pH metr
no, tak raději mlčím, snad by to šlo u kamaráda v laborce, neboj, k dispozici je více takových známých, disponující laborantem v rodině.
Nevím, ale míchat kalibrační roztoky v domácích podmínkách asi nebude nejjednoduší. Musí totiž mít při určené teplotě, většinou 23°C, dané a stabilní pH (buď 4.01 nebo 7,01) Na přesné namíchání bys zase musel použít zkalibrovaný pH metr
.
jakto?
Co nejsou dobré?
Roztoky bych teoreticky mohl namíchat, pokud seženu potřebné chemikálie.
Velmi dobré kalibrační roztoky má Sera. K dostání je i čistící roztok od této firmy. Navíc se dané množství (100 ml) dá pořídit za slušnou cenu.
www.levnaakvaristika.cz/… Mám presne tento, dobrá kvalita za nízku cenu. Len tie kalibračné roztoky ma práve dnes sklamali
0 24.01.2012 15:26 matlala [798] - Rostliny Ahojte, tak se asi dokopu k tomu ph metru. Koukal jsem na ten z aukra, protože sice můžu objednat z e-bay, ale cena by byla srovnatelná i s dopravou.
aukro.cz/…
Zajímalo by mě, kolik je tam těch kalibračních roztoků (na kolik kalibrací asi vydrží, předpokládám, že jde s jedním roztokem za předpokladu neznečištění kalibrovat vícekrát) a jak často to kalibrujete?
To áno z tým rátam. Musím si zaobstarať nejaký kvalitný roztok.
Problém v tom nevidím. Doba nutná k vyčištění je ale závislá na koncentraci roztoku, takže pokud použiješ ocet počítej s delší dobou než při použití doporučených čistících chemikálií (pepsin).
Mohol by som vyčistiť externú Ph sondu z pomocou kyseliny octovej? Je na nej aj vodný kameň a tá by ho pekne rozožrala len neviem či ju nemôže nejako poškodiť. Potrebujem ju súrne vyčistiť a čistiaci roztok napr. od Rataja momentálne nemám.
Starší reakce
Roztok to vyčistí dobře. Odstraní všechny usazeniny a kalibraci provádím jen po čištění což bývá cca každé dva měsíce.
Moja sonda je taktiež neustále vo vode. Zatiaľ som ju čistil len zubnou kefkou. Ten roztok od Rataja to pekne vyčistí? A ako často ju kalibruješ?
Já, protože používám permanentní měření pH (sonda je stále ve vodě) ji jednou za dva měsíce ponořím do čistícího roztoku od Rataje. Tady na té stránce je v nabídce
shop.rataj-spk.cz/… pak je třeba sondu opět zkalibrovat. Jinak se na čištění používá i pepsin.
Cody napsal:
aukro.cz/…
Ja mam tiez tento uz zopar mesiacov a zatial funguje vyborne.
Baterky sú základ
Já ho mám měsíc a půl a už mi zlobí nejde zkalibrovat ,ještě zkusím vyměnit baterky
1 13.12.2011 19:07 Cody [1] je možné tento PH metr za 124 Kč využít jako PH metr testu vody v akváriu ?
aukro.cz/…
nebo jsem ještě zahlídnul
aukro.cz/…Starší reakce
to snad ne
. Z ciziny objednávám hodně a vždy se brala cena od dodavatele.
Když to vztáhnu na auto, které se koupí v cizině, vždy se vychází z pořizovací ceny. To jsi jen tak zavtipkoval, že jo?
... trocha studia :
www.celnisprava.cz/… Protože Čeští celníci berou cenu českou ne tu z USA!!!
kolko to cca vydrzi -teda sonda pri daakom lacnom -trebars do 300Kč
ked sa iba ako pise Kamilstrom ofuka a otre?
ked zoberem kvapkove trebars JBL pH TestSet 6,0-7,6 stoji 9€
teda ci to vydrzi aspon tolko merani aj bez udrzby?
Pokud byla zásilka určena pro Tebe (ne na firmu), celníci měli pustit zásilku bez cla.
tak proč jsem při 50$ včetně dopravy platil clo a DPH? To určiže není 150€.
Ja pouzivam tenhle
www.ebay.com/… mam ho pres dva roky,merim 2-3 krat tydne, o sondu se nijak nestaram(po mereni ji ofoukam a otru,ale zadne udrzovaci roztoky KCL nevedu
)vzdy ji pred merenim kalibruji kalib.roztokem 7ph a ani nepotrebuje "sestelovat" drzi bez vykyvu!!!!
Našel jsi datum výroby?
Dám vědět
Měřím 2-3x týdně, před a po měření omývám v destilce, suším filtračním papírem a uchovávám v roztoku KCL, zkrátka se snažím s ním zacházet co nejšetrněji.
Zajímalo by mně jaká je životnost sondy u takto levného přístroje.
haka napsal: Nemohl by jste sem napsat odkaz na ten PHmetr na e-bay ?
www.ebay.com/…
3 dny jsem dělal srovnávací měření s jiným pHmetrem (který měří na 2 desetinná místa) a oba přístroje ukazovaly totéž.
Myslíte,že když to není na krámech v čechách,že je to špatný ?
Podle mně jsou to ležáky, protože v Čechách už se v obchodech neprodává.
je to ten samý co tu probíráte za 10 US
aukro.cz/…
jinak ho tam prodávají i mnohem dráž.Samozřejmě si nedělám iluze ,že bude to bude kvalita jako Bishof.
Při tom, jak s daněmi "hospodaří" bych to považoval spíš za vhodněji využité prachy
, tuším, že to nabádání by stejně nevyšlo, bez potvrzení o úhradě/inkasování to asi pošta nevydá...
Právě ta cena se mě nezdá. To ale zjistíš časem sám, jestli si udělal dobře nebo ne.
Neblni, ja nejsem nejaký začátečník abych koupíl něco starýho.S ph metrama mám víc jak 20 let zkušeností.Tenhle je funglovka a 250 kč mi nepřišel drahý a při dnešní ceně kapek
Trošku upřesním, při hodnotě zásilky do 22 EUR vč.poštovného se neplatí DPH ani clo, nad 22 EUR se platí DPH, nad 150 EUR DPH + clo (+ příp.poplatky za proclení)...
Kupovat starší nebo použité pH metry kde není elektroda zvlášť, jsou většinou vyhozené peníze. O elektrodu je potřeba se velice dobře starat a mít ji namočenou v roztoku KCl .
grower.cz/…
Pokud je hodnota zboží včetně dopravy, nebo v jiné měně přepoctem dle kurzu do 150 euro, clo ani DPH se neplatí.
díky za tip, ale neplatils ještě clo? po mě chtěli hajzlíci ještě doplatit clo a DPH když jsme si bral z USA folie na mobil.
Já si ho teď koupil za 250 kč na aukru ,co se dá dělat
Za 10 dolarov vratane postovneho:
www.ebay.com/…
Tento je aj s praskom na vyrobu kalibracnych roztokov, za 11 dolarov vratane postovneho:
www.ebay.com/… Nemohl by jste sem napsat odkaz na ten PHmetr na e-bay ?
Zdravim lidi.
zajímá mě jestli nemáte někdo tip na nějaký PH metr s kterým by se dalo spínat CO2.
Díky za typ
Mne prisiel asi za 1 tyzden, z Ciny, ale niekedy to trva aj dlzsie.
Starší reakce
Používá se roztok o koncentraci 3 mol/l. Tak to máme 22.36g KCl ve 100 ml roztoku.
Za pár korun "vyrobit" do zásoby na celý život.
Udržovací roztok - jaká se používá koncentrace, tj. jaké množství KCl na 100 ml destilky?
myslel jsem sehnat => koupit, namichat, vysmuntrat na kamosi apod.
...jeste by jsi si mel sehnat udrzovaci roztok...
Nebo raději připravit?
Přidat reakci
1 ...... [6] ...... 9
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 15164x