Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Rak mramorový

NápovědaFórum » Další živočichové » Raci a Krabi 

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Rak mramorový
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2011 16:14 R Muž rak [985] - Raci, krabi, krevetkyRe: DrBolíto
Tak se také podívejte na další video:http://www.youtube.com/watch?v=ObI8-_36Vjw&NR=1 a tam je názorně vidět co umí světlo z rakem udělat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2011 14:44 Muž DrBolíto [254] - Rostliny
Já mu svítím 8w (akva25l)
www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2011 09:52 Muž honzales [8] - Živorodky
tak to jo ale jinak to je osvetleny trubicemi T8.ale dost ukrytu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2011 08:28 R Muž rak [985] - Raci, krabi, krevetkyRe: honzales
Ale jak z fotky je vidět tak je tam dost míst která jsou osvětlení nedostupná.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2011 08:15 Muž honzales [8] - Živorodky
Fotka k příspěvku svitim jim

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2011 08:13 Muž honzales [8] - Živorodky
nemaji se pomalu kde schovavat.to pak jsou stresovany.udelej jim par schovek kam by mohli zalest
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2011 08:03 R Muž rak [985] - Raci, krabi, krevetkyRe: buvak
Rak mramorový je od přírody hnědý .Jeho ,,zmodrání''je zapříčiněno na podmínkách chovu.
Jeden příklad : rak červený který je chován v hodně osvětlené nádrži tak bud zesvětlí a rak který bude chován v tmavé nádrži tak bude tmaví ( až černý).Tak moje rada zní, změnit světelné podmínky.Také to může být důsledek že je v nádrži chováno více raků .
Jak jsem koukal na tvojí nádrž z Cheraxi tak v těchto podmínkách se určitě neobjeví jejich krásné zbarvení ( je tam mnoho světla a málo úkrytů i dosti světlé dno).A jedna rada na závěr, všichni raci jsou večerními až nočními tvory, tak jim je lépe v neosvětlené nádrži tam se ukáží v celé přirozené kráse.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2011 21:29 buvak – rak mramorovy modry
mam dotaz mel sem raka maramoroveho modreho a mel mlade ale vsechny mlade sou hnede iba jeden zmodral u kamose v akva sad poradi my nekdo co mam delat aby byly modry?vodu mam mestskou 24 hod odstatou a krmym tabletama porady my nekdo? :-(

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2011 15:41 Muž PaDa [6088] - mřenky a sumciRe: Toraton12
To by chtělo zkusit, míval jsem jí kdysi, ale tohle nevím...
Teoreticky proč ne, je to taky dobrej pažravec ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2011 15:35 Muž Sungy7 [0] Re: PaDa
A co drápatka vodní ta by čerstvě vylíhlé ráčky dát mohla nebo ne?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2011 14:44 Muž PaDa [6088] - mřenky a sumciRe: Toraton12
Vodní želva, s chutí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2011 06:38 Muž honzales [8] - Živorodky
ahoj mne to basti vrubozubec.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2011 23:06 R Muž romant [28001] Re: LiborSprysl
Jak podlé, ale jak účinné. :-D (OT)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.06.2011 22:56 Muž LiborSprysl [9016] Re: Toraton12
Recept na račí polévku je i v kuchařkách smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2011 22:51 Muž Oskar. [23] - AmerikaRe: Toraton12
Já se je vždycky pokouším rozdat, občas je vezmou i v akvaristice a co zbyte hodím kančíkům jako svačinku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2011 22:26 Muž Sungy7 [0] – Co s ráčaty raka mramorového
Ahoj, mám raka mramorového a ten se pochopitelně nezastavitelně množí. Zatím se mi mladé daří rozdávat ale to do nekonečna nepůjde. Nevíte který živočich by si na nich pochutnal atd. ?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2011 14:54 R Muž rak [985] - Raci, krabi, krevetkyRe: Bak
To je dosti zajímavé.Raci na suchu vydrží cca 2 dny ( záleží na vlhkosti vzduchu a teplotě ),raci totiž se na suchu i přepravují.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2011 21:55 Muž Bak [164] - Raci, krabi, krevetky – Rozmnožování
Chci reportovat zajímavou věc, jedinec s dozrálými vejci vylezl z akvárka a povil mi mladý do podmisky od fíkovníku. Mladých je teď kopec a jsou už 2 cm velký. Co vy na to ? Je to běžný že raci cestují po obýváku ? Jak dlouho vydrží na suchu ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2011 12:02 R Muž rak [985] - Raci, krabi, krevetkyRe: Mates
U tohoto raka se v chovech vyskytují pouze samice které se dále množí a zas jsou to samice( jmenuje se to partenogenetické množení).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2011 11:47 Muž Mates [0] - Tetry
ahoj chci se zeptat jak rozeznám raka mramorového jesi to je samec nebo samice
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2011 12:27 Aneta – RAK
Dekuji ze si se ozval a nevis kdo ho muze odsud mít?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2011 11:40 Muž honzales [8] - Živorodky
ja je mam ale nejsem z tvyho kraje
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2011 08:48 Aneta – RAK
Dobry den chtela bych si pořídit raka mramoroveho ale jsem ze zlínského kraje a nikde ho tady nemužu sehnat .Nevíte někdo o nijakém prodejci ? :-O

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2011 19:16 Muž honzales [8] - Živorodky
to je na tobe.ale ja je mel spolu.vetsinou uskoci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2011 18:58 klara v.
Diki moc. este by som sa spytala ci by som mama samicu odelit alebo ju nechat s mladymi? palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2011 18:35 Muž honzales [8] - Živorodky
normalni to neni ale nema klid v akvariu.pridej mu tam vic schovek a uvidis ze dalsi vajicka odchova.u mne to bylo taky tak.a ted nevim co s nima mam delat.co jich je.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2011 18:23 klara v. – rakovi odpadavaju vajicka
stydim Dobry vecer.Chcela by som sa spytat, ci je normalne, ked rakovi odpadavaju vajicka spod plutvi.
Vopred dakujem love
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2011 12:59 jasanek29 – Re: PaDa
Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2011 11:54 Muž PaDa [6088] - mřenky a sumci – Re: jasanek29
Načervenalá barva není nic neobvyklého. Svlečku tam nechte, většinou jí sežere.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2011 09:57 jasanek29 – rak mramorový
Dobrý den,chtěl bych se prosím zeptat,jestli někdo nebude vědět,proč mi rak,dospělí chytá načervenalou barvu,jakoby pomalu červená a prosím ještě jednu otázku,včera se mi svlékl,mám to svléknuté odstranit,nebo to sežere,jako to dělají třeba krevetka. Děkuji za odpovědi...Pavel
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2010 19:35 Muž Yirka [9245] – Re: honzales
Raci, krabi a další "ostatní" nestandartní obyvatele nádrží velmi často v Chovence Svitavy. Spojení: rybicky.net/obchody/470 , nebo mail: mailto:chovenka@seznam.cz
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2010 18:52 Muž honzales [8] - Živorodky – rak mramorovy
Hledam nekoho kdo ma na prodej raky.jsem z vychodnich cech usti nad orlici.teprve s nima zacinam aproto hledam.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2010 20:31 Muž bago [6] - Amerika – Re: evalote
pozri sem,hadam ti to pomoze trochu books.google.sk/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2010 17:36 evalote
Ahoj, nevíte někdo, jak rozeznat raka mramorového od kubánského? Díky, evalote

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2010 23:16 Nelly – Co se to děje?
Ahoj všem,
můj rak mramorový nosí pod ocasem vejce, četla jsem že se malí raci rodí mezi 20 a 30 dnem. Tento čtvrtek co byl to bylo 20 dní. Musela jsem odjet z domu a vrátím se až v pondělí a dnes mi mamka psala, že se u raka v akváriu objevila nějaká věc, že prý to vypadá jako nějaká hromádka, či kámen (dole je to placaté a nahoře víc do špičky) a vypadá to prý pokryté nějakým slizem. Mohl by mi někdo říci o co by se mohlo jednat? Rak je v akváriu úplně sám a taky je to poprvé co nosí vajíčka. Poradíte co by ta věc mohla být?
Moc děkuju všem.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2010 16:01 Muž maalamut [3] - Raci, krabi, krevetky – Re: Paper
No teoreticky by to mělo jít, ale nevim jestli ta barva nesvědči že mu ta voda nedělá dobře. A přece by jsi ho nechtěl tyrat. Sám mam teď problem s vodou mam ji tvrdou diky nevhodnemu dnu a on jak naschval se začal asi svlekat tak ho nechci rušit. (doufam že se svleka, mam strach aby mi nechtěl přivíst rodinku) ale jak mile se svlekne dostane nový podklad. stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2010 12:08 Paper – Rak mramorový - modré zbarvení
Zdravím,

koupila jsem ráčka ca 8cm, zbarveného do modra, latinsky Procambarus marble, rak mramorovaný, ale v modrých odstínech...
Ráček se mi ale poprvé svéknul a modrá barva je pryč. Je to tedy klasický rak mramorový a byla jsem pouze nachytána na jeho přechodnou barvu? Nebo je to opravdu Procambarus marble? Vím, že to má něco společného s Ph vody, ale lze tedy ráčka podnítit k tomu, aby se zase zbarvil?
Děkuju za odpovědi.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2010 12:10 Muž kortezhugo [983] – Re: Nelly
:) ...tak som "trafil"...
Ako daleko "zasiel"??? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2010 09:50 Nelly – Re: kortezhugo
Jupiiiii našla sem hooo....teda spíš on si našel mně =) byl fakt za tou šatní stěnou, ale vylezl .. ještě že jsem se otočila, byl tam na koberci obalenej pavučinama chudáček můj malinkej, tak sem to z něj opatrně sundala typ pavučiny a dala ho do akvárka tak snad bude v pořádku :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2010 09:31 Muž kortezhugo [983] – Re: Nelly
...no najst ho mozes...len to bude pakaren...
...rak sa dostane aj pekne daleko od akvarka...a najlepsie niekde za skrinu :)
...na "suchu" im davam fakt len par hodin...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2010 09:20 Nelly – Re: kortezhugo
To ho asi nenajdu že? V akvárku se mi stávalo že často zalezl do stísněnejch prostor a nebyl vůbec vidět, ale jelikož mám raky ve zvláštním akvárku bez ryb a je docela maličký tak když jsem ráno viděla že mně neběží vítat jako ten druhej tak sem ho ze zvyku hledala......nadzvedla šutry a všecko a rak nikde. mno ani kolem akvárka nebyl, tak vůbec nevím :( už mi takhle zdrhnul keříčkovec jednou, ale toho nebylo těžký najít páč byl růžovej......jenže ten rak je hnědej a já mám hnědej koberec :/ takže myslíš že šance na nalezení sou nulový?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2010 09:02 Muž kortezhugo [983] – Re: Nelly
Ako dlho vydrzia bez vody to neviem...
Ale tiez som par "ususenych" nasiel za akvarkom...-teda ked som ich choval...
Napr. bolo bezne ze vyliezli na vyvod filtru a "cumeli" do vody... :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2010 08:39 Nelly – OU Shit!
Ahoj všem, chtěla bych se zeptat, jak dlouho vydrží rak nmramorový bez vody, vnoci mi zdrhnul z akvárka asi po hadičce od filtru :/ mám docela velkej pokoj, takže hledání bude obtížný (hodně koutů a malejch mezer, prostor za šatní stěnou která je přes celou stěnu místnosti a kam se nedostanu) máte nějaký tipy jak ho vylákat ven? Zkouším to, že jsem dala na zem mokrej hadr a na to kousek jídla, ale nevim jestli to na něj platí. Poradíte? hmm

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2010 09:01 Muž kortezhugo [983]
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2010 08:40 Muž Yirka [9245] – Re: rak
Já bych tu výzvu rozšířil i na kluky a muže. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.07.2010 07:29 R Muž rak [985] - Raci, krabi, krevetky – Re: hunter
Vás považuji za zločince ,když můžete chovat tyto raky v jezírku.
1)jsou to potenciální roznašeči račího moru.I voda nese zárodky plísně která způsobuje likvidaci našich původních raků.
2)jejich schopnost rozmnožování( z jednoho jedince máte několik desítek raků).A tím další nárůst ohrožení našich raků.
Kdysi se mluvilo že se chystá zákaz chovu těchto raků ,pak to utichlo.Ale když to půjde takhle dál tak se toho dočkáme.
Proto Vás prosím všechny kdo máte raky v jezírkách aby jste je vylovily a daly je do nádržích kde jsou pod Vaší kontrolou (možný unik z jezírka- nemůžou se dále šířit naší přírodou ).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   10.07.2010 00:12 Muž Bak [164] - Raci, krabi, krevetky – Re: Sewer
No vivat, už jsou ve volné přírodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2010 23:47 Muž Sewer [99]
určitě bych vyzkoušel past. Třeba jak je takovej ten kanystřík od sťávy (tuším OLÉ), tak bych tu sešikmenou část odříznul a otočil dovnitř. Teď jde o to, jestli rak vyleze ten kluzkej "kopeček" k tomu hrdlu, jinak by se to muselo třeba polepit štěrkem nebo do půlky zahrabat. No...a dovnitř ňáký papání a podle mě se chytne ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2010 22:30 Muž . : Hunter : . [18]
Dobry den chcel by som sa spytat ako mam odchytit rakov v jazierku. Su 2 mramorovane a od vypustenia som ich nevidel. maju sa tam kde schovat. Su na to nejake pasce alebo co ?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2010 10:01 Muž kortezhugo [983] – Re: kuriertomas
...jasne X-) - zato som ich aj kupil ze boli uplne modre...-len tieto Mramorove - neviem neviem ja som to mal problem predat...a predal som ich za par korun a este prosil predavaca nech zobere vsetkych...ze ich dam za darmo...

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 7 8

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 5282x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4841-rak-mramorovy?od=223