Dlouhé bílé výkaly
Bílý, křehký trus ryb znamená jedine a to je ZAČERVENÍ - rybkám můžeč dávat co chceš a stejně je můžou dostat. ( ve střevní mikroloře ryb žijí tyto parazitní organismy běžně ) Nicméně paraziti těchto ryb je můžou umučit i k smrti.Nechci ti do toho kecat pane chytrej... ale tohle bys měl vědět. Entizol byl vyvinut jako léčivo pro ženy , nicméně potíže žen, ( a to tu nebudu rozebírat ) na které Entizol působí způsobuje stejný rod bakterie , která je živnou půdou pro jejich střevní červy.Proto to funguje.Léčivo , které by u ryb specielně likvidovalo červivost neexistuje a proto se jako náhražka používá toto.

Ten Entizol je jako na co? A ze se tim leci i ryby je fakt sileny... nevim, jestli bily trus hned musi znamenat, ze je rybka nemocna...zalezi, co dostava za krmivo. Spis kdyby ten trus byl pruhledny, hodne dlouhy a vlasovite tenky...jestli nemaji zadny dalsi priznaky (jako otiraani o podklad ci dekoraci, nebo nejaky tecky ci skvrny) tak by to melo byt ok. Davej jim jen kvalitni krmiva (od Sery nebo tetry), a obcas jim dej na zpestreni i nejaky salatek (zpareny) ci uvarenou mrkvicku. Moje rybky se po tom muzou utlouct. Jestli nemaji zadny priznaky nemoci, tak by mel byt problem ve strave.
Ahoj všem ... Mám pro Vás malej typ ... Vím že to bude znít trochu divoce ,ale Entizol předepisuje i ženskej doktor... Hustý co?? Už jen ta představa , že mezi 10ti ženskejma v čekárně sedí jeden chlápek co by chtěl léčivo pro rybky..

.
Starší reakce
Entizol ja beru u zvěrolékaře.V každym větším městě je nějaka veterina kde lečí i ryby.nebo se zerptej ve svý akvaristice a tam ti poraděj kde jej nejblíže sehnat
Ahoj taky mám akvárko asi 14 dní a mečovkám visí u zadku bílý trus. Četla sem, že je to nějaký parazit a že by pomohl Entizol ale nevím kde ho sehnat a jestli je to opravdu nemoc když ryby vypadají zdravě.Pokud někdo poradí budu ráda.
Mám nové akvárium a v něm 2 paví oka a 2 black molly. Všechny vylučují bílý trus. Jelikož jsem začátečník tak nevím jestli je to normální nebo nějaká nemoc. Dík za odpověď.
Přidat reakci
1 ...... 13 ...... [14]
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 18152x