Krunýřovec jednopruhý Otocinclus - chov
Čichavci modří tam nemají co dělat. A Pandy jsou v nevhodném počtu.
V pořádku by bylo - 15 Dánií perlových + 5 Pand; nebo stejný počet Dánií + 6 Otíků.
Jak vypadá stávající osádka? Prezentace je neaktuální.
Ahoj, rekl bych 6, myslim ze je to takova min. velikost pro skupinu otiku.

Predajne mávajú často vysokú teplotu ako dáky nutný mýtus + liečivo.Otíky som kúpil, dal do 20C vody(pôvodné akvárium s krevetkami) a dodnes sú to čulé zdravé rybky.Neuhynula mi ani jediná z nich.Jasné sú z oblastí kde je teplejšie podnebie,ale! Ryba nie je sprostá a určite sa nebude vypekať na tej hornej teplotnej hranici,no si račej zalezie do hlbšej chladnejšej vody.Asi toľko k vysokej teplote pri otíkoch.Priemerne ako mávame v bytoch 20-24C bohate stačí.Ešte nám za ne i rybka poďakuje skvelou kondíciou.
Tak dneska som konečne kúpil 5 otíkov, dal som na rady a včera som zapol ohrievač nech nemajú teplotný šok, v hornbachu ich mali v akváriu kde bolo 29 stupňov..Nuž do rana mi to zohriatie nevydržala moja staručká gurama "tlstá Berta"
V hornabachu bol známi predavač, tak sa mi snažil vybrať čo najkrajších otíkov, po cca 9 hodinách čo sú otíci v akváriu tak som videl 4 otíkov čo už makali na riasach...tak uvidíme hádam sa aj ten 5-ty ešte rozbehá.. Pár dní ešte nechám zvýšenú teplotu a postupne budem znižovať, tak hádam znich čo najviac prežije...

Starší reakce
Můžu se zeptat, jak úplně bezpečně poznám samce a samice otíka? Krom toho, že samice naklade jikry, samozřejmě. Až se aklimatizují, chtěla bych se pokusit o odchov. Aktuálně mají 4-5cm a drží se jich 5 a mají hezky nacpané pupíky

tabletky nežerou ani nalepovací spirulinové, ale svítím o 106 a i tu hnědou řasu na skle tu mám, tak asi dobrý.
Taky mi žerou všechno,stačí abych do akvárka nasypala trochu vloček pro ostatní a hned začnou jezdit a žerou co napadá na kytky, ale sbírají i s panceřníčky normálně ze dna. Před krmením jsou taky nejvíc na listech rostlin nebo na skle, mě se kytky zdají bez řasy, ale třeba jí tam trošku je. Na cuketu si zvykali taky pomalu, ale teď je na ní můžu spočítat do 15 minut od vložení.
Ti moji žerou úplně vše. Okurky, cukety, řasy, tablety, granule i bez spiruliny, a poslední dobou i nitěnky a vyděl jsem je i okusovat filetu z pangase. Když jsem je koupil cca 4 měsíce zpět, tak měli cca 2 cm. Ted mají kolem 4,5cm. Koupeno v Hornbachu 4 ks a všichni přežili. Při nákupu trochu pohublí byli. Rostliny mě ale v žádném případě nežerou, jen z nich okusují řasy.
Vzhledem k tomu, že jsou k nám otíci importováni z volné přírody, jejich věk nebývá znám a napadá mě, nemůže to být věkem těch ryb? Na což je samozřejmě těžká odpověď, to chápu.

To odkalení a výměny vody dodržuješ stále tak, máš uvedeno v prezentaci?
EDIT: pro konrada
Řekla bych, že bys je měl víc přikrmovat. Otíci rostliny NEŽEROU. Také to ale může být i něčí jiným
Otíci by žrát listy rostlin neměli. Pokud tam nejsou žádné řasy, tak je nutno je krmit častěji než jednou za týden. Žerou vše. Ne jen řasy se spirulinou. Jak vypadají ti další?
Ten kámen je lepší dát do sklenice někam za okno a trochu přihnojit tam, kde na to svítí slunce. Já to tak pěstuju pořád. Není problém těch sklinek udělat víc

To se neboj, oni si v AQ k snědku něco najdou.
hodila jsem jim do velkého akva těsně pod světlo kamen na rozpěstování nějaké dobroty, budu mít dva a střídat to, než si zvyknou ně nějaké krmení. Mám hrozný strach, aby mi neumřeli...
Oni si musí zvyknout na novou stravu. U nás taky chvíli trvalo, než se naučili na placičky a na okurku se zrovna moc netváří.
Už je tu mám 24 hodin, na dně leží spirulina jen rozvrtaná od raka, ke sklu jsme přidělala okurku, ale je zajímá jen hnědá řasa na skle, kterou jsem jim tam poctivě pěstovala poslední týden...
U otíků mi přijde, že se řasami moc nezabývají. Na skle je vidím řasu žrát jen výjimečně, a když čistí rostliny, tak po vypadá, že spíš sbírají, co na rostliny spadne při krmení. Určitě jim pořiď placičky se spirulinou na dokrmování. Jestli přikrmuješ krevetky, tak jen nepatrně výšíš dávku, aby bylo i pro otíky.
Bez obav, maximálně ti ji ocisti od případného krmení, co do ni spadne.
Mám jich pět a v akvárku bambus pokrytý rozloženou řasokoulí a ještě jsem tam žádného neviděla. Lezou po skle, po kytkách, po filtru nebo po dně, řasokoule jim nic neříká
Mám v akvárku dlouhou vláknitou řasu (cladophoru) a bohužel ji nežerou a musím ji motat na špejli. Takže řasokoule bude v bezpečí.
0 01.04.2014 12:55
Nicky [195] - Labyrintky Ahoj, prosím vás, máte někdo otíka v akva s řasokoulí nebo kobercem z řasokoule? Nežere vám to? Dneska mi mají přijít od téhle nádrže:
rybicky.net/nadrze/19576 , vůbec mě to nenapadlo, tak jestli mám čekat katastrofu... bude jich tam 6.
Starší reakce
nevím jestli se jedná přesně o něj, ale otocinclus negros je v aktuálním seznamu ryb na objednávku ve vivárku. stačí si napsat o dostupnost a cenu. cocamy tam maj taky.

ty dvě stovky bych asi dal,ale zatím jsem je viděl 250 a vejš
Občas maj cocamy na Břevnově na aquarium.cz Já o nich taky uvažoval, když jsem tam bral affinise, tak je zrovna měli. Cena podle mě dobrá 200kč, ale protože to byly první ryby po cca 15 letech a do novyho akvárka, tak jsemse trochu bál. Ale možná nějaké ještě cenu, jsou krásní
zatím jsem viděl jen videa a je to krásná rybka

Ona to byla taková chvilková poblázněnost..už jich mám v akva 6,to je asi stop stav
Tak ono, když to vidíš na živo, tak jdou ceny stranou.

tam jsem zatím nedošel..každopádně když jsem viděl ceny,asi to vzdám

Macenauer je má asi jako jedinej.Danila nemá..aspoň dle nabídky na webu
také mám pod jedním názvem dvě varianty.Škoda,že tu nelze sehnat Otocinclus cocama ,ten je nádherný
0 18.02.2014 18:01 -
Starší reakce
ale lepsi nez nic...totiz nez jeden
Ne tak docela, v tomto případě to v podstatě nemá vliv... Pokud hejno má mít například skalára 6-8 kusů, tak hraje roli, jestli jsou 3 nebo 4. Ale pokud hejno má mít 800 kusů, tak je celkem buřt, jestli jsou 3 nebo 4.
Prostě bandu 3 otíků k "hejnovému chování" nedonutíš...
Ve skutecnosti, uprimne, se do nadrze teto velikosti nehodi. Stejne tak neonky. Otici jsou az prekvapive zive ryby, to ze pres den casto moc pohybu nevykazou, jen klame. Sam jsem vahal, jestli poridit mensi skupinu (mam jich 7) do sveho akvarka (38 l hrubeho objemu). Do 23 l hrubeho objemu bych snad z hejnovych ryb doporucil razborky a k nim snecky. Ani pro pancernicky to neni nejlepsi velikost.

ale lepsi nez nic...totiz nez jeden
p.s. kouknula jsem na te video o odlovu v prirode.Priznavam vsou chybu.hejnove fakt jsou
ok, jasne.Zkusim k tomu memu pridat kamarada )))
Oni jsou to ryby vysloveně hejnové. V přírodě jsou to hejna několika set kusů. Podle mě tu hejnovost, kamarád, ani dva, nevytrhnou...

3 kusy budou asi maximum pro takovou nádrž.
prasan napsal: Treba si ich všímať hlavne skoro ráno a potom za súmraku.Mne pekne v húfiku vystrájajú.
Presne tak je to aj u mojích

Kedysi som ich mal 3-4 a pomaly mi poodchádzali

Teraz keď ich je viac

U mě přesně tak, ráno a večer v hejnu nebo když se mění voda. Pres den jednotlivě nebo v malých skupinách kolem 3 jedinců. V přírodě vytvářejí hejna po tisících
Treba si ich všímať hlavne skoro ráno a potom za súmraku.Mne pekne v húfiku vystrájajú.
mám jich 7 kousků a drží se spolu v hejnu
Přidat reakci
1 ...... 22 23
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 34090x