Kde koupit rostlinky
Ty jsou také velmi pěkné!
Cena rostlin/manželka: Ano, to znám.
Práve som objednal (z Litvy) Cryptocoryne nurii 'Pink Line' (lacné to nebolo, polovičke sa ani nemôžem priznať
). Uvidíme ako dopadne doprava v tomto počasí...
Také po ní toužím. A ještě po Cryptocoryne keei (tu jsem zatím viděl na jednom webu asi za 38 euro za kus).
Podívej se kdo dává nejvíce fotky ke kryptoškám a zeptej se jich.
Pravda tyto jsou udávané jako Holandské
Už jsem to zde někde psal , rostlinná akvária berou rostliny z aqua daho
Já jsem ze Slaného
Odkud jsi jestli to není tajné? Jinak adresy pěstíren máš na začátku tématu.
Asi nejvíc rostlin (kryptokoryn) jsem nakoupil od Ivana Vyslužila, který má vše submerzní. Jezdí prodávat i do Ostravy.
Docela dost rostlin jsem nakoupil v bratislavském ZOODOMe, C. parva v bratislavském Hornbachu, C. legroi v akvaristice v bratislavském Centralu.
Lagenandry a P. helferi mám od Ralfa Ruhse z Vídně. Ottelia ulvifolia a Barclaya longifolia mám od Skácela. C. Tropica mám z bucephalandraeu.com.
Tolik k tomu, co mi roste a co jsem koupil (dost rostlin získávám v poslední době výměnou nebo darem).
Tuhle zkušenost nás zřejmě udělalo mnoho.
Mně to varování připadá užitečné a pan Růžička si je bohatě zaslouží.
Ono je takmer jedno od koho a v akej forme (emerz, submerz, in-vitro) rastliny kúpiš. Oveľa dôležitejšie je, aké podmienky majú rastliny u teba v akváriu a prípadne výber druhov. Aj zo "chcípáčka" z obchodu vypestuješ krásnu zdravú rastlinu, ak sú podmienky u teba pre tú rastlinu vhodné.
PS: Rúžička síce veľmi nerieši aké rastliny posiela, ale komunikáciu majú dobrú a ak v objednávke upozorníš, že si neželáš náhrady, tak to rešpektujú.
Varování pro všechny co by chtěli koupit rostlinky na akvariumruzicka.cz Objednal jsem 4 rostlinky.Tuto sem neobjednal prostě mi ji poslali za jinou kterou pravděpodobně neměli.Jednu poslali úplně jinou .Cena s poštovným 340,-.
Mohl bych ještě poprosit kde je nejlepší koupit rostlinky.V obchodech je spousta rostlinek pěstována mimo vodu a to pak v akváriu trvá dost dlouho než se rostlinka přemění zase na vodní podmínky.Děkuji
Starší reakce
Děkuji. Hned si nějaké objednám
mohu se zeptat na jakých stránkách si můžu objednat rostliny? aby byli pěkné? prosím odpoved zaslat na můj email děkuji.
baravidlakova@seznam.cz
Některé zverimexy berou rostliny od Rataje - dá se objednat, co chceš, a nemusíš pak platit dopravu. Přiobjednají ti vybrané kytky k celé objednávce.
Osobně jsem je takto kupoval a má to výhodu, že jsou v bezvadném stavu. Prodavač ve zverimexu mně zavolal, jak zásilka dorazila.
Jak píše vaaclav, tady seženeš hromady rostlin za minimální náklady. A jestli trváš na obchodě, tak zkus Hornbach...
0 09.10.2017 10:39 Rorys – Kde v praze?
Ahoj, jsou tu vazne uzitecne tipy pro zacinajici akvaria ohledne rostlin, diky za ne. Vite o nejakem proverenem miste kde idealne v Praze nakupovat rostliny krome Zoo Branik? Diky
Starší reakce
Predvčerom som tam objednal tovar a poslal platbu (z rovnakej banky, takže by mali mať úhradu hneď), tovar však poslali až včera a dnes som ho popoludní už mal v Zásielkovni v susednom meste, takže paráda. Kúpil som 2 druhy rastliny
Songrow (
www.rostlinna-akvaria.cz/…) - konkrétne Ammannia sp. Bonsai a Pogostemon helferi. Obe boli v tak hojnom množstve, že som v pohode nasadil do 3 akvárií (do každého trochu, len či sa chytí - ak áno, sa rozrastú) a kľudne by som sa vedel aj s niekym podeliť
Boli vo výbornom stave, pekné a zjavne čerstvé. Som spokojný. Okrem toho som nakúpil aj kopu iného tovaru. Hoci mám svoje obľúbené obchody (pre krmivo, testy a iné veci), kde sa rád zastavím aj osobne, nižšia cena je presvedčivý argument a keď ani za dopravu platiť nemusím...
Tento eshop rostlinna-akavria.cz je my podla ostanych na lepsi vyber oproti aqua-daho
Veď pri každej rastlinke je aj orientačná cena v eurách. V košíku síce nie, ale tu platí. čo sa píše v obchodných podmienkach (
www.aqua-daho.cz/…):
Doprava na Slovensko- zaslání přepravní společností PPL vždy v pondělí,úterý a středu, zásilka by měla být u Vás do 24 hodin. Platba dobírkou v EUR přímo řidiči přepravní firmy přepočtem dle aktuálního kurzu. Cena přepravného se odvíjí od hmotnosti zásilky a velikosti zásilky (až 2 kartony zboží do celkové hmotnosti 20 kg 199,- Kč bez DPH, .... většina zásilek je do 15 kg).
Inak odporúčam pozrieť aj
www.rostlinna-akvaria.cz/… - prv to nebolo, ale teraz posielajú na SK aj zadarmo cez Zásielkovňu.
V České republice rádi uspokojíme i jednotlivé objednávky maloodběratelů - akvaristů.
S toho jsem pochopil že jednotlivcům mimo Česko neposílají. Do akvaristiky v tvém okolí by to asi šlo ale musel by jsi se s nimi domluvit.
Potrebujem sa poradit ci tento eshop
www.aqua-daho.cz sa da odoslat aj to slovenska uz som si tam nejake rastliny vybral ale ma to jeden hacik ze nema menu na euro len Kč.
celkom za objednavku ktoru so pri vybere rastlin je 729 kč
Starší reakce
Taky mám dobré zkušenosti. Přece si nebudu kazit jméno tím že bych doporučil šmejda.
To mě překvapuje. Já jsem narazil na docela jiný přístup. (Mám od nich mj. tu toninu.)
Pepan napsal: www.akvarijnirostliny.eu
Znám osobně a doporučuji.
Už sa polepšili? Ja som tam objednával v auguste 2015 nejaké exotickejšie rastliny (sa mi ani nechcelo veriť, že ich naozaj dodajú). Došlo mi potvrdenie objednávky, inak nič. Po mesiaci som písal - bez odpovede, po pol roku opäť - zase bez odpovede.
Kde mozem zohnat rastliny okrem akvariumruziska. inej webstranky.
Já u něj byl jednou
má zajímavé ceny,ty s ním máš zkušenost?
Proč nakupovat u překupníků a také posílá co zrovna má. Jeho databáze rostlin je plná ukradených fotek a dost lidí si na něj stěžuje, to je ale i u těch profesionálních pěstitelů celkem normální hlavně v zimním období.
U Růžičky už neberu. Ani se nezeptá a pošle něco jiného, co má zrovna na skladě.
Ja som na posledy rastliny kupoval u dodavateľskú CZ.
www.akvariumruzicka-sk.eu aj Ked založil akavrko tak som u neho som kupoval ma ceny lacnejšie. Ci je dobra a predaj rastliny aké mate vy skucenosti dodavatelom.
Starší reakce
Po tom už jsem koukal, mno ale většina uživatelů byla naposledy přihlášena v roce 2014 což je mi celkem nahouby :( nicméně jsem zkusil někomu napsat, děkuji za radu
0 24.09.2017 10:44 Mártykoopirak – Hydrilla verticillata - Přeslenice vodní
Zdravím všechny,
prosím vás, nevíte někdo kdepak bych mohl sehnat tuto rostlinku? Vím že existují dostupné alternativy jak Egeria Densa, ale měl bych jí rád v akváriu. Děkuji za odpovědi.
rybicky.net/atlasrostlin/hydrilla_verticillata#
Starší reakce
0 02.02.2017 08:18 zekon – Polsko
Ahoj,
zaktivním znovu toto téma. Prošel jsem polské allegro a nestačil se divit. Ty ceny za akvaristiku jsou neskutečné.
Výběr a cena rostlin mě zaujala nejvíc, jenže jsem nenašel nikoho kdo by to do ČR poslal. Má s tím někdo zkušenosti? Nakupujete tam někdo a máte tip na prodejce? Jako invitro od pěstitele za 25Kč .......
Starší reakce
Starší reakce
zdravím Vás, není to někdo z Pardubic a okolí kdo by se podělil s kouskem Eleocharis pusilla?
Chtěl bych jí vyzkoušet v akváriu a nechce se mě kupovat v předražených akvaristikách.
Starší reakce
No spíš mi šlo o dobrý výběr a kvalita zabalení. I tak všem díky za informace.
Pokud ti nevadí přirážka a rostliny si trochu více zacestují což je na kvalitě znát tak nakupuj u překupníka.
Blíží se zima a většina našich pěstitelů kupuje rostliny protože u nás v tomhle období moc nic neroste ale poptávka je vždy největší.
Přidat reakci
1 ...... [3] ...... 15 16
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 21167x