Čištění akvária
S tím nasáváním je to pravda, zašprejcl se mi tam jednou pancéřníček
ale díkybohu nic se mu nestalo a teď už si dávám extra pozor co vysávám
a s tím extra tahem se dobře kypří dno
a průtok reguluju stlačováním hadice.
0 25.09.2008 17:14 marsz Přijde mi, že todle odkalovací zařízení má extra tah. Drobné kytky a jemnější písek bere taky. Jo a taky šneky a ryby. Hehe
0 25.09.2008 15:52 Gordon [22] No co, i my holky si občas umíme/musíme poradit
Já zas tuhle použila celej ten zvon i s trubkou na dosypávání písku
Taky jsem demontovala odkalovačku
Zvon jsem sundala a zbyla mi jen plastová trubička průměru běžné hadice a s tím už se dostanu všude, má to tah jak blázen a odkaluje se mi s tím jedna báseň
a dobře se mi s tím pročechrává písek
Když máš dobře zakořeněný rostliny, tak by se ti stát nemělo. Já teď přesazovala z malýho do velkýho a některý kytky mi nešli ani vythnout. Musela jsem podebrat komplet substrát, abych nepoškodila kořenový systém
.
Souhlasim se Sidem, když to funguje tak jak má, tak se nemusí téměř odkalovat. Já ve svém akvárku odkalovala tak jednou za 3 měsíce, kytky rostly jak blázni (valisnerka za 2 měsíce o 45 cm + 5 odnoží). Doufám, že se mi to povede i u mého nového akva
s tim zvonem jsem to udělala stejně, mám tam jen tu trubku, nějakou síťku budu muset ještě pořešit...
edaplayboy44: na čištění dna jsou prý dobré piskořky...
Tak dobře.
Ne s rozumem, ale se štěstím. (?
)
no,Side,myslím že mnoho lidí ho provozuje s rozumem a stejně musí odkalovat,včetně mne.(i dkyž,musím se přiznat,já mám slabou filtraci)
Ede:já osobne jsem odstranil z nasávacího zvonu právě ten zvon a nechal tam jenom na konci takové umělé sitko zabraňujíci nasáti kamenú.Prostě aby ten odkalovač byl co nejužší a tím procházím i pomezi rostliny.
Když takové akviško provozujete s rozumem, není třeba nic odkalovat.
0 24.09.2008 17:00 edaplayboy44 – čistení bujne zarostlého akvarka
Ahoj všichni!!! Strašne se mi líbí fotky akváríí v sekci nádrže který jsou tak bohate osázený a porostlí rostlinkami. Ale!!!
Jak se také akva potom čistí myslím tím dostat se odkalovacím zvonem až na dno , nepovytahovat rostliny ze substrátu a pod. Poraďte!!
Starší reakce
zvenku pouzivam iron a bez problemu...
0 13.08.2008 22:38 Corado – čištění akvárka
Náhodou jsem si přečetl diskusi o čištění akvárek. Za sebe musím říct, že akvárka čistím pouze parou (je to lepší než používat chemikálie). Navíc je to velmi pohodlné.
Starší reakce
0 23.07.2008 22:14 Nobody – Re: Dinamit
Tak jestli myslel druhé?O tom nehovořil.
Za den se stejně akva nezaběhne.Ať dam dá,co chce=průšvih.
Jestli nemyslel to druhý akvárium
to JT: aha, tak to jsem špatně pochopila. Takže jestliže Ladič potřebuje nechat zaběhnout akvárko rychle, tak pak asi jo. Ale stejnak bych s tim počkala až po dovolený a nechala bych to znovuzaběhnout bez chemie
0 23.07.2008 22:04 Nobody Ladič napsal: Já měním 1/3 vody měsíčně-odkaluji...
Vrať se ke svému prvnímu příspěvku - skoro rok jsem nečistil akva.
Teď jednou za měsíc. Nějak si odporuješ!
Toto téma bych uzavřel jako zbytečné,protože tazatel si nepamatuje ani to,co napsal před 8 hodinami.
Skleróza ve 14 letech - velmi vzácné.
Sera Nitrivec, alespon podle navodu, by mel pomahat se zabehnutim akvarka. Teoreticky tak odpada potreba nechat nadrz zabehnout cele 4 tydny, jak by se melo. Na "neutralizaci" vody slouzi uplne jiny vodicky. Jina otazka je, jestli skutecne funguji...
0 23.07.2008 16:02 Ládíček Já měním 1/3 vody měsíčně-odkaluji...
Za 24 hodin můžu přidat rybičky? A neni lepší tu vodu nechat normálně odstát? Účinek bude stejný a zadarmo
.
Jinak já bych vyměnila max. tak 1/3 vody, když jsi to tak dlouho neměnil...
já myslím, že by se to prodávalo i v akvaristikách, ve Sklorexu jsem ji viděla, pěkně tenkou a možná i v zverimexu co je v Tescu( Kolín, nevím jestli je tenhle zverák i v Tescu v jiném městě)
Nebo co nějaká cizí polorozpadlá zídka? tam by se břidlice možná taky dala najít.
Kam frčíš? Dovča?
Tu vodu bych taky neměnila
0 23.07.2008 12:27 Sandpiper – Re: Jiřka
Nitricec je hovadina, podle me zkusenosti. Jeste navic to prida tech NO2!!! Urcite pred prazdinama nepucuj filtry nebo ti to vsechno chcipne. Vymnen pulku vody ale nech tam co nejvic baktérii.
Akviško bych zásadně nepředělával před plánovanou dlouhodobou nepřítomností. Nebudete moct reagovat na jeho vývoj.
Břidlice se dá nejlépe sehnat v břidlicovém lomu. Tady bývá opravdu velký výběr. Kde je na Blanensku nějaký břidlicový lom, to netuším. Břidlice se dá také koupit nebo sebrat někomu se střechy.
0 23.07.2008 11:20 Ládíček Já bych to i potřeboval předělat
A nevíte kde se dá sehnat Břidlice ?
Jestli akviško vydrželo skoro rok, vydrží i chvilku déle... Já bych do toho moc nevrtal.
Maximálně bych vyměnil trochu vody a pokud by vypadala ta molitanová kostka hodně "plná",
zlehka bych ji pomačkal v té odpuštěné vodě.
0 23.07.2008 10:33 Ládíček Já bych právě potřeboval vyměnit tu vodu
když ho vypláchneš a zazálohuješ si vodu, np řekl bych.. . ;]
0 23.07.2008 10:21 Ládíček – Myslíte,že to vydrží ?
Dobrý den,jelikož zítra ráno odjíždím na dlouhou cestu,pokud to vyjde...no chtěl bych dneska vyčistit celé akva...protože jsem ho už poměrně dlouho nečistil...skoro rok a chtěl bych se zeptat,když ho vyčistím jestli tam můžu hned šoupout rybky...protože potomuž nemám čas...
Předem díky
Starší reakce
Vodni kamen a fleky z nej na skle sundate perfekte slabou kyselinou (dusicnou, sirovou atd.) Defakto jsou to i pripravky pro snizeni PH v akvariu.
Vodní kámen je u tvrdší vody normálním úkazem a nic moc s tím nenaděláš. Ta plíseń je ovšem zvláštní a nezvyklá, poukazuje možna na nějaké nečistoty. Zkusil bych skla při mytí trochu desinfikovat, třeba Savem.
ou díky za radu, já mam stěrku na skle vedle filtru..ted se mi za ní vytřely ancitrusi tak musim počkat a pak jí dam pryč..jinak si na ní nemůžu stěžovat, ano poskakuje ale jen tehdy pokud je sklo čisté, když na něm jsou řasy jede stěrka po stěně úplně hladce..takže podle toho se dobře pozná čistota skla..jinak poradte mi někdo co dělat proti plísni na krycím skle?? už sem vypla i vzduchování aby bublinky necákali na sklo, nastevřela sem to aby větralo, ale marně..neustále se tvoří vodní kámen a pak následovně plíseň...
co stím?
dobrej postřeh. Nedával bych to ani k filtru. jelikož vrtulka je poháněná magnetickym polem které vytváří sívka do které je vložena.
0 13.06.2008 18:26 Mato00 – A ESTE
AHOJTE ESTE K TEJ MAGNETICKEJ ... NIKDY JU NEDAVAJTE KU OHRIEVACU ZBLBNE S TOHO BUD BUDE STALE ZAPNUTY ALEBO SA NEZAPNE!
Nedávno jsem si koupil magnetickou stěrku v dobré víře, že budu mít větší komfort při čištění a čistit se bude lépe. No to jsem zase na něco nalétl
Čistit s tím pořádně nejde, při "ježdění" po skle to dělá takovej bordel(sunutí magnetu uvnitř akvária - takové poskoky), že ryby z toho jsou absolutně na prášky. Takže jsem to schoval do šuplíku! Dle mě není nad klasickou žiletku, vše se snadno odstraní a na nádrži nepozoruju žádnej škrábanec.
HLAVNĚ SI VŠICHNI DEJTE POZOR NA NĚKTERÉ HOUBiČKY NA NÁDOBÍ.
Obsahují kousky skla nebo písku (nevím co to je) a poškrábete si s ní sklo
No já bych řekl že se žiletkou, poškrábat omylem sklo, je téměř nemožné. Musela bys hoooodně tlačit hranou žiletky, aby jsi poškrábala sklo. Pod vzpěry se dostaneš bez problému. Já 200 L akvárko čistím už půl roku jen žiletkou a maximální spokojenost
Houbička je OK. Já mám tu drsnější část houbičky z akvaristického shopu (možná i od Hagen) na dlouhé tyčce, abych se nemusela moc máchat. Byly u toho ještě další výměnné - jedna houbičkovitá hmota rohová a potom takový plíšek jako když žiletka. Žiletka je fajn, ale sklo s ní poškrábete úplně snadno.
Přidat reakci
1 ...... [17] ...... 22
Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 22685x