Stojan
0 09.08.2011 12:45 V vlk9 napsal: ctyri akvaria po 54l, tj standartni rozmery 60x30x30 ... regaly s nosnosti jedne police 180kg coz pro muj pripd bude zcela dostatecne
Jedno akvárko na polici, nebo dvě? Akvárko s technikou odhadem 12-15 kg, písek 10-15 kg, voda asi 45 kg, dekorace. Počítej tak 70-80 kg + nějaká ta bezpečnostní rezerva.
0 09.08.2011 12:11 Parosphromenus –
Re: PepaV Ten má nosnost fajn, bohužel ale mizerné rozměry. Já v principu potřebuju dva stojany, jeden viz výše, na větší množství malých akvárií (v zásadě třeba tohle
parosphromenus-project.org/… je mé představě blízko, na to nepotřebuji zabrat od stěny 45cm - bydlím v garsonce), a na to je tenhle moc hluboký. A druhý stojan na dvě nebo tři velká akvária o půdorysu ideálně 120*40-50 cm. Ani k jednomu účelu se ten stojan bohužel nehodí.
Já si dělal stojan sám má sice jen dvě patra ale u dědy jsme dělali 3 patrový na akvária o délce 120 šířce 50 a výšce 50.Je to jednoduchý já to teda nemám svařovaný ale šroubovaný ze šroubů M8 tedy šířka šroubu je 8mm je to opravdu jednoduchý jen než se začnou vrtat díry do železa tak si s tím musí člověk opravdu hodně pohrát aba to do sebe zapadlo jelikož vrut je přesně 8MM a tím pádem to musí na chlup sednout ale jak si člověk vyhraje s tímhle tak je to pohoda.
Mám Rivaly dva, mám je zatížené ve čtyřech patrech akvárii, celkem asi 400 litrů a bez problémů. Mám i Futur, ale ten jsem ještě nezatěžoval celý.
Jediný problém by mohl napsat u dřevotřískových polic. Ve vlkhku u akvárií by se mohly rozmočit.
ja zrovna resim neco podobneho, ctyri akvaria po 54l, tj standartni rozmery 60x30x30. Hledl jsem po netu taky tyto regaly, ktere si oblozim drevem a verim ze to bude parada, nasel jsem regaly s nosnosti jedne police 180kg coz pro muj pripd bude zcela dostatecne.Kdyz prohledas net, urcite neco nleznes co potrebujes
Ani ten jejich Futur co má nastavitelnou nosnost pomocí přídavných příček?
0 08.08.2011 23:04 Parosphromenus –
Re: PepaV Tak to jo, jenže já bych tam chtěl dát akvárek co se tam vejde, a na to asi není dimenzovaná žádný z těhle stojanů.
1 patro od spodu binec, 2 a 4 patro 3x 9l vytíračky a ve 3 112 l pro prcky.
0 08.08.2011 22:52 Parosphromenus –
Re: PepaV A jak velká akvária na tom Rivalu máš?
Něco si vybereš u výrobce na
www.kovona.cz, některý sortiment od nich má i Hornbach
a prodává je jěště za nižší ceny než výrobce. Já mám od nich Rival.
0 08.08.2011 21:47 Parosphromenus –
Re: palio Vtip je v tom, že už jsem to prošel a vhodný tam prostě není. Netuším, proč si myslíš, že to neumím přečíst. Většina má příliš malou nosnost a těch pár co ne má dost humpolácké rozměry, přitom ale krátké... Požadavky jsme uváděl výše.
Nemusis sa predsa obmedzovat na tie konkretne 2 stojany na ktore som odkazoval. Je ich tam vyse 100 typov o roznych rozmeroch a nosnostiach. Ja netusim ake su tvoje presne poziadavky ani predstavy, len som sa snazil poradit. No ked sa tebe hladat ani vyberat nechce tak viac ti uz bohuzial nepomozem. (aby bolo jasne, s tym eshopom nemam nic spolocne)
0 08.08.2011 21:33 Parosphromenus –
Re: palio Ovšem ten tebou odkazovaný stojan má nosnost police 120 kg, při rozměrech 120*30cm a hloubce akvária řejkněme 30 cm je to jen co se týče vody na doraz. Plus sklo, písek, sedne si na to mocucha... obávám se že to není vhodný stojan pro akvaristiku.
Tak pardon, je kratší o 30 cm, ale ani tak bych tomu nevěřil, stačí se opřít...
0 08.08.2011 20:53 Parosphromenus –
Re: palio To by bylo fajn bohužel rozměry jsou pro mě nevhodné, především příliš velká hloubka.
A co tak policovy regal? Napr.
www.kovovynabytek.cz/…
Ja ho planujem kupit na akvaria. Nieco podobne maju v Baumaxe, myslim ze aj v Obi. V pripade potreby je mozne postavit 2(alebo viac) vedla seba a spojit sroubami. Navyse je to bez problemu rozoberatelne.
No ono svařit.... chtělo by to alespoň částečnou rozebiratelnost kvůlui stěhovatelnosti. Každopáídně kdyby měl někdo tip na někoho kdo to udělá v Praze Libni či okolí...
0 08.08.2011 20:00 Parosphromenus – Kde sehnat stojan 120*30, 4 patra?
Přátelé, nechápu, jak děláte akvaristiku. Všechno se dá koupit, krmení, akvária, ryby, rostliny, technika, ale absolutně nikdo nenabízí stojany. Nemyslím skříňku pod jedno akvárium, ale několikapatrový stojan za rozumnou cenu nejlépe na míru. Nemám řemeslné dovednosti si cokoliv dělat sám ani čas a trpělivost hledat toho správného řemeslníka a s jejich náhodnou volbou mám hrozivé zkušenosti.
Poraďte, kde vzít stabilní stojan se 4 patry, hloubce akvárií 30 cm a délce 120+cm (případně 150+cm, kvůli zářivkám), představuji si v něm řadu akvárií o výšce 20cm, 20cm, 25cm a 30 cm. Spodní by nemusely být hned u země...
Nějaké peníze mám, ale nikdo je nechce...
Starší reakce
Takže nějakych 300litrů to unese v klidu?
Unese víc než se na něj vejde.
0 13.05.2011 13:39 KarlosbCZ83 
Ahoj, poradíte mi někdo kolika litrové akva by unesl tento stojan? Délka je 110cm, výška 80cm a šířka 50cm. Je to z jeklu 5x3cm a ty krátké 50cm spojnice jsou z 5x5cm jeklu
Starší reakce

jekl se pohybuje cca 120-150kc za metr a vetsinou se prodava jako 6 metrova tyc zalezi na sirce ;) 1mm sirsi jekl a hned je to 30kc navic na stojan 170 vyska 65 sirka a 160 delka to je zhruba 26 metru jeklu a to mas 3x akvarko 150x60x60
www.centrum-naradi.cz/…
www.centrum-naradi.cz/…
Starší reakce
0 18.01.2011 21:02 PavlinaK Neměl byste někdo jednoduchý nákres kovového stojanu na akvárium cca 100 cm délka? Zajímá mně které prvky nesmí být opomenuty, aby konstrukce akvárium udržela (např. jestli na 100 cm délky musí být vprostřed vzpěra, křížová výstuha pode dnem atp.) díky moc.
Starší reakce
stavel jsem sem taky skrin pod akva a taky uprosted otevrene, bral jsem to jako odkladaci misto pro krmeni, abych kvuli toho nemusel kazdy den otvirat dvirka, ale nakonec je zradlo na krytu, je to vyse

Mozna druhy efekt je esteticky proste to nebudi takovy dojem monolitu, obrovsky kvadr, trochu se to pro oko odlehci a muzes posunout zada skrinky do prostred pro lepsi stabilitu, pevnost....
dalsi nevyhoda, chyta se tam vice prachu

Starší reakce
Jinak jsou i zděné podstavce nebo jen z lamina je dost variant jen si vybrat

gaume napsala: zelezny ram. kdyz se oblozi drevem, vypada skvele a ma super nosnost. jen doporucuju aspon sest nohou, i kdyz i na 4 bude stat 
Muzu se prosím zeptat z kolikátky jeklu máš ty rámy, díky.
0 29.07.2010 17:02 JakubTelarik – Re: gaume

nemate někdo nejake superni foto z navodem jak to vyrobit nebo nějake napady foto
zelezny ram. kdyz se oblozi drevem, vypada skvele a ma super nosnost. jen doporucuju aspon sest nohou, i kdyz i na 4 bude stat

0 29.07.2010 16:37 JakubTelarik – Jaky podstavec pod 600 litrove akvarko ?
doporučujete železny ram nebo stači nějaky stul nebo třeba skřinka
Starší reakce
0 04.06.2010 21:26 netmenko Naco zelezo ja som si dal teraz robit pod 212litrove aqwa stojan z dreva a podla stolara co robi stale stojany ziadny problem tak naco ti je zelezo ktore len spati a nehodi sa ani do obyvacky ako drevo

...ale ked uz zeleznu konstrukciu - tak je to dobre aj vyuzit a dat nad seba 2-3 akva a kludne aj cez 200 litrov...takto to mam ja...v panelaku sa aspon vyuzije priestor...

0 03.06.2010 21:08 Usine – Re: bobor
Profil 30x30x3 mm doporučuji. Dobře se to sváří a pořádně drží. Jsou totiž i možnosti to udělat i ze slabšího materiálu 30x30x1,5 mm.

...zalezi ako je to spravene - inac vydrzi dost - ved aj hrubka je rvozna...
...ale zelezo je zelezo

Bukasovych konstrukciach......... O čo ide po česky? Velmi ďakujem a omlouvám se za měkké l nemám v čechách znak..jakže se to jmenuje?
Když se to dobře vyztuží tak to vydrží.
EDIT: soused má na stolku z lamina i 800l a to je cca 1000kg. a vydrží
Podívej se na mojí prezentaci, ve složce Výroba je fotka mýho stojanu z jeklu 30x30. Je na něm dvoustovka.
Haimdol napsal: Mně na těchhle jäklech stojí 300 litrová nádrž
Mě dohromady cca 400litrů i když ve dvou patrech, takže souhlas. Vydrží.
Mně na těchhle jäklech stojí 300 litrová nádrž už velmi dlouho a bez problémů, takže ano bude to stačit. Předpokládám, že myslíš ocelový profil a ne hliník

.
0 03.06.2010 11:44 bobor – jekel 30x30 pod 150 l akva
dobri den chcel by som spravit podstavec pod 154l akva bude stacit jekel 30x30?
Starší reakce
...ee...na ten stojan musis polozit daake drevo 20-30mm s rozmerom akva a podlozku - molitan,polystyren,-proste nieco mekke...
0 22.04.2010 18:19 Naruto1992 mal by som jednu otazku. kupil som si nove cca 100 litrove akvarium ale ho nemam kam polozit. ale mam taky dreveny stojan ale je dlhy len 60cm a akvarium ma 80cm. moze byt polozene na tom drevenom stojane ak bude plne ???
Přidat reakci
1 ...... 17
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 16687x