Krunýřovec jednopruhý Otocinclus - chov
Myslím si že to není až tak normální aby zmizeli všichni, ti co vydrželi mám už dá se říci několik let v akváriu.

Pokud byli všichni z jednoho chovu/odlovu, tj. stejně staří, tak jim mohli během onoho půlroku dotikat biologické hodiny.
Starší reakce
Za 4 týdny ty hengelky a za další měsíc otíky.
Dobrý den, za jak dlouho mohu dát do nově založeného akvária Otíky? ( 4 týdny?? ) A případně Razbory Hengelové? Děkuji
Starší reakce
teď když na to koukám, tak to prouděním ale asi nebude, tak silný proud tam neni a ani se to ze dna nehne, těch míst je asi víc, jen to pod rostlinama nebude tak moc viditelný
snad jim nic není... vodu měním normálně týdně, teď ve vedrech abych ji ochladil, tak i častěji...
vidíš, to mě nenapadlo, je pravda, že všude ty výkaly nejsou, ale nejvíc jich je právě vždycky kousek pod tou rampou... ale stejně je divný, že jich produkujou tolik...
Hele a ta hromada je na jednom místě? Jestli to třeba nesouvisí s tou rampou, která ti točí vodu jen u předního skla. Třeba toho detritu není tolik, jen se ti třeba proudem všechen od všech hromadí na jednom místě před filtrem, u šutru na konci okruhu proudu...
Tak máš prozatím kliku, protože měsíc "starý" akvo není moc vhodné prostředí pro otíky a jestli ti produkují to co je nafotce, jsou to zdravý ryby, podpoř to trošku častější výměnou vody.
jo tak...
no akvárium už měsíc běží a to jsem použil i část vody z předchozího akvária a molitan z filtru
Zcela zásadní, prozatím nedostatečně vytvořena kultura pozitivních bakterií, které se velkou měrou dokáží o tyto zbytky postarat.

já bych dopravdy jinou možnost, než že to je od Otíků vyloučil... vidim jak jim to trčí z ...

jaký myslíte že by to na to mohlo mít vliv?
- nematody se obvykle ,v celé řadě případů ,nacházejí v trávicích ústrojích
- hlístové nematody v střevním traktu poškozují jeho výstelku a ochuzují ryby o živiny, což způsobuje "plýtvání" účinkem potravní složky
- infekce střevních nematodů by měly být podezřelá ,jestliže u ryb je zaznamenán neobvyklý(zvýšený) příjem potravy ,přítomnost dlouhých výkalů (proměnné na stupni napadení a druhu příjmu potravy)
- nemusí se tedy jednat o poměrně často uváděné dlouhé "bílé" výkaly
- v závislosti na druhu nematoda a druhu infikovaných ryb ,další stadia nematodů mohou být nalezena skoro v jakékoliv části ryb ,včetně koelomické (tělesné) dutiny vnitřních orgánů ,močového měchýře, hlubších vrstev kůže a ploutví ,nebo ve vnější svalové vrstvě

Takhle taky vypadají ho.na od okružáků.

Akvárium je čerstváček, možná zde je ten problém.

U hlístice jsem se dočetl, že se objevují dlouhé bílé výkaly, to ale nemají, mají je normálně hnědé.
- Výskyt dlouhých výkalů u ryb z okruhu druhu "Otocinclus affinis" signalizuje ,v celé řadě případů ,přítomnost parazitických živočichů
- Hlístice (Nematoda) ,malí (mikroskopičtí) průhlední červi
-

Otíci dlouhé výkaly nemívají. Pokud je mají, je to průser. Celkem doslova.
Ale abych nebyl úplně OT, nemůže to být prostě z přežrání?
- Otocinclus affinis + dlouhé výkaly = problem

Občas nějakého vyhodím, když si ho všimnu na skle, jinak o nich ale nevím, takže šnekům bych to nepřisuzoval...
Musí to být ty Otíci, když vidím co za sebou kolikrát táhnou, nic jiného to být nemůže... :/
Nemáš tam nějaké šneky? Např. Levatky s* jak zjednané

Pancéřníček albín, těch jsem tam měl dřív asi 5, ale nic takového nedělali...

A tohle je co za rybu? S dovolením jsem to bez dovolení vzal z tvojí prezentace...
Je to zvláštní, možná tam té řasy je dost, tak se pořád takhle přežírají... ?
Snad to časem přestane, schválně můžu dnes až přijdu vyfotit, co tam zase nadělali...
Tak mám je už hodně dlouho ale tohle jsem u nich nikdy nepozoroval, sice mají plná břicha ale to je tak všechno.

Jsou to Otíci, mám tam potom už jen neonky. U těch Otíků kolikrát vidím, jak za sebou táhnout třeba 3 cm "bobek"

Asi by jsi se měl podívat po někom jiném, protože otíci to nebudou.

Mám 6 Otíků asi 4 dny a musím říct, že se hned pustili do práce a perfektně vyčistili rostliny od řasy, ale za to je od nich dno úplně poseté výkaly, že to vysávám každý den. Máte, nebo měli jste to tak taky?

Starší reakce
Branik měl minulou sobotu plný akvarko

Naposled jsem je videla v Hbchu v Cestlicich, ale bylo by asi lepsi si to telefonicky overit.
Slušnou dodávku má momentálně Kudrna, tedy firma Aquamaster.

Takto ma to naučili s každou rybou.
A keď vás už tu mám, neviete, kde v Prahe otíkov majú? Braník ich na stránke nepíše (i keď viem, že ten zoznam úplne aktuálny nie je).
Ano, to jsi zmínil velmi správně, tu aklimatizaci, tedy jak jsou ryby v akvaristice nicotných barev, neduživý a s propadlým pupíkem, tak tyto nebrat. Solidně vyhlížející jedince domů donesený nechat v sáčku a jim tam postupně po částech dolévat svojí akva vodu a toto činit po půl hodině několikrát a teprve posléze, když jsou tzv. přivyklý na domácí vodu vpouštět do nádrží. Napsal jsem to tobě, ale reaguji tím na další tazatele a ty tomu jistě rozumíš.

Netřeba se bát. Si všimni v kolika rostlinných nádrží jsou. Akorát jsou trošku problematičtí na aklimatizaci. Vše to jsou importy, často v mizerném stavu.
Ano, ryby Otocinclus nejsou brusiči, ale čističi.

Ancistrus mi tu hobľuje Echinodorus, pôjde z domu, ja mám rastlinky rád.
Už mi boli (i kvôli veľkosti akvária) radení otíci, ako je to s nimi? Nechajú zdravé listy na pokoji?
Starší reakce
Chvostovou ploutev roztáhne jen při startu a to už se vyfotit nedá...
Ale tak jsme se v tom tipu sešli, tak to nebudu asi víc moc pitvat. Každopádně jsem jich kupoval 12 a všechny jako O. affinis, takže tak, jak se tu píše...

Myslím, že ten na druhej fotke bude O. macrospilus a ten na prvej by musel roztiahnuť chvostovú plutvu (O. vittatus vs. O. vestitus).
Dík, tam jsem byl a taky vidím víc, než jeden druh...

Neformálny kľúč je na konci článku. U teba vidím minimálne dva druhy.
www.aquatab.net/…Starší reakce
Přidat reakci
1 ...... 22 23
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 34090x