Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Dlouhé bílé výkaly

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 6 Přejít na další stránku   1  
Dlouhé bílé výkaly
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2012 20:06 Muž kofejn [963] Re: Bob66
Fotka k příspěvku Už do pošty jsem dostal stejnou radu, asi to tak dopadne. Jenže odpoledne jsem jedno balení stihnul koupit, mohl bych léčit v 10l elementce. Každopádně dneska jsem je viděl prvně žrát.
Zalejt minerálkou mám když tak obě, nebo jen samici? Když budu lečit, mám dát filtraci nebo jen vzduchování? Lečit jednu nebo obě?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   18.10.2012 19:30 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: kofejn
Entizolem nebo flagellolem se léčí celé akva, ale pokud jde o jednu ramirézku tak se léčba nevyplatí hmm Můj názor je že se jedná o bičíkovce a osobně bych volil utracení ryby, pokud jsou v akva už jen neonky a pancéřníčci ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2012 11:36 Muž kofejn [963] Re: kofejn
Z příznaků:
Poruchy v plavání, např. u skalár a diskusů, ale i jiných druhů ryb, dochází k nekoordinovaným střelovitým, resp. prolamovaným pohybům napadených ryb - ryby se "kroutí" NE

a často dochází k prohýbání páteře u ocasní ploutvičky. Možná - I u jiných fotek jsem viděl od hřbetní ploutve ocásek mírně nahoru.

Ryby vyhledávají vzdušná místa a často stojí hlavou šikmo vzhůru nebo dolů ke dnu. Ano - je u filtru, avšak drží horizont.

Často objevuje tzv. "děrová nemoc", kdy se přemnožení bičíkovci usazují v podkožní tkáni a zejména na hlavě a v oblasti postranní čáry vznikají malé, ale hluboké díry, vředy, ze kterých vyčnívá nitkovitá bělavá hmota. NE

Ryby mají delší výkaly, které se dlouho drží u řitního otvoru. Výkaly mají světlou bělavou barvu a jsou hlenovité . ANO - i ráno byl tam co večer.

Při silnějším napadení se ryby otáčejí se kolem své podélné osy, NE

jsou apatické, přestávají hltavě přijímat krmivo, napadení jedinci hejnových ryb se oddělují od hejna, vyhledávají klidná místa kde hynou.
ANO - Za drzou neonkou vyjede, ale vrací se do rohu k filtru.

Mám ji 14dní a neviděl jsem ji žrát. Zpočátku se obě ryby snažily, ale neonky jim všechno zbaští. Samec je aktivní, jezdí pořád u čelního skla, ocásek má stejně jako samice.
Entizolem se léčí celé akvárium, nebo mám rybu (možná obě ramirézky) odlovit a léčit separé?
Ještě mě napadlo, jestli se nebudou třít, jestli to není papila. U skalár jsem o ní četl, ale u ramirézek ne. Jenže je to taky cichlida... Třít ryby jsem nikdy neviděl, tak se omlouvám, jestli jsem plácnul krávovinu. stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2012 23:20 Muž kofejn [963] Re: kofejn
Fotka k příspěvku Ještě jedna.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2012 23:19 Muž kofejn [963] – Ramirézka
Fotka k příspěvku Holka z párku ramirézek za sebou vláčí bílé hovínko. Jsem s tím ve správném vlákně nebo se mám zase uklidnit. hmm
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2012 12:26 TomasK Re: sivon
No už několikrát mě napadlo, že živorodky u mě skončí. Ale jejich barevnost je skvělá. I chování je jinačí. Ale pokud s nima budou problémy tak půjdou. Dříve se říkávalo,ž e živorodky jsou většinou velmi odolné oproti jiným rybám. Pak jsme četl, že díky křížení a šlechtění pavích oček, jsou rpávě očka velmi náchylná. Příjde mi, že toto púlatí už i u jiných živorodek. Ale je fakt, že když jsme měl púví očka tak mi opravdu dlouho nevydržely. Až na ty uplně původní a úplně obyčejné.
Jinak kupuji ryby z 85% na burze od chovatelů. Je ale fakt, že živorodky spíše naopak.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2012 10:08 Žena sivon [1694] - PlžiRe: TomasK
Také jsem měla tentýž problém s živorodkami, nakonec to dopadlo tak, že místo nich plavou v akváriu parmičky duhové. Postupně prostě odcházely, nebo jsem je ve zbědovaném stavu musela zlikvidovat. I po přeléčení rybky zaostávaly v růstu a časem se vše opakovalo, stejně jako u tebe.
Nyní mám nové Black Molly a 2 z nich jsou opět hubené a špatně rostou.
Možná je opravdu jediným řešením utratit nemocné jedince, v tomto případě všechny živorodky. Kdybys na nich trval, tak bych po čase zkusila nákup z ověřeného zdroje, v akvaristice je dost problém sehnat zdravé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2012 07:25 TomasK Re: TomasK
Akváium se snažím udržovat v čistotě a všichni mi říkají, že to i docela přeháním, ale teď mě tak napadlo jestli an to nemůže mít vliv hnojivo. Používám složky, které jsou v PMDD jen v jiném poměru + EASy carbo od EAsy life. A nyní jsem začal s CO2 takže zase změna PH. Jestli to jim nevadilo. Ale tamto tekuté hnojivo asi 2-3 týdny zase nepoužívám při té léčbě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2012 07:21 TomasK Re: romant
Potřeboval bych od někoho odpoveď na otázku, zda mají zdravé živorodky výkaly vždy ,,plné", barevné, nebo můžou mít chvílema i úzké bílé až průhledné a pak zase třeba normální???
To b mi docela pomohlo.

Možná, že už tam nic není. A také možná překrmuji. Ale nevšiml jsem si, že by něco zbylo. Jen občas trochu když špatně zapadla tabletka kam se ryby nedostaly. Ale od toho tam mám hafo piskořek.
Pak by ěm také zajímalo, zda pokud budu akvárium udržovat v čistotě se té nemoci zbavím, ať už to je cokoliv, tím že ryby dostanu do kondice. Četl jsem, že parazita má snad každá ryba, ale v´přiměřené míře a že se přemnoží jen za zhoršených podmínek, když ryba není v kondici.
Jen doplňuji že před léčbou kdy byl filtr zaběhlý tak jsem po týdnu naměřil 10 mg/l NO3.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2012 07:08 TomasK Re: romant
No zase takovou lékarnu nemám. Mám jen ten baktopur, nematol a ještě z loňska TetraCLK. Když jsem začínal tak jsem si přinesl krupičku, která se projevila až druhý nebo třetí den. Jo a pak taky preventin. Tím jsem jednou dostal z nemoci jednoho sumečka. Měl vypouklé docela oči a já zrovna neměl nic po ruce. Tak jsem ho hodil do větší sklenice a dal tam preventin. Kupodivu za pár dní se sumeček zlepšil a dostal do kondice a od té doby problémy neměl.
Ten nematol jsem chtěl aplikovat právě na ty ryby s těma divnýma výkalama. Jenže jsem si nebyl jistý účinkem na raky a zbytek krevet, co tam mám. A vzápětí jsem se dočetl, že mají někdy ryby takové příznaky i z bakteriálního původu. No a když jsem léčil baktopurem první rybu ještě ve skelnici, tak léčba opravdu zabrala. Ta ryba už několik dní nežrala, schovávala se a byla divná. Pak po léčbě byla několik dní uplně v pohodě a nakonec se jí to v akváriu zase vrátilo.
Pořád mi vrtá hlavou proč to pozoruji jen na živorodkách. Možná proto, že na nich jsou ty výkaly vidět. Vypouklé oči a nechuť měly semtam i jiné ryby (dříve), ale po léčbě flagelollem jsem už problémy jiných ryb neviděl. Jen mi přes léto zmizelo asi 5 neonek a 3 dania. To dávám ale zavinu 30°, které jsem tam v létě měl třeba i týden.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2012 20:26 R Muž romant [27987] Re: TomasK
No, pěknou lékárnu doma máš. Můj názor na to jak postupovat znáš. Třeba se někdo jiný zapojí do diskuse a příjde s nějakým jiným názorem, nápadem, řešením jak postupovat a co dělat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2012 20:22 TomasK Re: romant
Poř=ád o těch střevních parazitech čtu. Jenže příznaky jsou skoro stejné. Bádal sjem zda jsou to bičíkovci (léčivo sera Flagellol) nebo parazitické hlístice ( Sera Nematol). Původně jsem použi 2x Flageloll abych zlikvidoval i případné mladé. To bylo někdy v červnu/červenci. Pak sjem se snažil akva co nejryhleji zajet. Přestali příznaky jako vypoklé oči apod, a také úhyn ryb. Pak koncem srpna jsem si všiml, že se zase jedna ryba schovává to byla jak mi pak pošla. Mezi tím jsme se dočetl, že by to mohly být i bakterie. Tak proto baktopur direct. situace se vždy zlepšila, ale nevyřešila... Teda teď momentálně to jsou jen ty střídající se výkaly. Ale azse kdyby měly parazity, tak si myslím, že by to měli pořád bílé nebo netrousily. Takhle to bylo dřív před léčbou.
Pro jsitotu mám doma i ten Nematol :-D, ale ten se zatím bojím použít. Ten už se asi nebude mazat ani mco s raky. (si myslím).

Asi to teď nechám být a budu dělat jak radíš. Už to dostalo dost na zadek. Jen bych nerad něco zanetbal a pak se vracel k léčbě. Nejsem zastáncem chemie, ale když jinak nejde...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2012 20:14 TomasK Re: romant
Přikládám odkaz na mé akvárium... www.akvarko.cz/… je sice z konkurenčních stránek, ale tady ho teprve plánuju až budu mít trochu času.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2012 19:42 R Muž romant [27987] Re: TomasK
Mrkni se na to, čím se vlastně ty střevní paraziti léčí, tedy pokud to Tvoje ryby skutečně mají, proto jsem taky psal o tý správný léčbě. Další co bych udělal je, založil si prezenatci a uveď tam co nejvíce informací o tom akvátriu, aby jsme se už konečně dobrali nějakýho konkrétního výsledku a byla zvolena správná taktika nebylo to jenom v rovině asi, možná, snad.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2012 19:27 TomasK Re: romant
častečně s tebou souhlasím. Postupoval jsem nejdřív stejně. Ale i když jsme se zbavil nemocných ryb, za nějakou dobu se to objevilo zase na zdravých. A takto pořád dokola proto jsem se snažil to vzít všechno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2012 19:10 R Muž romant [27987] Re: TomasK
To co teď napíšu se třeba nebude spoustě lidem líbit, ale než postupovat tak, že se léčením ryb, který jsou velmi plodný rozhodí celý akvárium, tak to bych radši a už jsem to několikrát udělal, se těch postižených ryb zbavil, zlikvidoval je. Možná drsné, ale pro mě daleko lepší řešení, ale jak píšu, nemusí se to spoustě lidí líbit, budiž. To je můj názor. K tomu co jsem napsal mě vede zkušenost s tím, že když je ryba jednou léčena(je-li léčena správně) a ta léčba nezabere a příznaky se znovu objeví, tak už to dál neřeším a volím tu cestu, jak jsem popsal. Přiznávám, že jí někdy volím i bez toho pokusu léčit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2012 18:45 TomasK Re: romant
Návod jsem si přečetl nejméně 5x a také tak postupoval. Jendu rybu, kteŕa byla na chcípnutí jsem z toho dostal a vrátil zpět. jenže za pár dní to měla znova a stejně chcípla. Podobné příznaky jsem pozoroval ještě na jedné molle. Ta taky nepřežila. A protože během půl roku tam bylo takových ryb už několik, naštval jsem se a řekl si, že musím zlikvidovat zdroj nákazy.Ten byl neznámí ale určitě někde v akva...
Proto jsem se takto rozhodl.
Ta ploutev může být asi jak říkáš. Ta je ale teď vedlejší. Řeším zda ty výkaly jsou pořád to samé a tímhle to držím na uzdě, nebo už o nic nejde a je to otázka něčeho jiného. Případně, že je to normální.
O akvárium se jinak starám. Vodu měním kolem těch 10 dní, filtr čistím tak az dva měsíce úměrnosti znečištění. Odkaluji společně s výměnou vody. Jedině bych mohl překrmovat... Tam si pořád nejsem moc jistý.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2012 18:35 TomasK Re: TomasK
Fotka k příspěvku ještě jedna. Je to mázlé, ale ten rozdíl tam trochu vidět je.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2012 18:35 R Muž romant [27987] Re: TomasK
Přečetl jsi si návod k tomu Bactopuru? Asi ne, protože jinak by jsi to nenapral do celýho akvária, ale tu rybu, kterou Ty vidíš nemocnou dal do separé nádrže a tam jí léčil. Tou aplikací ve společenským jsi si způsobil pěknou patálii s tím, že jsi narušil biologickou rovnováhu, protože bactopur direct Ti vymlátí nitrifikační bakterie. No a to bych viděl, že bude ten problém těch ploutví, to je to nevhodný prostředí. Takže teď začni měnit vodu denně min. 1/3 akva po dobu týdne a další týden obden, popř. si opatři Nitrivec a aplikuj dle návodu, aby se podpořila bakteriotvorba.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2012 18:33 TomasK Re: TomasK
Fotka k příspěvku Přikládám foto, kde jsem se snažil vyzančit ten přechod. Bohužel foto z mobilu přes sklo pohybující se ryby není ideální, ale lepší se mi nepovedla.
 
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2012 18:27 TomasK Re: romant
Vodu jsem měnil v sobotu asi 50% protože jsem nakonec aplikoval znova Sera Baktopur direct. To ještě nic neměla. Navíc to má jen jedna ryba. Vypadalo to jako okousané, ale pak jsem další den pozoroval i ty dirky. Navíc se ta ryba začala i trochu schovávat. Ale nikdy jsem neviděl nějakou agresy v mém akváriu s toutou skladbou. Dneska jsem anšel jak samici tak samce zalezlé v kytce u hladiny, ale teď si tam v klidu proplouvají. Asi je to normální. Jen oproti platám mi to mžoná příjde divný. Ty jsou pořád u skla.
Filtr mám úměrný mému akváriu JBL e901. Jen v něm asi nebudou bakterie když jsem použil ten baktopur. Zase měním teď často vodu.
Třeba to opravdu nic není, ale plno ryb mi dříve divně pošlo a tak už se bojím. Ty výaly se také pořád nějak nemění. Chívli jak mají vypadat a chvíli uzoučké průhleno-bílé a pak zase třeba dobrý.

Zajímavé je, že z tohoc o tam mám by měli být živorodky nejodolnější. A pokdu tam něco je tak to vypadá, že to mají jen oni. Neonky se zdajíé Ok, parmičky černopruhé(siamské) ok, sumečni, dava velcí a asi 30 mladyćh acníků ok....
Akvárium mám poměrně zarostlé a neřekl bych, že zanetbané.
Nevím prostě, zda to nehrotím nebo naopak jestli bych neměl nějak zakročit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   03.10.2012 08:08 R Muž romant [27987] Re: TomasK
Potrhaný, děravý ploutve ty já mám povětšinou spojený se zhoršenou kvalitou vody v akváriu a proto bych se nebál častěji měnit vodu, odkalit dno, pokud je třeba, u živorodek to chce dělat vcelku často, samozřejmě že to chce mít v akváriu výkonnou a hlavně účinnou filtraci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2012 23:17 TomasK Re: TomasK
Přikládám nové pozorování... Momentálně rybky pořád čilé, výkaly pořád na střídačku dobré a na oko špatné. Dvě black molly se začaly trochu schovávat. Samec má navíc nějak potrhanou zadní ploutvičku a teď přibyly i malé dirky v ní. Ale na žrádlo vžycky hned vylezou a nevšiml jsem si, že by jim někdo něco dělal.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2012 06:28 TomasK Re: romant
To bych zkusit mohl. Jinak měním vodu tak kolem 10 dnů... +/-3 dny jak mi to vyjde. Měním tak 30-50 l z 200. To záleží jak hodně musím odkalovat. Nejhorší je. že už jsem dokoupil nové ryby, abych doplnil stav po tom co mi pošlo. Jsou druhý týden v karanténě a ještě tam tak týden a půl zůstanou. Do té doby bych chtěl dát akva do cajku a ryby do kondice i když takhle na oko vypadají...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2012 19:34 R Muž romant [27987] Re: TomasK
Jako nic nekazící prevenci bych častěji vyměnil vodu a rybky sledoval, to bych udělal já. Pokud něco začíná, tak to prostě začne a pokud ne, tak se naučíš lépe ryby sledovat a rozpoznávat. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2012 19:28 TomasK Re: romant
Jiné příznaky zatím nevidím. Jen ten vřed u jedné. Po žrádle jsou jak blázni. Black molly se začli trochu schovávat. ALe samice rodila před pár dny a same jí možná pronásleduje. Na žradlo vylezou. Bojím se aby to teprve nezačínalo. Přeci jen asi týden až dva zpátky někdy kolem té první léčby mi dvě ryby pošly. Ty se schovávali a jedna ležela celý den u dna na stejném místě tak proto ty obavy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2012 18:50 R Muž romant [27987] Re: TomasK
Pokud by ty ryby byly nemocný, tak by se chovaly jinak. Nežraly by a kondice by byla bídná, což nepopisuješ, takže ta úvaha o tom zažívání se mě jeví jako pravděpodobnou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2012 18:47 TomasK Re: romant
Kdyby za něco stála kvalita foto tak bych se pokusil...
Vrtá mi hlavou že dřív byli ryby buď nemocné( jedinci) nebo zdravé. Teď se tváři všechny ryby zravě a výkali mají an střídačku. Chíli dobrý a chvíli úplně pruhledné a uzoučké.
Poslední pozorovaní jedné platy je: asi 7 cm uzoučký pruhledný lejno a pak najednou tak 1-2 cm od zadku uplně v pohodě krásně červený kus. Nemůže to být jen otázka zažívání. A proč tím trpí jen živorodky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2012 18:43 TomasK Re: romant
Krmím všechno suché. Od té doby co se s tím peru jsem vysadil mražené nítěnky a patentky a taky sušené dafnie.

Jinak jsem používal vločky od Tetry a tabletky od sery nebo Tetry.

Aktuálně jsem koupil velké 100 gramové balení vloček z burzy, na kterých je napsáno: TetraMin (otázka zda je zda jsou skutečne od tetry), nějaké rostliné vločky, dále také od stejného prodejce (jedlička AKVA) spirulinové tablety a tablety pro vybarvení. Pak už jen pro raky tabletky od sery. Předpokládám, že v tom by nic být nemělo. Jen envím z čeho jsou ty červené tablety na vybarvení, ale jsou to přeci jen tablety.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2012 18:25 R Muž romant [27987] Re: TomasK
Čím krmíš?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2012 18:22 TomasK Re: TomasK
Nikdo nic?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2012 10:41 TomasK – Je to nemoc nebo ne?
Ahoj, asi 3 měsíce zpět jsem tu řešil problém mích rybiček. Teda hlavně živorodek.
Předtím určitě nemocné byly, protože kromě dlouhých průledno-bílých výkalů se schovávaly, nežraly a časem uhynuly. Takhle to šlo třeba jeden kus po 2-3 týdnech. Na ostatních rybách jsem třeba nic nepozoroval.

Akvárko jsme 2x Přeléčil SERA FLAGELOL určený na bičíkovce hexamita apod. Ryby po té přestaly hynout, ale výkaly se pořád nezdály OK. Časem onemocněla zase jedna plata (stejné přínaky jak uvádím nahoře) Hodil jsem jí do větší sklenice kde jsem jí přeléčil Sera baktopur direkt.Někde jsem se totiž dočetl, že také zabírá i na parazity, nebo bakteriální onemocnění střev, které způsobují stejné příznaky. Flagelol 2 x selhal tak jsem to zkusil. Kupodivu ryba, která už jen čekala na smrt. Se po týdnu ve sklenici zotavila, začala žrát a výkaly byly ukázkové.

Vrátil jsem jí tedy do akvária, kde skoro týden byla v pohodě, ale pak se jí to vrátilo. Podruhé už tu sklenici neustála. Nicméně v akva mám ještě 2 molly (3. mi také padla) a 4 platy.
Momentální situace je taková, že všechy vypadají zdravě a čile. U žrádla jsou první.

Jenomže teď to, nad čím bádám. Všehcny živorodky mají výkaly v pořádku vždy, když se nažerou. Tak za 1-2 hodiny můžu pozorovat. Tehdy vypadají zdravě. Ale pak se kouknu druhý den před krmením a vypadá to zase jak když jsem měl ty nemocné. Tak zase nakrmím a zase dobrý a za půl dne zase špatný.

Nevím zda je to normální (že když nejsou plné trousí průhledné až bílé úzké výkaly nebo také na střídačku) nebo zda jim tá nemoc teprve nezačíná. Příjde mi, že se to možná zhoršuje, jenže to nevím... Záleží kdy jdu zrovna kolem akvária, nemůžu u něj sedět celej den a pozorovat bobky. :-D
Na co se můžu spolehnout, že po nakrmení trousí dobře. Jediný samec platy má ještě počínající vřídek nebo to tak vypadá.Ale jinak zatím žádné jiné příznaky.


Mám nebo nemám léčit? Případně čím? (v AQ mám raky mexické zakrslé) Jinak doma mám po ruce i Sera Nematol určený na hlístice.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2012 22:07 Muž Hanzy [31] Re: BlueCactus
Taky bych rek ze pohoda a dobra kondice.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2012 22:03 Muž BlueCactus [0] Re: romant
tak jo, dík... aspon můžu prohlásit že moje rybky dělají pevná hovínka(pamatujete si tu reklamu?) :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2012 21:55 R Muž romant [27987] Re: BlueCactus
Podle mě té rybě nic není. Uvidíš co Ti na to odpoví někdo další.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2012 21:52 Muž BlueCactus [0]
Fotka k příspěvku týden jsou v akva po týdenní karanténě samice od bett, ale uznávám že nějakou vodu jsem mohl na rukou apod. přenést...ale ty jsou z mělníka z vivária tak tam odtud jsem si sand nic nezanesl...ale možné to je
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2012 21:41 Muž Hanzy [31] Re: BlueCactus
Nemenil jsi posledni dobou nejak drstyctejs vodu, nebo nedelal nejaky zasah do aqa? Mohlo by to byt treba i zhoreni zazivani ze sresu. Kazdopadne bych s chemii pockal a pozoroval. Popripade pro klid prelovil do karanteny. Mozna nekdo poradi lip hmm

Edit: Jak rika Romant. Taky se mi to tak jevi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2012 21:33 R Muž romant [27987] Re: BlueCactus
Pokud by se rybky chovaly a vypadaly tak jak je popisováno v tomto odkazu rybicky.net/nemoc/cryptobia-branchialis tak by to nějaký ten střevní parazit mohl být, ale podle popisu to spíš vypadá na výkaly podle stravy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2012 21:27 Muž BlueCactus [0] – čichavec zakrslý
ahoj, moje dvě samice posledních několik dní produkují několik centimetrů dlouhé, někdy celkem tlusté výkaly, barva podle stravy, po červených granulích červené, po zelených vločkáchb nazelenalé, po banánu a koretrách vybledlé.Podezřele mi je že jsou opravdu o mnohem delší než ryba.Nejsou to bačíkovci a není to na entizol?Chovají se čile, normálně, žerou dobře.Foto zkusím dodat.Díky za pomoc
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2012 14:50 TomasK Re: romant
Já vím, že to pro ní není ideální. Tak hloupý nejsem. Většinou jim tam dávám vodu z akvária a každý den část vyměním za čerstvou. Ale hlavně je lepší jedna ryba v nepohodlí než dalších 10 nakažených Bůh v čím. Když jsem tam dal tu platu tak se zlepšila a za 2 dny z5 v akva i s léčivem byla zase horší a nežrala. To ve sklenici jo. Samozřejmě je to max na paŕ dní. Koupím si pro ně malé akva jako karanténu. Bohužel jí stejně nebudu moct mít kde permanetně napušťenou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2012 14:09 R Muž romant [27987] Re: TomasK
Řekl bych, že Libor se jako bývalý kantor neubránil té poznámce o pravopisu, ale taktéž poukazuje na ten fakt, že ryba dána do čerstvý nezajetý vody to nebude mít vůbec jednoduchý.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2012 13:46 TomasK Re: LiborSprysl
Jsem se upsal no. To je tak když to člověk píše v rychlosti a nemá už čas si to po sobě přečíst. stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2012 12:09 Muž LiborSprysl [9015] Re: TomasK
Píšete...Toho sumečka s vypouklíma očima jsem hend dal do sklenice na pozorování.

smich coze Aby vám také nevylezlo oko z důlku z toho "klíma" v té flašce, až budete pozorovat toho sumečka s "vypouklíma" očima... smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2012 10:22 TomasK Re: romant
je fakt že většina podivných úhynů byla po tomto sajrajtu, ale ryby se po tom mohli umlátit. No riskovat už nebudu a zaměřím se na širší spektru suchého krmiva. To jo ryby žerou jak zjednaný a čím víc krmím tak tím větší mají hlad takže se těžko hledá vhodná dávka krmiva. :-D mám zkušenost že když paŕ dní nenakrmím a pak jim něco dám nejsou tolik zplašený po žradle. Toho sumečka s vypouklíma očima jsem hend dal do sklenice na pozorování.
No mám pocit (teď nevím z hlavy) že sera uva´dí, že léčivo zabírá i na cysty. Ale tady jsem se dočetl, že se MUSÍ léčba za nějakou dobu zopakovat aby se ty cysty, které se pak vyvinou zničily. je fakt že to bylo psáno hlavně u ostatních léčiv, ale divil bych se že by se to u jedninýho flagelollu opakovat nemuselo. To zní moc komerčně i na Seru.
Ta enmoc je pěkně zákeřná třeba dlouho nic nepozoruji od psoeldní padlé ryby vše v pořádku. Ryby čilé a krásně vybarvené a pak jednu najdu jak nežere a je vychrtlá a to už je zase pozdě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2012 09:33 R Muž romant [27987] Re: TomasK
Aha, tak já žiju v dojmu, že se k léčbě teprve chystáš, nu dobrá. Co je pozitivní, že ryby žerou. Osobně bych to léčení teď po té výměně vody už neopakoval a ryby pouze sledoval, už tak je to pro akvárko slušná zátěž, tak ať se spíš to prostředí stabilizuje. Ten rozdíl 3-5 stupňů taky teď v letních měsících praktikuju a nepozoruju žádnej problém, ovšem mám jinou rybí osádku. Co bych tedy rozhodně z jídelníčku vyřadil, to jsou ty mražený nítěnky, těma by se do akva nějakej moribundus zatáhnout mohl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2012 09:23 TomasK Re: romant
No dneska to je třetí den co jsem aplikoval falgellol. Takže vyměním 80% vody a uvidím. Výsledek zatím nepoznám to asi ukáže čas jak na tom ryby jsou. Krom toho přidávám sera fichtamin. Včera jsem zkusil i česnek, ale už byli přežraný a moc o to nestáli. Teda oni mají hlad pořád jen jsou mrchy dost vybíravé.
Když to nezabere koupím ten nematol, ale tam už se bojím o raky.
A pořád nevím jeslti ten flagellol ještě jednou opakovat a v jakém časovém rozpětí.

Pořád mi vrtá hlavou jestli jsem ěnco zanetbal nebo jsem si to přitáhl s krmením Krmil jsem mraženýma nítěnkama a žábronožkama, sušenými dafniemi a jednou jsem jim hodil živé patentky. Take jsem jim možná oslabil imunitu když sem se snažil snížit teplotu v akváriu při těch vedrech. udělal jsem tam rozdíl 3-5°C jenže 29° je fakt dost už.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2012 21:10 R Muž romant [27987] Re: TomasK
Jasně ty léčiva to jsou jedna parta. Osobně bych se bránil preventivní léčbě léky, to se klidně může vytvořit rezistence. Nezbyde nic jiného, než se rozhodnout pro jeden z těch dvou zmíněných. Určitě bych ještě počkal na vyjádření někoho dalšího.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2012 21:07 TomasK Re: romant
Já vím no. Ale to si u léku asi člověk nevybere. Mám v akváriu i raky a krevetky tak jsem musel být ohleduplný i na ně a to zatím ttento lék splňuje. Jenže nepoznám změnu když to mají jen některé ryby a já předně nevím které. tedy ty co jsou stejné. Sedím u akvária a moc teď netrousí a když už něco vidím tak se to zdá v pořádku. Ale nemůžu přeci zkontrolovat 50 ryb. Jinak nematol jsem měl taky v ruce a říkal si tak který. Každopádně si myslím, že i dkyby to bičíkovci nebyli tak to odčervení zbytečné nebude. Jen se mi nechce pokračovat jinou léčbou. Navíc mi řekli v akvaristice, že ten nematol je daleko radikálnější než flagellol. No pokud to ale hlístice budou nic jiného mi asi nezbyde.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2012 19:29 R Muž romant [27987] Re: TomasK
Ono je otázkou, zdali nepoužít jiné léčivo a to jmenovitě Nematoll, nebo Bioverm www.akvastranky.com/… . Nejsem si z popisu jist zdali se o ty bičíkovce jedná, spíš by mě to ukazovalo na hlístice, ale nejsem kdovíjakej odborník, tak bych uvítal i reakci na Tvůj problém od jiných zdejších účastníků. Buď trpělivý, je sezóna spíš pobytu u vody, než u PC. Určitě se někdo ještě vyjádří, posoudí, nasměruje. Přiznávám, že se mě to použití Flafellolu moc nelíbí, z důvodu narušení biologický rovnováhy v akváriu jeho neblahým působením na nitrifikační bakterie.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2012 18:11 TomasK Re: romant
Pokud jde o info o akváriu tak zde: www.akvarko.cz/…
nebudu to sem zbytečně rozepisovat vše. Kdo bude chcít vědět podívá se. Především tím ale trpí platy tak 75% nakažených ryb jsou platy. teš´d bohužel nedokážu říci kolik ryb to má. Jmenuji spíše ryby u tkerýhc už bylo pozdě. Problém je právě ten, že rybi jsou čilé krásně vybervené a pak to příjde až pár dní před koncem. Výkaly teď sleduji, ale málo která ryba je teď tahá. Nebo alespoň u neonek a danii se to těžko pozoruje.Žirodkys se zdají spíše dobré až tka na 2-3. Ten sumeček mi je záhadou. Mám asi 55 ryb a jedinej on to má jiank je čilej , žere, plave a žádné jiné příznaky. Jinak to měla přísavka thajská, ale to bylo tak v lednu a pak asi týden po ní danio jedno z 10. Ale to je asi vše.
U toho flagellolu je přesné nápsáno vyměnit vodu (80%) po ukončení léčby po třech dnech. 5ekl by že léčba je 3 dny, ale 100%-ně jistý si nejsem. Je to blbost ale dalo by se to pochopit jako po ukončení léčby + další tři dny.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [6] ...... 13

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 17607x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/5089-dlouhe-bile-vykaly?od=251