Mečovky - chov
Drž ty denní výměny vody.
Umělotiny? Snad nemyslíš tu tapetu???je tam valisneria,hygrophila a cryptocorina......vse zive. ...?
PH je 7-7,5 a šli z vody z mého menšího akva takže Ph stejne.....
Jsou tam kromě těch vallisnérií a anubiasů (ty povytáhni ze substrátu, ať mají kořeny ve vodním sloupci, lépe je na něco přivázat) ještě nějaké živé rostliny? Jestli dobře vidím, tak je tam spousta umělotiny. To vyhaž a nahraď rostlinami živými... Pro začátek je hodně dobrá H.Polysperma, ta se ti za měsíc rozroste, že nebudeš stíhat vyhazovat...
Shrnutí: podstatně víc rostlin a pokračuj ve výměnách vody... Na ty vodičky bych se asi teď už vykašlal, teď už nepomůžou... Jo a krm velice střídmě...
Jaký tam máš Ph? Jestli pod 7, mohlo by jim to vadit a další otázka je z jaký vody tam šly.
Ne nebylo...vymačkla jsem filtr z akva (kde ty mecovky byly)a tu špínu nalila přímo na novy filtr a použila easy life filtr médium na zacatku....pak každý den 30-40l výměna. ....včera 50% výměna. ...dneska zase 30l (z 200l)....a ted to vypadá skoro stejne.....ancistrus si vesele poletuje ale mecovky skoro stejne
už jsem z toho pomalu zoufala
toni napsala: Ta otázka je....proc?((Protože voda, tedy si myslím. Píšeš o měsíc "starým" akváriu, kde byla i měněna voda, ale byl tam nějaký zdroj bakterieotvorby, nějaká špína, šnečí dohled, bylo akvo lehounce zakrmený sušeným krmením?
Ta otázka je....proc?
((
Na té první fotce jak se válí, tak jsou "stažené", takže jim opravdu dobře v době focení nebylo.
Ja vodu vyměňovali az do ted každý den.. 30-40l. ...včera 80l a stejne mi ty mecovky většina leží u dna....sem tam vyplavou a zas u dna
(
Vyměním. ..dekuju
A ne jednou...
Vyměním. ..dekuju
Podmínky, vyměň polovinu vody, to že to je měsíc založený, neznamená že je to zaběhnutý.
Starší reakce
Je v zlej kondícií kvôli neustálemu šikanu. Ktovie ako by chutilo tebe v takomto prípade. Nechutenstvo je už žiaľ vytvorené zablokovaním a stiahnutím traktu. Takže podmienkami, ktoré si mu vytvoril si ho odsúdil..........
No, jde o to, že ho zahání, ale i když si nějáké sousto chytne, tak jak je trošku větší, tak ho vyplivne.
No, ostatní mečovky prospívají, druhý samec je pořádný kus, akorát ho pořád zahání a samičky jsou taky pěkné. Ti sebemenší náznaky nemají...
Hmm, tak to je fakt nic moc stav. Osobně bych to neřešil a poslal ho ne druhej břeh, je klidně možný že je sužován vnitřníma parazitama, tak ať si "nevylepšíš" ještě další akvo.
Ještě bych dodal, že sameček téměř nežere a je strašně vyhublý, jestli to nemůže být nějáký neduh...
Lepší něco než nic, ale je otázka, zda-li se v tom větším akvu bude spravovat a nebo už je natolik podtrženej, že z něj stejně nic nebude. Ta kombinace na ten objem je fakt vražedná.
Zdravím, v malém (30) akvárku mám 4 mečovky. Jo jo, vím, že je to malé, už už budu mít veliké, kolem 180. Všechny rybky z tohoto akvárka tam předám, ale co zatím... Jsou tam totiž dvě samičky a dva samečci a ten jeden sameček šikanuje druhého samečka. Je proti němu již poloviční i když jsou stejně staří. Nyní už jen stojí v zarostlém koutě. Napadlo mě, jestli nemám do té doby předělat toho malého samečka do druhého, 50ti lit. akvárka. Byl by tam s neonkama, čichavcem a pancéřníčkama. Mečovky jsou sice společenské, ale on je tam v koutě stejně sám... Do doby, než bude velké akva (max. 2 měsíce) bych ho tedy přelovil. Je to dobrý nápad? Nebo co by jste s tím dělali?
Starší reakce
Jedna má mečovka si sem tam zaplave k hladině a tam polyká bublinky u hladiny. Žádná jiná rybka tohle nedělá. Jo a ta mečovka je stále březí( se skvrnou). Jinak plave normálně a žere taky dobře.
Starší reakce
I veľryba ak natrafí pri love planktónu na húf sardiniek ,tak si ho jednoducho spolkne.
pompoPV napsal: A od kdy je mečovka nepřátelská? A sežere jinou rybu??
Pro rybu je ryba výborná potrava...kapr také žere ryby, ač na to nevypadá...
Ideál bude si zřídit prezentaci předmětnýho akvária a jinak výměna vody nic nekazí, ona agresivita může býti příznakem vyšších hodnot N látek.
A od kdy je mečovka nepřátelská? A sežere jinou rybu??
Starší reakce
no jo.... mám větší akvárko ale nejsou peníze...
Tak si pořiď větší akvárko a pak si vem mečovky
zatím ne ale soused mi je chce dát
a já bych je tam chtěla
A teď z pravdou ven.
Že oni už tam ty mečovky jsou.
aha
tak nic no...
tak jo
ale je asi 35 l neva ??
Potom se zde nebavme o vhodných podmínkách pro mečovky.
asi tak no...
a kdyby bylo menší vadilo by to ??
Jak je to akvo velký, tuším zde klasiku v podobě 50 litrů.
mám vhodné podmínky a malé hejno tam bude taky
akva čistím tak 1x nebo 2x za 14 dní
což si myslím že stačí
Pokud pro rybu nemáš vhodné podmínky, pak ji tam nedávej. V malých prostorách se bude rychleji kazit voda, ryby budou náchylné k nemocím, nebudou správně růst a i mírumilovné druhy k sobě mohou být agresivní. Navíc mečovka je ryba hejnová a hejnovým rybám nedělá dobře jsou-li chované jednotlivě.
aha tak děkuju... ráda bych jí tam dala
proč ??
Je-li akvárium menší než 100 l pak ne.
jo a mužu k ní dát mečovky ?? nevím estli se spolu nechytnou
Starší reakce
No přívaly to jsou
ne že bych si stěžovala, měla jsem tam ještě dvě molly a deset neonek a krevety zatím vládnou akváriu, i mladí prckové (tak 2-4 mm) se v tom počtu nebojí chodit odkrytě po celém akvárku, krmím ryby dvakrát denně po trošce, a jeden den nebo dvadny v týdnu mají hladovku
Hlavne pomer samíc má byť s väčším počtom. Na jedného samca aspoň 3 samice. Záleží však na veľkosti akvária
Spolu s mečovkami to zcela jistě přívaly nebudu...
Tak super, jedna jeptiška v akvárku. Chtěla jsem se kouknout na malé rybky narozené, ale asi to tak vypadá, že se budu koukat na další a adalší přívaly nových a nových generací krevet v tom akváriu...
Přidat reakci
1 ...... [3] ...... 13 14
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 10107x