Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Drápatečky

 

NápovědaFórum » Další živočichové » Žáby, Mloci 

Přejít na předchozí stránku 4 Přejít na další stránku   1  
Drápatečky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2015 12:40 Muž snehulda007 [850] Re: 12369nula
POZOR!!Rozlišuj drápatku a drápatečku ;-) Drápatka je predátor, drápatečky jsou s rybama v poho. Samozřejmě malinkou živorodku nebo rozplavaný potěr si zkusí ulovit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2015 10:47 12369nula
muze drapatka sezrat malou rybu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2015 10:10 Muž volhpe1 [41] - TetryRe: 12369nula
Mě žerou vše krmení pro ryby, čečkají až se rozpostí tableta pro krunýřovce atd. připkrmuji dvakrát týdne patentkami ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2015 09:37 12369nula – drápatka
Můžu se zeptat jak často krmit drápatečku.
Můžu se zeptat sežera drápatečka malou rybku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2015 12:41 R Muž ctibum [6926] Re: Shimamoto
Díky za názor.
No četl jsem, že hlístice jsou spíš žrádlo než škůdce. Ale myslel jsem, jestli se třeba hlístice nelíhnou za nějakých podmínek, které zabíjí žáby...
Objevily se chvíli po tom, co jsem začal žáby krmit těmi buchankami, tak se asi přistěhovaly s tím.
Jinak mražené nesmrdí. Je to koupené platíčko, trvanlivost do 2017. Navíc ho žerou i Razborky a Bojovnice ve velkém akva a nehynou.
Žáby i krmení jsou z Hornbachu (Praha Černý most).
Žrát jsem je neviděl, což ale nemusí neznamenat, že nežraly.
Úplní lazaři to nebyly. Ne že by hýřily pohybem, ale nějaká aktivita tam byla.

No, dneska jsem koupil nové. V zájmu zachování duševního draví svého tříletého syna, který pohřeb první bezejmenné nebožky profňukal a o smrti paní Žábové neví. Řekl jsem mu, že je zalezlá a že se určitě objeví. Což nastane dnes, hned potom, co jsem jí přistěhoval kámošku. Tak doufám, že to fakt byla jen smůla...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2015 23:07 Muž Shimamoto [492] Re: ctibum
Ti červíci za tím rozhodně nejsou, ne každý hlíst je parazit. Ti, co jsi popsal, se objevují hodně v nově založených akváriích, živí se detritem a porosty řas. Když dáš například sklenici s vodou z akvária a nějakou rostlinkou za okno, za chvíli jich tam budeš mít spousty. V akváriu je ale rybky časem vyzobou.

Úhyn tvých drápateček je pro mně taky záhadou. Napadla mě otrava nějakými chemikáliemi (například ten antichlor), ale když krevetky jsou ok, tak to asi bude něčím jiným. Už mě napadá jen zkažená potrava, třeba ty mražené buchanky byly zasmrádlé, zkus přičichnout. Pokud teda žabky vůbec žraly, také je možné, že jsi pořídil prostě už polomrtvé lazary.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2015 21:47 R Muž ctibum [6926] – Drápatečka - problém
Buďte zdrávi
Mám problém. Druhorozené akva (viz prezentace) je mrtvolná past. Nejprve zemřela paní Rybová (Bojovnice pestrá, samec). Pořád dobrý, najednou ze dne na den lehla ke dnu a chvíli na to mrtvá. Řikám si, že to bylo celkovou situací, kdy nejprve v betárku přežila vlastní smrt (něco ji asi rozežíralo zevnitř, což jsme vyléčili), pak se stěhovala do druhorozeného, ale asi moc brzo po založení. Pak jsem nakoupili dvě drápatečky (minulýá týden, cca měsíc po založení akva), jakože to bude lepší, než Bojovnice. Ano, píše se, že drápatečka do 40l, ale v diskuzích se zase píše, kdo je kde chová, tak jsem usoudil, že 12l bude OK. Do tří dnů zemřela ta větší (cca 2cm), další den zemřela i ta druhá. Nezdá se mi, že by velikost akva byla tím hlavním důvodem tak rychlé smrti.
V akva je filtr, topení, teplota 24-25°C, na akva kryt s větrací mřížkou, LED osvětlení (obojí vlastní výroby, viz prezentace).
Testy vody (papírky eSHa 6v1): NO2: 0, NO3: 10-25, KH: 6, PH: 7, Cl2: 0-0.8, GH: 7. Měřeno 3x během dvou týdnů, pratkicky beze změny.
Výměna vody 5l každý týden, s přídavkem antichloru. Bez hnojení, bez přídavku CO2.
Halda kytek, kořen.
Spolubydlící Razborky (4ks) a krevetky (3ks) vypadají spokojeně.
Krmení denně vločky Razborkám a obden mražené Cyclops nebožtíkům.
Světlo 6:30-10 / 15-23.
Tak mi někdo prosím řekněte, že jsem diletant a vrah a co dělám blbě, nebo mám jen smůlu.
Nechci tohle akva vzdát, mám ho rád, ale ani tam nechci sypat žáby a čekat, jak to dopadne a s každým úmrtím vysvětlovat dětem, že to ještě nedopadlo...
V plánu mám jednu až dvě drápatečky, rád bych tam nechal krevetky a Razborky, ale není to nutné. Jsem i připraven koupit větší akva, ale ne víc než 20-25l.
O zakládání akva jsem tu četl spoustu, i o Bojovnicích, i o Drápatečkách. Čtu tady každou chvíli. Pravda, ve finále to nakonec nejak profiltruju, protože co člověk to názor, ale fakt nevím, kde je chyba...

Díky předem...

P.S. Jo, taky se tam objevily hlístice. Alespoň myslím. Bílý, cca 2mm dlouhý červík, leze to po skle... Časově výskyt odpovídá úmrtí první Drápatečky. Náhoda...?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2015 19:37 Muž snehulda007 [850] Re: RomanMch
Také mám jednu drápatečku bez prstů a je naprosto v pohodě... ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2015 19:28 Muž RomanMch [1] - Labyrintky – Drapatecka prisla o prsty
Zdravim, drapateckam se dari v mem malem akvarku (bohuzel ho nemamm v profilu) skvele, ale pred par dny jsem si vsimnul, ze jedne chybi prsty a plovaci blany na prave predni noze. Sice se pohybuje a zere, takze ji zatim nechavam. Ale chci zeptat, jestli ma nekdo uz s timhle zkusenosti. Ma sanci s timhle zraneni nejak rozumne zit? Diky za rady.
P.S. mam 4 kousky v 25l akva, kazdy tyden menim 15-20l vody a filtruju. Krmim prevazne suchymi patentkami, naucil jsem je na zive vodni blechy a ted, vlastne poprve, jim davam zive patentky.
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2015 12:22 Muž Dreamdiver [258] - Miniakvária
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku To je ta moje akvabelka...
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2015 12:07 Muž Dreamdiver [258] - MiniakváriaRe: snehulda007
Jj, to máš pravdu, pohyb je zajímá. Mladé rybky s nima nemám, takže nevylučuju, že se žabky můžou bavit lovením, ale tipnu si, že celou populaci nezdecimují, je to spíš jen přilepšení :) I když jsem měl malé neonky, tak ty byly stále ve střehu a bez problémů stíhaly uhýbat. Jinak žabky mám rád, jsou prima a zábavné. Jsem rád, že se jim u mně daří, už je mám min. 4 roky a pořád jsou aktivní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2015 11:27 Muž snehulda007 [850] Re: Dreamdiver
dřív jsem měl drápatečky u plat a často jsem pozoroval, jak žabky loví pár dní staré rybky. Ony se totiž schovávají do skulin u dna třeba mezi hrubší štěrk a žabky tam na ně číhaly. a co se týká toho tvého postřehu s patentkama...podle toho co jsem vypozoroval já tak žabky k "útoku" na potravu vyprovokuje pohyb potravy..když se patentky nebo kousíček file jen válí na dně tak na něj nereagují tak jako když se lehce pohybuje třeba pohybem vody v akv nebo tím že tu hromádku rozvíří ryba...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2015 11:00 Muž Dreamdiver [258] - MiniakváriaRe: Michael281
Já mám dvě žabky, víc jak ty tři bych asi nedával. I když čtyři by při dobré péči o akva taky podle mně mohly být. Moje žabky jsou docela družné, jsou často spolu. Co se týče lovení rybek...neviděl bych to tak dramaticky. To by jim snad ty mláďata musely samy vlézt do tlamy. Moje žabky jsou asi retardovaný, jsou schopný lézt okolo hroudy patentek několik minut než do ní konečně padnou tlamou a pak jsou nadšený, že našly žrádlo :) Ryby je sice někdy zajímají, ale nikdy jsem nezaznamenal vážnější útok. Co se týče rozdílu mezi druhy drápateček, v tom nejsem odborník, sám popravdě nevím, co přesně mám:) Před lety jsem je koupil jako pidižabičky, protože se mi líbily a měl jsem volné akvárium :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2015 09:47 Muž snehulda007 [850] Re: Michael281
No já bych zůstal tak u dvou max tří žabek. A počítej s tím že pokud se ti elegansky rozmnoží tak drápatečky půjdou po mladých..Co se týká otíků tak tam bych začínal na šesti kusech, ale můj názor je že na ně je 30 litrů málo.
Akv. je určitě lepší zakrýt.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2015 09:37 Muž Michael281 [6] - TetryRe: Dreamdiver
Děkuji za reakci :-).

Kolik by těch žabech šlo do toho akva? Čtyři, šest?
Šlo by osazení: xx drápatečka, 6x elegansky, 3x otíci?
Potřebují teda to víko?
A jaký je rozdíl mezi Drápatečkou malou a Beottgerovou?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.07.2015 18:42 Muž Dreamdiver [258] - MiniakváriaRe: Michael281
Mám podobné akva jako ty...mám v něm 2 drápatečky už cca 4 roky (samce a samičku) a hejno neoek modrých (14ks) plus několik otíků. Akvárium provozuju bez filtru s minimem rostlin (žáby všechno vždycky časem vyrvou), jednou týdně měním cca 30-40% vody. Žabky krmím mraženým obden, něco si urvou i ryby, ty ještě maličko přikrmuju vločkama. Zbytky zužitkují šneci (piskořky a okružáci). V akva nemám žádné problémy, úmrtí...i otocinklům se daří dobře, jsou aktivní, často je přistihnu jak luxují žabkám záda. Akvárium se žabkami doporučuju mít dobře zakryté. Pokud mají na čem (rostliny rostoucí k hladině, kořen...), odpočívají rády blízko hladiny, ideálně že si jen vystrčí nos nad hladinu a spí :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2015 18:04 Muž Michael281 [6] - TetryRe: snehulda007
To by mě ani nenapadlo je dát dohromady :). Ty CPOčka byly jen další z možnost....
Asi se mi nejlépe zamlouvá akvárium:
1) xx drápateček a nic
2) xx drápateček a 1x samec bojovnice pestré
3) xx drápateček a 4-6x elegansky/formosky
Napište prosím kolik ks drápateček do tohoto objemu :-) ?

Ještě se rozhoduji mezi těma CPOčkama a trochu mě zaujal ten čolek...

Jakou by teda (drápatečky) měly mít teplotu?
A je nějaký rozdíl mezi rybicky.net/atlasostatnich/drapatecka_kratkonoha a rybicky.net/atlasostatnich/drapatecka_beottgerova ???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2015 17:44 Muž LiborSprysl [9015] Re: snehulda007
Ale vzhledem k tomu, že máš jen 30 litrů tak bych zůstal jen u žabek. ...
No nevím nevím... ony to nebudou "žabky" napořád... :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2015 16:50 Muž snehulda007 [850] Re: Michael281
Já mám akv. s drápatečkami radši přikryté,topítko používám, mají rádši teplejší vodu takže jim topím na nějakých 24-25 stupňů,samozřejmě pokud jim jsi schopný zajistit rozumnou teplotu bez velkých výkyvů tak ho používat nemusíš. K drápatečkám rybky jdou,ale musíš při výběru zohlednit jednak to , že drápatečky jsou čuňátka, což se tím spíš projeví v malém objemu a musíš zajistit,aby se drápatečky,dostaly ke krmení,resp. aby na ně něco zbylo. Ale vzhledem k tomu, že máš jen 30 litrů tak bych zůstal jen u žabek.

CPOčka jsou taky super,taky jsem je měl, ale já bych je s žabkami dohromady nedával,protože oni se snaží ulovit vše co se jim přiblíží ke klepetům takže by žabky rušily.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2015 14:25 Muž Michael281 [6] - Tetry – Akvárium 30 l
Dobrý den, mám prázdné 30 l akvárium s rozměry 40x25x30 cm, a z výbavy navíc mám pouze filtraci a teploměr, zbytek dokoupím. Uvažoval jsem nad:
Axolotl mexický - ale pro toho je to akva asi malé
Žebrovníkem waltlův - ale pro toho je to akva asi malé
Čolek ohňobřichý/východní-ti potřebují teplotu do 25°C a já mám v létě přes 30 a nemám kryt
Drápatka vodní - moc velká do tohoto akva
Drápatečka malá/Beottgerova - asi vhodná
dále jsem uvažoval nad raky, ale šly by asi jen CPOčka, ale ty potřebují 25°C
a krevetky nechci

Chtěl bych se zeptat jestli jsou moje úsudky správné, aby jste je opravily, vyvrátily nebo potvrdily. A kdyžtak napsaly další živočichy, kteří by tam šli (kromě ryb).

A chtěl bych se zeptat jaký je rozdíl mezi Drápatečkou malou a Beottgerovou?
Potřebují drápatečky víko, topení?
A šly by k nim i ryby nebo něco jiného?

Děkuji,
Michael281 ;-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2015 05:55 Muž snehulda007 [850] Re: Lucie
Drápatečky dokážou "vrzat" neskutečně. Já je musel přestěhovat z ložnice do kuchyně. V atlasu je uvedeno, že zvuky vydává jen sameček. Mám dvě a obě vržou, ale spářit se pokoušejí neustále tak nevím...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.07.2015 04:38 Muž LiborSprysl [9015] Re: Lucie
Kdybyste si, než jste napsala svůj dotaz, přečetla příspěvek hned pod vámi, zjistila byste, že žáby se zvukově projevují při sexu. Jak moc je to k nesnesení, to nedovedu posoudit. Spím sice již kratší dobu, s ohledem na věk, ale pořád docela dobře. Osobně bych hodnotil chrápání vašeho spolunocležníka mnohem negativněji, než zvukové projevy žab... ;-) Koneckonců vy jste při sexu zcela zticha? :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2015 03:05 Lucie – drápatečky - zvuky
Zdravim! Uz nekolik dni nemuzu spat,v noci se mi z akvaria linou strasne piskave,specificke zvuky,jsem z toho na prasky,jelikoz mam akvarium hned vedle postele. Nejdrive jsem myslela,ze se mi pokazil filtr,ale ten jsem vypla a porad to dela,prevazne v noci. I ostatni (svetlo atd)jsen vypojila a porad nemuzu spat!! Poradte,opravdu mohou drapatecky vydavat tak silne zvuky?? V akvariu mam uz jenom par neonek - drapatecek mam 7. Dekuji za rady

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2015 20:26 Michal – Drápatečka
Ahoj,dostávají vločkové krmivo protože žijí s rybičky,ale ty si žabek nevšímají a patentky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2015 12:38 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Michal
Ahoj, jestli se nemůže potopit, tak to normální není. Čím krmíš?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2015 12:32 Michal – Drápatečka
Ahoj,mám již nějakou dobu dvě drápatečky,ale jedna z nich ač je čilá plave druhý den po hladině a připadá mi ,že se nemůže potopit.Jinak na ni nic zvláštního nepozoruji.Je to normální nebo ji něco je???Díky za info.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.03.2015 18:26 Muž snehulda007 [850] – Páření?
Fotka k příspěvku Ahoj,už druhý den se mi moje dvě drápatečky pohybují po akv.v téhle pozici. Myslíte,že by mohlo jít o páření? Myslel jsem, že mám dva samečky,protože obě žabičky v noci vydávají pískavé zvuky...
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2015 19:56 cvilinek – Nafouklé bříško
Hezký večer, naše drápatečka má už druhý den nafouklé bříško. Z krmení to není, několik dní předtím jsme ji nekrmili. Ledaže by něco sežrala v akvárku (šneka? jikry?), Nevíte co to může být? :-(

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2015 00:09 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: jato
Občas se, sice většinou u starších žab, vyskytuje zadržení lymfy, neproudí tak jak má, ale zadržuje se v podkožních vacích. Žabka je pak oteklá, když plave, tělo se jí vlní (jako pytlík s vodou). Může s tím snad normálně žít. Mám jednu takovou drápatečku, je hodně stará, jako kulička je už rok, ale u žrádla je vždycky první a chová se úplně normálně. Počkala bych, nic jiného se s tak malou žabičkou asi dělat nedá. Teprve kdyby přestala žrát, asi bych uvažovala o utracení.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2015 23:41 jato – drapatecka mala
prosim o radu. Mam dve drapatecky, samecka a samicku, je jim asi rok. Samecek je v pohode, ale samicka se mi nelibi. Puvodne jsem myslela, ze je tak tlusta, protoze ma v sobe vajicka. Ale zda se mi cela jako by otekla. Normalne zere, ale opravdu nevim jestli je to normalni. Mate nekdo zkusenost? Divala jsem se na anglicky web o tech zabickach a tam zminovali tu oteklost snad z jidla a ze se to neda lecit a je lepsi ji utratit. Fotky tam byly male tak jsem nemohla srovnat s moji zabkou. Diky

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2014 19:43 Muž RomanMch [1] - LabyrintkyRe: Eva_R
Diky. Jasne, ze jim nedam vic, nez obvykle.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2014 10:47 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: RomanMch
Deset dnů vydrží v pohodě. Hlavně jim tam před odjezdem nenasypte víc žrádla, aby se to pak nekazilo, ale to je asi jasný :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2014 09:06 Muž RomanMch [1] - Labyrintky – Drapatecky a dovolena
Zdravim, ma tu nekdo zkusenosti (EvaR ;-) ) jak dlouho vydrzi drapatecky bez zdradla? Teda jestli vubec. Chystame se na dovcu asi na 10 dni a mame trochu obavy. Drapatecky jsou v separatnim akva bez ryb a je jim tam moc dobre potlesk

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2014 20:32 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: cvilinek
palec
Vždycky dám víc patentek, aby to rybky hned nevysbíraly, a těsně před zhasnutím. Pořád na stejné místo, časem se dráptečka naučí a bude tam už čekat. Když jim chci dát kousek žížalky nebo mouchu, tak většinou z pinzety přímo do tlamky :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2014 20:11 cvilinek
Tak drápatečka už vypadá dost čile, snaží se dostat ze sklenice tím, že plave proti sklu, tak už bych ji pomalu chtěla vrátit do akvárka. Akorát nevím, jak zajistit, aby se v akvárku dostatečně najedla. Když ji krmím ve sklenici, tak jde po tom, co se hýbe, tedy po špejli, ne po patentkách. Ty nechává padat ke dnu. Další den jsou sice patentky snězené, ale nevím, jestli ji to v akvárku rybky všechno nesní.... Jak to děláte vy? coze

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2014 21:41 Žena tyna181190 [27] - Axolotlové a žebrovníciRe: cvilinek
To už vypadá velmi nadějně že bude v pořádku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2014 21:23 cvilinek Re: Eva_R
Tak včera večer snědla dvě patentky ze špejle, v noci další dvě ze dna. Dneska večer pět ze špejle, několik jsem jí nechala na dně na noc. Tak uvidíme, jak se jí bude dařit dál. Vypadala celkem čile :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2014 19:07 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: cvilinek
To jsem ráda, tak teď radši krmit po troškách, hned na začátku nepřežrat :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2014 18:59 cvilinek Re: Eva_R
Juchu, skočila po tom! První sežrala, druhou nemohla ze špejle vytáhnout, tak jsem jí pomohla a po chvilce si dala říct. Díky Evo_R za fundovanou radu!!! Třeba ji ještě zachráníme hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2014 12:08 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: cvilinek
Ahoj, třeba už je pozdě.. Ale zkusila bych napíchnout na špejli tu patentku a jemně jí s ní mávat u tlamky, mohla by zabrat.
Prodejce je vůl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2014 10:22 cvilinek – vyhladovělá drápatečka
Ahoj, potřebovala bych poradit: koupili jsme dvě drápatečky na burze. Prodejce řekl, že žabky žerou to, co rybky, tak jsme dávali normální vločky. Ale žabky postupně hubly, a ta menší uhynula. Ta větší je teď velice hubená, tak jsme ji odchytli do sklenice (má tam kytku, měníme denně vodu - vodou z akvárka, kde původně byla) a dáváme jí tam krmivo. Nejdříve mražené nitěnky, pak kousek filé z mražáku, včera jsme nakoupili mražené patentky a trochu ji tam dali. Ještě jsme ji ale neviděli nic sníst, tak nevím co dál ... sad

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2014 21:59 Žena tyna181190 [27] - Axolotlové a žebrovníciRe: snehulda007
Ano viděla jsem to na vlastní oči
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2014 15:07 Muž snehulda007 [850] Re: tyna181190
A vidělas osobně jak drápatečka loví skaláru nebo sis jen všimla že jim ty fousky zmizely a usoudilas,že to udělaly drápatečky? Taková skalára by tu drápatečku asi pěkně povozila..spíš bych věřil,že se ty skaláry porvaly mezi sebo,nebo třeba nemoc? To by spíš skalára "umlátila" drápatečku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   06.04.2014 14:59 Muž snehulda007 [850] Re: Tomiino
Drápatečka není žádný velký dravec. I když se u mě třeba stalo že se potkala s malým ancíkem tak ze "souboje" o úkryt vždycky ustupovala hned aniž by se pokusila o nějaký útok...Živí se larvama komárů,roupicema a tak.. Na podmínky není nijak náročná,čistá voda,přístup k hladině,ideálně plovoucí rostliny,nějaký úkryty a nechovat s agresivníma rybyma...Ve společenským akv je potřeba pohlídat aby na ní zbylo krmení..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2014 13:25 Žena tyna181190 [27] - Axolotlové a žebrovníciRe: snehulda007
Ne fakt si drápatečku s drápatkou nepletu... opravdu jsem měla ty 2cm žabičky měla jsem jich 8 a měla jsem je nejdřív s pavíma očkama po těch vyjížděli jen když jsem jim dala nažrat nebo když se pohybovala očka u dna... pak jsem rušila akvárko a přendala drápatečky ke skalárám a skaláry přišly o ty spodní dlouhý vousky a byly to ryby 20 cm v těle...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2014 12:43 Muž Tomiino [43]
kdyz budou rejdit na dne za potravou nebude vyjizdet ani na pancernicky a otiky? teplotu v akva mam 25 - 26 stupnu.hodne rostlin.Co vsechno potrebuje k pohode?cetl jsem atlas ale radeji ctu rady chovatelu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2014 12:24 Muž snehulda007 [850] Re: pokojové
Hlavně si nespleť drápatečku s drápatkou ;-) Jinak nevím jak je to u čolka,ale drápatečkám dávám krmení ob den,většinou patentky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2014 12:17 pokojové Re: snehulda007
Tak ja to zkusim.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   06.04.2014 12:07 Muž snehulda007 [850] Re: tyna181190
tyna181190 napsala: .... rostlinám sice neubližovaly ale na skaláry útočily...

Nepleteš si náhodou drápatečku a drápatku? Chtěl bych vidět dvoucentymetrovou žabku jak útočí na skaláru smich smich smich

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [4] ...... 12

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 7786x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/6196-drapatecky?od=151