Filtr Eheim Professionel 3
A za půl roku zjistíš, že to fakt někam patřilo, neboť to vypadalo, že to někam patří
Já bych to nevyhazoval ...
Asi nějaké univerzální balení těsnění pro více modelů filtrů, kdy použiješ jen něco a zbytek vyhodíš
0 08.12.2015 20:19 badys [0] Ahoj, potřeboval bych drobnou radu. Koupil jsem si náhradní O kroužky k hadicovému adaptéru (adaptér viz foto Burika níže) a součástí jsou celkem 4 O kroužky 2x menší a 2x větší. Tzn. 2x na hadicový adaptér - nátrubky, ale druhý rozměr kam?
Díky za radu.
Starší reakce
Sakra,ze by se zase oplatilo nakupovat v CR?
Ja to tady nasel v cenach kolem $50(eBay),ale videl jsem uz i za neco pres $30(i tak je to dost).
No u Paukera ho mají za 385Kč (kde stojí těch 50 doláčů?)
Jeste by me zajimalo,co muze na tom(Eheim spray)stat $50 a i vice,ze by se bylo treba na ne(Eheim)podivat vice a pod lupou? U takoveho VW to pomohlo.
Však jasně, nejsme tak bohatí abychom si mohli kupovat levné věci.
To mě nedošlo, že tady bude nutno použít ten sprej, přecijenom nejsem zase takovej znalec techniky jako ty.
No jo, ale do toho modulu se vazelínou nedostaneš. Já to zkoušel a nakonec jsem skončil u toho Eheim spreje. Vyjde rozhodně levněji než stálé kupování nových, ale v průběhu životnosti filtru neudržovaných hadicových modulů
. Čas od času modul prostříknu, taktéž těsnění a mám klid. Sprej mám už 4 roky a úbytek nepociťuji. Vzhledem k tomu, že se nezkazí a nepočítám, že bych s ním mazal panty u dveří tak mi nějakých 10 let ještě může vydržet. Ovšem samozřejmě nic proti obyč. silikonové vazelíny z lékárny. Na přístupná těsnění je to velmi levná a funkční alternativa.
Asi půl roku jsem do toho nesahal
Lékařskou vazelinu mám doma, tak na to budu myslet a občas to promazu
No a nebo se stavíš v lékárně a nezávadnou a velmi dobře použitelnou vazelínu si za ještě větší zlomek ceny koupíš tam.
Kolik casu ubehlo od posledni udrzby,vyndani adapteru z hlavy?
Jeste se da pouzit misto toho EHEIM Maintenance Spray(ktery je dost drahy),treba Food grade silicone lubricant,ktery stoji zlomek ceny Eheimu a je bezpecny pro akvaria.
Já použil jen šroubovák. U toho mého jsem myslím ani nemusel hlavu rozebírat. Jen jsem se šroubovákem v tom vrtal tak dlouho až se vnitřní ventily zavřeli a pak to šlo vytáhnout. Je to už ale 4 roky takže paměť trochu selhává
.
Já bohužel ani nemám potřebný nářadí, abych to celé rozebral a mohl ten adaptér dostat ven.Nový koupím, to je samozřejmost, ale jak vyndám ten starý, netuším.
U mně to v modulu vypadalo takhle
rybicky.net/fotogalerie.php… rybicky.net/fotogalerie.php… takže jsem musel modul odemknout pomocí šroubováku (samozřejmě už bez hadic) a doslova vydlabat z hlavy. Nový modul jsem už měl doma, protože jakmile jsem zjistil problém modul jsem objednal. Pokud si na to netroufáš zkus kontaktovat uživatele akvaristik
rybicky.net/profil/10809 kterého považuji za odborníka na Eheimy.
Zřejmě je poškozená i ta páčka, jelikož předtím ji šlo plynule pohybovat a nyní jsou při pohybu citelné jednotlivé polohy. .Nebo jak to nazvat, je tam cítit jak přeskakuje.
Pokud se ti nepoškodila zajišťovací a regulační páčka (šedá) tak by to mělo jít trochu silou vyviklat, stává se to i mně. Pokud se to povede vyndat použil bych pro následnou údržbu Eheim silikonový neutrální sprej na konzervaci a údržbu pohyblivých částí. Je sice dražší, ale vydrží dlouho a prodlouží životnost filtru a jeho součástí. Pokud je páčka a vnitřní mechanismus poškozený je vyndání problém. Pak se o vyndání musíš pokusit sám silou, což představuje rozebrání hlavy a "vydloubání" adaptéru což jsem kdysi musel udělat i já, nebo poslat hlavu i adaptérem servisu. Od této zkušenosti používám onen zmíněný Eheim sprej.
Zdravím, vypadá to na elektroniku, ale potřeboval bych filtr vidět, stačí mi poslat hlavu, podívám se na to a jsem schopen hned říct, co se s tím dá dělat.
Tak to je smůla, co?
Zkusil jsi ho znova rozebrat a zkontrolovat jestli je v pořádku rotor, osička a nikde to nedrhne? Jestli to vypadá v cajku tak buď nová hlava nebo rovnou nový filtr
.
Vela sa toho poradit asi neda, kedze k motoru sa dostat neda
a cela hlava filtra stoji 2/3 ceny
Viděl bych to na problém motorické části. Nejlépe bude když kontaktuješ uživatele akvaristik
rybicky.net/profil/10809 který provozuje kromě prodeje i servis Eheimů. Minimálně alespoň poradí
.
0 24.09.2015 17:26 Meow321 – prehrievanie motora eheim 2073
zdravim, mam 4. rok filter eheim 2073 doteraz bez problemov, no teraz sa mi po cisteni filtra zacal vypinat filter (mozno zhoda nahod). Ide cca 2minuty a potom sa vypne, okolie rotora je horuce takze ho vypina ochrana, ktoru maju eheim filtre. Otazka je cim to moze byt sposobene. Prietok vody je dobry. dakujem
Starší reakce
Ten tvůj Eheim má papírový průtok 950 l/h a to je výkon čerpadla bez hmot a jakéhokoli odporu. Po záběhu filtru může být výkon i třetinový, ale to je v pořádku, protože primární funkce filtru je odstraňování nečistot a N-látek z vody a prokysličování zajistí rozpohybovaná hladina. Pokud potřebuješ aby se voda v nádrži točila pořiď si dodatečné čerpadlo např. proudové.
0 28.07.2015 09:18 janopalo – eheim p 250
kupil som tento filter a chcem sa opytat, aky prievan vam to dokaze urobit v akvariu. Som totiz mierne sklamany z vykonu, cakal som viac, kupoval som ho do cca 120 l akvarka, kde som mal predtym interny filter a zda sa mi, ze ten interny tam robil viac muziky. Nemate niekto realne zabery, resp. videa tohto filtra v akcii, aby som mal predstavu, ci len moj je taky lenivy, alebo to tak ma byt?
Starší reakce
tak filtr mám už doma a ještě za lepší cenu,než na internetu
To je tam hned u té první velké křižovatky od přerova?
Hornbach v Olomouci
Zdarec lidi,dá se teď přes víkend koupit v nějakém nákupním centru z okolí zlína a nebo olomouce vnější filtr eheim profesionál 3 2073,dík za rad
Starší reakce
Starší reakce
Ahoj všem.
Dneska jsem náhodou kouknul do Baumaxu v Ústí nad Labem a mají slevy na filtry Eheim.
Prof. 3 - 250 za 2667,-
Prof. 3 - 250 za 4499,- (s medii)
Prof. 3 - 350 za 3247,-
Prof. 3 - 600 za 4497,- (s medii)
To jen tak pro info. . . třeba se to někomu hodí . . .
Starší reakce
Tak já používám vlastně už jen Eheim sprej. I když tedy rozhodně není nejlevnější tak mám záruku, že je vůči akvarijnímu prostředí inertní a jeho spotřeba je minimální takže vydrží opravdu velmi dlouho. Tady je za slušné peníze
www.akvaristik.eu/… Mě nejde o těsnění, ale o mazání toho adaptéru kde se s vazelínou na prstě nedostanu a musím použít sprej.
já nikdy nemazal a díky tomu jsem si letos rozbil ten směšovač nahoře. Páčkou jsem pouštěl vodu po vyčištění a přeskočilo v tom a hotovo. Kupoval jsem nový kus a na každý kulový ventil jsem kápnul obyč Konkor, xkrát zavřel otevřel a dal zpět. Dvě kapky třeba v 300L vody nemůžou nikomu ublížit
A nebo obyčejnou neparfémovanou vazelínu kterou koupíš v lékárně cca za 50,- a máš ji na celý život
Pokud ti to pomůže, tak ti mohu sdělit, že již léta používám na hlavní těsnění E. Classic obyčejný stolní olivový olej. Filtr je v provozu od dubna 2008, těsnění jsem ještě neměnil.
0 22.12.2014 14:08 Robo [45] Dotaz ohledně toho silikonového spreje od Eheimu
www.akvarista.cz/… Můžu použít normální silikon ve spreji od Sheronu? Je na něm napsáno, že umožňuje použití ve zdravotnictví, farmacii. Za tu cenu 415 kč se mi to nechce kupovat od Eheimu nebo máte nějakou jinou náhradu
Teď jedna ze života. Potřeboval jsem tyhle kostičky do filtru(taky jsou v mojí oblibě) u dohledovýho akvária a zadal jsem tuto činnost dětem ve školním pololegálním akva kroužku. No to byl fičák, za chvíli jsem měl nastříhanýho molitanu na dva filtry a ty rozzářený oči, to byla paráda, takže já rozhodně taky volím nastříhanou variantu.
Ještě jedno zjištění z toho plyne a to, že spotřeba toho molitanu je ještě větší než plošně použitého(zde to bude ovislý od velikosti kostiček), takže dětské práci zdar.
Já byl teď v Hornbachu a mají tam 2213 plus za 1290kč a vedle něj byla 2211 bez filtračních hmot za 1180 kč
To tedy opravdu
Potvrzuji
. Kostičky mají určitou výhodu v tom, že jsou tvarově přizpůsobivé pro jakýkoli tvar filtračního koše oproti přířezu který se musí přesně upravit jinak po mírném zanesení začne voda hmotu obtékat. Navíc filtrační a osidlovací kapacita je prakticky stejná.
...Zažito nějak nemám ale přijde mi to pracnější a pak i složitější při čištění...
Já zažito mám a neřekl bych, že je výroba kostiček z "molitanu" (filtrenu, akvacitu) a následně jejich čištění nějak citelně složitější.
Kostičky vyrábím řezáním pomocí ostrého nože a prkénka na krájení, při jejich čištění je ve kbelíku s vodou promačkám a vodu sleji. Toto podle potřeby párkrát zopakuji.
Netvrdím, že neexistují lepší filtrační média, ale "molitanové" kostičky jsou levným, velmi "tvárným" (přizpůsobí se každému koši) a dostatečně funkčním řešením, které používám do vnějších filtrů, vybavených obvykle nanejvýš keramickými válečky. (Ty, mimochodem, používám jen tehdy, jsou-li dostatečně nasákavé, takže spíš výjimečně.)
Opravdu se není čeho obávat.
Nevím teď z hlavy jak je ten koš vysoký, ale bude mít minimálně 10 cm, možná i 15. Hal vych tam ten molitan v 5 cm vrstvách (dá se i tak koupit). Ty vrstvy samozřejmě z jednoho kusu. Pro filtraci to je dno jestli to je v celku nebo z více kusů, jen se to bude lépe propírat, protože se tam budou zachycovat i nějaké ty nečistoty.
S tím čištěním máš pravdu...
Zažito nějak nemám ale přijde mi to pracnější a pak i složitější při čištění
měl jsem zažito, že je lepší na kostičky do těch košů, ale pokud ne, dal bych pak celý kus
Nechápu ten "na kostičky nakrájený" molitan
Proč ne jeden kus 10 nebo 20 ppi
Přidat reakci
1 ...... [4] ...... 17
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 25943x