Dobrý deň, prosím Vás, poradili by ste mi? Chcela by som akvárium s (ako mi poradili na tejto stránke len v inej sekcii) jedným betákom alebo nwm aký filter použiť...
Starší reakce
Asi sa rozhodnem pre to Dennerle, ďakujem
Na jaký objem akvária to má být filtr pokud 20-30 l,tak za mě
akvarijni-filtry.heureka.cz/…
Na sání osadit kostku biomolitanu(zvýší objem filtrační hmoty + ochrana proti nasátí krevetek-rády po něm lezou a čistí)
www.profiplants.cz/…
vyhodit stávající molitan a aktivní uhlí.Komoru vyplnit kostkou biomolitanu v celém objemu .
AquaClear 20 alebo Dennerle Nano eckfilter do krevetkária ? (ide mi hlavne o to aby to bolo čo najmenej hlučné), prípadne dáky iný vhodný filter (bez vzduchového motorčeka). Ďakujem
Starší reakce
K tomu filtru je rozstřikovací rampa ponoříš ji cca 2cm pod hladinu platí i bez rampy (jen výtok) a dírky v rampě nasměruješ směrem k hladině , voda se tak bude čeřit a provzdušňovat vzuchovat není třeba.
Ano filtr nech stale zaply. Pokud je delsi dobu zastaven = nehybe se voda, nitrifikačním bakteriím ale i jine osadce akvaria se dari hure.
Vzduchovani netreba pokud se voda hyba (proud z filtru). Vymnena plynu (vcetne O2) probiha na hladine.
To si pleteš dojmy s pojmy, za přítěž to tu bere snad jen Jirka Ščobák...
Leda to vzduchování lze brát za zbytečný...
Objednáno, děkuji a snad se ujmou i nové rostlinky.
Jinak jak je to s filtrací a vzduchováním?
Někde jsem četl, že obojí je nutné provádět nonstop kvůli nitridifikačním bakteriím, ale zde mi příjde většina názorů spíš založená na tom, že filtr je přítěž, kterou nahrazují rostliny.
Tak uvažuju. Do malého akvárka stejně může dát jen velmi málo čehokoli a pokud je rostlin dost, musí to utáhnout i kdyby nechtěly.
To je pravda ale zase v tak malém akváriu je vnitřní filtr spíš na škodu vyhodí ho udělá místo a dokoupí rostlinky viď stramb ?
Zuzule: Jsi si jistá, že tam budeš filtr potřebovat?
strambm: Při slabším osázení rostlinami, které máš, ti žádný filtr nic nevyřeší.
Klidně vem tenhle
www.rostlinna-akvaria.cz/… je větší (to ničemu nevadí ba naopak víc filtrační hmoty dá se regulovat ventily) a má masivnější spony pro uchycení víka , každý filtr je začátku slyšet ale až se zajede nebudeš o něm vědět , čerpadlo přendej na výstup (nahoru nad víko).
0 30.03.2018 10:01 strambm – filtr pro nano 30l
Dobrý den,
v jiné diskusi mi bylo doporučeno změnit filtr, protože prý ten co jsem koupil v setu je nedostačující. Tak bych se chtěl zeptat zda je tento filtr vhodný pro 30l betárium s 1 bojovnicí a pár krevetami.
www.rostlinna-akvaria.cz/…. Vzhledem k tomu, že mám betárium v ložnici, tak je pro mě důležitý parametr hlasitost, cena nerozhoduje, takže pokud by jste měli lepší typ určitě ho ocením.
Starší reakce
Použij buď bublifuk či malé čerpadlo s kostkou biomolitanu. Další možnost je třeba dennerle
Ale chtělo by to vědět víc o akváriu.
0 27.08.2017 17:30 Zuzule – Potřebuji poradit
Ahoj, zařizuji si akvárium a jediné co mi již chybí je filtr. Chtěla bych se Vás proto zeptat na vaše názory či doporučení jaký filtr se hodí do akvária o objemu asi 43l.
Starší reakce
Co tento? Na sání navléknout molitan,vnitřek uspořádat pro bio filtraci.
www.vivarium.cz/… Možná tě trošku zklamu. Ale pro takovou nádrž pro krevetky je pravým požehnáním filtr typu bublifuk, na jehož volně přístupném povrchu se s největším potěšením pasou ve dne v noci.
www.akvarista.cz/… 2Dlouho jsem se trápil s filtrem ve 20l aqua. Časem tam budou krevetky,ale potřebuju to zajet. První filtr(nějaký levný polsko) se strašně zanášel a ryby byly co 12 hod. bez vzduchu (čeřím filtrem). Pak jsem narazil na filtr Newa (made in Italy). Není o moc dražší, za to je o mnoho lepší. Regulace je perfektní na nejmíň to teče opravdu lehce. Dostal jsem k tomu Cartridge, výstup se dá všemožně nastavovat a navíc je krásně placatej a v malým aqua zabere minimum prostoru....nakonec tam i celkem dobře vypadá. Já jsem víc než spokojenej.
Více zde:
Starší reakce
Dobře koupím tedy nějaký větší a uvidím
akvárium budu stejně zakládat až v létě ale chci si vše dobře promyslet
Dej na zdejší rady a jdi do toho bublifuku, on je totiž nesmrtelnej.
Já bych chtěl jenom doplnit,že drtivá většina výrobců závěsných filtrů je dodává s nedostatečným množstvím a objemem filtračních hmot.Já jsem ho musel "vytunit" a to stálo peníze navíc.Co se týče z ekonomicko-funkčního hlediska,tak bublifuk a motorek jednoznačně vítězí.
-jedno to není,ten bublifuk vám udrží stabilitu v tom akváriu lépe, než cokoliv jiného
-pokud vám jde o hluk ,tak motorek máte ,znáte tedy hlučnost, pokud vám nevadí ......
-vnitřní filtr taky dovede pozlobit, navíc hlavně pokud saháte k levnějším variantám,
Určitě,já jsem měl po ruce podlepky,tak jsem je použil.
0 07.03.2017 16:05 Lukáš Díky moc! Ono by se teoreticky dalo použít cokoliv co drží mezi tím a je nějakým způsobem měkké ne?
Blau aquaristic fm-120.
A když použiješ takový ty podlepky k nábytku(když nechceš,aby ti práskala dvířka o konstrukci skříňky)do míst,kde se filtr opírá o sklo,dost se tím rezonance utlumí a tím i hlučnost.
Taky mě to napadlo... Každopádně díky a za radu a mám dotaz... Jaký přesně filtr máš?
0 07.03.2017 15:16 Lukáš Díky moc za rady!
A ono je asi jedno jestli bych dal vzduchovací motorek+bublifuk nebo honič vody+biomolitan...jen vzduchovací motorek mám a nevím jak by to bylo s hlučností v porovnání s závěsnou filtrací a honičem vody.. Názory?
Já mám ve 20 l mini závěsný a nevidím v něm problém.Když ho vyplníš pořádně biomolitanem a vložíš např sera siporax mini 35g a na sací trubku nasadíš biomolitan jako předfiltr + zároveň další hmotu pro osídlení bakterií,tak by to mohlo fungovat.A nebo ti opravdu stačí jít do varianty bublifuku,jak již zde bylo popsáno.
Ak ti ide o minimálnu investíciu a súčasne dobrú učinnosť, osobne by som volil bublifuk.
-ti stačí bublifuk, hadička, škrtítko, zpětný ventil a vzduchovací motorek
-
Zkus se podívat na Eheim Nano Eckfilter...
Jinak ty kostky akvacitu jsem povětšinou včetně trubky. Na eshopech to zpravidla píšou, nebo je to patrné z fotky, v obchodě to uvidíš
Trubku jsem koupil spolu s bioakvacitem viz např.
www.sklorex-akvarium.cz/… Existuje víc hrubostí, děrovaná trubička je furt stejná.
Starší reakce
Podle druhu zvolených ryb. Většinou mám toto a k tomu ještě rozdvojku a na druhé větvy vzduchovací kamínek, samozřejmě škrtítka. Ale třeba k bettám je vzduchování zbytečné...
Externí byl podmínkou, protože ho mám teď v malém a docela vyhovuje a na ten Atman jsem slyšela samé pozitivní ohlasy, zatímco motorek jsem měla jednou v životě a zafixovalo se mi, že je to hlučné a né moc funkčí(ovšem motorek byl uplně nějáký nejlevnější a starý pár desítek let). Ale uznávám, že nemůžu podle toho hodnotit všechny. Takže díky za odkazy a takhle to stačí nebo se ještě něco dokupuje?
Pochopil jsem první podmínku, externí a co nejméně ohyzdný a levný. Když pomineme cenu, tak eheim ještě přijatelná volba, jenom s ním nemám osobní zkušenost, tak nemůžu hodnotit, jenom se mi nezdál objem hmot. Připadalo mi to (pro znalé), jako honič vody typu Aquael Fan 2, který má velmi podobné parametry a specifikace a to je fakt jen honič vody...
Poradil jsem ti, do takto malého akvária, asi nejlepší filtrační systém, ještě nikdo nikdy nic lepšího nevymyslel. Každý kdo vyzkoušel, ti potvrdí, že nic lepšího není! Ale ber fakt jen názory lidí, co ho mají, ne těch co slyšeli, četli, Máňa v prasečáku povídala...
Tuto radu si odmítla, že kazí vzhled akvária, ok beru, ale pak se spokojíš s radou AT a k tomu bioakvacit. Neříkám, že to nefunguje, ale je to asi ta nejméně vzhledná varianta! Tomu prostě nerozumím!
A co do kvality filtrace se s bublifukem nemůže rovnat a je o polovinu méně ohyzdný, než ten atman, ale to je subjektivní názor...
Doporučil bych Tetru
www.bezednamiska.cz/… jsou i levnější, ale co do tichosti mám osobně vyzkoušeno, že tyto motorky jsou velice tiché. Určitě budou i tišší, ale to mám pak zkušenosti jen s podstatně výkonějšími motory...
a k tomu bublifuk
www.bezednamiska.cz/…
Ideálně ten dvouramený, ale na tebe bude asi velký, ten jednoramený bude stačit a tu variantu co je otočená na dno, tu schováš a nebudeš o něm vědět...
Rozhodnuto nebude asi ještě nějákou dobu, jelikož jak je známo, akvaristé jsou chudí lidé
Tak jaký doporučujete tichý motorek? Zatím zvažuju všechny možnosti...
Atman a kostka bioakvacitu je hezčí než bublifuk? Existují i tiché motorky, naprosto tiché...
Hmmm, koukám, že tady už je rozhodnuto, o rady není zájem... Další kdo propadl kouzlu marketingu...
Já sám tento filtr nemám,ale vím kdo ho má a viděl jsem ho v akci.Ta ohyznost v tom akva není až tak ohyzná na černém pozadí a filtr je opravdu pěkně tichý.Objem filtračních náplní není podle mě špatný.Filtr obsahuje toto médium
www.juwelakvarium.cz/… a biomolitan jako předfiltr.Dotaz zněl filtr mimo akvárium s cenou do 1000Kč,proto tato moje rada.Bublifuky jsou super,ale motorky jsou dost hlučné,kdybych měl doporučit filtr vnitřní,tak čerpadlo Atman at200
www.exo-eko.cz/… a kostka bioakvacitu.A jako další bych podotkl,že nikdo zatím nevíme jaká bude osádka akvária.
Případně malou čerpací hlavu s biomolitanem. Mám to v cca 40l v ložnici, je to absolutně tiché a už tak půl roku jsem na to vůbec nesáhnul.
A ta ohyzdnost, od toho eheimu, ne? Vždyť ta část, ponořená do akvária je jenom o málo menší než ten bublifuk a o účinnosti můžeme vést sáhodlouhé diskuze... Oboje schováš za rostlinu s prstem v nose...
Afc: bez urážky, tento filtr máš vyzkoušený, nebo radíš, protože víš, že existuje? Máš ho doma?? A funguje??? Zaráží mě ten titěrný objem f. hmot...
Ten trochu kazí vzhled akvárka... Ale popřemýšlím.
Co vyzkoušet bublifuk? Nepoužívám nic jiného... Vejdeš se do 400 a lepší filtraci těžko najdeš...
Vypadá dobře, děkuji.
Nejspíš závěsný, cena právě tak do 600, nejvíc 1000...
Neříkám,že je nejhorší,ale určitě jsou lepší.Napiš,jestli má být filtr vnitřní,vnější nebo závěsný a cenový strop.
Přidat reakci
1 ...... [4] ...... 10 11
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 10190x