Kančík - rozmnožování, odchov
Nejsou velký, samec ma sotva 10 cm..... Už mám jen pár na chov, a pak asi 30 mladých velkych asi 4-5 cm (zítra jdou některý do světa osídlit nová aquaria) a teď ty dospělí mají asi tyden mladé.
To dřív sežerou tebe, než mladé
Teď vážně, není to snimi tak jak se píše, že by byli až moc agresivní. Ty moje občas se rozeplavou k rybce co se přiblíží k mladým, ale jinak nic, a při krmení jsou úplně v pohodě.
Od včera? No je možný že už ráno je tam uvidiš. Mrkni na moje fotky v presentacích ať víš co tě čeká taťko
no pokud nezbělají a neuvidíš na nich plíseň, bíla plíseň tak jsou OK. Něco jako na Hermelínu.
Jednou jsem si všiml, když byli jikry blízko okraje skořápky, že zaplísněné byli, ale dodruhého dne tam už nebyli ani jikry, ani mladé.
neoplodněný ti buď sežerou dospělí, nebo splesniví, ja to nikdy nepoznal, protože je mívají v kokosu kam je blbě vidět a dráždit je jen kvůli tomu abych to zjistil se mě nechce. Pokud jsou oplozené poznaš brzy, pokud jsou oplozené - uvidíš mladé a když ne, tak to do měsíce zkusí znovu.
jak poznam ze jsou jikry oplodnene?
Starší reakce
Starší reakce
Ja to mam taky ve 125-ce, ale ty moje jsou oproti tem tvojim nevinatka. Ne ze by se s ostatnima nehandrkovali, to je taky pekna podivana, kdyz se samci proti sobe postavi a pretlacuji se. Sem tam se prida i samicka, a hned na to i ta druha od soka. Je to takove sousedske handrkovani, jako u lidi. Nikdy si nic neudelaji, neublizi.
Kančíci zabijáci
To bych je musel někomu věnovat. U mě by nemohli být. Někomu, kdo by pro ně měl větší prostor, někomu kdo by snad měl AQ jen pro ně a pro potěchu sledováni jejich chování při péči o drobotinu.
Hmm, to je zajímavé. Ona ta samička útočí spíš jen výjmečně, když je sameček taky v akci. Jinak je jak píšeš ty s mladéma buď v tom kokosu, nebo když jsou venku tak u nich. Prostor chrání asi tak do 30 cm ale jen u dna. Ryby co plavou ve verchních vrstvách AQ tak na ty neútočí. A to že by nejakou zabili to už vůbec ne. A to by klidně mohli, třeba ty dánia jsou ještě skro prcci.
to stejne i u me, utoci ale i samicka, a je ji uplne jedno, ze ostatni ryby jsou jednou tak velke.
Noo, vem si, že samec dorůstá až 15cm a to by fakt 30 litrové akva nemohlo stačit. Takže záleží, jak jsou ryby velké. Ale do budoucna to určitě není. Jedině jak píšeš, dočasně. Prcky ani nezmiňuju...
Někdo ti tu dal mínusovej bod.To proto že tím asi krmiš papoušky.Ale ani se nedivím.Co stěma mladejma.Když to nikdo nechce.
0 18.03.2009 18:14 strapaty – Re: Imii
Pre pár počas neresu áno
Pre 2cm prckov nie
Jenže oni tam asi nejsou nastálo ... ale jen kvůli odchovu ... a to pro pár + prcky do 2cm stačí
0 18.03.2009 15:00 strapaty – Re: provokater
Pohoda.Rád sa dozviem čo nového.
PrincPrincessen ja som sa presne koli tomu venoval cichlidám.
0 18.03.2009 14:49 kreten – Re: strapaty
Nechtěl jsem se dotknout, to já jen, když byla ta debata, jestli perleťák může být čichavec či kančík
0 18.03.2009 14:45 strapaty – Re: nicol123
možeš ich kľudne nechať spolu.Aj keď 30l.Hm.Ak budú mať 2 cm bude im to moc malé.
0 18.03.2009 14:41 strapaty – Re: provokater
Je to možné.Popravde sa k akvaristike po čase vraciam.Takže som to istý čas nesledoval a tým pádom som to nezaregistroval.V podstate je to ale tá istá rybka
0 18.03.2009 13:39 RAP – Re: PrincPrincessen
Nj no, to už tak bývá. Já mám pro změnu z Akva panamensis klub odložených samic.
Včera jsem to řešila na chatu ... dokud nebudou mít prcci tak 2cm neoddělovat je od rodičů ani od sebe ...
0 18.03.2009 08:20 kreten – Re: strapaty
Když už jsme u těch debat o názvech, tak nová systematika řadí toho kančíka jako Rocio octofasciata, jen pro pořádek
No mě se kanci ještě netřou i když mám pocit že to je pár ale fakt je to jen pocit bo ta jedna oproti tomu druhému roste docela pomaleji a je o dost míň barevně zbarvená a to jsou to ryby ze stejného výtěru ale taky je možné že to jsou dva samci z toho jeden dominantnější tak že jak už jsem psal je to jen pocit a doměnka že to je pár
no jinak jediné rybky co se mi třou jsou ty akary (samice od RAPa a můj velkej samec). Jinak RAPe ten tvůj samec se pěkně vybarvuje hošík jak roste tak dnes celej večír bojuje s tím mojim samcem jsou už skoro stejně velcí a tak si asi dělá nárok na svojí bejvalou
no uvidíme jak tenhle boj dopadne
0 17.03.2009 22:27 libca – Re: Mrakoplash
0 17.03.2009 19:36 strapaty – Re: Imii
hej máš pravdu som si nevšimol.
jenže libca se zmiňuje o samici ... a čichavčí samice se o prcky nestarají pokud vím
0 17.03.2009 18:28 strapaty – hmm
Imii ako kto povedal že guramy (čichavci) sa o poter nestarajú?Samec sa o nich stará celkom dobre.Síce moc krátko ale dobre.
Mrakoplash by som povedal že ide o Nandopsis octofasciatum
libca dovodov može byť viac.Može to byť mladý neskúsený pár.Vtedy nieje čo riešiť.Treba len čakať.Može to byť aj zlý chemizmus vody alebo moc vyrušované ryby.Vtedy sa to ešte vždy dá.Najhoršie by bolo ak by ryby stratili rodičovský inštinkt.Stáva sa to vďaka umelým odchovom.Mne osobne sa to stávalo pri skalároch.O tom by sa dalo viac popísať.
0 17.03.2009 13:59 Mrakoplash – Re: Imii
Je to velice pravděpodobné, ale i tak, když napíše jako název Tření perleťáků, tak to mnoho neřekne.
Pravda je, že sou tu i horší názvy.
Přidat reakci
1 ...... [13] 15 16
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 9709x