Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Dlouhé bílé výkaly

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 13 Žádná další stránka   1  
Dlouhé bílé výkaly
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.08.2008 18:20 @ – Re: Glenr
No to je vsechno klasika..vzdycky se to siri z jedny na ostatni a kazdou to postihne jindy....ta co ma uz bile vykaly je uz kousek nad hrobem...zasadne musis prestat krmit zivym a mtazenym,ale jenom granulema...Ten entizol funguje naprosto perfektne a uz za ctyri dny vidis zlepseni vykalu,ale porad budou vyset dlouho u zadku...ale hlavne to musis dolecit (pri tvem napadeni) klidne i ctrnact dni,protoze by nejaky mohli prezit a za mesic bys to resil znovu..To hodne lidi podceni protoze uz to vypada v pohode ,ele neni....jediny co se ti muze stat je z bys mohl mit ryby neplodny ale to by ti vadit nemuselo,hlavne ze by prezili ne?,.)) a pokud nedas Entizol,tak umrou urcite..Da se to resit teda i jinak,treba TRICHLORPHONEM,ale s tim nemam zkusenosi a ryby se tim daj zabit coz u Entozolu nehrozi...maximalne muze ryby umrit protoze pri velkem uhynu parazitu muze toxicita otravit organismus...zaklad je ale cista voda prosta NO 2 a Amoniaku..pak taky kup vitaminy,na rekonvalescenci..:)).cuz
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.08.2008 08:52 Glenr – Re: @
já mám parmičky a očka (a dva sumečky)teď tři očka padla za vlast po třech týdnech co jsem je mě.
Nejsem si jist co to je za problém (pořádně to nesedí ani na jednu nemoc nebo jich je kupa dohromady)holky měly nafouknuté bříška a jen jedna měla bílé výkaly přestaly jíst kluk byl aktivní a ráno byl tuhej holky den po dni. No a teď mam obavu o ostatní :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.08.2008 22:42 @ – Re: Glenr
podle stupne pokrocilosti nemoci....pri horsich nakazach sem daval 1 tabletu na 20 litru vody, pri slabe nakaze 1 tableta na 30 litru( rozpustil sem je v poharku a pridal granule aby se aspon trosku natahli a pak to tam cele vleju...bakterie ve filtru to nezabiji a ani ho nevypinam,jenom trosku ztlumim...co mas za ryby??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.08.2008 12:06 Glenr
ahoj chtěl jsem se zeptat jak často a v jakém množství se dávkuje entizol?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2008 18:30 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: Kublaj
Minule tu nekdo vznesl podobnej dotaz ale nedostal odpoved.Ja sam opravdu nevim taky bych rad znal odpoved.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2008 12:59 Kublaj
a jeste bych mel dotazek....zkouseli jste nekdo kombinovat Entizol s Levamisolem???? protoze takhle bych pokryl cele spektrum a nemusel bych resit jestli je to Spironucleus,Capillaria nebo Hexamita.....diky...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2008 12:38 Kublaj – Re: Dahak
Ahoj...ja ted taky resim Spironucles a podle vseho co jsem si precetl,tak Spironucleus nepreziva bez hostitele,takze dle meho muzes ryby prelecit jinde a pak je za cca 10 dni vratit..co myslis??

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2008 22:32 Denisa
Ahojky, mám takový dotaz. Asi 14 dnů mám 50l akvárko, měla jsem tam 20 rybek, po třech dnech co jsme měla akv. tak jsem koupila 3 rybky a za dva dny po zakoupení se mi rybky osypalaly. Ty nově zakoupené rybky to chytli až poslední, 14 rybek nepřežilo, podchytila jsem to asi pozdě, zvýšila j vodu na 31st. první den a pak na 28st. hodně svítila a kapala anti-ichtin. Krupička ustoupila a já se rozhodla celé akvárium vydezinfikovat. Rybky jsem šoupla do jiného akvárka a za dva dny v tom novém akvárku má zase jedna rybka bílou tečku na ocase, už je léčím 6dnů. Do prázdného akvárka jsme nasypala hypermangán a nechala běžet filtr, už je to dva dny a zítra se chystám celé akv. vyčistit a umýt savem, doufám, že se toho kožovce zbavím nadobro. Akorát mám strach, že když tam dám rybky zpět tak se jim to zase zhorší a já to budu muset dezinfikovat nanovo. Mám ty rybky nechat v té karanténě ještě pár dnů bez kapání anti-ichtinu? Abych viděla jestli se osypou? Můžete mi někdo poradit co dělat? Předem mnohokrát děkuji.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2008 16:23 Lorsson – Re: tufiki
Vypada to na strevni parazity, na coz se pouziva Entizol, nebo treba Sera Flagellol, Esha Hexamita. Nejlepsi ale bude kdyz se obratis na odbornika na nemoci ;-)
dajanapet.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2008 14:00 tufiki
Ryby žerou normálně (dávám jim TetraMin).
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2008 13:29 Anonymní uživatel
Při hledání příčiny bude podstatné, že to postihlo všechny ryby (ne pouze jedince). Určitě nic nepokazí několikanásobná výměna části vody. Důležitá je informace, která se ve zprávě nevyskytuje a to: zda ryby normálně přijímají potravu? V pokročilých stadiích při těchto potížích ryby přestávají přijímat potravu a hynou...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2008 13:02 tufiki – Bílé dlouhé výkaly - POMOC!
V akváriu se mi objevila zvláštní nemoc. Nyní jsou nakažené všechny rybky (Rájovec černý, Krunýřovec skvrnitý a Parmičky černopruhé). Nemoc spočívá v tom, že rybky mají občas takový trhavý pohyb (zastaví se a najednou sebou hrozně rychle škubnou). Mají dlouhé bíle výkaly, které jim dokáží docela dlouho držet u řitního otvoru (výkaly mohou být i tak 4 nebo 5 cm. A krunýřovci se jakoby někdy natočí na bok a rychle vyjedou dopředu a zase se vrátí zpět. CO TO PROBOHA JE??? Už si nevím rady, nádavkoval jsem jim eSHa 2000 a Entizol a ono to nepomohlo. Nevím co s tím. Poraďte mi prosím, jak léčit a jak se toho zbavit. Děkuji za všechny upřímné rady.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2008 03:02 jirkaa – Re: pavliina
1 tableta na 50litrů,múžeš i dvojnásobek
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2008 18:24 Žena bucliik [99]
ahojda,
zjistila jsem, že moje skalára vypouští výkaly, který plavou,jsou plný bublinek, i u toho "prdí"-fazole nejedla :) , nemůže to být nemoc?
jinak jí, na těle není nic vidět, hraje si s kamarádama

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2008 20:39 Žena ducky [1] – Re: pavliina
Ahoj, mám podobný problém jako ty, taky jsem před pár dny Costapurem doléčila krupičku v akva a teď koukám a čichavcům se zas pro jistotu začínají rozpadat ploutve :-( . A to každý den dávkuju Fishtamin, tak hodně štěstí, ať rybičky vyléčíš. Je to věčný kolotoč, bohužel.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2008 14:23 R Muž Silent [5949] – Re: pavliina
Preventin v tomhle případě vůbec nepomůže. Na střevní parazity se dá dobře použít taky český výrobek od Aquaru Terap-SH. Nebo Hexamita od eSHa.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2008 14:22 Žena pavliina [50]
Tak už mám Entizol doma. Jdu dávkovat. ;-) A děkujííí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2008 14:16 Muž bunda [28]
Entizol je v lékarně na předpis, ale když jem řekl, že ho mám pro ryby tak mi ho prodali bez problémů. Kolegovi také.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2008 11:00 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: pavliina
Preventin je uplne k nicemu.Ten mozna zabere aby se v pripade zraneni do rany nedostala plisen jinak je to na nic.Nevim kde bydlis ale veterina je v kazdym meste a ten entizol nestoji vic nez stovku.Pokud neprelecis cele akvarko tak se muze stat ze prijdes vsechny ryby i o ty nove co dokoupis.Nerozumim tve nechuti zajit na veterinu vzdyt mas psa takze tam sem tam urcite zajit musis:).Nebo zkus eshop vetsinou to mas do 3 dnu doma.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2008 10:41 Žena pavliina [50] – Re: Dahak
Děkuji moc. U nás jsem zatím nic nesehnala, mám jen Preventin, tak to zkusím s ním :-( Jen nevím, jestli ty postižené rybky mám přelovit do karantény a tam je léčit nebo ten Preventin můžu aplikovat do společného akva? Mám ancíka a pancéřníčky, tak jestli jim to nevadí nebo raději ancíka a pancíky mám přelovit zvlášť? Dnes si zřizuju malé akva na karanténu, vidím, že se to s nákupem nových rybek vyplatí ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2008 09:49 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: pavliina
Krupicka ryby oslabila takze premnozeni parazitu diky tomu je pravdepodobne.Na veterine vam entizol prodaji naprosto bez problemu sam tam pro nej taky chodim.Bactopur je na bakterialni nakaza a vase ryby maji parazitalni takze bactopur nepomuze.Pokud chcete lek z akvaristiky tak doporucuju Flagellol(Sera) nebo Hexa Ex(Tetra)mam je vyzkousene. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2008 07:48 Žena pavliina [50] – Re: Romy
Tak je možné, že se to Ramirézkám objevilo po vyléčení z krupičky? Entizol nevím, kde bych sehnala :-( nechce se mi přemlouvat doktora, aby mi něco předepsal, na to prostě nejsem :-( Raději bych něco přímo z akvaristiky. Tak nevím, jestli ten Bactopur nebo Bactopur Direct? Ráda bych je aspoň zkusila vyléčit :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2008 23:03 Muž Romy [1822] - Cichlidy – Re: pavliina
Ryby mají parazity v sobě,běžně s nimi žijí.No a ti parchanti čekají na sníženou imunitu ryb a pak se přemnoží,nejdříve ve střevech a pak napadnou i ostatní orgány,játra,ledviny atd.Pokud se nezakročí v zárodku,pak pomůže už jen kremace.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2008 22:56 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: pavliina
Pokud se rozhodnete lecit tak jedine cele akvarko jinak se ryba po preleceni opet nakazi.Zkuste ten entozol jak radi Romy.Zavleci parazity do akvarka muzete novejma rybama nebo zivym krmivem(patentky,nitenky)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2008 22:39 Žena pavliina [50] – Re: Romy
Jen se bojím, aby to nechytly ostatní rybky, nebo to není nakažlivé? A kde se vlastně tohle onemocnění bere?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2008 22:36 Muž Romy [1822] - Cichlidy – Re: pavliina
Zkusit to můžete,ale cena léčiva mnohonásobně převyšuje cenu rybky,ale jak chcete...Také se dá použít Entizol,ten by Vám mohla předepsat Vaše gynekoložka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2008 22:34 Žena pavliina [50] – Re: Romy
A nepomohl by třeba BACTOPUR DIRECT od Sery? Nemáte s tím někdo zkušenost? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2008 22:06 Muž Romy [1822] - Cichlidy – Re: pavliina
Ano jsou to vnitřní paraziti,u takto malých ryb se nevyplatí léčba.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2008 20:59 Žena pavliina [50] – Bílé výkaly
Samička Ramirézky se začíná stranit a vyhledává stinná místa, moc nežere a všimla jsem si dlouhých bílých výkalů. Poradíte, co to může být? Dočetla jsem se, že by to mohl být bičíkovec. Nebo to může být něco jiného? Je to nakažlivé pro ostatní rybky a jaké léčiva byste doporučili, které se dají koupit v akvaristice?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2007 10:20 Anuk
No s tou hejnovostí to není tak horké. Mám akva 190l a vedoucí samec ho zabral celé, skoro umlátil další dva samečky - jeden přežil a má ho kamarád. Když tam byl se samičkou sám, byl v pohodě. Žádného dalšího samce bych si k němu netroufla dát. Neonek a podobných mrňousů si nevšímá.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2007 09:39 Muž Killer [133] - Sumci – Re: Romy
Stim zarůstánim to neni taková sranda jako u osatních mojich akvárek..přeci jen vodní sloupec 75 cm se blbě prosvítí..u mě má každej samec svuj kousek,ale jen jednou sem je viděl pohromadě všecky plavat..se stravou je to těžký..maj 3 druhy sušenýho,na nic jinýho neni čas - sem přes týden v Praze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2007 23:22 Muž Romy [1822] - Cichlidy – Re: Killer
Pár si hlídá své teritorium,ale v přírodě žijí po stech,možná i po tisících.Když krmíš,tak se sjedou pár,nepár.Změř vodu,hlavně dusíkaté látky a pak budeš vědět víc,pravidelná výměna vody,pestrá strava,nechal bych akva více zarůst...Jinak pěkná litráž.Přeju hodně štěstí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2007 22:59 Muž Killer [133] - Sumci – Re: Romy
rybicky.net/nadrz.php…
Já ty ryby tolik nehejčkam,takže "chyb" je asi hodně..ta hlavní je že na akvárka mam čas jen o víkendu. Tak aspoň že ho nahradí..jinak mě moc hejnový nepřijdou..přijdou mi spíš jako párový..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2007 22:49 Muž Romy [1822] - Cichlidy – Re: Killer
Střevní parazity mají v sobě všechny,to je normální.Problém nastává při jejich přemnožení,to je dáno nevhodnou stravou,podmínkami atd.A to se s nimi skaláry celkem dobře vypořádají,s terčovci je to horší.Faktorů na přemnožení je víc,zkus popřemýšlet,kde nastala chyba.Neviděl jsem Tvojí prezentaci,takže nevím v jakých podmínkách jsou,ale pokud máš jen dvě ryby,není to dobré,skalára je hejnová ryba.Stejně jako v přírodě,pokud hlavní samec zajde,nahradí ho ten co je v hierarchii pod ním,takže nemusíš mít strach,ale předpokládá se hejno,kde bude fungovat přirozený výběr.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2007 22:36 Muž Killer [133] - Sumci – Re: Romy
skaláru sem odlovil a dal zvlášť od ostatních..jaká je pravděpodobnost že to chytli ostatní skaláry?A je šance že chopvného samce nahradí jiný samec?Mám jen jedinou samičku na výtěry nebyl čas,tak sem to nechal svýmu osudu a teď jsem chtěl konečně nějakej zachránit..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2007 22:23 Muž Romy [1822] - Cichlidy – Re: Killer
Ano,střevní paraziti,možná i s krupičkou.V tomto stadiu,je to už na kremaci.S takto velkým břichem budou napadená játra,ledviny...Skaláry jsou citlivé na chemii,tím se ještě oslabí,a léčba je neefektivní.Zbytečnou léčbou se konec jen prodlužuje a prodražuje. sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2007 22:07 Muž Killer [133] - Sumci – fotka
Fotka k příspěvku f
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2007 22:07 Muž Killer [133] - Sumci – fotka
Fotka k příspěvku d
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2007 22:06 Muž Killer [133] - Sumci – fotka
Fotka k příspěvku s
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2007 22:05 Muž Killer [133] - Sumci – fotka
Fotka k příspěvku g
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2007 22:05 Muž Killer [133] - Sumci – břišní paraziti?
Jsou to nějací břišní paraziti?Je to léčitelný?Skalára je bledá,má strašně velký břicho..všechno se stalo během 1 týdne.Má taky napadenou kůži - vypadá to jako malý drobky

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2006 17:36 Raptor CZE – Nač co o proč
Bílý, křehký trus ryb znamená jedine a to je ZAČERVENÍ - rybkám můžeč dávat co chceš a stejně je můžou dostat. ( ve střevní mikroloře ryb žijí tyto parazitní organismy běžně ) Nicméně paraziti těchto ryb je můžou umučit i k smrti.Nechci ti do toho kecat pane chytrej... ale tohle bys měl vědět. Entizol byl vyvinut jako léčivo pro ženy , nicméně potíže žen, ( a to tu nebudu rozebírat ) na které Entizol působí způsobuje stejný rod bakterie , která je živnou půdou pro jejich střevní červy.Proto to funguje.Léčivo , které by u ryb specielně likvidovalo červivost neexistuje a proto se jako náhražka používá toto. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.04.2006 15:52 Lovelace – coze?
Ten Entizol je jako na co? A ze se tim leci i ryby je fakt sileny... nevim, jestli bily trus hned musi znamenat, ze je rybka nemocna...zalezi, co dostava za krmivo. Spis kdyby ten trus byl pruhledny, hodne dlouhy a vlasovite tenky...jestli nemaji zadny dalsi priznaky (jako otiraani o podklad ci dekoraci, nebo nejaky tecky ci skvrny) tak by to melo byt ok. Davej jim jen kvalitni krmiva (od Sery nebo tetry), a obcas jim dej na zpestreni i nejaky salatek (zpareny) ci uvarenou mrkvicku. Moje rybky se po tom muzou utlouct. Jestli nemaji zadny priznaky nemoci, tak by mel byt problem ve strave.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2006 12:00 Raptor CZE – Tohle bude znít divoce
Ahoj všem ... Mám pro Vás malej typ ... Vím že to bude znít trochu divoce ,ale Entizol předepisuje i ženskej doktor... Hustý co?? Už jen ta představa , že mezi 10ti ženskejma v čekárně sedí jeden chlápek co by chtěl léčivo pro rybky.. :-) :-) :-) .

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2006 22:44 brekeke – ...
Entizol ja beru u zvěrolékaře.V každym větším městě je nějaka veterina kde lečí i ryby.nebo se zerptej ve svý akvaristice a tam ti poraděj kde jej nejblíže sehnat
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2006 21:34 Hela – Bílý trus
Ahoj taky mám akvárko asi 14 dní a mečovkám visí u zadku bílý trus. Četla sem, že je to nějaký parazit a že by pomohl Entizol ale nevím kde ho sehnat a jestli je to opravdu nemoc když ryby vypadají zdravě.Pokud někdo poradí budu ráda.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2006 18:58 Aleš – Bílý trus
Mám nové akvárium a v něm 2 paví oka a 2 black molly. Všechny vylučují bílý trus. Jelikož jsem začátečník tak nevím jestli je to normální nebo nějaká nemoc. Dík za odpověď.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... ...... [13]

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 17608x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/5089?od=601