Anubias - pěstování
Když jsem měla anubias - mám nana i ten velký v akvárku - přímo pod světlem, tak se na osvětlených listech dělal takový hnusný temně zelený povlak - řasa. A taky a to je mimo téma světla mi anubiase lépe rostou přivázané ke kořenu (nezasazené).
....ono "pravda" je niekde v strede...
ale co mam skusenosti - staci mu aj denne svetlo - bez "dosvetlovania" resp.mierne svetlo
toto ale neriesim lebo stale "ich" daco zatieni...
Mě ve stínu značně zmenšil listy.Myslím tím nové které narůstaly.Horní listky rostou z vody ven, takže mají více světla.A ty jsou krásně velké.
Ve tmě určitě ne
ale s tím stínem má v podstatě pravdu. Anubiasi jsou stínomilné rostlinky.
Zdravím, dnes jsem se dozvěděl, že Anubias (ja mam nana) má být spíše ve tmě. Kamarád akvarista mi poradil, ať ho dám do stínu, že mu tam roste jak šílenej... může na tom bejt něco pravdy? Jen mi to vrtá celej den hlavou.
Starší reakce
Gratulara ;) Mně odkvetl před asi týdnem a teď koukám, že se asi plazí další květ.. Šikulky kytky.
tak jsem se dneska dočkal a ráno mě čekalo překvapení v podobě rozkvetlého poupěte - trvalo to teda dýl než jsem čekal, ale ...
anubiasu se otevre kvet i pod vodou... ty zrnicka mi pak sezral ancistrus...
Pupen jsem měl cca. 2 týdny, pak vykvetl během několika dní a pod vodou - viz moje prezentace - deník.
0 29.01.2009 11:04 Jiřánek – anubias
0 29.01.2009 08:56 mamina ja mam take jen poupe a protože se nedostane nad hladinu tak asi nevykvete mam ho take dlouho je to škoda
0 28.01.2009 20:39 Usine – Re: arnošt
Pokud je květ pod vodou tak toho od něj moc nečekej i nad vodou není moc velký.
nevíte, prosím, někdo za jak dlouho se rozvine květAnubias barteri var. barteri? mám v akvárku celkem 3 rostlinky a u dvou mám poupě - u jedno už asi měsíc beze změny a u druhého 2-3 týdny. díky
Starší reakce
0 06.02.2008 12:45 Pepas – Re: zaciatocnik
za ty peníze teda pěkná zlodějna,asi by mě nepřemluvili ani za čtyřicet
Starší reakce
no to somc hcel ale ja som kupila potom uz bol doma a az potom ma to napadlo:d
nechceš to nechat rozrůst a pak se ptát? když už si se nezeptal v obchodě co že to kupuješ
0 03.01.2008 08:59 fap no mozno to je ten ale prosim este poradte..daLSIA FOTO
0 02.01.2008 21:56 werča Koukni do databáze rostlin, ale přijde mi to jako ten můj, anubias coffeifolia
no tak tu je ten moj anubias ktory som si dnes kupil za tych 60sk....neviete ako sa vola? ma viac listov ale je to mala rastlinka ktora vyklula z korienkov takze nijaka slava ale poradili ste aby som kupil tak dam na vas.ale pomaly rastu..........:( je to pravda?
Starší reakce
0 28.12.2007 16:54 petak – Sprachys
taky mám zagumičkováno po druhé poprvé mi ho šnek vytahl tak jsem dal gumičku
mam ho na korenu
prigumickoval sem ho tam a po mesici drzel (oba)
0 28.12.2007 15:36 petak fuf jsem se nepřihlásil tak sorry můj názor je tento Anonym
0 28.12.2007 15:34 Anonym osobně bych koupil a připevnil ke dřevu at se zakoření
ja mam 2 anubiasy, jeden nana a druhej normal... ten normal sem kupoval v lednu, od ty doby ma uz vic jak 15 novejch listu a podruhy ma 2 kvety najednou 8-) kupoval sem ho v bachu v ty dobe to jeste nebrali z nemecka a tusim ze to vyslo asi na 60Kč maximalne!
0 28.12.2007 15:00 Frigo112 akva daho je aj na Slovenku? myslim nejaky i-shop
0 28.12.2007 14:50 rolandmynar – Re: Frigo112
Taky bych řekl. U nás Anubias stojí 140,- a více českých.
0 28.12.2007 14:42 Frigo112 mam taku otazku kupili by ste anubias za 60Sk?ale ma iba 3male listky ktore su dlhe asi len 2cm .......
Starší reakce
0 20.12.2007 17:42 Anonym – pro cagy2
Díky moc, ale já už jsem je koupil u Aqva-Daho a mají se pěkně k světu. Ale i tak moc děkuji.
H.CH.S.
0 20.12.2007 09:09 cagy2 – Re: H.CH.S.
napiš adresu třeba jich pár mám a zadara
Starší reakce
spokojenost
i z agroholding.cz jsem bral 2x a v poho
a výsledek?
trocha poškádleni
objednávka 6 echinodorů...z AD
Přidat reakci
1 ...... ...... [8] 9
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 13515x