Krycí sklo
nalepené to není. Jen se to hůř celý vyndává, proto jsou tam ty skla dvě, aby to šlo posunout a nemuselo se s tím složitě manipulovat. Akvárko bez krycího skla mám taky, jen se pak víc odpařuje voda a občas může nějaká ryba vyskočit
A je to nalepené, nebo jen tak položené, nedovedu si představit, jak to drží :( jinak ych si tam dal asi jen jedno sklo, protže bych si nechtěl ubír místo. řemýšlel jsem, že bych sklo úplně vypustil a měl bych kořeny ven z akva, ale nevím no...
sklorex tyhle lišty prodává, taky ze skušenosti vám že drží dobře, známí je maj na akvárku přes dva roky a pořád v pohodě
Sklo v těch lištách drží naprosto perfekně. Mám to doma a žádný problém.Sklo musí být přesně dlouhé a silné mám pocit 4mm. Pak to sedí spolehlivě.Úchyty do U jak to máš malovaný jsem někde viděl a byly dělány z kovu.
Mě by přišlo jednodušší si prostě nechat uřezat dva stejné kousky skla (dle tvých požadavků) a tyto skleněný "lišty" poté jen nalepit silikonem
... Ale tak i ta možnost je dobrá - záleží na tobě
hmm, to bych se bál, že to propadne. To nemůže pořádně držet ne? kdyby to alespoň bylo tak jako na mim nkresu do U
Já bych řekl, že se to jenom položí na hranu skla.
pěkné a levné, ale jak se to na to sklo připevňuje? To se musí asi lepit
Něco takové, jestli to existuje,nebo, jestli by se nedalo vyrobit. Hlavně žádné lepení silikonem a aby to bylo bezpečné.
Bavíme se o držáčcích
nemám v akvárku (60x30) vzpěry a chtěl bych si dát místo krytu nacvakávací osvětlení a s tím souvisí i krycí sklo. To jsou ty lišty, i čem se baví nade mnou, na položení skla? Nemohli by to bít jen takové "háčky"?, musí být po celé délce? (30cm) protože, kdyby tam bylo nacvaknuté osvětlení, tak by zbylo jen 13cm na každé straně. Stačí, aby to bylo na co položit. A chci tam míst mezírku pro kabely a krmení.
Dík za rady
Zdravím, chtěl bych si nechat udělat lišty na krycí skla. S lištama problém nemám, spíš bych potřeboval poradit, jak přesně vyměřit a nechat si udělat ty krycí skla, aby přesně padly do těch lišt. Akvárko mám 65x35 cm a lišty chci na 35cm strany. To znamená jakou tloušťku skla a délku.
Děkuji moc za rady
Starší reakce
no nevim, podle mě betty samy o sobě dost vydržej. (tím nikoho - ani nepřímo nenabádám, aby ty betty začal masakrovat hlava nehlava)
Rýmičku ne, ale onemocnět plynovej měchýř jim z toho může.
Jenom doplním katterinecku, bez toho krycího skla se můžou velmi snadno nastydnout a to pro ně bývá dost likvidační.
0 28.01.2012 18:22 Anča – ..
Yirka, katterinecka dík, já sem si to myslela
betty potřebují vlhký a teplý vzduch nad hladinou (ne studenější než voda v akváriu) protože ho dýchají, krcí sklo je potřeba i proto že betty často vyskakují z akvárka
0 28.01.2012 18:15 Anča – jak na 12l?
dobrý den,
zařizuji mini 12ti litrové akvárko pro jednoho beťáka. Potřebuji tam dávat krycí sklo? Svítit plánuju lampičkou
Ok to byl jen nápad. Nechám vyrobit klasiku pře celé akva na 2 nebo 3 díly aby se to dalo lepší rozdělat. Teď to mám na 2 kusy a jde to celkem blbě sundávat.
To podle mě dlouho nevydrží, bude se to blbě čistit, zmatovatí, zkřehne.... Držel bych se osvědčené klasiky - skla.
Tak jsem nějak zjišťoval co a jak a přemýšlím že krycí sklo udělám z plexiskla u jedné firmy co vy na to?
Já jsem ještě uvažoval že tam dám tahokov co se dává na auta
Já tam mam antikoro mřížku,a jinak plexi, mezeru mezi akvariem a plexi mám zajištěnou špejlema
Pokud myslíš tyto lišty tak ve sklorexu je prý mají taky, akorát nejsou v vystaveny v e-shopu.Jinak kousek níže je i foto.
e-akvaristika.cz/… aha teď jsem si všiml že je to pro terárko
Hlavně ty lišty jsou pružné a jdou vysunout mimo akva. Takže nejdříve je necháš trochu vysunuté, zajedeš sklem do příslušných drážek a až poté sklo i s lištami umístíš do akva. Tyto lišty je nutno umístit (položit) na podélné výztuhy.
Edit : Tyto lišty jsou pro terárka. Posun skla na stojato.
A proto na sklorexu mají lišty dvou typů jednu jakože horní a druhou jakože spodní aby to tam šlo zasunout je to tak? Protože kdyby byly všechny stejné tak to tam nejde zasunout že?
www.sklorex-akvarium.cz/… Zkrátka to sklo nesmí být dělané úplně na přesno. Jinak ja jsem ty lišty chtěl už dávno ale nemohl jsem je tady u nás sehnat takže teď je seženu a udělám to asi šoupací a bude
Není to nic složitého, jen je třeba si to přesně vyměřit aby to nebylo moc natěsno nebo to nemělo snahu propadávat. (Zkusit si to třeba na uříznuté šabloně z kartonu)
Sklo vezmeš, zespoda zatlačíš do horní drážky, dáš do osy dolní drážky, spustíš - a jeto. Už můžeš šoupat.
Vysvětli prosím nasazení skla do nábytku? Nějak si to neumím představit ani jsem to ještě nedělal jen zběžně viděl.
Jednak je předpoklad, že to sklo je půlené a dále pak je nasadíš stejně jako do nábytku. Záleží na přesnosti řezání skla a dimenzi lišt. Na jedné straně zasuneš na doraz, dáš do rovina a kousek vrátíš zpět.
Max to vyřeším tou perlinkou provizorně a časem až budu schopný uříznu ty skla
No já jsem myslel že si právě myslel ty šoupací lišty jak jsou v tom zasazené ty skla a normalné s nima šoupeš tam a sem.
Nebo provizorně tu perlinku.
Nene, to se na to normálně jen položí...
Ale ty lišty, co jsem měl na mysli já, se asi použít nedají...16mm je na ně asi moc, nevím jestli tak velké dělají...asi by bylo jednodušší a levnější nechat seříznout to sklo...
No vypadalo by to asi normálně. Jinak hadice mám průměr 16. takže jsem přemýšlel nad tou mřížkou. Později to asi vyřeším lištama
Já vím, spíš jsem narážel na solidnost...měl jsem docela problém najít takového, který udělá to co chci a dodrží termín...
Aha, to je škoda...plastová mřížka by byla taky řešení...otázka je, jak by to vypadalo
Jaký průměr mají ty hadice?
Stačí seříznout roh krycího skla. To zvládne i méně zručný sklenář.
Jenže já mám hornbach daleko. Takže jediná možnost mě napadla nějaká plastová mřížka a dát ji na kraje.
Např. v Hornbachu prodávají taková gumové nalepovací lišty (mají zespodu oboustranou lepící pásku)...Kdyby se tahle liště nalepila na hrany akvária (kromě místa, kde vedou hadice) a na lištu položilo krycí sklo (které by překrylo celé akvárium), bylo by možná po problému...nebo do krycího skla nechat u šikovného sklenáře vyříznout díru na hadice a položit ho normálně bez lišt...
Vzduch se do akvária dostane podél hadic
Supr nápad vzduch nepotřebuji
Přidat reakci
1 ...... [5] ...... 10 11
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 13509x