Jaký je to Echinodorus?
0 21.08.2018 21:27 Mejla82 – pojmenuje někdo?
Starší reakce
To je z Wroclawi fotek odtud mám spoustu ale ještě jsem se tam nedostal.
Už jen správné zařazení přírodního druhu je celkem problém, natož určení kultivaru.
Však joo, mě se líbí, jen jsem chtěl zkusit zjistit co to vlastně mám.
Souhlasím...a dodal bych, že vypadá velmi elegantně a to je hlavní
V dnešní době existuje spousta kříženců a mutantů a je těžké přesně v některých případech říci co to vlastně roste v akváriu. I prostředí v akváriu má na vzhled vliv. Pokud máš jen 3cm široké listy může to být leccos ale časem možná zjistíš co to je.
A tak jaký myslíš,že by to moh být? Amazonský?
To víš, prodávají rostliny i z Aqua-Daho a cedulky se můžou promíchat.
Na rostlinna-akvaria.cz
Kde jsi si tu rostlinu koupil?
Ahoj, tohle jsem koupil jako Echinodorus 'Bleherae', ale nějak se mi to moc nezdá (šířka listu jen cca 3 cm při délce přes 30 cm). Není to spíš Echinodorus 'Amazonicus'?
Starší reakce
Starší reakce
Mám tuto rostlinu od Bulla, který ji má původně od tebe Václave, takže vlastně ani nevíme, co nám v těch nádržích roste
Tak on ten starší list musel být taky mladý proto že jsem doma nebyl z přestávkami skoro 3 neděle tak jsem si toho nevšiml. je to na 'Janii' i když je problém jak se vlastně ta kytka jmenuje, protože když jsem mluvil z panem Ratajem ml. tak říkal že otec tenhle název nebo lépe řečeno rostlinu s tímhle názvem změnil na 'Rubin'. Tahle rostlina jim zmizela ze skleníků a opět ji tam přinesl pan zde má nick Jarda1. Ten ji stále má ale to je poměrně velká rostlina. Jinak v názvu se správně nepoužívají uvozovky " ale jen jednoduché'. Bohužel tyto apostrofy dělají některým stránkám potíže tak se používají.
Tak tohle mi většinou dělá Ech."Janii"
taky na starších listech.
Jasně, já že jsem to viděl u nových listů, holt mocná to příroda.
Jen jeden a starý, protože je už tmavě zelený.
Všechny? Jenom ty nejnovější že?
Starší reakce
Díky za pochvalu. Po dlouhé době jsem se k akvárku vrátil a založil nové pro děti. Zatím trochu bojujeme,ale snad to půjde
. Jinak COčko nedáváme, ale hnojit jsem začal, abych se zbavil řas, protože rostliny v tom novém akvárku stagnovaly....
Co2 z velikostí echináčů nemá moc společného dosahují ohromných rozměrů i bez něho jen jim to trvá trochu déle. Hlavně pokud jsou to přírodní druhy. Echinodorus 'Marble Queen' je jen mutace druhu Echinodorus cordifolius. Spíš má na ně vliv doba a síla osvětlení, ne nadarmo se jím říká rostliny krátkého dne.
Echinodorům moc nedám, ale řekl bych, že když není CO2 a není moc hnojení, tak se drží trvale a bez újmy v menší velikosti.
Mimochodem... pěkné akvárko.
Díky oběma
. Přidávám si tedy do prezentace Marble queen.....
Já mám takový pocit, že to záleží na kvalitě vody, zejména na dusičnanech. Pokud je voda přehnojená, ty bílé skvrny mizí.
Je to podle toho co seženeš za rostlinu měl jsem jich několik a skvrny až na jeden pod vodou moc neměly.
Ty nové listy jsou zatím světlé, jak je popsáno v atlase, a skvrny nemají... Výška je psaná až 50cm, tak asi trochu vyleze z vody, jak píšeš
Měl jsem kdysi trochu více skvrnitější, ale to bylo na emerzních listech z pěstírny. Pod vodou narostlé nové listy byly už jenom čistě zelené.
Díky. Skvrny na listech má. Viz fotka. Je to tedy marble queen?
Ony možná ty skvrny nejsou moc vidět kvůli nasvícení. Jo a pod vodou tu skvrnitost ztrácí. Ale až mu poleze nad vodu, zase ty listy budou flekaté.
Těch skvrn na fotkách moc vidět není ale to se mě také několikrát stalo. Jinak jsi si ale nevybral moc dobře, poleze ti z vody pokud je to tedy on.
Starší reakce
Neříkám, že jim nevěřím. Jen mě zaskočily fotky, těchto forem z internetu, proto jsem byl na pochybách.
Nepředpokládám že by ti Rataj prodal něco jiného. Chce to ale počkat přechod na submezní listy chvíli trvá a ty první co vylezou pod vodou ještě nemívají ten správný tvar.
A je to alespoň ten portoalegrensis?
Edit. Tento má taky dost tuhé listy.
Apart to není ten má protáhlejší a kožovité a tuhé lity.
Ahoj. Koupil jsem v Rataji tuto rostlinku pod názvem portoalegrensis, nicméně mi přijde spíš jako apart. Který z nich to tedy je?
Starší reakce
Z Polska jsem si kdysi dovezla ech. Regine Hildebrandt, ale prislo mi to az moc podobny Mercedesu. A v obchodech to s oznacenim chodi ruzne, takze tezko rict
Je z toho echinodoru v pravé části nádrže.
No jó, ale když sem ho posílal bullovi, tak měl dobrých 25cm, né-li víc. Jenom byl stále zelený. Až u něho začaly ty fleky.
Těch co ho prodávají je poměrně hodně a klidně může i vypadat jinak nebo může dojít k záměně. I možnost je že je z konce šlahounu kde může vyrůst někdy odlišná rostlina. Dříve se to tak dělalo že se odebíraly právě ty nejmenší rostliny z konce aby se tak docílilo menšího vzrůstu.
Mě ho poslala Lenka (lenkalor)
Jí vyrostl na šlahounu, tak mi ho poslala jako malej (asi10cm)
Ale taky se mi to nezdálo po zhlédnutí fotek v místním atlase
Tak babo raď
Dostal jsem ho od Anguse, ktery ho taky od nekoho dostal a poslal dal ... Udajne vyrostl ze slahounu Kleine bar. Jsem z toho nejakej zmatenej
ten cerveny je od Belly , na listecek mi napsala Mercedes, nebo Regine.
Tak víme co to není ale dneska je taková spousta kříženců a v každém akváriu můžou vypadat jinak. Odkud ho máš?
Jo, to bude ono!!!
Diky moc! Ten cerveny Regine?
Skvrny to ma jinak ...
Echinodorus 'Frans Stoffels'
Echinodorus 'Frans Stoffels'
Přidat reakci
1 ...... [3] ...... 6
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 7759x