Stojan
Není problém, jezdíme po celé ČR. Ostatní je věc komunikace.
Danilu neřeš, jestli si dobře vzpomínám tak krám zařizovala regály převezenými z jiného obchodu, tudíž výrobu nezadávala.
Neunese? No o tom bych dost pochyboval, ale když nechceš nic vyrábět sám, pak asi nezbývá nic než se opravdu zeptat Danily a nechat si stojan vyrobit ve stejné firmě (když jiným nevěříš)...

Proměřil jsem si to u sebe a těch 30 už je opravdu hodně. Mám ty vzdálenosti 22 - 25 cm. Některé mám i 15 cm, ale to je fakt nanic. Taky záleží na hloubce stojanu, pokud bude jen 30 cm, tak by to mohlo stačit. Já mám všechny 40-60 cm a tam je potřeba ten prostor větší.
0 10.08.2011 12:34 Parosphromenus –
Re: ondra No ty 4 patra by právě mely být vytíračky a další malá akvária, pro drobné ryby s minimem zásahů. Jako tohle
parosphromenus-project.org/… jsou akvária 20x20 a ten prostor nad nimi, zvlášť když odečtu neznámou tloučťku těch polic, rozhodně nemůže být tak velký.
0 10.08.2011 12:31 Parosphromenus –
Re: ondra těch 30 cm mi přijde hrozně moc, nikdy jsme tolik neměl, bohužel jsme to ani nikdy nezměřil, přemýšlel jsem zda stačí 15... vždyť se třiceti by tam bylo víc vzduchunež vody...
máte někdo návrh/foto/rozměry pro stojan který projde s nějakou malou rezervou dveřmi a přitom je pro tři patra akvárií? (40cm výšky, spodní patro by asi mohlo být jen na 30 cm akva), případně 4 patra akvárií po 30 cm (jedno nebo dvě patra by asi stačila 20cm). Fakt jsem z toho jelen.
Některé mám v profilu v osobních. Na výšku mám jedno čtyřpatrové, ale to má právě velmi malý manipulační prostor. To jen jen na vytíračky apod. Běžně tři patra.
0 10.08.2011 12:27 Parosphromenus –
Re: ondra a kolik se ti tam vejde na výšku akvárií, máš nějaké foto?
To já taky, ale někdy se tomu kbelíku nevyhnu a tam kde se mi nevejde s tím mám potom zbytečné problémy. Ale těch důvodů na tuhle manipulační výšku je víc. Velikost sáčku s rybami, délka odkalovače, velikost síťky na chytání ryb atd. Ještě si taky musíš rozmyslet osvětlení, to snižuje manipulační prostor.
Standartní výška dveří je 197 cm. Manipulační prostor nad akvárie minimálně 20 cm, raději 30 cm. Hloubka stačí na akvárko, ale odsadil bych ho od zdi. Je tam vysoká vlhkost a pokud budeš mít akvárium těsně u zdi, může ti tam vznikat plíseň. Ocelové rofily z kterých mám stojany mají 3cm tloušťku, police 2,5 cm.
To jednak imho neunese druhak jsem hned v úvodu psal, že nic dělat sám nechci.
0 10.08.2011 11:37 Parosphromenus –
Re: ondra Akvárium napouštím hadicí.
Nečetl jsem nějak podrobně historii tématu, ale nepřemýšlel jsi nad dřevěnými trámky? Nepotřebuješ zámečníka, nařežeš si sám ......
Optimální vzdálenost mezi horní hranou akvária a dalším patrem je horní průměr kbelíku na vodu. Je to asi 30 cm.
0 09.08.2011 23:35 Parosphromenus – Kolik místa je potřeba mezi akváriem a dalším patrem ve stojanu?
Kolik místa je potřeba mezi akváriem a dalším patrem ve stojanu? Kolik místa tam máte vy? Záleží to na velikosti (výšce) akvária nebo je to pro všechny stejné? Nějak si to neumím představit a nerad bych to udělal blbě. Nepotřebuji kdovíjaké pohodlí, ale údržba je nutná, že.
tak tech 20kg je min, myslim ze to bude az 30kg, kazdopadne je to v rozmezi cirka 11 az 16 procent rezerva, coz si myslim neni az tak spatny, mimoto to bude prichyceny ke zdi a jeste oblozeny drevem takze bude videt v podstate je celni sklo, takze nevidim duvod proc by se mela stat nejaka nehoda
0 09.08.2011 19:22
Deathbull [1928] - Cichlidy Po zkušenostech s českými řemeslníky bych si nikdy nedovolil dát něco tak kruitického na blind někomu na koho nemám reference. Šance, že to bude Pat nebo Mat osobně, je příliš veliká.
0 09.08.2011 18:56 Parosphromenus –
Re: vlk9 Tak to je přesně to, co bych si já nedovolil, jen 20 kilo rezerva. Co když někdo uklouzne a o polici se opře?
0 09.08.2011 18:50 vlk9 –
Re: V dve na polici, myslim kdyz to hodne prezenu tak to jedno ma tech 80kg (coz si myslim, ze nema), tj 160kg, takze 20kg rezerva. Podle me musi stacit, pokud ne tak sem mrtvy muz bo vytirat 200l vody v novym baraku.......
No fajn, ale Jablonec je od Libně přeci jen trošku z ruky :(
Určitě i strejda gúgl může být v této věci nápomocen, kdo umí trošku hledat, tak určitě najde, co nebo koho potřebuje.

Prej když nám do baráku vytekli kanály ta máme chtít škodu po kanalizacích....akorát že mi nemáme v obci kanalizaci

Jinak já bych mrknul na živnostenský rejstřík a tam si našel zámečníky v okolí a oběhnul je a za pokus stojí i menší firmy kde dělaj se železem,ty by to mohli sfouknout jako fušku...
Njn, zatopení, vytopení, zaplavení, vyplavení kdo se v tom má vyznat když to podepisuje.

To je zbytečný,my máme barák pojištěnej i na pád letadla a když nám předloni vlítla spodní voda do baráku tak nám nedali ani kačku...prej podle nějakých interních norem nemáme nárok....Takže požár obýváku od rozbrušovačky by taky neprošel

Jasně, alespoň jsme se trošku zasmáli, ale nabídku od Dušana(akvaristik) bych prověřil.

Dnes na mně zvonila sousedka, že má po noční, abych přestal šroubovat

.
romant: špatnej nápad, zamečníci co vysedávají v osvěžovnách obvykle mívají velký tolerance
a regál ze kterýho sjíždí akva bych doma mít nechtěl.
Umíme vyrobit na míru, není problém. Stačí se ozvat na mail.
Možná bude dobrý před tím adrenalínovým sportem mrknout do pojistky domácnosti, co a jak je pojištěný a hurá na to.

Je pravda, že zvuk řezanýho a vrtanýho želazela v paneláku by sousedi asi nevítali potleskem,to je pravda. Z tohohle hlediska je zámečník bezpečnější. Ale musíš uznat že takový to bastlení je na akvaristice to hezký..

Zaskočil bych na jedno a pozeptal se v místní osvěžovně.

Možná, že tam zrovan nějakej zdatnej posedává, tak ať přestane nadávat a jde něco dělat.

Záleží na tom kde bydlí a jaká je hustota zámečníků na km2

.
Nějaký to šití na pohotovosti a pár špon vyndaných z oka a ono se to poddá...

To je pravda,ale je to jednak dražší a jednak tady byl zmiňován problém sehnat ochotnýho zámečníka..
snehulda007 napsal: A co skusit ho sestavit pomocí šroubů z jeklů a vinglů?
Zámečník nařeže a navrtá, doma si to sešroubuješ, je to jak s novým nábytkem.
0 09.08.2011 17:45 Parosphromenus –
Re: PepaV Když jsme poprvé lepil akvária, pár jich teklo. Nevadilo to, bylo to na ve skleníku, voda na zemi ničemu nevadila a v pohodě se to opravilo. Teď to umím. Ale se železem podobné studium pokus omyl v pátém patře činžáku zkoušet nechci

když si dokážeš slepit akva, se železem si určitě poradíš

.
Na to nemám vzhledem k možným následkům odvahu

A co skusit ho sestavit pomocí šroubů z jeklů a vinglů? Materiálk koupíš ve feroně a vrtačku a vrták má doma asi každej. Už jednou jsme takovou stěnu dělali u kámoše v panelákovym bytě a dalo se to. Byl to takovej merkur pro dospělý. A nevypadalo to taky nejhůř. A náklady ve srovnánim s výrobou na zakázku minimální.
Jasně, mě to jenom přišlo takový suchý, ta diskuse, tak ať se to trochu pohne. S tím hledáním vhodných rozměrů bych to bral jako slušnej trénink základní vlastnosti akvaristy a tou je trpělivost.

Jinak díky za přání.

Do garsonky?
Jinak vše nejlepší k svátku.
Těžko se tam asi strefím do rozměrů, které potřebuji. Prošel jsme inzerátů dost a nic vhodného. Když už do toho vrazit prachy, tak ať to je aspoň správně.
Zkusil bych se zeptat tady Danily, ta si zařizovala obchod, kdo jí vyráběl stojany.
0 09.08.2011 17:28 Parosphromenus –
Re: PepaV Akvárium si slepím sám, v tom problém není. Otázka je, kde vzít toho zámečníka a nespálit se - nějaké zkušenosti? Truhlář snad netřeba, nebo ano? Kolik si myslíš, že to bude stát?
0 09.08.2011 17:26 Parosphromenus – Rozměry pro návrh stojanu
Pokud bych sehnal někoho, kdo by dokázal svařit stojan na míru, zajímalo by mě několik rozměrů:
1) maximální výška stojanu, aby prošel většinou dveří, kvůli stěhování - u mě doma je 190 cm bezpečná výška s malou rezervou, může prosím někdo změřit jak je to třeba v paneláku?
2) minimální manipulační prostor nad akváriem... kolik máte prostoru mezi horní hranou akvária a dalším patrem? kolik je rozumné minimum? tyhle věci si lze hrozně těžko představit, když je člověk nevyzkouší
3) kolik zhruba mohou mít ty železné profily a desky pod akváriem (cca 250 l největší akvárium)
4) hloubka stojanu přesně podle hloubky akvária, nebo má být o něco větší? o kolik?
Dát nad sebe tři rozumná akvária při omezení tou výškou dveří je docela na těsno...
Jak si psal, chce to najít šikovného zámečníka a truhláře a dát jim výkres jak to má vypadat.
A potom taky sklenářě, který slepí akva na míru. Bude to hoodně drahý.
0 09.08.2011 17:20 Parosphromenus –
Re: PepaV Vtip je v tom, že nikdo stojany na míru nenabízí.
Pokud nevadí stojna uprostřed, regály se dají sešroubovat k sobě. V odkazu jsou určitě stojany dělané na míru a touto cestou bych šel, kdybych bydlel v garsonce.
Přidat reakci
1 ...... 17
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 16687x