Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Stojan

 

NápovědaFórum » Technika » Skříňky, stolky, podstavce 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 4 Přejít na další stránku   1  
Stojan
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2017 13:37 Calvus Re: Driv3r
Ta podlahovka jsou plastové černé hady přichycené ke kari síti a zalité tím 60mm mazancem.
V nich koluje voda kterou ohřívá elektrický kotel v koupelně.

Pod tím je speciální polystyren co se tam dává, nějaké folie kvůli teplu a odspodu je samozřejmě základová deska.
Jak se staví ty bungalov domy, akorát ten náš je zděný porothermem a zateplený 20cm polystyrenem. Ze sádroše máme naštěstí akorát stropy.

Mám právě strach o to aby nějak tím tlakem nebuchly ty hady což by byla havárie jak hrom.
Prostě aby se nemačkala ta podlaha, nedejbože by to neruplo nějak níže.

Ještě zkusím dohledat přes týden stavitele ale je to už přes deset let, tak nevím.
Matně si ale vzpomínám, že mi říkal, už když nám to stavěli, že mi podlaha unese 1000kg na metr takže z mým cca 1200kg max na 0,8m čtv. by to bylo trochu přetíženo.
Jenže jak říkam, je to už přes deset let.
Díky všem za názory.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2017 22:31 Muž Driv3r [236] Re: Calvus
Trochu se zapojím 200*40 cm=8000cm 2 =0.8m2 předpokládaná váha 1.2t/0.8=1.5kg/cm2 dlažba a (mazanina) nivelačka nebo beton co máš na té podlahovce leží ještě na podkladovým betonu. Pokud máš podstavec jako nohu,(pevnou desku) nebude v tom žádný problém.Knihovna bude mit větší bodovou zátěž než akva. Každopádně bych stojan ukotvil ke zdi kvůli stabilitě,ne kvůli vaze. :) A pokud ti jde o tu podlahovku tak ta není tažená v nějakých dutinách pokud je to elektrický rošt.a i kdyby tak to překreje vynese ten beton a dlažba.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2017 19:37 R Muž vaclav [14570] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Calvus
Pokud chceš stojan nadzvednout měl by jsi ho asi zavětrovat, neboli i přední část opřít o zeď. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2017 19:30 Muž Yirka [9123] Re: Calvus
Četl jsem, že to máš spočítané zhruba na 1100kg na celý stojan. Takže, ano, je to o něco více než 600, ale nic to nemění na tom co jsem psal já i kolegové.
Ta podlaha 6 cm betonu na pevném podkladu to musí vydržet, to prkno pod celou plochu to rozloží a bude to rozhodně lepší než to tahat přes zeď.
Více k tomu nemám co dodat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2017 19:13 Calvus Re: Yirka
Promiň ale asi jsi nečetl pořádně. Nejde o 600kg ale o dvě 320l akvária nad sebou. To spodní bude navíc TANGANYIKA,takže zasypané kamením, odhadem určitě tak minimálně 200kg spíš ale myslím více, soudě podle toho jak dělám Tanganiku já (nebudu dělat prvně), navíc samotný stojan sežral 5 kusů 6 metrových jeklu 50x30x3mm což je 30 běžných metrů a zůstal mi tak 1,20! Takže stojan už má tak cca 100kg!Pak ho budu taky obkládat dřevem ze všech stran, jaako tomu bylo na mém posledním stojanu, viz můj profil.

Když jsem to tak počítal všechno dohromady, tak bude to tak 1000 až 1100kg!
Kdybych bydlel v paneláku, tak se toho vůbec nebojím, jenže ty nízkoenergetické domy z podlahovým vytápěním, to je něco zcela jiného.
Jo a k těm metrům čtverečním, jak píšeš, tak uvědom si prosím, že plocha dna toho mého dobře rozloženého stojanu je necelý jeden metr čtvereční! 200cm x 40cm.
Proto ty obavy a správně jak píšeš, nechci to zase zbytečně moc přenášet na zeď, proto řeším aby se to tak nějak rozdělilo zhruba na polovic, to by mohlo být OK.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2017 16:41 Muž Yirka [9123] Re: Calvus
Můj selský technický rozum říká, zvláště co jsi doplnil informace o podstavci, že to nadzvedávání je prostě hloupost. Proč namáhat zeď, když to v pohodě unese podlaha? Nějakých 600kg/m2 musí ta podlaha dát.
Ukotvit ano, ale zvedat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2017 13:31 Calvus Re: vaaclav
Chlapi ale spodní patro leží přímo na zemi, zem je hrubá dlažba. Pod ní mazanina z betonu o síle 60mm a v ní ty hady. Ta spodní na zemi ležící část ma jekl nejen dokola po obvodu ale i uprostřed a ještě uprostřed vlevo a uprostřed vpravo. Právě pro dokonalé rozložení celé váhy jsem to takto provázal.

Těch chemických kotev bude šest a závitové tyče o délce cca12cm budou o síle M12.
Já bych chtěl právě jen ten stojan lehce nadzvednout, před kotvením, představuji si tak jednu nebo dvě vrstvy linolea. Aby po ukotvení a následném postupném zatěžování a sedání do toho linolea pobraly ty chemie (6kusů) tak cca 400kg, to by mělo stačit.
Myslím, že kdybych tam dal jen jednuvrstvu linolea, tak už samotný 100kg stojan si do něho sedne moc a po zavrtání těch kotev už bych si moc nepomohl v tom odlehčení.
Cosi o tom myslíte? Fotky dodám až to dovezu domu. Ještě cca 14 dní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.02.2017 10:22 R Muž vaclav [14570] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Calvus
Těch 6 kotev bude málo asi bych šel do dvojnásobku, aby kotvy nenesly jen zadní stranu musí být stojan z boku vyztužen šikmou příčkou nejlépe nahoře i dole po obou stranách. Další možnost připevnění je i strop. Vodovzdorná stavební překližka je nutností a ještě bych jí natřel. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2017 08:27 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: Yirka
Kuchyňská deska je "jen" dřevotříska ,která se časem-vlhkem rozklíží "zváště pod těma nožičkama to může být jednou problém" použil bych desku z vodostálé stavební překlížky alespoň 22mm tloušťky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2017 06:16 Muž Yirka [9123] Re: Calvus
Popsals to pěkně a jasně, já odpovím stručně.
Zakotvit ke stěně ano, ale jak popisuješ, do vzduchu, ne. Pod stojan bych dal celoplošně desku, nejraději a pro jistotu pracovní kuchyňskou(není podmínkou) na rozložení hmotnosti a považoval bych to za vyřešené.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2017 23:52 Calvus – Uchycení a usazení stojanu
Mám stojan z jeklu 50x30x3(jekl stavěný navýšku) o rozměrech 200cm délka, 40cm hloubka a 180cm výška. Ve stojanu jsou čtyři patra 201cm x 40cm a to první odspodu je v podstatě noha, která je navíc kvůli většímu rozložení váhy ještě z třemi jekly 50x30x3 vsazenými rozloženě po ploše kvůli lepšímu rozložení váhy. Pak odspodu druhé patro ponese jedno320l akva typu Tanganyika, takže v něm bude cca 250kg kamení! Zbytek voda. další třetí patro odspodu bude 320l akva typu ASIE, takže váhově běžná klasika (Šterk+trocha kameniva). Poslední, horní patro bude prázdné, akorát zespodu osvětlení, to bude i o patro níže.
Samotný prázdný stojan už má 110kg!Nějakých 60kg bude mít obložení ze dřeva.

Teď k dotazu!
Máme podlahu v RD domě, typ nízkoenergetický, v něm je podlahové hadicové vytápění na elektro. Pod stojanem přesně v místě kde bude stát, podél nosné zdi z porothermu vedou v té betonové mazanině o síle 60mm vedou zrovna dva hady, viděl jsem zakresleno v plánech.
Stojan z oběmi akva a vším ostatním, až bude hotovo, bude podle mých výpočtů mít něco kolem 1100kg !!! Plánuji si ale pomoct už teď na začátku ten zcela prázdný rám ještě před zahájením postupným zatěžováním ho v šesti místech zavrtat do zdi 12mm silnými závitovými tyčemi systémem chemické kotvy.
Jde mi o to, aby ty rozložené kotvy pobrali alespoň polovinu váhy z těch cca 1100kg! Jak se bude postupně zatěžovat a stojan mít tendenci sedat, tak ty závitové tyče začnou chytat váhu.

No ale co přesně pořád řeším je? JAK HRUBÝ MATERIAL A JAKÝ NEJLEPE POUŽIT PRED VRTÁNÍM POD STOJAN, aby nebyl moc na zemi, čím by ty kotvy pak nic moc nepobrali, nebo naopak když ho moc podložím, tak zase aby pak celou tu váhu nechytala stěna,protože stojan na zem vůbec nedosedne. Strach mám ze dvou důvodu, za prvé pro samotnou podlahu tohoto typu je určitě celá váha 1100kg moc a zase stejná váha by byla moc pouze pro tu zeď, která sice nosná je, ale je to porotherm 30cm který je dutinkový, pochopitelně, takže mám strach kdyby to nesla zeď celé sama, tak by mohl možná ten velký tlak vytrhávat ty tyče pak ven.
Mám představu o linoleu, ale přemýšlím jestli to není málo, položit to lino pod stojan a pak zavrtávat, jestli nebude lepší polystyren 1 cm! Pak zavrtat a postupně další dny zatěžovat. Tady přemýšlím jestli ten 1cm i když se určitě hned začne mačkat není už třeba moc a stojan nedosedne a celý bude zavěšený na té zdi což by bylo pro tu zeď určitě zase moc.
Co si o tom myslíte.
Dík za čas! Těm co poctivě dočetli a pochopili.
Calvus

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2016 02:31 Muž Barakainus [654] - RostlinyRe: Alex11
Tak na rozdil od ostatnich si myslim, ze by se dalo. Musis mit ale takovy ty hydroalicky/mechanicky zvedaky. Hever pod drevenou stangli by stacil. Ale...
1. kdyz to akva evidentne jede a stojan stoji, proc sahat na neco co funguje?
2. Kdyz uz budes neco zpevnovat, pridat vzpery se jevi jako bezpecnejsi varianta. Jak tu nekdo napsal, sklo je krehke a pokud se ti trochu sedne, muze to akva rupnou. Nebo se udela trhlina v silikonu. pokud ti akva sedi na stojanu na desce polystyrenu, zase bych se toho nebal.
3. Pokud bydes ty vzpery menit, aspon bych odpustil aspon pulku vody a vratil ji tam az po dokonceni vzech praci.

Pak sem dej fotku. At uz predelaneho stojanu, ci 300L na podlaze ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2016 16:41 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: vaaclav
vaaclav napsal: Určitě bych nic neřezal. Jen bych zesílil stávající konstrukci. Ta původní bude přinejhorším na kolíky když tam nebude nějaký zámek. Ty bys to dal jen na tupo a to nic nevydrží. :-)
Přesně. Navíc jeden detail. Akvárko má 350 litrů což jsou minimálně čtyři metráky, spíše o něco více. Tohle není šance udržet. A stačí jenom malý lokální pokles, sklo je křehké a praskne a místo podpěr budeš řešit tři hektolitry vody v obýváku. Dej na Vaaclava. Zesílit stávající konstrukci, ale v žádném případě nic neřezat. Do toho by se nepouštěl ani Chuck Norris, takže český kutil by to neměl dělat taky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   18.09.2016 16:35 R Muž vaclav [14570] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Alex11
Určitě bych nic neřezal. Jen bych zesílil stávající konstrukci. Ta původní bude přinejhorším na kolíky když tam nebude nějaký zámek. Ty bys to dal jen na tupo a to nic nevydrží. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2016 16:28 Alex11 Re: TRULY
Fotka k příspěvku Jedná se o mořské akvárko proto filtr důle.Fotku se budu snažit vložit až dojde moje dráha. Pač můj mobil dobře nefotí.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.09.2016 22:17 Muž TRULY [164] Re: Alex11
ja si myslim ze by si to mohol sfotit a pridaj aj nakres tvojhi umyslu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2016 21:37 Alex11 Re: ludvik
Ano, ale předtím vyřezáním bych tam dál hranoly a jak bych to vyřezal tak bych dal na místo toho další hranoly.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2016 21:26 Muž Faire42 [37] - Z donucení miníčkaRe: Alex11
Spíš bych to spevnil přídáním pár elek, případně dodáním dalších vzpěr.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2016 21:22 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: ludvik
A co bych chtěl je vyřezat původní vzpěry a dát nové a silnější.
ovšem bez vypuštění nádrže ,bych to neriskoval ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   17.09.2016 20:20 Muž ludvik [1082] Re: Alex11
Ty to chceš zpevnit, protože máš strach aby ti to nespadlo ... a chceš začít tím, že z toho něco vyřízneš? :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2016 19:19 Muž TRULY [164] Re: Alex11
no držim palce :-D hlavne susedom :)
No neviem ci by som toto riskoval
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   17.09.2016 18:30 Muž LiborSprysl [9015] Re: Alex11
Kaskadér by to dal, já nee.... ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2016 18:02 Alex11 – Zpevnění stojanu
Ahoj chtěl bych se zeptat jestli je možné zpevnit stojan za provozu?
Akvárko 350l.
Stojan je kombinace lamino a obyč dřevo A co bych chtěl je vyřezat původní vzpěry a dát nové a silnější.
Je to možné kdybych si udělal před každým vyřezáním něco jako překlad?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2016 11:04 R Muž ctibum [6876] Re: Mrakoplash
Což Horác jistě ocení... smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2016 09:31 R Muž Mrakoplash [1776] Re: ctibum + Horác
Správně, a když se to náhodou podělá, tak pro příště budeme vědět :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2016 08:57 R Muž ctibum [6876] Re: Horác
:)
No i tak už budu raději zticha. Já bych se bál, u skříně bych neřešil, u stojanu ano, ale praktickou zkušenost s tím v případě akvárek nemám, takže dej spíš na Václava, který ví, o čem mluví, když to má doma.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2016 08:38 Muž Horác [3942] Re: ctibum
No :o) ... popravdě ... vlastně je pod tím (přilepený k betonu) takový to pravěký hnusný šedý panelákový PVC :o) ...
ale to taky není nic moc měkkýho ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2016 07:38 R Muž ctibum [6876] Re: Horác
Tak tenký? A pod ním už nic není, rovnou beton? V tom případě si s dutinou balím i lino a jdu kalit vodu jinam... Sorry, no... stydim Když jsem naposled kupoval lino na chatu, to je tak pět let, tak nejtenčí bylo tuším 4mm, uplně ten nejlevnější šunt...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2016 01:45 Muž Horác [3942] Re: laKatos
laKatos napsal: Sezen si třeba kousky 5mm plechu (o rozměrech 50x50mm) a strc to pod nohy.
Ale to já už mám :o) ... ty jeklový nohy stojej na kovových podložkách pro 18mm šrouby (průměr podložky 55mm, tloušťka 5mm). Každopádně, dneska jsem ve stavebninách koupil dva prahy 60x15cm. Ještě je na dýlku o pár cenťáků zkrátím a nalakuju. Na víkend mi přijede dcerka ... tak už asi vím, čím jí zpestřím pobyt u tatínka smich ...
ctibum: To lino má tak 1mm ... možná 2 (ať nežeru) ... takže to s tou vachrlatostí moc nechápu ... zkrátka je tak tenký, že nemá možnost dělat problémy :o) ... ani při sebevětším stlačení ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.08.2016 17:10 R Muž vaclav [14570] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Horác
Mě to stojí na starém linu které nemá takovou tu podložku takže se to nepromáčkne. Profil (6 x) stojí na podložkách asi 5x5 cm, už si to ale přesně nepamatuji nejsem teď doma. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.08.2016 12:18 R Muž ctibum [6876] Re: Horác
Já bych to lino vyříznul (lino sem, lino tam, kašleš na něj, už je stejně jetý... :) ), čtverec 5x5cm a do toho dal plechy jak psal laKatos.
Prahům bych taky věřil, případně kus plovoucí podlahy zátěžový, pokud seženeš zbytek, na lino klidně, ale nedával bych čtverec pod každou nohu, ale jeden práh na každou stranu, aby se to líp rozložilo.
Možná jsem zbytečně paranoidní, ale lino jako podklad pod stojan s 500l vody mi přijde dost vachrlatý a osobně bych tomu štěstíčku šel trochu naproti. Ale každý podle svého pivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.08.2016 12:15 Muž Yirka [9123] Re: LiborSprysl
Vy vždy, abyste zůstal Rejpalem, vezmete příklad mimo mísu.....
(Nemyslím si, že by děrování panelů probíhalo zrovna kolmo na delší rozměr...) hmm ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.08.2016 11:21 laKatos Re: Horác
Sezen si třeba kousky 5mm plechu (o rozměrech 50x50mm) a strc to pod nohy. Pokud se panel nedroli tak ten tlak ti to stoprocentně vydrží.
Vážím něco okolo stovky a nebál bych se u vás vzít tvou ženu (třeba váží 50kg) do náruče a postavit se na patu jedné nohy (což je při chůzi běžné). stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.08.2016 11:10 Muž LiborSprysl [9015] Re: Horác
Když ti náhodou nenasáknou, splní funkci dokonale... stačí 15x15cm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.08.2016 11:05 Muž Horác [3942] Re: vaaclav
Tak jak teda smich ... přemejšlel jsem, že bych pod to hodil nějaký tvrdý dřevo (napadly mě třeba prahy?)(do lamina to vytlačilo celkem slušnou díru a to šlo o tu starší/lehčí verzi) ... nebo se na to mám vykašlat? :) ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.08.2016 09:50 R Muž ctibum [6876] Re: LiborSprysl
To je jistě pravda, ale řekl bych, že při tomhle srovnání se předpokládá stejný druh zatížení, tzn. ležící metrová trubka a ležící metrová tyč stejného průměru i materiálu. Jinak jakékoli srovnávání ztrácí smysl...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.08.2016 09:42 Muž LiborSprysl [9015] Re: Yirka
Yirka napsal: Fyzikální zákony hovoří jasně. Věci stejných rpzměrů s dutinami mají opravdu vyšší pevnost-nosnost než plné materiály.Týká se to například i trubek a tyčí, nebo tzv. jeklů a plných profilů.
No zase bych byl s takovým zásadním tvrzením trochu opatrný... smich ... ono také dost záleží odkud a jak energie,síla či hmotnost působí... smich Pokud vezmeme jako příklad třeba systém ROLPA, který tu byl tuším také zmiňován, pak určitě více "snese" papírová trubka stojící kolmo k zemi, než na ní ležící...Navzdory stejnému rozměru a dutině určitě ležící trubka unese méně... třeba... ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.08.2016 09:24 R Muž ctibum [6876] Re: Yirka
O tom mě netřeba znovu přesvědčovat. Strojař jsem sice (dávno) nedostudovaný, ale něco si ještě pamatuju ;)
Mně šlo jen a pouze o ztížení panelu 250. kilogramy na ploše cca 10cm2.
Ale Horác pak ubral na zátěži a Václav přidal armovaný beton na panel, který tam samozřejmě je, což mi nedošlo.
Sice bych se pořád bál, že mi to i při "jen" 150kg na nohu promáčkne lino a nakloní stojan, ale obava o výdrž betonu byla mimo mísu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.08.2016 09:07 Muž Yirka [9123] Re: ctibum
Fyzikální zákony hovoří jasně. Věci stejných rpzměrů s dutinami mají opravdu vyšší pevnost-nosnost než plné materiály.
Týká se to například i trubek a tyčí, nebo tzv. jeklů a plných profilů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2016 19:56 R Muž ctibum [6876] Re: vaaclav
No už jsem zticha, balím dutinu a odcházím... :-D
EDIT: A Horácovi slibuju koupit jedno chlazený za nasazenýho brouka... pivo Hned jak se někdy nkde možná potkáme... :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   22.08.2016 19:43 R Muž vaclav [14570] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: ctibum
Prosím tě nestraš tu s nějakou dutinou. Podlaha není na holém panelu ale je tam ještě dost velká vrstva armovaného betonu. smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2016 17:02 laKatos Re: ctibum
chlapi mam souseda statika a na tema panely jsem se bavili cca pred pul rokem a sdelil mi ze panely s kruhovymi dutinami maji vetsi unosnost nez ty plne. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2016 14:32 R Muž ctibum [6876] Re: Horác
Toho bych se právě bál já. Nosnosti podlahy jako takový bych se nebál, když se to rozloží, ale ty panely jsou dutý, ne? A když nad tu dutinu postavíš 250kg na 10cm...

EDIT: 150kg? To už je jak menší grupáč v kuchyni na stole, to už bude v pohodě... :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2016 14:27 Muž Horác [3942] Re: ctibum
Jsem debil :o) ... ne 250 ... 150kg na nožičku (je to 250L a 4x60L + stojan) ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2016 14:21 Muž Horác [3942] Re: Mrakoplash
No proto smich ... to už zní líp :o) ... Nešlo mi o nosnost, spíš aby ty nohy nechtěly do panelu ... Ale já tomu věřím, je to panel a ne máslo :o) ... Jestli vzpomínáš, míval jsem to na desce z lamina, ale do toho se to právě bořilo, tak jsem se na to tentokrát vykašlal ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2016 14:18 R Muž ctibum [6876] Re: Mrakoplash
Je to 250kg na cca 10cm čtverečních. Četl jsem, že nosnost podlahy v paneláku je 1500kg/metr čvereční, ale ty informace se různě liší... Já bych nespal... :-D
A ještě představa, jak se to lino na jedný straně tou nožičkou víc promáčkne, celý se to o centimetr nakloní a sesune... stydim
Asi bych provedl upgrade pojistky domácnosti... :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2016 14:13 R Muž Mrakoplash [1776] Re: Horác
Panely unesou hodně :-) to se tu probíralo mockrát. Ten stojan taky nevypadal zfušovanej, tedy měl by to v pohodě dát :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2016 14:10 Muž Horác [3942] Re: Mrakoplash
Hele nech toho jo? smich ... Stačí, že mám vítr z tý čtyřstovky (už je napuštěná) a šestistovky ... ještě abych se bál tohohle ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2016 14:02 R Muž Mrakoplash [1776] Re: Horác
Panel to dá :-) to bych se víc bál o stojan :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2016 13:47 Muž Horác [3942] Re: Mrakoplash
Lino sem, lino tam ... kašlu na něj ... (už je stejně jetý :o) ... hlavně panel aby to dal ... je to cca 250kg na nožičku :o) ...
(Daj se koupit i větší podložky ... ale ty maj zase moc velkou dírku :o) ...

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [4] ...... 17

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 16655x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4865-stojan?od=151