Kančík - rozmnožování, odchov
Idealne vzit sklo a prepazit cast nadrze s temi kanciky, at k nim jine ryby nemohou. Po prepazeni to asi bude chtit hned dospele odlovit z prostoru mladych, rodice budou vyplaseni a mohli by potomstvo sezrat (ale nemusi to tak byt, kdyz se ta operace provede setrne). Je to takto asi k mladym nejsetrnejsi, i kdyz malo esteticke reseni. Kdyz to sklo bude o milimetrik presahovat ten prepazovany vnitrni rozmer akvaria, sklo bude mirne sikmo a dokonale prilehat (mladi neproplavou). Sklenari dnes uriznou (a zabrousi) kus skla na pockani a za par kacek, specialne kdyz na tohle staci jakakoli okenni tabulka. Kdysi jsem takto prepazoval kus nadrze a jeste jsem to vylepsil tim, ze jsem rozrizl po delce vzduchovaci hadicku a nasadil na ty prilehajici strany skla - pro predstavu neco jako "tesneni" mezi skly, protoze sklo co jsem mel, nedolehalo uplne, bylo o nejaky milimetrik mensi
. Jen pozor pri manipulaci, aby mi pak nekdo nerekl, ze si poskrabal sklo akvarka atp., to riziko je pochopitelne mimo mne ;) .
0 25.10.2010 20:11 mirek – kančík
mužete mi někdo poradit vytřeli se mi kančíci příčnopruhý a mám je ve velkém akva se 30 jinými rybami a potěr už je rozplavaný a já nevím zda je mám odlovit i s rodičema nebo to nechet jak to je,mám strach že to před tlamovci neubrání
Starší reakce
To je parada, to jsem na to zvedavej
Nakladené jikry drží na podkladu dobře. Až se vykulí, tak si je kančíci ohlídají. Sic nemám zelenooké, ale bude to asi stejné jak u mne.
A kam s tema jikrama potom ? to tam nekam samice nalepi, nebo to naklade do ty jamky ?
je to blizko filtrace, tak aby je to nenasalo ...
Možno tam chce nalákať nejakú samičku.
Jo tak to rad slysim
uz to asi vyhrabal dost, takze uz hrabat prestal, porad ale u ty diry je a nechce tam nikoho pustit
No ono to vypada ze to bude samec, je to velky kus docela. Takze z pareni asi nic zatim nebude
ukrytu je celkem dost, uvidime co a jak
U mě když měli jikry nebo malé, tak měli úplně jinou barvu. Podle té barvy by to mělo jít poznat, ale u mě všechno dělali v páru společně. Odchovat mladé není problém, pokud jim je seberete hned po vykulení, dají s odchovat bez živého krmení skoro beze ztrát.
EDIT: Jo a to že měli někde jikry, jsem zjistil až jsem uviděl první vykulené prcky, vždycky jikry dobře schovali někam do kořenu.
Uhlídají to i před ancíkama.
Ale oni jsou super
jsou to krasny rybky, mam je s julidkama marlieri, zadnej problem, jen zacal hrabat a tak, tak sem myslel jestli nebudeme mit prcky
alv zhledem k tomu ze mam v akva anciky tak by jim ty jikry stejne sezrali ne ?
Jo jasny ze nevyhnu ale ja sem spis chtel vedet co to dela, proc to dela
Fajn, jak je to akvárko velký? Na těch 8 kusů by to chtělo tak něco kolem 300 litrů, tak aby si mohli vytářet svoje území, ale takovýmu chování jak popisuješ se u kančíků nikdy úplně nevyhneš.
EDIT: Odpověď už vidím.
to je jine akva co v prezentaci neni. to co v prezentaci je je v zabehu a cele to predelavam (nelibi se mi to). Tohle je akva co v prezentaci neni, je to 400l nadrz co mame jako velky. to v prezentaci je v kuchyni a tam budou hejnovite rybky, probiral jsem tu nadrz s par zkusenymi akvaristy a na jejich rady dam a predelavam to
Pokud těch 8 kančíků máš v tom 100 litrovým akvárku co je v prezentaci, tak je to moc. Ten kančík si obhajuje svoje teritorium, který se v tom pro ně malým akvárku snaží vytvořit. Jsou tam ještě další ryby?
Dobry den, mam v akvariu hejno kanciku zelenookych /8kusu/. Jeden z nich zacal v rohu hrabat diru, prenasi pisem v tlame a dela prohluben, kdyz se ostatni kancik priblizi, okamzite ho vyzene. Dela to uz 2. den, nikoho tam nepusti porad jen hrabe, uz ma hromada za dirou na vysku 18cm
je to znameni nejakeho pareni, nebo to je bezne? /jiny kancik to nikde nedela a nedelal a mam je uz 2 mesice/
Starší reakce
ahoj mam dva kanciky perletovy vytrely cca pred dvema dny nektere jsou nyni bile a jine maji sedozelenou barvou. Co myslite zbelaji i ty oststni?
Zdravím, má někdo zkušenost s odchovem kančíka citronového?
Starší reakce
Starší reakce
dobre dekuju moc
uvidim jak se to bude vyvijet
to je pak rozdelim
takze je muzu nechat zatim tahkle u sebe ?
0 01.07.2010 08:34 RAP – Re: Sm@tts
Do prvního tření by to mělo být v pohodě. Potom už se dá těžko odhadovat, co se bude dít.
3 cm +- ukrytu je tam rekl bych docela dost
0 30.06.2010 20:55 RAP – Re: Sm@tts
Záleží na poměru pohlaví a možnosti úkrytů.
Jak jsou velké?
Starší reakce
5 27.05.2010 08:35 RAP provokater napsal:...Také je líhnu bez rodičů...
Ty víš co si o tom myslím, ale chápu to.
provokater napsal: Ti ancistrusi asi tak velký problém nejsou, onehdá mi Hynek Dařbujan vyprávěl, jak mu herosi vyvedli mladé u krokodýlů...
No já si myslím, že ti ancáci mohou být problém, zejména u mladých a nezkušených párů. Krokodýli jsou nebezpeční dospělým rybám spíše než potěru.
provokater napsal: to není středoamerický kančík, ale z vod blízkých skalárám a diskům...
No to je snad jasné. Pterophyllum, Heros, Mesonauta a terčovci jsou na chov a odchov až na pár detailů stejné ryby.
provokater napsal: Voda je určitě problém větší,
Souhlasím, bohužel kolega napsal pouze její teplotu.
Jinak mě napadlo použít filtraci cez rašelinu nebo výluh. Určitě to neuškodí.
0 27.05.2010 08:17 kreten – Re: RAP
Ti ancistrusi asi tak velký problém nejsou, onehdá mi Hynek Dařbujan vyprávěl, jak mu herosi vyvedli mladé u krokodýlů...
Voda je určitě problém větší, protože to není středoamerický kančík, ale z vod blízkých skalárám a diskům...Také je líhnu bez rodičů...
0 27.05.2010 08:09 RAP – Re: mackousko
-Změřte pH a tvrdost vody.
-Odlovte ancáky.
0 27.05.2010 08:05 RAP – Re: provokater
Taky mě to napadlo.
0 27.05.2010 06:17 kreten – Re: mackousko
Ono také dost zaleží na vývojové vodě. Pokud se mladé vylíhnou v hodně tvrdé vodě, tak to prostě "neudejchaj"
0 26.05.2010 22:37 RAP mackousko napsal:.......a este mam v akva par prisavnikov.........
To může být taky příčina zmizení potomstva severáků.
0 26.05.2010 22:28 mackousko takze par starajuci sa o poter by som tam mal nechat?a este mam v akva par prisavnikov a ich odlov bude dost komplikovany a necem riskovat ze rozprudim vodu natolko aby som poskodil poter ... ak by som opatrne aj s kamenom vybral poter a dal do druheho akva bez rybiciek dalo by sa to? nemam s odchovom vela skusenosti
0 26.05.2010 22:24 RAP – Re: mackousko
Ano, "nepřátelské" ryby dokáží v páru probudit ty správné pudy.
0 26.05.2010 22:21 mackousko mal by som skusit dat vsetky rybky s akva prec a pockat co sa stane?asi to bude najlepsi napad
0 26.05.2010 22:20 RAP – Re: mackousko
To vypadá, že je sežerou.
0 26.05.2010 22:17 mackousko tak to presne neviem ...sem tam je zopar bielych ale vacsinou poter z jedneho dna na druhy zmizne aj ked sa o neho staraju a potom sa uz k tomu miestu oni ani nepriblizia
0 26.05.2010 22:11 RAP – Re: mackousko
Jakože všechny jikry splesnivý, ani jeden kouse potěru se nevykulí?
0 26.05.2010 22:10 radim – Re: mackousko
mam stejný problém s agassizii
nevim co s nima...
0 26.05.2010 22:01 mackousko – Kančík červenooký - rozmnozovanie
dobry den
mám párik Kančík červenooký (gold) cca 2 roky staré a tí mi už asi tak 4-5 krát nakládli ikri. Pár sa o nich vzorne stará, dodáva im kyslík ale stále sa im nedarí a maličké sa nikdy nenarodia....neviete mi nejak poradiť?
akva 150l
teplota vody 26 stupnou
dakujem
Starší reakce
Tak jsem si zalozil zde aqua a dal jsem tam nejaka fota... jsou krapet rozmazle ale z tech portrwetu neco vylustite xD
0 01.05.2010 09:18 luckyluck No osonbě bych srdce nedával. já mám sice tlamovce, ale když jim vyměním víc jak polovinu vody, tak po tom se mně vždy vytřou.
Mam je ve 100litrovem aqua... planuji ale zakoupeni 350litroveho aqua a chci chovat jeste tlamovce... ale proste samec furt prohani samici obcas sou vedle sebe fakt tesne no par jak vysitej ale nechapu moc se jim nechce pokusim se jim tam dat nejakou placatou sklaku jelkoz tam mam zatim jen jeden plochy kamen a velky koren no asi tak v 10:00 sem zaslu foto.
rybam "nerozkazes"
...len viem poradit - teda ked som este odchovaval
...proste zive krmivo je zive...a oziju aj ryby
...skus aspon to hov.srdce
-dobra je aj hov.pecienka len opatrne...
Přidat reakci
1 ...... [9] ...... 15 16
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 9709x