Krunýřovec jednopruhý Otocinclus - chov
U mě v 360 litrech je to jak kdy, povětšinou otíci plavou každý zvlášťě anebo poblíž sebe. VYsloveně u sebe jsou snad jen když jim sypu žrádýlko

rybicky.net/fotogalerie.php… Stále si myslíš, že se spolu nedrží? Podotýkám, že jich tehdy bylo jen asi osm, dokonce i ve velmi malé nádrži (12 litrů, dočasně v karanténě).
Zdravim!
Nechtene dostala jsem 'pripominku', ze tyram otika, vzdyt je chudinka sam a oni jsou hejnove ryby.
Nevim kdo to vymyslel

, ale ze vlastnich zkusenosti (drzim otiky skoro rok), kazdy plave zvlast, muze plavat z jinymi rybami "v hejnu", ale jeden otik druheho jakoby nevsima.
Mozna je to podminkami maleho akva (23 l), ale jinak nechapu proc rikaji ze jsou hejnove.
Kdo s nima ma jine zkusenosti?Mozna fakt muj jediny otik neciti se dobre v samote(s neonkama), ikdyz tak nevypada?
Starší reakce
Pokúsim sa.Možno je to len po výmene vody ,,omrznuté,,Nikdy som neriešil teplotu dolievanej vody.V izbe mám 18-20C.No v konkrétnom akvárku neprikurujem,takže tam je pod svetlom len o niečo málo viac.Ale nevylučujem to.
No akváriá sú,ale v každom je niečo.Niekde až moc.A k rakom ísť nemôžu.
Zaměř se spíš na ten nedostatek něčeho. Otíky vůbec z toho nepodezírej. Ti za to opravdu nemohou.
...mám niekoľko akvárií a cryptocoryne sú všade v poriadku...
Podle tohoto výroku to vypadalo jinak...
No, taky jsem o tom uvazoval. V akvu je ted nabourana rovnovaha. Je to pomerne mlade akvo, nema jeste rok a pred casem ho zachvatila sinice. Pred tim to slapalo bez problemu, ale asi tim jak se postupne rozrostly rostliny, tak zmizely dusicnany. Nameril jsem hodnoty temer k nule, takze jsem zacal prihnojovat KNO3 a vysadil fertilizer, ktery jsem obcas pridaval, protoze neznam jeho presne slozeni a nevim, zda neobsahuje fosfor, ktereho tam mam i bez neho 2 mg/l. No odpoved vyrobce cekam uz 2 tydny. Takze A. muze neco chybet, treba zelezo, ktere vim, ze fertilizer zrovna obsahuje. No ale jedna se jen o par listku, tak mne to zatim netrapi ....

Tak ty otíky na nějaký čas přestěhujte a vyjasní se vám.

0 02.02.2014 12:33 - Buď je to nedostatkom dákej látky vo vode,alebo len tie otíky.Slimáčiky takéto veci na 100% nerobia.Ich ožer dobre poznám.Keď však zoberiem,že mám niekoľko akvárií a cryptocoryne sú všade v poriadku a aj v konkrétnom do pridania otíkov boli.Vychádza mi to stále len a len na otíky.

Jestli myslíš to co je na fotce, tak bych řekl, že u plevuňky je to normální a rozhodně za to nemůžou otíci. Spíš ji něco chybí.
Dělala mi to i v době před otíkama.
když myslíš

U mne to neni cryptocoryne, ale althernanthera, ktera ma pomerne jemne listy. Razborky nebo Helenku nepodezrivam a nic jineho tam neni.

a jsi si jistý, že to byli otíci? nemáš náhodou v akva i pár šneků? nebo jiné ryby?

Ja bych je nepodcenoval, kdyz si behem noci poradi i se slupkou okurky, ktera take neni nejmekci, tak kdovi ....

No, ja ty svoje koupil pod nazvem O. vesistus, ale vypadaji uplne stejne jak ti, co se prodavaji jako o. affinis.

Ve skutecnosti mne to zatim netrapi, jedna se jen o par listu a pouze u Althernanthery, kterou stejne pravidelne kratim a vyhazuji, pac roste jak vztekla. Ryby, ktere jsou rostlinozrave take proste nektere rostlinky muzou mit rady a pak nepomuze ani krmeni s rostlinnou slozkou nebo pridavani zeleniny do akva, pokud ovsem tato zelenina nebude chutove jeste lepsi. Klasika je to u krunyrovcu, kdy ten nas obcas tomu echinaci neodola. Coz zase vubec nevadi, pac roste tak rychle, ze se staci v klidu nahrazovat.

otíci a listy kryptošek? jedině že by jsi je naučil s bruskou

Presne také listy mám i ja.Akoby omrznuté až priesvitné a doškubané.A to som donedávna sám tvrdil,že žerú len riasu na zdravých listoch.Už si tak istý nie som.Veď dokážu obhlodať cuketu,tak prečo nie raslinný list.A predávajú sa O.affinis no nie vždy to affinis naozaj je.
Ja mam podezreni take, i kdyz jsem je nepristihl. Nektere spodni listy alternanthery jsou podezrele prusvitne, podoba se to jako kdyz se nekdy nas krunyrovec pusti do echinodoru.
Edit V akvarku jsou pouze otici a razborky + 1 Helenka.
Len otíky a rili krevetky.Dáky ten slimáčik.No na tie by som podľa zdemolovaných listov tento krát nepovedal ani slovo.Preukázateľne som ich nevidel brúsiť,sú aktívne hlavne skoro ráno a podvečer.A ak som v robote tak ich nemôžem pozorovať.Inak cez deň odpočívajú na dne či listoch.Iná osádka žiadna,takže mi to moc nejde do hlavy.
Alebo žeby to bol dáky rozpad listov?No u cryptocoryne sa mi to nikdy nestalo a to ich mám vo viacero nádržiach.Zajtra ak nezabudnem hodím foto listov.Ešte ma napadá či po pridaní eleocharisov do nádrže si s cryptoškami dáko nevadia. ???
Já ne a už jsem je měl(mám) ve spoustě nádrží, vesměs dohledovejch, ale nikdo nic nehlásil. Prokazatelně jsi je přistihl, jak brousí? Co je to za akvo, osádka.
To hej ani mrkva z hypermarketu už nepadne pekne na dno ako tá zo záhradky.
Pozoroval niekto niečo podobné u rastlín a otíkov?
jo jo rychlená zelenina a velké množství dusičnanů... už se sleduje i její škodlivost pro lidi

0 01.02.2014 22:38 - – Otíky a rastliny
Doteraz som myslel,že rastlinkám dajú pokoj.Opak je však pravda.Akvárium kde mám svoje je zabehnuté,no nie staré.Teda žiadna riasa.Kŕmim rozmanite,no otíkom to zrejme stále nestačí.Začali mi ožierať listy cryptocoryne.
Ahoj, nevim, jestli se vysoke NO3 projevi zrovna takto, ale kazdopadne je pro otiky skodlive. Pri soucasnych pestitelskych metodach se neda vyloucit ani obsah pro otiky skodlivych latek v te okurce.
Paraziti, nebo plynový měchýř, tedy podle mě.
Okurka určitě ne. Jak dlouho je máte?
Starší reakce
0 18.01.2014 06:53 R
romant [28002] Já koupil cca před čtvrt rokem 4 kusy v Hornbachu Brno. Rybky trochu pohublé, ale jinak v perfektním stavu. týden byly v karanténě, měsíc ve společenské 240ce, kde není takovej koloběh vody a rybky strádaly. Potom cca před měsícem jsem je přendal do akvaria k Seweliim (ještě do starého) kde je proud vody, filtrace na uplně jinem lvl a světe div se Otici se cítí jako doma a žerou vše co spadne pro Sewelie na dno, plavou po cele nadrži, nebojacni, hlavně mají rádi proud. Jeden vytahl ze dna i živou nitěnku a s radosti ji sežral (a to bych řekl, že ty rybky docela překrmuji). Jsou v bříšku krásně kulatí, aktivní, ale to jsem předtím ve 240ce neviděl. Podle mě tato rybka vyžaduje proudící vodu. Někdy i všichni čtyři plavou v proudu pospolu což jsem předtím nepozoroval.
Ani ne tak varka, odcerveni a dobre krmeni.

Mimochodem, cetl jsem clanek, ze O. affinis, jak se vetsinou v obchodech prodava je zastoupen v dovezenych rybach jen v mensim procentu, ve skutecnosti se jedna o jine druhy, ted si vzpominam jen na jeden - O. vesitus (nejsem si jisty, jestli jsem to napsal spravne), ja sve otiky pod timto nazvem koupil a vypadaji uplne stejne, jako to co se prodava pod klasickym nazvem.....
0 17.01.2014 11:49 jamajcan Cca.před měsícem a půl,jsem bral otocinkly od p.Gebauera/Heraltice/a taky jsem mrkal.Rozkrmení,v perfektní kondici a úhyn ani jeden kus.Asi nějaká velmi kvalitní várka.
V kondici. Ale je možné, že to bylo až po ustájení u páně Kudrny...

Jako tak v kondici a nebo pěkný druh? Já od nich nedávno (přes Aquamastera, který ale dělal jen kurýra) bral Acestridium dichromum, což je tak trochu mezi otíkem a farlowellou a byla to docela bída. Hlavně strašně hubené. S troškou štěstí (a Entizolu) jsem je ale dostal do kondice...
Víc mne ale Glaser rozhodil tím, že měl ty green farlowelly pod dvěma kódy a já zrovna vybral ten, kde měl poslední čtyři ryby a z nich se jedna vytočila ještě v pytlíku. Ty druhé tam ještě má, tak abych to celé absolvoval znovu...
Tak povětšinou je to nedostatečnou dobou karanténizace u obchodníků s čímž jsou spojeny různý choroby. O přešlechtění zde nemůže býti řeči, neb to jsou v drtivý většině odchyty z přírody a to jak se s nima při transportu a následným pobytu v velkoobchodech, obchodech zachází je pro jejich vitalitu kíčové. To že jsou to citlivější rybky je nasnadě a proto i v našich nádržích by se s nima mělo zacházet obezřetně, kvalita vody je zde zásadní. Při nákupu se to chce zaměřit na jedince s kulaťoučkejma bříškama u nichž je předpokad, že budou v pohodě, vyzábliny s propadlým břichem nebrat.
Zřejmě slušnej oddíl, kde vědí co a jak.

No, né, jasně že vědí, cena odpovídá kvalitě.

V pondělí jsem viděl v pytlících otocinkly tak nádherné jako nikdy...Ovšem byli od Glaserů...

Tady se zrejme potvrzuje to, co uz bylo napsano o oticich drive. Ze zalezi na zdroji. Vypada to, ze u otiku to plati vic nez u vetsiny ostatnich ryb. A nejde jen o odcerveni, ale i o peci nez se dostane k nam akvaristum. Ja si je radeji uprimne nechal poslat kuryrem od osvedceneho dodavatele s dlouholetou zkusenosti, nez abych koupil z okolnich akvaristik, i kdyz jsem si samozrejme musel priplatit. A nelituji ....

No, ráno moudřejší večera, ale dál už bych to neodkládal, jenom před tím expresem, silně perlivou vodu.
Nemocný(ani uhynulý) ryby do tobogánu nepatří!

Takže rovnou vodovodní express????
Hmm, klasika neodčervenej jedinec, z toho nic nebude, ten půjde kukat, tedy podle mýho skromnýho odhadu.
No vypadá to, že je to ten menší a ty jsem kupovala tak týden deset dní zpátky.
Jak dlouho je ten otík(ci) u tebe v akváriu?
Tak právě jsem se setkala s tím samým. Už je v separé nádrži a uvidím zítra. V první chvíli jsem myslela že už je kaput, ale pak jsem viděla jak dýchá

Přidat reakci
1 ...... 22 23
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 34090x