Drápatečky
0 24.03.2008 02:18 JARDA – Drápatečka a společenské
Akorát se dobře nažere!
Ano, drápatečky i drápatky svlékají čas od času kůži, ta je jako pavučinka a většinou jí hned sežerou, takže je docela vzácné je při svlékání přistihnout
Tady je fotka svlékající se drapatečky.
tady na rybicky.net jsem něco podobného četl, takže asi jo
Starší reakce
Právě jsem jsem si domů přines 3 asi centimetrové drápatečky, když budou prospívat dokoupím další. Zatím je dám do karantény a až odrosou dám je do společenského
Vidím, že na internetu o nich není dostatek informací, měl by někdo zájem se mnou udělat fórum o drápatečkách? O technickou stránku bych se postaral
Jasně
Drápatečky můžou být podle mě v každém akvárku, kde nejsou nějací větší dravci... Rybky neloví, maximálně se jim někdy povede chytit drobný potěr, ale to málokdy, nejsou zrovna moc dobří lovci
Když trnovce dobře krmím tak jsou docela hodní. Drápatečky se mi začeli strašně líbit
zítra se budu podívat do zverimexu
dík za odpověď
Máš nádherný akvárko
Tam by jich mohlo být celé hejno
Akorát nevím co ti trnovci, jestli by ty žabky nelovili...
Mohli by být v mém akvarium? díky
Starší reakce
0 27.02.2008 15:30 athaya – Re: gomez
to mozem potvrdit ta moja zabka niekedy zobne aj do normalnej tabletky
ale to len vynimocne vacsinou patentky
0 27.02.2008 15:17 varinka22 – žabka
jo jo,ona tam u topítka nahoře čučí i teď ale ta druhá potvůrka je naopak pořád dole
1 27.02.2008 15:13 gomez Ahoj, ja mam 4 v 50l. Krmim je patantkama a to se muzou pretrhnout. Ale nepohrdnou ani vlockovym krmenim. Krmim jeste jednou za cas Sera granured a to jim taky chutna.
Ale maso je maso.
Jinak maji kolem 5cm. Drzi se hlavne u filtru a k veceru vetsinou vyplavou a vylezou si na nejakou kytku a koukaji ven nad hladinu.
Gomez
Krmí se většinou mraženýma patentkama a dorůstají do 5cm.
0 26.02.2008 19:48 varinka22 – Drápatečka vodní
Chtěla bych se zeptat čím krmit drápatečku vodní?? a kolik se dorlstá cm??? děkuji
Třeba je to tím, že je rychle nenajdou, jsou v tomhle někdy pomalý. Zkus třeba až budeš krmit, dát jim patentky z ruky, takhle naše žerou nejradši
Když dám ruku do akvárka, hned mě začnou oďobávat
Ty octomilky taky zkus z ruky nebo z pinzety, na hladině je asi nenajdou...
Taky někdy, když jsem hodila do akvárka patentky, a žabky byly jinde, tak jsem je na to krmící místo nahnala, ony by si to fakt nechaly sežrat
Ale to se stávalo ze začátku, teď už ví, kde je jídlo
Mám drápatečky. Celýmu obyvatelstvu svýho akvárka dávám jednu rozmraženou kostku, která zmizí během chviličky. Jenom ty žabky se na to nějak nehrnou. Spíš hledaj ve dně, kde by bylo něco k snědku
. Ty octomilky se jim můžu pokusit dát. Díky za tip..
Máš drápatečky nebo drápatky? Hlavně krmim patentkama, a zvládaj je žrát i úplně malinký drápatečky. A chutnaj jim moc, je teda zvláštní, že tvým ne... Třeba jim dáváš moc? Pak taky octomilky maj rády.
A čim je prosimtě krmíš? Těm mým nějak nejedou patentky, tak nevim, jestli nejsou na ně moc velké
Když jsou malinké, tak jednou denně, dospělé krmím jednou za dva nebo tři dny.
Starší reakce
Ahoj, žabky jsem dávala do akvárka k rybkám bez karantény, ale nevím, jestli je to tak správně
Snad nemůžou ničím rybky nakazit... Teď mám tedy novou drápatečku v karanténě, ale je to kvůli tomu, že je ještě malinká, má málo přes 1cm, a kolegyně by jí sežraly
Zdravím
rozhodla jsem se pořídit do akvária drápatečku a měla bych dotaz.
je nutná karanténa před vypuštěním k rybkám? nevím o žádné nemoci, kterou by na ně mohli přenést, ale i tak se ptám, třeba bude někdo moudřejší.
Starší reakce
Myslím, že si drápatečka na krevetkách ráda smlsne
Starší reakce
0 04.12.2007 18:26 Nexion –
Re: PT Takový "volbludy" ke krevetkám nepatří. Nejlepší je chovat je samotný, nebo z nějákýma rybičkama menší velikosti tak do 3cm. Možná ještě Drobnoústka Beckfordova ale musí mít větší nádrž určitě přes 20L
0 04.12.2007 17:42 gomez –
Re: PT Ahoj..... ja mam 4 drapatecky v 50l. Podle me by byla krevetka pro drapatecku snadna korist (ale je to jen muj nazor). V posledni jak rostou se mi snazi i ulovit Razborky klin. A ty jsou uz dospele. Sice se to jim to jeste nepovedlo a asi ani nepovede, ale snaha byla velka.
Ano drapatecky jedi u vlocky, ale maso je maso to maji radeji
Gomez
No mne sa začali krevetky poslednou dobou dosť strácať. Tiež rozmýšľam nad tým, či to náhodou nemá na svedomí žabka...
0 04.12.2007 07:30 werča –
Re: PT Myslím, že větší krevetky by nebyly problém, ale nemohl bys krevetky rozmnožovat, protože všechny prcky by sežrala drápatečka, ne Evo?
Jinak nevím, jak je to u drápateček, ale drápatky jsou občas zuřivé ke všemu okolo a ďobou docela silně do různejch věcí kolem sebe. Pokud to dělají i drápatečky, pak bych se bála, aby krevety nějak "nepoškodily", jsou na to docela háklivé (aspoň ty moje)..
Odpovím na druhou otázku - mám vyzkoušené, že vločkové krmivo sní, když spadne na dno, těsně u nich, když vidí pohyb, jinak dávají přednost mraženému, u nás vedou patentky. Nevím, jestli by vydržely jen s vločkovým krmením....
Nikdy jsem naživo krevetky neviděla, takže nevím, jestli by je dokázaly žabky lovit, ale zvládnou chytit a sežrat tak 1cm velký potěr pavích oček....
Trochu jsem si tady procitl diskuze o teto zabce a nikde jsem nenarazil, jestli nekdo ma zkusenost se souzitim drapatecky a krevetek
je to vzajemna harmonie nebo spise jednostranna "zalezitos"?
Jinak doplnkova otazka - jak je na tom s vlockovym krmivem? ji? ji s odporem? odmita?
Starší reakce
Starší reakce
Ahoj, o této žabce - česky drápatečce.
Já jim mám pět ve 120l akvárku, neutíkají, mám krycí sklo a pro jistotu nechávám hladinu tak 4cm od kraje. Souš nepotřebují, jenom se vyplavou nadechnout. Žerou rády mražené, nejčastěji patentky. Ve dvaceti litrech by, myslím, klidně dvě mohly být, paví očka si jich nevšímají, žabky uloví někdy jejich potěr. Jo a ještě pozor, ať si je nespleteš s drápatkama, u mladých by se to mohlo stát. drápatečky mají plovací blanky i na předních končetinách, drápatky ne. Přeji hodně štěstí s drápatečkama
Já měl žabky 2x. Nikdy jsem ve
lký úspěch neměl. Většina mi jich utekla a chcípla někde za skříní.
Krmil jsem je spolu s rybičkama, nic extra jsem jim nedával.
0 13.10.2007 16:28 magda – akvarijní žabka
v obchodě jsem viděla žabku, kterou tam pojmenovali akvarijní žabka, velká tak 1,5 cm, na netu jsem našla, že by to měla být Hymenochirus spec, ale nemůžu k tomu sehnat žádné info. podle fotek na netu to není ona, protože ta v obchodě měla chudé nožky. ptát se tam nemá cenu, protože ty prodavačky ví opravdu kulové. pamatuju si, že jsem asi tyhle žabky měla kdysi hodně dávno v 60 litrovém akva a že jim nějaké ryby ožraly nohy.
teď mám akva 20 litrů a v něm jen paví oka, tak by mě zajímalo, jestli tam takovou žabku nebo dvě můžu dát. jak velká vyroste a co vlastně žere? a jestli jí teda nevadí, že to je akva, tzn. žádná pevnina mimo vodu
Starší reakce
Já bydlím v Mostě
Oni je tady vždycky mívali, ale teď už dlouho ne
No počkám si a budu se těšit
Přimlouvala bych se za dvě
Teď jsem koukala na tvé akvárko, tam se jim bude určitě líbit
Zrovna dneska jsem je viděla ve zverimexu v Roudnici n.L.
Já se právě bojím, abych tam neměla přerybníno... Hladinu mám asi 3 cm pod okraj... No uvidím, zatím je beztak nemají. Ale líbí se mi moc
Ve 44l by mohly být tak tři drápatečky. Může být i sama, i když ty naše dost často odpočívají spolu, natlačené na sebe za topítkem nebo filtrem, připadá mi, že jsou rády spolu.... Teplota 26 stupňů vyhovuje, krmení taky, akorát salát a okurku jíst nebudou, z patentek a cyklopu budou nadšené. Kryt - máš hladinu až po okraj?, to by pak asi mohly vylézt, nevím, nemám s tím zkušenosti. Já kryt mám, a radši nechávám hladinu tak 4cm pod okrajem, pro jistotu... Aklimatizaci nepotřebují, já je po přinesení domů nechala jeden den v menší nádobě, sledovala jsem, jestli se chovají normálně a nakrmila jsem je. Pak jsem je hned pustila do akvárka.
Díky
Rasborkám nebudou vadit určitě, těm nevadí nikdo, když na ně neútočí. Spíš jde o ty bety, konkrétně o beťáka, ten vcelku zlobí, ale myslím, že když má samičky a v akva je hodně úkrytů, neměl by si jí nějak hodně všímat. Může být v 44L akva? Potřebuje nějaké speciální krmení nebo si dá to, co rybky (patentky, cyclop, granule, vločky, okurka, salát)? Nevadí, že nemám kryt? Teplotu mám 26 stupňů... Když ji přinesu, potřebuje nějakou speciální aklimatizaci nebo jen normální jako rybky?
A ještě, může být jen jedna?
Ahoj..... ja mam drapatecky jen par dni, ale mam je presne v tve kombinaci rasborky + ancici. Zabky jsou fajn nikoho si nevsimaji obcas vyplavou na vylet po akvarku, ale hlavne se drzi u filtru. Krmin je kazdy druhy den patentkama a hazim jim to prave k filtru. Ahoj Gomez
Myslím, že se drápatečka hodí do každého akvárka
Ona si rybek nevšímá, bojovnicím prý snad žabky taky nevadí... rasbory teda neznám, jaké jsou.... a soužití drápateček s ancistrusem mám vyzkoušené, to je bez problémů
Žijou si docela nenápadně na dně, jen občas se vyplavou nadýchnout.
Ahoj, hodí se drápatečka do společenského akva? Konkrétně k betám, rasborám klínoskvrnným a ancíkovi?
Starší reakce
Gratuluji, to byl dobrý nápad pořídit další
Já jich mám pět
Jsou to tři samečci a dvě samičky, ale k množení se nějak nemají
Co mě v začátcích překvapilo, že jak rostou, čas od času mění kůži, takže až je jednou přistihneš, jak se mrskaj zamotané jakoby v pavučině, tak to se svlíkaj. Naše přes den taky okupují filtr a topítko
Přidat reakci
1 ...... ...... [11] 12
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 7840x