Dlouhé bílé výkaly
Máš stále stejný zdroj rybek? Pokud ano, zkus změnit.
Těžko takhle poradit, ale co jsem četl tak paví oka v dnešní době se používají jako indikátor že v akva není vše v pořádku, jak jsou citlivé
V mém mládí to byly ryby co by přežily i atomovku
3 tejdny to je akorát taková ta inkubační doba pro parazity.Doporučuju ti přeléčit tím nic nezkazíš a mollyny ti poděkujou určitě to není nic příjemnýho mít v sobe parazity.
Já nevím co to je. Bílý výkaly mají hlavně ty black molly kterejm ale jinak asi nic není, žerou jak protržený, nehubnou prostě pohoda.
Jenže si přinesu už po desátý 6 pavých oček a do měsíce jsou všechny pryč. Postupně přestanou žrát (přitom se ale chovají a plavou normálně, žádný stání někde v koutě), při krmení se vrhají po krmivu ale všechno co sezobnou hned vyplivnou, no a během tak 3 týdnů zhubnou na tužku a zákeřně chcípnou... Proto taky to léčení pořád odkládám, koukal sem na ty hovínka black mol a jsou to čistý táhnoucí se závoje (ne dycky). Není v tom okem vidět žádné tečky nebo vajíčka. (nevím jestli něco okem rozpoznat lze, jen konstatuju).
Dobrý zlepšovák
, měl bys ho dát do rad k léčivům
Já jsem vždycky dal do litrový nádobky s vodou a entizolem čerpaci hlavu a nechal jí tam pul hoďky řádit.Rozpuštění dokonalé
Máš pravdu, teď jsem si osvěžila návod z Dajana poradny, od Entizolu mě tehdy odradily ty denní výměny vody a složitost rozpouštění a dávkování
To je fakt.Jsou případy kdy nezabere ani 1 tableta na 25 litrů.Začínaj bejt ty potvory nějaký odolný.
Dávkování bylo v pořádku
Vždyť píšu poprvé v pohodě a po více jak půl roce podruhé tohle, nic jiného z čeho to mohlo být mě nenapadlo
U Entizolu je hlavně důležité dodržet přesné dávkování a dodržet celý postup, jinak se to vrátí
Flagellol je na dávkování jednodušší a hlavně léčba podstatně kratší
Nepřehnal jsi to s dávkováním ?
na ty moje to nějak nezabíralo
myslím teda ty šneky.
Nic jiného jsem do akva nedával, takže to muselo být Flagellolem, po Flubenolu to vím, tam je to jisté
Také proto mě to překvapilo a zjistil jsem to až večer když se jeden terč skoro otrávil, při odkalování jsem potom odsával mrtvé šneky v dost velkém množství
Jednou denně to snad je problém jen u lidí kteří jsou třeba tejden mimo domov
To je zvláštní já jsem tam tý havěti měl mraky a zbavil mě jí až ten flubenol.
Ale pro člověka, který je celý den v práci, se Entizol hůř dávkuje
To máš pravdu ale mě i Flagellol zliklidoval skoro všechny šneky
Použil jsem ho dvakrát, jednou v pohodě a podruhé mě mrtví okružáci otrávily vodu, přišel jsem na to večer a celou noc jsem vyměnoval vodu, skoro jsem si to hodil
Flagellol je zdaleka nejšetrnější léčivo na vnitřní parazity.Pravděpodobně se tu zaměnil s Flubenolem kterej opravdu dokáže vymlátit veškerý šneky v akvariu.Co entizol ? je ze všech zminovanejch léčiv nejlevnější a zaručeně funguje.
Jde o to jestli to opravdu vnitřní parazité jsou, ne vždy bílé výkaly znamenají parazity
Léčiva jsou dost drahá a přitom můžou být zbytečná
Při vnitřních parazitech se mimo dlouhých bílých výkalů zvětšuje břišní dutina, ryba je apatická a nežere
Otocinclusi to přežili bez problémů, japoniky a Neritiny taky, okružáky spočítané nemám
, ale žádné prázdné ulity jsem nenacházela, takže počítám, že taky nebyl žádný hromadný úhyn. Bob mi tehdy psal, že mu to přežili i L sumci
, ale zase ne šneci, takže kdo se v tom má vyznat
Když jsem tehdy nemohla sehnat ten Flagellol (na Ostravsku je to problém), zkusila jsem objednat na Akvaristovi a po telef. domluvě mi ho sehnali do druhého dne, přímo od výrobce
Sůl na infekci parazitem?
P.S. Nevíte prosím někdo o akvaristice v Praze kde by Hexamit měli? Teď jsem obvolal ty 4 akvaristiky co znám a všude maj jen ten sera Flagellol. Do toho se mi moc nechce, přecejen tam mám krunýřovce, šneky, krevety ...
S eSHa Hexamita nemám zkušenost, ale Flagellol mi tehdy opravdu do 3 dnů pomohl
, bílé výkaly zmizely. Také jsem je nejvíc pozorovala u Black Molly, ale myslím si, že je to proto, že tyto rybky jsou nenasytné, takže potom i víc vylučují
Jen pozor na šneky a krevety, těm mým se sice nic nestalo, ale někteří přišli s Flagellolem o celé populace okružáků, Neritin i krevet, možná ještě přidají své zkušenosti. Tehdy trvalo docela dlouho, než jsem Flagellol sehnala, léčila jsem mezitím taky eSHa 2000 a podle mě tento přípravek příznaky nemoci hodně potlačí, takže rybky se zdají v pohodě, ale za chvilku nemoc propukne znovu, možná to bude i Tvůj případ.
Jako jo, vždy když si přineseme nové gupky, tak do dvou dnů má pulka z nich BRP. (a to jdou vždy do nádrže, kde jsem den před tím vyměnil půlku vody). Takže u posledních pokusů jsem vždycky přidal pár kapek eSHa 2000 a to výrazně pomohlo, přinesení tak beze škody zvládnou všechny gupky, akorat prostě do měsíce postupně zhubnou a chcípnou.
Starší reakce
Díky, zkusím zítra v Ostravě
Flagellol se dá běžně koupit v pet centrech
Všem díky za rady i podporu
a pokud máš Bobe tip, kde rychle sehnat Flagellol, tak sem s ním
Už ho mám objednaný, ale dodací lhůta veeeeelmi dlouhá, tak abych ještě měla co léčit
Krevetky i krunýřovci by to měly vydržet, ale lepší pro tebe by mohl být Flagellol, ten je hodně šetrný k rybám
U Entizolu musíš dodržet přesný postup a dávkování jinak to nemá smysl.
červík: Entizol do žrádla? Tos trochu popletla, pokud ryby alespoň trochu žerou tak se do krmení přidává Flubenol, ale určitě ne Entizol
Léčil jsem i Entizolem a žádné bakterie jsem ve filtru nezliklidoval.
gp: pokud se nedodrží přesné dávkování a celý postup tak je recidiva jasná.
0 10.06.2009 10:28 gp – Re: darka
ja sem tim lecil do krmeni v pritomnosti krevetek i anciku a rozdejchali to, ale byla i recidiva...
Jak to působí na krevetky a krunýřovce ti nepovím, ale pokud budeš léčit Entizolem, tak ti můžu jenom doporučit dávat jim ho do krmení, pokud aspoň trochu žerou. léčila jsem takhle pár tlamek a neměla jsem je kam přelovit a vyléčila jsem je. (ťuk ťuk - pro jistotu) a někde jsem se i dočetla že pak tím nezlikviduješ bakterie ve filtru. Tak držím palce.
Má někdo zkušenosti s použitím Entizolu u krevet a krunýřovců? Ostatní rybky mají bílé výkaly, část jich už zemřela, dle rad tady na fóru se jedná o střevní parazity, ale krevety i otíci jsou bez problémů, přežili, nechci jim Entizolem ublížit. A za jak dlouho po vymizení příznaků mohu akva považovat za vyléčené?
Starší reakce
0 31.05.2009 20:59 Matalan – Re: rjulius
Taky na nich ještě pozoruji trhavé pohyby a otírání o kameny, ale snad to bude v pohodě, vypadají zdravě, jsou žravé a čilé. Uvidíme, co ukáže čas
Starší reakce
S tím se taky stále potýkám.
Minulý týden jsem je léčil Flagellolem proti střevním parazitům, poněvadž podle konzultace tady byly příznaky jasné.
Akorát že i po léčbě stále některé mají bílé výkaly, schovávají se, hubnou a celkově vypadají mizerně
Některé se pořád otírají o listy, ale nic jiného na nich vidět není.
Doufám akorát, že je to pozůstatek nákazy, že pokud ryba už má takové výkaly, má už tak poškozené orgány, že léčba sice vyhubí parazita, ale rybu nezachrání.
Tak snad se to aspoň už nebude rozšiřovat.
0 26.05.2009 22:03 Matalan – Re: Matalan
Tak nakonec pomohl EXIT.
Nevím teda nevím, jediný symptom krupičky (lehce zakalené oči) se objevil až po nakapání exitu (pořád jsem čekal bílé tečky a ono nic), takže ani nevím, co to nakonec bylo. Každopádně to zabralo a rybky jsou už v pořádku.
Starší reakce
0 23.05.2009 19:43 Matalan – Re: Yirka
Jo, tak to je ono. PH mám kapkovej, ostatní jsou papírky. Zase jsem o něco chytřejší.
Jake testy pouzivas? Ne vsem se da verit, viz vedlejsi vlakno-zabacek.
0 23.05.2009 12:03 Matalan – Re: Dusyk
Aqvárium přerybněné nebylo, rybek jsem měl 5 do půl roku věku. NO2 neměřitelné, NO3 dnes kolem 20mg, tvrdost trvale 7d, ph 7,6. Už mají vedle nachystanou 375l nádrž, ale teď při nemoci je přesouvat nebudu. Sice mi zbývají už jen dvě, ale prosím neraďte mi, že se léčba nevyplatí, rozhodně se pokusím je vyléčit.
Ještě před pár dny jsem zastával teorii, radši nechat první dvě uhynout a sledovat příznaky, než rvát do nich ze začátku všechny léčiva na trhu, ale ráno jsem k Entizolu zkusil přidat Exit. Nechci se ukvapit, ale ryby se během těch dvou hodin začli sápat po jídle, plavat volně po akvárku a obecně se chovají, jako by žádná nemoc nebyla. Že by špatná diagnóza?
0 23.05.2009 10:19 Dusyk – Re: Matalan
Závojnatky aj ostatné karasy patria do studených vôd 18-20°C 70l akvárium je sakra malé pre ne. Píšeš, že hodnotý v akváriu sú v poriadku. Aké potom meriaš? Predpokladám, že NH4/NH3 a NO2 bude vysoká. Čím kŕmiš a ako často?
0 23.05.2009 10:03 Matalan – Bílé výkaly, nechutenství, trhavé pohyby
Zdravím, mám Závojnatky, akva 70 L, hodnoty vody v normálu. Před cca měsícem jsem začal silně vzduchovat, což mohlo vést k ochlazení vody (topidlo jsem neměl), ryby začly být apatické a vypadalo to na nachlazení.
Po čase se ale přidávali další příznaky - nitkovité bílé výkaly, nechutenství, z ničeho nic trhavé rychlé pohyby, lehký slizový zákal, v pozdějším stádiu jakoby klesaly ocasní ploutví dolů, byly zalezlé někde v rožku a už skoro neplavali, měly poškozeny okraje ploutví (podobné jako rozpad)...
Když uhynuly první dvě, diagnostikoval jsem nemoc jako parazitní nákazu, pořídil jsem topítko, zvýšil teplotu na 24° a začal dávkovat Entizol - 2x denně 375mg (1,5 tablety), rybky se zprvu zvetily, ale 4. den léčby, po výměně vody, zničeho nic uhynula další, teď, 6. den, to postihlo už čtvrtou rybku.
Mohla by to být ještě jiná nemoc? Nebo dělám chybu v léčbě?
Starší reakce
Starší reakce
0 23.09.2008 08:52 Niky – Re: miro03
Nezabírá na vajíčka....to jsem netušila, děkuji za radu. Sice už jsem toho hodně pročetla, ale už jsem z toho jelen. Tak jsem raději došla včera k vetrinářce a místo entizolu mi napsala metrozol, mi to tedy pěkně zkomplikovala
s dávkováním, protože je to sypký prášek a netuším jak odhadnout množství 125mg
no jéje, tak jsem včera něco rozmíchala do akva, tak uvidíme.
0 22.09.2008 18:59 miro03 – Re: Niky
Liečivá nezaberajú na vajíčka parazitov,preto sa opakuje liečba až do úplného vyliečenia rýb.Dobré je zvýšit teplotu urýchli sa proces liahnutia parazitov.Špatným dávkovaním a nedoliečením dochádza k rezistentnosti.Parazit zmutuje a stáva sa voči liečivu imúnny.
Starší reakce
0 10.08.2008 13:50 Glenr – Re: @
ok budu ho prát jednou za měsíc dík
0 10.08.2008 01:44 @ – Re: Glenr
s tim entizolem je to slozitejsi...ja sam mam odzkouseno ze sem daval i jednu tabletu na 10 litru dvakrat denne,bez vymeny vody a ryby v pohode...Xify i Gupky se mi normalne mnozej dal...Metronidazol(ucinna latka Entozolu ) se totiz do osmi hodin rozlozi,..navic to nezabiji bakterie ve filtru,ale stejne je asi lepsi tu vodu menit....ale uz sem to tu psal hodnekrat najdete si to....jo a vy perete filtr kazdej tejden?? to je spatne,perte ho mesicne ve vode z akvarka...to je nutny...tyden je strasne moc...ahoj..
Přidat reakci
1 ...... ...... [12] 13
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 17807x