Ahoj Akvaristi.
Ví někdo jaka je to rostlina. Mám všechny štítky rostlin co jsem kupoval a nemůžu to priřadit, protože si ne a ne vzpomenout na ten název.
Děkuji, lupeny má jako ten fluitans. Tak půjde ven. Ve 450l nějak blázní všechno kromě stonkonek.
028.06.2024 07:55Rvaclav[14809] - Echinodory + stonkové rostliny – Re: Nicky
Tohohle jsem neměl ale divné jsou ty flekaté listy. Udržet čistou linii při velkovýrobě asi nebude tak snadné a časem se z toho může stát trochu něco jiného. Také se mě párkrát stalo že se i po letech najednou rostlina zbláznila.
Ahoj,
zase přicházím s prosíkem.... koupila jsem si u Rataje Ech. Ovalis. Dlouho se choval způsobně, ale teď vyhnal 20-30cm lupeny, široké na dvě skaláry. Je možné, že by u Rataje došlo k záměně, nebo je to on? V atlasu je info, jak je maličký... Děkuji.
Zdravím, tak už jsem si vzpomněla... Měl by to být fluitans. Koukala jsem na něj předtím u Rataje, tak jsem tušila, že to bude macek, tady v atlasu má popis, který vypadá na drobnější kytku... 20-40cm, proto mi prvně utekl z vyhledávání. To i Ozelot má psáno víc. Lupen má na šířku 10cm určitě, spíš víc.
Starší reakce
227.03.2024 01:14Rvaclav[14809] - Echinodory + stonkové rostliny – Re: Nicky
Většina přírodních echinodorů jsou ohromné rostliny. Chce to křížence menších druhů.
Koukám, že "v akváriu" není úplně přesný pojem mně vylezl Osiris, tak se mu vyhýbám. Co to bylo za druhy?
Já teď pomotala i Leopard. V minulém akva to byla taková chcíplotina, měla jsem ji zapsanou jako Leopard, a při přesazení do 450l jsem během 2 týdnů objevila svůj ztracený Ozelot green nejednou má lupeny jako blbec, za takovou chvilku.
324.03.2024 20:27Rvaclav[14809] - Echinodory + stonkové rostliny – Re: Nicky
Místní rozšířený atlas rostlin jsi zkoušela? Nadefinovat parametry (lat.rodové jméno, výšku nad... případně další) a moc jich asi nevypadne v tak obří velikosti... rybicky.net/atlasrostlin/hledat/
Děkuji, tak počkám, až obroste a hodím foto?
Pan prodejce byl opatrný, aby mě neodradil, ale bylo jasné, že to bude obluda a 450l by prý mohlo stačit. Stál dvojnásobek toho, co ostatní a při 6 listech má emerz na výšku 35cm bez kořenů.
Cordifolius má na obrázkách oblé špičky listů, tenhle ne.
Ještě mě napadá macrophyllus. V tom názvu bylo něco, co naznačovalo velikost .
Tady je odkaz na popis toho obřího od Vaclava: www.rataj-spk.cz/…
Leda zkusit porovnat a uvidíš
024.03.2024 08:47Rvaclav[14809] - Echinodory + stonkové rostliny – Re: Nicky
Poznat to podle emerzních listů je dost těžké ale grandifolius se u nás běžně neprodává zato cordifolius ano.
024.03.2024 08:10Nicky[195] - Labyrintky – Velký echinodorus
Zdravím, prosím, nevíte, jaký by to mohl být echinodorus? Je to nějaká velká odrůda, prý 50 cm na výšku, název byl určitě echinodorus+ jedno slovo. Foto emerzni list, listy by měl mít přes celou dlaň. Zapomněla jsem název, než jsem dojela z burzy domů . Napadá mě grandiflorus nebo cordifolius. Děkuji
Vyzkoušejte
Starší reakce
318.03.2024 17:59Rvaclav[14809] - Echinodory + stonkové rostliny – Re: Rovano
Jak dlouho ho máš? Dneska je to těžké něco správně určit a zvlášť u něčeho tak problémového jako je tenhle kus. Je ale pěknej.
022.10.2022 09:46zelenakapusta[1656] - Tetry – Je to 'Beauty Red'??
Ahoj všem, tento Echinodorus jsem koupila s názvem 'Beauty Red', ale podle místního atlasu vzhledově nějak neodpovídá. Dalo by se aspoň určit, kterého Echinodoru je to hybrid?
Jsou to 2 rostliny z pohledu fotky za sebou. Jedna je větší a druhá menší. Bohužel nemohu najít foto zvrchu.
005.10.2022 13:30Rvaclav[14809] - Echinodory + stonkové rostliny – Re: zervajs
Do téhle sekce se vejde opravdu velké množství různě vypadajících typů rostlin.
Fotka není moc dobrá a nevím, jak stará je to rostlina mohl by to být i mladý major nebo i více rostlin pohromadě.
005.10.2022 10:14Rovano[246] - Rostliny – echinodorusy
Ahoj, spíše než na 100% určit druh bych chtěl vyvrátit mé určení, pokud by to byla úplná blbost. Vím jak to s těmi druhy přírodními, šlechtěnými a dle podmínek vypadajícími je. A z 1 fotky to určit je nesmírně obtížné.
FOTO 2 - patrně jde o odnoženou rostlinku nebo koupenýho prcka. Tak jsem si ti prošel a nemá smysl to určovat. Nemožné. Špičku má jestli dobe vidím trošku do kulata. Počkám jestli vyroste.
Čím víc do toho čučím, tím víc si nejsem jist ničím.
Kdyby to byl E. subalatus, už by ti rostl z akvária ven. Určit co to je zač je dost těžké existují stovky kříženců.
001.05.2022 10:09zelenakapusta[1656] - Tetry – Co je zač?
Zdravím všechny,
Ve dvoustovce mám obří Echinodorus, který jsem koupila jako E. subalatus, ale neustále narážím na to, že se jedná o nesprávné určení.
Snažila jsem se vyfotit detail žilnatiny, snad se to povedlo. Je to velká rostlina, cirka 60 cm, má velmi dlouhé řapíky a souběžnou žilnatinu.
Dokázal byste mi někdo aspoň přibližně určit mezi jakými Echinodory hledat?
Roste rychle,bude to asi ohromna rostlina,necham se prekvapit. Dokonce uz vyhani stvol. Diky za reakce.
530.10.2020 19:30Rvaclav[14809] - Echinodory + stonkové rostliny – Re: ukackoR
Dneska je těch kříženců tolik že není možné s jistotou určit co je to a to mluvím o těch nějak ustálených a pojmenovaných, vedle nich je spousta dalších. To že se ti kroutí listy je prostředím kde rostou, kdybys je dal jinam to kroucení by klidně zmizelo.
Ahoj všem,
hlavně se omlouvám za kvalitu fotek, protože rostlina je skoro až u zadního skla a zepředu ani zboku není vidět, tak jsem se snažila fotit shora, jak jen to šlo.
Jde mi o to, že si nejsem tak zcela jistá, že je to Echinodorus 'Ovalis', protože když se dívám na tento druh do místního atlasu, má velmi světlé listy, jenomže moje rostlina má listy velmi temně zelené. Je to pro E.'Ovalis' normální nebo jsem pod tímto názvem koupila jiný druh?