Dobry den, tak jsem zase zpet. Bohuzel, s tim samym problemem, zelenym zakalem vody. Nejenze neustoupil, je ho jeste vic, opravdu uz do akvaria temer neni videt... 
Tak týden je za námi a myslím, že mohu snad možná pomalu jásat a tleskat všem, kteří mi radili
Můj úsudek vznikl na základě délky provozu nádrže a toho , že v pouhých 54l s nedostatkem rostlin , dvaceti rybami a obyčejným molitanovým filtrem , který osobně nemám v oblibě , nemohlo bezodpadové hospodaření v malém vodním objemu vzniknout , i když se část vody po týdnu vymění.
Tak jsem to celé překopala...vyndat ten štěrk je popelkovská práce 
Měl jsem podobný problém, voda byla stejně zakalená jako máte fotkách. Vyhodil jsem ten bílý lámaný štěrk, dal normální říční písek a bylo po problému,voda jako křišťál...
Eliminovala - to znamená , že jednobuněčné řasy snížily množství dus. l. spotřebou pro svůj růst a množení , navíc asimilací dodaly kyslík a zabarvením vody upozornily na nouzový stav a spustily vnímanou reakci majitelky nádrže Petry , danou situaci řešit ještě v době , kdy ryby neutrpěly zdravotní újmu. V příliš "přehnojené" vodě ani řasy nepomůžou a vše je otráveno - to se nerozumným hospodařením stává i v tak velkých nádržích , jakými jsou například rybníky.
Kdo má dojem, že si z něj dělám srandu, tak ať se třeba zasměje, ale na podobné otázky se mi reagovat opravdu nechce, i když je klade (což mě až překvapilo) samotný Sid. Řasy "fungují" stejně nebo ještě efektivněji jako vyšší rostliny a na nich je závislý koloběh živin i produktivita oceánů, jezer a říčních toků - prostě vodního prostředí (školní učivo).
Ta rozmnožená jednobuněčná řasa = zelená voda Ti zachránila ryby , protože eliminovala přebytek dusíkatých látek ve vodě a zřetelně signalizuje provozní závadu , takže ji buď za to vděčná , proto omezit svícení do doby nápravy je zásadní chyba. Zelená voda je pro rybky zdravější , ale jen do určité meze , pak přijde smrtelný závěr. Dosaď do akvárka mnohem víc rostlin , nebo alespoň větší množství riccie na hladinu , jako to mám já ( v prezentaci u profilu ) v nádrži Potok se značným počtem ryb , plus čisti častěji filtr a pravidelně měň část vody za čerstvou.Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 28540x