Kančík - rozmnožování, odchov
0 28.02.2014 13:41 Lumis Dobry den,chtel bych se zeptat jestli bych mohl mit u sebe kancika zelenookeho (samici) a kancika pricnopruheho (samce¨) a jestli by se mohli krizit spolu,dekuji moc...
Starší reakce
Melo by to fungovat. Nahaneni by melo prestat. Kazdopadne je sleduj, kdyby se to trech ctyr dnu nesrovnalo, je zapotrebi to resit...
1 10.10.2013 09:59 christ Ano jsou tam sami a velci jsou samec cca 12cm a samice 8
4 10.10.2013 09:42 RAP Samovolně vytvořený pár v jednom akváriu, nemusí po přemístění do jiného prostředí fungovat, zejména pokud jsou ty podmínky horší.
Jeste jedna dulezita vec. Musis si byt jisty, ze mas opravdu sestaveny par. Kdyby se stalo, ze ses netrefil, par roztrhl a ted nasilim skladal novy, tak to muze dopadnout hodne blbe... V te 80ce jsou sami?
No a konečně bychom se ještě mohli dozvědět, jak jsou velcí...
0 10.10.2013 08:34 christ Doplnim info ze se stehovali z 200 ale byly tam 4 pary ktery meli rozdeleny teritoria
To by se stat nemelo, nerikam ze nemuze. Prece jen byli spolu sparovani... Kazdopadne dost polemiky. Christe, dopln informaci odkud kam se stehovali, s kym tam byli a s kym jsou ted, at ti muzem lepe odpovedet... Take doplnim, u pricnopruhych se da rozeznat podle toho nahaneni, jestli je to agresivni utok, nebo nevinne rozdelovani teritorii...
Urtman napsal: Pravda, predpokladal jsem ze nesli do vyrazne mensiho. Pokud se prestehovali z 300l tak by problem prestat nemusel. Nicmene i tak, jak znam pricnopruhy, po par dnech prestanou nahanet sebe a zacnou nahanet ostatni v akva... Kazdopadne navzajem se nahanet driv nebo pozdeji prestanou, ovsem za jakou cenu...
...také za cenu toho, že jeden druhého zabije...
Pravda, predpokladal jsem ze nesli do vyrazne mensiho. Pokud se prestehovali z 300l tak by problem prestat nemusel. Nicmene i tak, jak znam pricnopruhy, po par dnech prestanou nahanet sebe a zacnou nahanet ostatni v akva... Kazdopadne navzajem se nahanet driv nebo pozdeji prestanou, ovsem za jakou cenu...
Jaksi tu chybí ještě údaj o tom, zda byly ryby také z osmdesátky, menší či větší nádrže. V případě 1 a 3 by mohl být problém dokonce trvalejšího rázu, protože rovněž nevíme jak jsou velké. Ve velikosti nádrže může být problém mnohem zásadnější, proti nějakému "zařizování nového bytu".
Naprosto normalni. Jsou v novem domove a tvori si teritoria... Musi se rozhodnout kde bude postel, lednicka a kam dat detskou postylku... Naprosto normalni...
0 09.10.2013 22:21 christ Potreboval bych radu, par kterej uz se vytrel a tvoril par jsem si privezl domu do 80tky nadrze a a tak po2 hodkach zacal samec nahanet samici.
Jsou tam sami.je to normalni u kanciku pricnopruhych?
Starší reakce
Tak to nic,...kdyby jsi byl z okoli HK,tak ještě mam par kousku
zkus vlákno "kde sehnat tyto ryby" tady to bude smazané..přesunuté
jinak se teda divím, že nikde nejsou, protože kam příjdu tak všude je mají, ale kavlitu ryb raději neřeším samí zakrslíci většinou
Dobrý den všem, nemohu sehnat Kančíky příčnopruhé... Vakva kolem bydlištědo cca 30km mi ani neseženou, tak to zkouším takto.
Díky předem
Starší reakce
Tohle zkusím, tam by mohli mít. Díky
Nedá se nic dělat
jo a tušim to bylo 65,- ks
škoda že bydlíš tak "daleko" od Pardubic, bo kdybys měl zájem přivezl bych ti nějakou samici z Břeclavi, kde ted dovolenkuju do pristi nedele
včera jsem navštívil jedno zdejší akvarijnictví a mají tu nikaragujce. Jsou to pěkné mladé ryby a jde už dobře rozlišit pohlaví (mají cca 10-15cm) sám jsem se nad nimi zamyslel, ale radši ne...mám odvážnější plán s mou vanou
takhle tráví většinu volného času
To, že se věnuje jiným druhům, může znamenat, že ji odepsal.
Ty samičky mohou být klidně dvě, ať má na výběr.
škoda, seženu ještě jednu samici, třeba samec bude veselejší. Teď všechny ryby prohání a pořád prudí do červenohrdlých...
Vyfocený je to dobře. Ten rozdíl je opravdu propastný, ta samička by měla mít skoro dvojnásobek nabo lépe napsáno přibližně 2/3délky samečka.
romant napsal: LiborSprysl napsal: radim napsal: nevím jaké postupy mají ostatní při přidávání ryb, ale mě se osvědčilo přímo při vypouštění nové ryby, nebo ryb "zakrmit" na druhé straně nádrže.. Jako odlákání pozornosti to funguje parádně
V případě této obsádky je ideálnější trochu přestavět nádrž...třeba k tomu zakrmení... Libore, víš že já Tě sem tam překládám, tak to zkusím i tentokrát. To co jsi napsal, by se dalo taky napsat slovy "prostě změna pro všechny, přestavba zakryje přidání nového obyvatele".
O "překrytí novice" to moc není, je to o rozbití stávajících teritorií vymezovaných někdy kameny, někdy kytkami, někdy jen tak něčím, co je v nádrži...
radim napsal: nevím jaké postupy mají ostatní při přidávání ryb, ale mě se osvědčilo přímo při vypouštění nové ryby, nebo ryb "zakrmit" na druhé straně nádrže.. Jako odlákání pozornosti to funguje parádně
V případě této obsádky je ideálnější trochu přestavět nádrž...třeba k tomu zakrmení...
Hele teda mimochodem, to jste se nemohl ozvat dřív, když jsem měl ještě jejich sourozence?
Nestejnost vývoje musela být patrná již dříve. Je to jak píše Vlastík. Je to stejné jako u všech živých organizmů, jeden ,( a o více z tohoto výtěru nevím), slabý kus se objevit může snadno. Bych vám samici věnoval jinou...Nejsem si jistý, jestli mne paměť neklame, ale mám dojem, že větší kusy má Tomáš na Mělníku...
nevím jaké postupy mají ostatní při přidávání ryb, ale mě se osvědčilo přímo při vypouštění nové ryby, nebo ryb "zakrmit" na druhé straně nádrže.. Jako odlákání pozornosti to funguje parádně
Prostě ji přidej tak, aby si co nejvíc eliminoval její napadání a stres.
Když tam budou dvě samice nevadí, ale až se začnou třít tak by druhá samice měla mít dost úkrytů protože bude pro ten pár terčem ...
přijmou ji a nebo musím přihodit za tmy nebo tak něco?
Nemusíš čekat, můžeš přidat druhou samici hned. Samec + 2 a více samic není až tak neobvyklé
Samec je minimálně 2x větší, samice je nejmenší ryba z kančíků a akar a řekl bych, že je pořád stejná. Takže čekat až pojde a pak dát jinou rybu?
Je to dost divné, že by po roce nepovyrostla. Už vzhledem k tomu, jak vyjel samec. Asi bych hledal chybu v té samici, prostě nepovedený jedinec. Stává se to, v přírodě by nejspíš nepřežila.
Musíš je mít v hodně špatných podmínkách, mě se tihle kančíci třou nonstop až mě to začíná štvát ...
zapoměl jsem napsat, že mám jeden pár
Tak pokud se budeme držet názvu vlákna, tak základním podporovatelem do tření jsou výměny vody a kvalitní krmení, ale to je jenom obecná poučka, to jak rybu i akvo prezentuješ u mě prozatím nebudí ani kapánek důvěry a nemyslím si, že to jsou Tvoje fotky. Udělej skutečnou prezentaci nádrže se skutečnýma fotkama a jistě se Ti dostane odpovídajících rad. Pokud jsem se ve svém úsudku zmýlil, tak se omlouvám.
Přidat reakci
1 ...... [3] ...... 15 16
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 9709x